LCD sau CRT?

Totul despre monitoare: CRT, LCD, LCD TV, Plasma etc.

Moderator: Moderatori

CRT sau LCD

CRT
268
38%
LCD
439
62%

Total votes: 707

ronaldo

Post by ronaldo »

CRT are timpul de raspuns mai bun decat LCD
alexwinfast

Post by alexwinfast »

faza este ca daca as avea de aruncat 2000$ mi-as lua un LCD de 21' dar decat sa imi iau un jaf de LCD la 17' care oricum nu se vede bine am preferat 959NF care este de 19' chiar daca ma cocoseaza cand il mut...
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
MIKI ALEXANDRESCU

Post by MIKI ALEXANDRESCU »

ronaldo wrote:CRT are timpul de raspuns mai bun decat LCD
http://global.benq.com/wm/front/benqmai ... =undefined

INCEPE SA NU MAI FIE ASA MARE DIFERENTA !
tft are contrast mai bun, calitate a imaginii mai mare , spatiu mai mic, curent consumat,ce mai .. e la moda.. :crazyeyes:
the old miky is back !!
Neozeelandezu

Post by Neozeelandezu »

mi-am cumparat un LCD Samsung Syncmaster 172X, 17" cu timp de raspuns 12ms si sunt mai mult decat multumit de el. chiar nu e asa de "rau" in jocuri .. e foarte puţin vizibila diferenta si in plus efectul vizual ... e bestial ;>
Coke

Post by Coke »

Deocamdata CRT este cea mai buna solutie pentru mine.

Daca as avea bani mi-as lua un monitor cu timp de raspuns de 12ms cam ce are Neozeelandezu. :wink:
2002angel

Post by 2002angel »

si eu am un 172X si nu se vede nici urma de ghosting
Neozeelandezu cand ti-ai luat monitoru?(il ai pe vga sau dvi?)
e super misto si acum nu l-as schimba pe nici un crt.pe absolut nici unul
172X e cel mai bun monitor cu timp de 12ms pe care l-am vazut(si am vazut si benQ,si lg,si alte samsung-uri),si sincer spun,chiar daca ma repet
THIS IS THE BEST ....
The man that GOD makes fun of
Kunzite

Post by Kunzite »

De ce sa nu ne gandim la bani? Monitoarele nu sunt gratuite, stii? :wink:

CRT. De curand sunt proprietarul unui Iiyama Vision Master Pro 455... nu-i cine stie ce (model "ieftin" care va sa zica, pretentiosii se vor indrepta probabil spre VM Pro 454); insa inca n-am vazut un LCD comparabil.
Si nu pentru jocuri l-am luat :)
Lao

Post by Lao »

Eu mi-am luat un Samsung SyncMaster 710N si pot sa spun cu mana pe inima ca nu e cu nimic mai prejo decat CRT-ul dinainte,ba chiar poate un pic peste,la claritatea imaginii.Si ma joc,nu gluma. :)
steelman

clar ca as alege un lcd

Post by steelman »

am actual un liteon de 15" dar as dori un lcd de 17" cu timp de raspuns de 12 ms dar pretul e un mare dezavantaj, asa ca raman tot la crt chiar de ar fi sa cumpau unul nou am sa cumpar un samsung de 17"
Kunzite

Post by Kunzite »

Lao, si ce CRT aveai inainte?
Am incercat sa casc ochii prin magazine, vreau sa vad de ce sunt in stare LCD-urile mai rasarite... din pacate acestea se intrec in a reda filmulete supercomprimate :(
Iata si un articol interesant pe aceasta tema. Mi-a placut in special faza cu reactorul nuclear din CRT-uri :multi:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/ ... guide.html
Lao

Post by Lao »

Aveam un Lite-On luat anul trecut in iulie.Pot sa spun ca se vedea mai bine decat la multe monitoare de firma.
Iti spun cu mana pe inima ca Samsungul asta merge perfect in jocuri.Nu am nici un interes sa-l laud degeaba.
Kunzite

Post by Kunzite »

