HARD...de care?
Moderator: Moderatori
HARD...de care?
As vrea sa-mi dati si voi sugestii pentru achizitionarea unui hard...raport pret performanta bun,,nou .sau second mai ieftin...storage...vreo 120 de gb sau variante... :Fade-color
- Neozeelandezu
Majoritatea HDD-urilor de 120 se invart pe undeva la 100 de euro, dar daca ai un prieten prin germania .. sau esti dispus sa mai dai 25 de euro pe transport uita'te la http://www.mindfactory.de . au preturi bune pt componente noi
- alexwinfast
Eu personal as lua un Maxtor la 160 pe SATA insa am auzit lucruri bune si despre hdd SAmsung...
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
shadowc
In primul rand salut!
In al doi-lea rand vreau sa te intreb ce vrei sa faci cu sistemul?
Eu am un Wd jb 120 gb 7200 rpm si 8 mb buffer.
Daca te intereseaza pentru editari audio/video,deci lucru cu fisiere mari iti recomand o varianta cu 8 mb buffer ,dar daca nu te intereseaza iti recomand cea cu 2 mb buffer.
Ceea ce trebuie stiut e ca un hdd cu 8 mb buffer e optimizat mai ater pentru lucrul cu fisiere mari si se va comporta mai gerui cu fisisre mici decat cu fisiere mari ,atat la acces cat si la copiere.
Un exemplu din rpoprie experienta .
Pe langa hdd ul enuntat mai sus mai detin un Maxtor la 30 gb 2 mb buffer si 5400 rpm ,dar spre surprinderea ta pot sa te infomrz ca lucreaza mai bine cu fisiere mici,cu alte cuvite imi copiaza si acceseaza mai bine edacet WD jb un director cu 12 mii de mp3 uri...si in general fisiere mici ,dar la filme si alte fisiere mari este depasit cu mult cde WD 8 mb buffer si 7200 rpm.
Eu sa fiu sincer ,cu toate ca dupa reply-*ul meu vc a veni cel al lui DjDaliu sau al lui Novi,(forumisti cu care tin sa mentionez ca nu am nimic),eu nu iti recomand maxtor deoarece eu am facut bad uri intr un an cu maxtorul meu iar un prieten a facut in mai putin de un an ...nu contest ca nu ar fi rapide dar fac repede bad uri.
In opinia mea Segate e cel mai fiabil dar din ate sunt documendat nu exceleaza tare la tare de transfer si la timpi de acces.
eu sincer as alege WD sau Samsung.
Zic Wd deaorece si eu am facut un sondaj de opinie la fel ca si tine pe forum mai demult si am ajuns la concluzia ca ar fi bune Wd si in acelasi timp zic si samsung deoaerece am o parere buna despre ele si au 3 ani garantieplus ca un amic are un samsung cu 3 ani garantie 8mb buffer ,80 gb si 7200 rpm si merge ireprosabil ,lucreaza ami bine decat Wd meu la lucrul cu fisiere mici gen mp3 ,dar iar nu sta la fel de bine cu timipi de acces ...dar e aproape insesizabil ..se vede uneori cand eu lansez mai multe aplicatii care il solicita.
Deci in concluzie eu as merge pe Wd sau pe Samsung.
Tinand cont ca e solutie pret/performanta as ,erge cu ochi inchisi pe Samsung .
Apropo o limita de bani nu ne dai?
In primul rand salut!
In al doi-lea rand vreau sa te intreb ce vrei sa faci cu sistemul?
Eu am un Wd jb 120 gb 7200 rpm si 8 mb buffer.
Daca te intereseaza pentru editari audio/video,deci lucru cu fisiere mari iti recomand o varianta cu 8 mb buffer ,dar daca nu te intereseaza iti recomand cea cu 2 mb buffer.
Ceea ce trebuie stiut e ca un hdd cu 8 mb buffer e optimizat mai ater pentru lucrul cu fisiere mari si se va comporta mai gerui cu fisisre mici decat cu fisiere mari ,atat la acces cat si la copiere.
Un exemplu din rpoprie experienta .
Pe langa hdd ul enuntat mai sus mai detin un Maxtor la 30 gb 2 mb buffer si 5400 rpm ,dar spre surprinderea ta pot sa te infomrz ca lucreaza mai bine cu fisiere mici,cu alte cuvite imi copiaza si acceseaza mai bine edacet WD jb un director cu 12 mii de mp3 uri...si in general fisiere mici ,dar la filme si alte fisiere mari este depasit cu mult cde WD 8 mb buffer si 7200 rpm.
Eu sa fiu sincer ,cu toate ca dupa reply-*ul meu vc a veni cel al lui DjDaliu sau al lui Novi,(forumisti cu care tin sa mentionez ca nu am nimic),eu nu iti recomand maxtor deoarece eu am facut bad uri intr un an cu maxtorul meu iar un prieten a facut in mai putin de un an ...nu contest ca nu ar fi rapide dar fac repede bad uri.
In opinia mea Segate e cel mai fiabil dar din ate sunt documendat nu exceleaza tare la tare de transfer si la timpi de acces.
eu sincer as alege WD sau Samsung.
Zic Wd deaorece si eu am facut un sondaj de opinie la fel ca si tine pe forum mai demult si am ajuns la concluzia ca ar fi bune Wd si in acelasi timp zic si samsung deoaerece am o parere buna despre ele si au 3 ani garantieplus ca un amic are un samsung cu 3 ani garantie 8mb buffer ,80 gb si 7200 rpm si merge ireprosabil ,lucreaza ami bine decat Wd meu la lucrul cu fisiere mici gen mp3 ,dar iar nu sta la fel de bine cu timipi de acces ...dar e aproape insesizabil ..se vede uneori cand eu lansez mai multe aplicatii care il solicita.
Deci in concluzie eu as merge pe Wd sau pe Samsung.
Tinand cont ca e solutie pret/performanta as ,erge cu ochi inchisi pe Samsung .
Apropo o limita de bani nu ne dai?
- Lord Executron
parerea mea ca HDD-urile de 120 Gb nu merită la ora actuala. M-ash duce pe un WD 160GB SATA. adică yo sigur imi iau aşa ca 

