Procesor BOXED + pasta termo

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Post Reply
FATHER

Procesor BOXED + pasta termo

Post by FATHER »

Am urmatoarea problema. La un soc de curent mi s-au dus alimentatorul si placa de baza. Asa-mi trebuie daca am acceptat o sursa "no name". Am avut noroc si mi-au schimbat mobo MSI 865 PE Neo 2 LS, ca era in garantie si aia de la service nu s-au prins :D. Procesorul este P4 2,8 HT BOX. Baietzii au procedat in felul urmator : au dezlipit procesorul de cooler, au infipt procul in mobo si apoi au pus coolerul la loc FARA SA PUNA PASTA TERMO . Am intrebat de ce au facut asta si mi-au explicat ca la procesoarele care vin cu coolerul montat BOX nu mai e nevoie de pasta. Asa o fi ? Am la indemana pasta Arctic Silver , sa o folosesc sau nu? Multumesc.
BlackNight

Post by BlackNight »

Parerea mea e ca ar trebuii sa ii pui si pasta termoconductoare, in cazul in care nu exista pe radiator.
Edit: mici modificari
Last edited by BlackNight on Wed Sep 15, 2004 4:06 pm, edited 1 time in total.
KILL3R

Post by KILL3R »

Unele coolere(mai ales cele de la proc. BOX) au pasta termoconductoare direct pe radiator...nu mai au nevoie de aplicare.
Detalii AICI
Uita-te la a doua poza ce scrie jos..stiu ca e alt procesor dar la fel procedeaza si la Northwood si Prescott (BOX) socket 478.
Intel is the BEST
FATHER

Post by FATHER »

Deocamdata scorul e 1-1. Multumesc...
piff

Post by piff »

curata ''guma'' aia care e pe coolerul BOX shi aplica pe procesor AS
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

KILL3R wrote:Unele coolere(mai ales cele de la proc. BOX) au pasta termoconductoare direct pe radiator...
Acela este in cel mai rau caz thermal-pad si nu pasta termo-conductoare. E o diferenta... insa oricum, producatorii de procesoare recomanda thermal-pad-ul pentru utilizari indelungate. Pe de alta parte, tot ei spun ca la fiecare remontare a coolerului, thermal-pad-ul trebuie schimbat. :wink:
KILL3R

Post by KILL3R »

Si daca schimb procesorul...sa zicem, se mai gaseste thermal pad-uri in magazine sau mai bine e sa renunt la el si sa pun pasta termo-conductoare? :-k
Intel is the BEST
poe

Post by poe »

Thermal pad-uri nu se gasesc in magazine (ar fi cam greu de aplicat, de vreme ce ele sunt lipite de heatsink din fabrica).
Cel mai bine ar fi sa cureti resturile de pad de pe coolerul tau, sa speli cu alcool izopropilic si sa pui o pasta de calitate. Dar ai grija sa nu zgarii baza radiatorului cand o cureti.
KILL3R

Post by KILL3R »

Nu se poate sterge mai simplu cu acetona sau alcool sanitar...sunt mai la indemana. Si nu am auzit niciodata de "alcool izopropilic" :crazyeyes: ... ce e, si unde gasesc asa ceva?
Intel is the BEST
poe

Post by poe »

Nu se poate sterge mai simplu cu acetona sau alcool sanitar?
Ba da. Mai multe detalii aici.
FATHER

Post by FATHER »

Va multumesc frumos. O sa pun pasta Arctic asa cum ati recomandat, mai ales ca o sa am prostul obicei sa-mi duc procesorul in 3 GHz si sa-l chinui cu jocuri. Din punctul meu de vedere, acest topic este inchis.
KILL3R

Post by KILL3R »

Pentru ca tot ati deschis topic-ul mai am o intrebare!
1) Cum se aplica corect pasta termo-conductoare?
Pe unele site-uri am vazut ca le aplica direct cu degetul iar pe altele am vazut ca o intinde cu o spatula.
2) Unde se aplica pasta?
Pe radiator sau pe procesor?
[smilie=Pick-Me.gif]
Intel is the BEST
dexter

Post by dexter »