Stai linistit, ca te cred :)
Singura chestie e ca eu nu compar LCD-urile cu LiteOn-uri. De fapt, singura chestie care ma deranjeaza la Iiyama-ul meu (455) e geometria... in fine; erorile sunt mici, dar vizibile daca stai sa te uiti la ele. Ar mai fi o usoara pierdere a rezolutiei catre colturi, asta insa am putut-o constata doar cu Nokia Monitor Test.
Nu-i vorba ca m-ar afecta aceste mici erori; ma streseaza doar faptul ca ele exista. Iti dai seama cat m-ar enerva un pixel mort/hot pe un LCD? :)
Si mai mult ma streseaza faptul ca as fi putut da inca 6 mil. ca sa iau un 454... la care poti regla cam tot ce vrei.
energy

Post by energy »

Io am un samsung sync master 957MB de 19'' pe care mi l-am luat din america... l-am trimis io pe vapor in romania si a ajuns intr-o bucata...hehe! pot sa zic ca sunt multumit.... ma joc al naibii de mult pe calc..si cei 100 de Hz din 1024 imi ajung berechet - nu vreau funduri de borcane la 30 de ani...bineinteles ca daca as mai avea vreo 300 de parai mi-as lua si eu un LCD dar pana atunci ma multumesc si cu asta

Samsung 4 ever :drinking:
Aruman

Post by Aruman »

uite aici un monitor serios: LaCie
l-aş alege oricând în locul unui LCD
Cry "HAVOC" and let slip the dogs of war!
caraboy

Post by caraboy »

LaCie? Nu am auzit de firma asta. :-k
Acum despre LCD-uri, eu inca nu cred ca merita sa achizitionez un astfel de monitor. Diferentele dintre un monitor LCD si unul CRT incep sa se estompeze, timpul de raspuns nu mai e asa de mare si la 12 ms se poate juca orice fara sa deranjeze prea mult. :) Poate la anul da, o sa-mi cumpar si eu unul. Incep sa se iefteneasca si astea LCD si competitia e din ce in ce mai mare. Pana atunci raman la Samsungul SyncMaster 757DFX al meu. :)
cioran

Post by cioran »

Eu as merge inca pe CRT daca m-as gandi strict la performante.Daca e vorba de economie de spatiu insa,as fi foarte multumit de un LCD.
maniax

Post by maniax »

incet incet se strang banii..si pe drum se vede un 710N care imi zambeste :D
SmileX

Post by SmileX »

vreau sa-mi iau si eu un LCD LG de 21" sau 19" merită? vreo 800$
Strainu

Post by Strainu »

Eu zic doar atat: inainte aveam un Samsung de 17 inci( CRT), acu am un LCD Philips(tot de 17). Inainte, dupa 3 or ma durea capul. Acum pot sa stau si 12 ore ara nici o problema. Atat. [smilie=Respect.gif]
Kunzite

Post by Kunzite »

Eu zic doar atat: inainte aveam un AOC de 15 inci ( CRT), acu am un CRT Iiyama(de 19). Inainte, dupa 30 minut ma durea capul. Acum pot sa stau si 12 ore ara nici o problema. Atat. [smilie=maniac.gif]
DjNiki4

Post by DjNiki4 »

Detin de cateva zile un Samsung 710N si este super, merge belea rau in jocuri! :wink:
AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
velatos

Post by velatos »

Vreau sa cumpar un monitor lcd 17''Benq 8milisecunde timp de raspuns ,pret 18mil.cu tva. dar primesc tva.ul inapoi [smilie=Victory.gif] deci platesc cam 15mil., merita sa-l cumpar ,[pt jucat].
eiffel

Post by eiffel »

Pana apare OLED-ul de la Samsung:

http://english.chosun.com/w21data/html/ ... 40025.html

ma voi orienta sprea asta:

http://www.deck.ro/_/produse/913n.html
Jin

Post by Jin »

Am fost un fan inrait al monitoarelor CRT, am incercat sa ma conving ca LCD-urile sunt doar pentru word, 3dsmax si alte aplicatii "statice". De jocuri ce sa zic. Doar cind ma uitam la specs. despre refresh-uri "gigantice" de 60-75Hz, ma gindeam la "v-sync always on". Ei nu a fost chiar asa, de o luna sunt fericitul posesor al unui monitor de 17" LCD Samsung 710N si pot sa zic ca sunt foarte multumit de el. Jocurile se vad si se misca foarte bine, filmele sunt mai "vii", praful care se lipea de ecranul CRT-ului - o amintire si spatiu - moooaaamaaa!! ce de spatiu pe biroul meu.