1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
off topic
shatter......
....am spus exact ceea ce au "oferit" cele 3-4 hdd uri si am zis spre ce m as orienta daca as fi in locul lui ,deoarece nu cred ca toti useri de pe acest forum au posibilitati sa schimvbe 10 hdd uri intr un an :roll: .
shatter......
...consideri ca am gresit daca am spus experienta traita cu doua hdd uri Maxtor un WD si un Samsung ?Holhos, 3-4 harduri nu constituie un esantion semnificativ.
....am spus exact ceea ce au "oferit" cele 3-4 hdd uri si am zis spre ce m as orienta daca as fi in locul lui ,deoarece nu cred ca toti useri de pe acest forum au posibilitati sa schimvbe 10 hdd uri intr un an :roll: .
Offtopic
Holhos: da.
Ah, si am avut 4 maxtor-uri. Bad-uri 0, dupa minim 1 an de utilizare fiecare, si totusi nu afirm ca maxtor sunt invulnerabile.
Chestia cu fisiere mici... depinde ff. mult de firmware. O revizie timpurie la Maxtor-u de 7200 ar explica problema. De fapt, la fisiere mici, cele mai bune sunt fostele IBM, actualele Hitachi, indiferent de revizie. Acum sunt si fiabile, se pare.
Holhos: da.
Ah, si am avut 4 maxtor-uri. Bad-uri 0, dupa minim 1 an de utilizare fiecare, si totusi nu afirm ca maxtor sunt invulnerabile.
Chestia cu fisiere mici... depinde ff. mult de firmware. O revizie timpurie la Maxtor-u de 7200 ar explica problema. De fapt, la fisiere mici, cele mai bune sunt fostele IBM, actualele Hitachi, indiferent de revizie. Acum sunt si fiabile, se pare.
holhos sa stii ca ceea ce spui tu in legatura cu HDD-urile cu 8MB cache si cele cu 2MB nu e corect , vezi specificatiile
. Intotdeuna un HDD cu 8MB cache se misca mai repede decat unul cu 2MB la aceeasi dimensiune .
Cat despre alegerea HDD-ului mai cititi si ce scrie pe site-urile producatorilor inainte de a cumpara ( garantie ,MTBF , alte specs .)
Cat despre fisiere mici , treaba e mai mult de FileSystem decat de drive .
Lord Exec SATA merita poate doar pt garantie , nu si din alte cauze .
Be seein' you people .
![FYI [smilie=FYI.gif]](./images/smilies/FYI.gif)
![Read-FAQ [smilie=Read-FAQ.gif]](./images/smilies/Read-FAQ.gif)
Cat despre alegerea HDD-ului mai cititi si ce scrie pe site-urile producatorilor inainte de a cumpara ( garantie ,MTBF , alte specs .)
Cat despre fisiere mici , treaba e mai mult de FileSystem decat de drive .
Lord Exec SATA merita poate doar pt garantie , nu si din alte cauze .
Be seein' you people .
![Sign-Beer [smilie=Sign-Beer.gif]](./images/smilies/Sign-Beer.gif)
![FYI [smilie=FYI.gif]](./images/smilies/FYI.gif)
It is by will alone I set my mind in motion .
- Lord Executron
Sata e mishto si ca are cablul the date f. putin lat. Bine bine puteti spune ca mare diferenta nu e intre al si cablurile IDe rounded... Da nu sunt de acord 

1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Re: HARD...de care?
Nu cumva sa-ti iei hard second pentru ca poti lua o teapa de nu-i adevarat.Mergi pe ceva nou si cu garantie cat mai mare, iar daca e pentru storage atunci poti face o economie de bani luand unul cu 2Mb cache.Ar fi bine sa ti-l iei cu sata pentru a fi compatibil cu placile de baza pe viitor, in caz ca vrei sa o schimbi(am auzit ca vor sa elimine sloturile IDE).Nu ti-asi recomanda Maxtor, pentru ca am avut o experienta cam nasoala cand am lucrat la un magazin de calculatoare din orasul meu.Aproape 40 de hard diskuri au venit la garantie in timp de o luna.Cel mai bun raport calitate/pret in momentul acesta il are Western Digital.shadowc wrote:As vrea sa-mi dati si voi sugestii pentru achizitionarea unui hard...raport pret performanta bun,,nou .sau second mai ieftin...storage...vreo 120 de gb sau variante... :Fade-color
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Daca vrei sa iti iei un HDD performant de 120 GB, iti recomand Western Digital sau Seagate cu Buffer-ul de 8MB ( pentru ca e putin mai rapid decat cel cu 2, si la asa un HDD de 120 e pacat sa nu iei cu Buffer-ul de 8MB ) si ar fi bine sa fie si pe SATA( asta in cazul in care placa ta de baza are suport ). 

AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N