Monitor Philips sau Iiyama ?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
ludi_f

Monitor Philips sau Iiyama ?

Post by ludi_f »

Ipoteza:
bani putini (cam 8.000.000)
asteptari: monitor de 19" cat mai fiabil, ceva care sa tina xy ani :P
candidati:
-philips 109E50 - flamingo
-iiyama LS902UT - best comp
liteon, aoc, ktc, proview cam ies din calcul, ma indoiesc de calitatea lor in timp
Concluzia care credeti ca este?
Corbus

Post by Corbus »

Eu as opta pentru Iiyama dar e o optiune personala.
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Dupa parerea mea cred ca Philips-ul castiga la "rezistenta" in timp.
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
COMMANDO

Post by COMMANDO »

Eu as opta pentru inchiderea topicului

Omule da stiu ca ai sapat ,nu gluma :D

ON: Philips desigur,chiar mi am si luat 109E50....
ice01

Post by ice01 »

Philips ... nu are nevoie de nici o alta prezentare !
DjNiki4

Post by DjNiki4 »

Si eu tot Philips iti recomand! :wink:
AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
X5

Post by X5 »

Si eu tot pe Philips merg
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
aselejan1981

Post by aselejan1981 »

Iiyama as zice eu !
sonic

Post by sonic »

daca intradevar conteaza parerea noastra:
eu iti zic un singur lucru Philips sunt varzaaaaa
mai ales pe langa Iiyama
nu am vaz la niciun monitor asa culori si luminozitate ca la Iiyama
pe cuvant
acum....faza cu durabilitatea nu o mai cunosc.....
ctz

Post by ctz »

mai bine iiyama
I'm still learning.
cobrax2

Post by cobrax2 »

pentru toţi cei care au optat pentru philips din cauza ca nu au auzit de iiyama, sa le aducm la cunoshtiintza ca iiyama produce monitoare profesionale, care bat la cur cam tot ce ie pe piatza, inclusiv sony...
Aici a fost semnatura
ice01

Post by ice01 »

cobrax2 wrote:pentru toţi cei care au optat pentru philips din cauza ca nu au auzit de iiyama, sa le aducm la cunoshtiintza ca iiyama produce monitoare profesionale, care bat la cur cam tot ce ie pe piatza, inclusiv sony...
De ce oare crezi ca nu am auzit de IYAMA ?? Man sa iti iei un IYAMA care sa bata la ass si SONY iti tre' destul de multi bani , so incearca sa revii cu picioarele pe pamant :0X:
Puzo

Post by Puzo »

cobrax2 wrote:pentru toţi cei care au optat pentru philips din cauza ca nu au auzit de iiyama, sa le aducm la cunoshtiintza ca iiyama produce monitoare profesionale, care bat la cur cam tot ce ie pe piatza, inclusiv sony...
Poate că bat ele la cur monitoarele Sony de pe piaţă (da sigur), dar şi pe cele profesionale Sony ? Sony nu are rival la capitolul monitoare; au cea mai bunăcalitate a imaginii, cel mai mic DotPitch, cele mai ergonomice frecvenţe etc. ... ca să nu mai zic că un monitor Sony te ţine o viaţă.

Bun, până acum v-aţi spus părerile personale, dar vreau şi eu argumente, eventual nişte link-uri ceva, că mă interesează şi pe mine acest subiect.
When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is... the end of the world will be comming soon.
cobrax2

Post by cobrax2 »

ice01 wrote:
De ce oare crezi ca nu am auzit de IYAMA ?? Man sa iti iei un IYAMA care sa bata la ass si SONY iti tre' destul de multi bani , so incearca sa revii cu picioarele pe pamant :0X:
pe ce te bazezi cand zici asta? uita-te in orice oferta, si o sa vezi ca monitoarele iiyama sunt la aceleasi preturi cu cele sony. si in ceea ce priveste calitatea lor, poate este o parere personala, poate nu. eu fac grafica de 8 ani si am in birou chiar acum langa mine un sony de 19 si un iiyama de 19. de ce prefer iiyama? pentru ca reda culorile cum ar trebui sa arate ele, si nu cu niste nuante supertari dar nerealiste...
Aici a fost semnatura
cobrax2

Post by cobrax2 »

Puzo wrote:
Poate că bat ele la cur monitoarele Sony de pe piaţă (da sigur), dar şi pe cele profesionale Sony ? Sony nu are rival la capitolul monitoare; au cea mai bunăcalitate a imaginii, cel mai mic DotPitch, cele mai ergonomice frecvenţe etc. ... ca să nu mai zic că un monitor Sony te ţine o viaţă.