P.S. nu ma intrebati cum de m-am convins ca nici eu nu stiu...
archange

Post by archange »

Stau peste 8 ore in fata unui CRT, la lucru si cred ca a venit in sfarsit vremea sa fac ceva pentru ochii mei, asa ca, dupa nenumarate amanari, m-am decis sa schimb starea de fapt - macar acasa. Pe deasupra, sunt unul dintre cei care isi "cara" frecvent calculatorul (chiar saptamanal). Si nici spatiul de lucru nu ma da afara. Asa ca, din cate vad eu, nu mai am de ales!
If you're gonna do it, the least you could do is do it right!
Visit me at: http://dtx.999.org
bug$yy

Post by bug$yy »

Eu am luat acum un NEC 52VM , chiar daca are timp de raspuns 25ms , imi place cum se vede , eu joc fotbal si nu ma deranjeaza , imi place nespus de mult claritatea imaginii , va recomand , e in oferta la flamingo , 10 mil fix!!!
...
madtatanka

Post by madtatanka »

Eu am avut un CTX VL700 care m-a tinut 2 ani l-am dat la schimb pe un monitor mai vechi un EIZO FlexScan F77S si zau ca nu imi pare rau. Mai vechi dar mai bun , si culori mai vii ce mai monitor profesional are intrare normala dar si BNC
There can be only one !
Have fun under the sun !
Hasta la victoria siempre !
shonny

Post by shonny »

Desi acum am crt care suporta 120hz si nu ma supara la ochi , este f.clar ca viitorul apartine lcd si in 3-4 ani crt va disparea.
Daca vrei sa ai ceea ce nu ai acum, trebuie sa faci ceea ce nu faci acum.
H.G.
TimmY

Post by TimmY »

La birou am un Philips 170B4 de 17" si acasa am un amarat de CRT 15". Diferenta e de la cer la pamant mai ales pentru ochii mei.O sa'mi iau si acasa LCD ... sanatatea ochilor pe primul loc :wink:
The death of one is a tragedy, but the death of millions is just a statistic...
sonic

Post by sonic »

LCD all the way
oricat de bun ar fi un CRT ...chiar si la un refresh de 120 Hz tot afecteaza ochii
Marmota

Post by Marmota »

CRT - am un crt acas pe care nu las da pe nici un LCD.

La work am un lcd (cu un timp de raspuns mare :( - sper sa ii fac upgrade), dar parca tot ala de acas imi place mai mult (poate si din cauza timpului de raspuns).

Acum nu neg faza cu ochii, dar avand in vedere ca mam obisnuit pe mon de 19", sincer nu mias cumpara nimic mai jos. Deci daca e sami iau imi iau lcd de 19, dar momentan sunt destul de scumpe.
Poate intrun an doi probabil situatia se va schimba sau imi va pica monitoru (sper sa nu :) ), si atunci probabil o sa imi iau lcd, dar momentan ramane inca un moft care nusi merita banii.

PS. in joace tot CRT, chiar daca lcd are si 12ms :D
Master_of_Ice

Post by Master_of_Ice »

Marmota wrote:CRT - am un crt acas pe care nu las da pe nici un LCD.

La work am un lcd (cu un timp de raspuns mare :( - sper sa ii fac upgrade), dar parca tot ala de acas imi place mai mult (poate si din cauza timpului de raspuns).

Acum nu neg faza cu ochii, dar avand in vedere ca mam obisnuit pe mon de 19", sincer nu mias cumpara nimic mai jos. Deci daca e sami iau imi iau lcd de 19, dar momentan su destul de scumpe.
Poate intrun an doi probabil situatia se va schimba sau imi va pica monitoru (sper sa nu :) ), si atunci probabil o sa imi iau lcd, dar momentan ramane inca un moft care nusi merita banii.