Pe pastila procesorului. Si cred ca poti aplica/intinde si cu un card/cartela ceva ca sa eviti contactul cu mana (probabil sa nu faci descarcare electrostatica). Oricum ai face vezi sa nu pui multa , caci in momentul in care pui radiatorul, pasta o sa se intinda si e posibil sa "dea pe dinafara" ...nasty :)
Intel Core2Duo E8400 (stock) | Gigabyte P35-DS3L | 2x1024 Kingmax + 2x2048 Kingmax | BFG 285gtx OCX | 1xSeagate 200GB ATA + 1xSeagate 320GB SATA | Carcasa No-Name | Spire HighPower 500W |
KILL3R

Post by KILL3R »

Si inca ceva...
Voi de unde cumparati pasta termo-conductoare? Din ce magazin?
...vreau sa o cumpar la un pret convenabil!
Intel is the BEST
dexter

Post by dexter »

Probabil la orice magazin IT :)
Intel Core2Duo E8400 (stock) | Gigabyte P35-DS3L | 2x1024 Kingmax + 2x2048 Kingmax | BFG 285gtx OCX | 1xSeagate 200GB ATA + 1xSeagate 320GB SATA | Carcasa No-Name | Spire HighPower 500W |
FATHER

Post by FATHER »

Eu n-am cumparat pasta. Am sunat un prieten...
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

BerK

Post by BerK »

de la TAPE - ARTIC SILVER ...
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

KILL3R wrote:Si inca ceva...
Poti cumpara de la mine.
Vezi la http://www.pasta.3x.ro detalii.
Iubitel

Post by Iubitel »

Cred ca baiatul intreba de artic silver nu de creatia ta,care chiar daca e buna,nu cred ca trebuie sa-i faci reclama pe unde apuci!
Intel Pentium 4 3.0e o/c 3.6(240x15)Standard Volting and SILENT cooling+Abit ic7-g i875p
1x512 Ddr 500 Hardcore Kingmax(2.5-3-3-6)
120 gb Serial Ata +CD-RW+DVD-RW
Placa video:Gygabyte Radeon 9600 pro 2.8 ns
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Am@DEUS wrote:
KILL3R wrote:Si inca ceva...
Poti cumpara de la mine.
Vezi la http://www.pasta.3x.ro detalii.
Felicitari. Daca e pe bune pasta aceea, ai realizat ceva.
Only the mediocre work at their best...
KILL3R

Post by KILL3R »

Am@DEUS wrote: Vezi la http://www.pasta.3x.ro detalii.
Un lucru e neclar pe forum!
Unii spun ca pasta termoconductoare se aplica pe procesor, altii pe radiator si mai nou acum vad ca se se aplica pe ambele!
Care e metoda corecta?
Intel is the BEST
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Am ajuns sa-mi dau quote.
Eu numai asa o aplic, sterg ambele suprafete(am un spray special si o bucata de "piele de caprioara"), intind pasta pe radiator dupa care il sterg(ca sa ramana doar in adanciturile din el), dupa care aplic f putina pasta pe CPU si o intind uniform si...contact.
KILL3R

Post by KILL3R »

dexter wrote:Pe pastila procesorului. Si cred ca poti aplica/intinde si cu un card/cartela ceva ca sa eviti contactul cu mana (probabil sa nu faci descarcare electrostatica). Oricum ai face vezi sa nu pui multa , caci in momentul in care pui radiatorul, pasta o sa se intinda si e posibil sa "dea pe dinafara" ...nasty :)
Aici vream sa ajung!
Acest mod de aplicare poate influenta temperatura procesorului cumva?
Nu pot sa apara goluri de aer intre radiator si procesor daca se aplica astfel pasta termo-conductoare?
Intel is the BEST
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Pasta se aplica atat pe radiator (pe suprafata de contact cu procesorul) dar si pe procesor in strat foarte subtire. Daca suprafata radiatorului este plana si "lustruita" este practic imposibil sa curga pasta (indiferent cum se numeste aceasta) si performantele sunt bune .Daca intre 2 geamuri pui o picatura de apa - ele practic se lipesc. Cam asa e si cu pasta aplicata corect.
Post Reply