Bun, până acum v-aţi spus părerile personale, dar vreau şi eu argumente, eventual nişte link-uri ceva, că mă interesează şi pe mine acest subiect.
dupa cum am spus in post-ul de mai sus, la calitatea imaginii tot iiyama sunt mai bune... dot-pitch-ul deja este comun sa fie 0.2... iar in ceea ce priveste frecventele, iar sunt la fel. oricum, ai folosit vreodata un refresh de 160Hz? si daca intamplator, da, de ce?????
Aici a fost semnatura
Alex_N

Post by Alex_N »

Philips definitiv!Bate la capitolul pret si durata de viata!
Imi e scarba,imi e sila de oamenii prosti
Da inainte de toate ii salut pe toti!
Ady G Elber

Post by Ady G Elber »

Ca sa nu mai deschid un alt topic voi intreba aici : care e mai bun dintre Iiyama Vision Master Pro 413 ( http://www.iiyama.ro/pages/produkte/crt ... id=HM703UT ) sau LG F700P ( http://www.lg.ca/computer/prodSpecification.asp?p=3221 ) sau Philips 107P50 ( http://www.iplus.ro/produse/44_78/1144.html ) sau Samsung 757DFX ( http://www.livius.ro/produse/samsm757dfx.htm ) ?
DigitalFeelings v2.2
y0py

Post by y0py »

daca vrei monitor de 17" iti recomand 757 NF. Il are un prieten de ceva timp si e foarte multumit. A fost monitorul anului la mai multe reviste decat ai tu degete :D
in fine, alegerea e a fiecaruia.
Racer

Post by Racer »

Intreaba-i pe cei care lucreaza in domeniul "grafica pe calculator" de Iiyama si o sa iti dai seama ce fel de monitoare sunt.. :wink:
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
y0py

Post by y0py »

Racer wrote:Intreaba-i pe cei care lucreaza in domeniul "grafica pe calculator" de Iiyama si o sa iti dai seama ce fel de monitoare sunt.. :wink:
o sa zica ca sunt varza pe langa sun, sgi sau eizo.. asta o sa spuna.
The Prophet

Iiama

Post by The Prophet »

.. eu iti sugerez sa iti iei iiama, desi numele suna a chinezism :P , mai ales k astea iau tuburi de la sony (aperture grill) care sa recunoastem sunt cele mai bune
It's not that I don't like you/ I just don't wanna speak ....
y0py

Re: Iiama

Post by y0py »

The Prophet wrote:.. eu iti sugerez sa iti iei iiama, desi numele suna a chinezism :P , mai ales k astea iau tuburi de la sony (aperture grill) care sa recunoastem sunt cele mai bune
1.iyama
2.lasa fonetica in seama cumparatorului
3. sony a patentat tubul Trinitron, ce FOLOSESTE tehnologia de manufacturare aperture grill (AG)
4.si Samsung foloseste acelasi tub. (dovada sunt cele doua fire orizontale de sustinere).
The Prophet

Post by The Prophet »

.. mah .. ce incercam sa spun e ca .. parerea mea e ca iiyama e mai bun decat philps avand in vedere ca foloseste tub de la sony .. da daca e aperture grill nu inseamna ca e trinitron .. pentru ca am si io un HP care are aperture grill si nu e trinitron .. intr adevar sony a patentat chestia asta da sunt firme precum iiyama, samsung si solar care au cumparat tehnologia ..
It's not that I don't like you/ I just don't wanna speak ....
Viliboy

Philips<Iyama

Post by Viliboy »

Baietzi maturizati-va! cei de la philips sunt"Pistol cu apa" pe langa cei de la iyama luati si voi reviste cititi teste sa vedeti cine sunt "regii" apoi comparati-le!
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Pai si preferi o balarie de la Iyama sau varfu de lance de la Philips?
Sunt modele si modele, si monitoarele Iyama sunt laudate pt modelele de varf care rivalizeaza la pret cu Sony. I rest my case.
Elroy was here
Ady G Elber

Post by Ady G Elber »

WarlordBA wrote:Sunt modele si modele, si monitoarele Iyama sunt laudate pt modelele de varf care rivalizeaza la pret cu Sony.
Perfect adevarat....un Iyama bun costa apx. 20.000.000 si cu banii astia poti sa iti iei un Philips LCD de 17. Oricum nu cred ca renteaza in situatia in care un Samsung cu acelasi tub si aceleasi dotari costa 8.000.000.
DigitalFeelings v2.2
Iubitel

Post by Iubitel »

Yep,eu as inclina balanta pentru Samsung!Daca ar fi dintre cele doua atunci Philips!
Intel Pentium 4 3.0e o/c 3.6(240x15)Standard Volting and SILENT cooling+Abit ic7-g i875p
1x512 Ddr 500 Hardcore Kingmax(2.5-3-3-6)
120 gb Serial Ata +CD-RW+DVD-RW
Placa video:Gygabyte Radeon 9600 pro 2.8 ns
Ady G Elber

Post by Ady G Elber »

Eu mi-am luat un Samsung 757NF cu tub Diamondtron si cu 120Hz in 1024x768 (cred).
DigitalFeelings v2.2
end_looser

Post by end_looser »

Nici unul din modelele alese de tine nu are tub plat!
Asa ca te sfatuiesc sa iei IIyama.
De mentionat ca Sony are Trinitron,LG are flatron, Samsung are NF (Natural Flat ), IIyama are Diamondtron, Philips are Aperture Grille asta la cele cu tub plat, tehnologia la toate fiind cea care sta la baza trinitronului
Post Reply