PS. in joace tot CRT, chiar daca lcd are si 12ms :D
t inseli...in romania exista deja monitoare de 8ms(vezi samsung 913N) care are un pret foarte bun(este pretul la care acu cateva luni luai un 710N!) si e de 19" ... plus ca japonezii au facut primul monitor de 4ms! asa ca..lcd all the way ca nu e deloc un moft, e o necesitate!
Marmota

Post by Marmota »

Master_of_Ice wrote:t inseli...in romania exista deja monitoare de 8ms(vezi samsung 913N) care are un pret foarte bun(este pretul la care acu cateva luni luai un 710N!) si e de 19" ... plus ca japonezii au facut primul monitor de 4ms! asa ca..lcd all the way ca nu e deloc un moft, e o necesitate!
Acu chiar crezi ca 8ms este addevarat
8ms.

PS. stii faza amuzanta de 913N?? el nici macar nu exista la sit la samsung (samsung.com) :D este doar un 915N (timp de 8)( oare 913 sa fie pt tari mai mici si mai sarace? :). exista in schimb un 913V (cu timp de 25 ). Oare e vreo combinatie intre ele?

PS. Este doar o parere personala - moft pt mine este acum. nam gasit un tft care sa ma faca sa renunt la crt-ul meu, poate nici nam cautat, dar poate nici nu vreau.
2002angel

Post by 2002angel »

daca nu ma insel citeam pe undeva ca 913N este in europa si 915N in state
The man that GOD makes fun of
Marmota

Post by Marmota »

2002angel wrote:daca nu ma insel citeam pe undeva ca 913N este in europa si 915N in state
Da asa e, gasit monu la s___.co.uk :). dot pitch-ul sa fie aceeasi chestie ca la cele crt?
10x
Master_of_Ice

Post by Master_of_Ice »

Marmota wrote:
Master_of_Ice wrote:t inseli...in romania exista deja monitoare de 8ms(vezi samsung 913N) care are un pret foarte bun(este pretul la care acu cateva luni luai un 710N!) si e de 19" ... plus ca japonezii au facut primul monitor de 4ms! asa ca..lcd all the way ca nu e deloc un moft, e o necesitate!
Acu chiar crezi ca 8ms este addevarat
8ms.

PS. stii faza amuzanta de 913N?? el nici macar nu exista la sit la samsung (samsung.com) :D este doar un 915N (timp de 8)( oare 913 sa fie pt tari mai mici si mai sarace? :). exista in schimb un 913V (cu timp de 25 ). Oare e vreo combinatie intre ele?

PS. Este doar o parere personala - moft pt mine este acum. nam gasit un tft care sa ma faca sa renunt la crt-ul meu, poate nici nam cautat, dar poate nici nu vreau.
Da ai dreptate...dar la culori, luminozitate, contrast mie imi place mai mult...
dar d acel monitor d 4 ms c zici?.... o sa pun un link
Marmota

Post by Marmota »

Master_of_Ice wrote:Da ai dreptate...dar la culori, luminozitate, contrast mie imi place mai mult...
dar d acel monitor d 4 ms c zici?.... o sa pun un link
Da un link sami arunc si eu un ochi sau doi pe el :D. oricum domeniu asta este in plina dezvoltare, cine stie peste un an ce o fi ;)

PS. ideea ca daca imi iau tft tot samsung imi iau, si trebuie sa fie mai bun ca 959NF :thumbleft: care are greutate si la propriu si la figurat.
Odhin

Post by Odhin »

Cu preturile down nu cred ca CRT ii mai trebuie mult timp pana o sa iasa de tot de pe piata monitoarelor. TFT urile sunt mai economice prin consum si ocupa putin loc, si ca per formanat au egalat deja CRT urile. But we shell see...
Marmota

Post by Marmota »

Odhin wrote: si ca per formanat au egalat deja CRT urile
este de discutat [smilie=Respect.gif]
razvanescu

Post by razvanescu »

Chiar daca LCD-ul o sa inlocuiasca treptat CRT-ul, acesta din urma o sa ramana multa vreme alegerea cea mai buna pentru graficieni, care sunt obisnuiti sa vada intr-un fel(mai apropiat de realitate) culorile pe CRT, decat cu contrastul mai mult decat iesit din comun de la TFT-uri si senzatia de "metalic" pe care o confera culorilor. In ideea progresului tehnologic care trebuie sustinut as vota tot pentru LCD...
Post Reply