Richard Burns Rally
Moderator: Moderatori
Richard Burns Rally
Banuiesc ca ati auzit de el deja.Un joc ce promite o simulare foarte realista si o fizica exceptionala.Ce ziceti de el ?
sper doar ca producatorii sa se tina de cuvant si sa-l lanseze in martie [-o<
http://www.richardburnsrally.com/home.htm
sper doar ca producatorii sa se tina de cuvant si sa-l lanseze in martie [-o<
http://www.richardburnsrally.com/home.htm
Si?
Am facut rost de el azi. Mai modest la grafica dar in rest cred ca e cel mai bun simulator de raliu pt PC.
Din start nu seamana in nici un fel cu Colin McRae Rally sau cu Xpand Rally. Jocul e aproape impracticabil la prima cursa, noroc cu scoala de soferi(Driving School). Imi aminteste intr-un fel de NFS5 chiar daca acolo nu aveai nevoie de instructiuni ca sa ramai pe traseu.
Binenteles ca la prima cursa am sarit peste scoala de soferi si am facut masina absolut zob, dar chiar nu-mi inchipuiam ca e atat de greu sa iei o curba(ma gandeam eu in timp ce abordam o curba de 90grade la 120km/h
).
Cine a vazut trailerele alea de la Colin cu rasturnari spectaculoase, pt ca apoi sa fie dezamagit de imposibilitatea de a rasturna masina in jocul final, poate sa incerce acest joc fara sa fie deceptionat. M-am rasturnat involuntar de vreo 5-6 ori, intr-unul din cazuri destul de spectaculos. Bine, nu mai spun ca am parcurs un sector de 3 minute in 8 minute mai mult rotogolindu-ma intre liniile drepte![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Anyway, great game. In sfarsit o provocare pt pasionatii de raliu.![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Din start nu seamana in nici un fel cu Colin McRae Rally sau cu Xpand Rally. Jocul e aproape impracticabil la prima cursa, noroc cu scoala de soferi(Driving School). Imi aminteste intr-un fel de NFS5 chiar daca acolo nu aveai nevoie de instructiuni ca sa ramai pe traseu.
Binenteles ca la prima cursa am sarit peste scoala de soferi si am facut masina absolut zob, dar chiar nu-mi inchipuiam ca e atat de greu sa iei o curba(ma gandeam eu in timp ce abordam o curba de 90grade la 120km/h
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Cine a vazut trailerele alea de la Colin cu rasturnari spectaculoase, pt ca apoi sa fie dezamagit de imposibilitatea de a rasturna masina in jocul final, poate sa incerce acest joc fara sa fie deceptionat. M-am rasturnat involuntar de vreo 5-6 ori, intr-unul din cazuri destul de spectaculos. Bine, nu mai spun ca am parcurs un sector de 3 minute in 8 minute mai mult rotogolindu-ma intre liniile drepte
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Anyway, great game. In sfarsit o provocare pt pasionatii de raliu.
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Elroy was here
Am luat si eu jocul si mi-a placu controlul - adică foarte real - dar iti trebuie neaparat volan - Momo Logitech de preferat!! Mi-a displacut in schimb grafica, mai ales a masinilor care lasa de dorit!!Cam atat!
AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (2200Mhz,Vc=1.625), TT Volcano 11+
MB Abit NF7-s v2.0, 2x512ddrPQI(9-3-3-2.5)
GeCube Radeon 9800PRO@9800XT
2x80GB WD SATA RAID 0, DVDRW Asus , DVD Sony, Carcasa KME 5365 big tower
De fapt iti trebuie pedale. Ca sa poti accelera/frana gradat, la curbe mai merge din taste dar cand e vorba sa franezi la limita blochezi intotdeauna rotile si ramai fara directie. Ca sa nu mai vorbesc de smecheria cu franatul cu stangul, e groaznic pe tastatura.
Per total cam greu de jucat, cred c-o sa-l pun deoparte deocamdata, cere mult timp pana te obisnuiesti cu stilul de condus. Oricum o sa-l am in vedere, este un clasic dupa parerea mea.
Per total cam greu de jucat, cred c-o sa-l pun deoparte deocamdata, cere mult timp pana te obisnuiesti cu stilul de condus. Oricum o sa-l am in vedere, este un clasic dupa parerea mea.

Elroy was here
Eu l-am încercat şi cu volan şi pedale.. Al naibii de greu şi de realist.. Mult prea greu pentru a fi controlat din taste, zic eu, devreme ce am avut probleme şi cu volanul. De asemenea, impresionant la partea de setări - plicticos de multe aş putea spune - dar dacă maşinile din RBR ar fi fost de talia celor din CM04 (dpdv grafic) poate am fi avut simulatorul ideal de rally-uri. 

Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
- Sir_KnupSkull
Marfa jocul, am reusit sa ma obisnuiesc cu el si incepe sa ma prinda!!!
Cat ati scos pe ultimul traseu de la scola de avansati? Eu 1.20.56 - dar se poate mai bine!!!!
Later edit: cateva sfaturi:
Jucati cu cutie manuala pt ca aveti frana de motor!
Frana de picior este ineficienta daca nu ai volan+pedale pt ca nu se poate doza si blocheaza rotile!!!
Schimbati setarile la option-gear - protectia motor sa fie off (pt a putea da viteza inferioara la orice viteza) si cealalta setare care nu lasa cv sa ajunga in pct mort sa fie on!!
La modul Rally sunt prea multe setari la masina - prea multe forte, valori, etc (prea profesional) - mai bine setati doar rotile si rapoatele la cutie!
Vizionati reluarile - sunt chiar marfa si parca mergeti mai repede decat credeati ca ati facut-o + ca se pot si salva!!
Dictarea cam sumara - aveti grija cand auziti medium left or right ca tre sa reduceti pana la vit 1 sau max 2 altfel sunteti out!!
Cam atat pana acum!!
Ride safe!
Cat ati scos pe ultimul traseu de la scola de avansati? Eu 1.20.56 - dar se poate mai bine!!!!
Later edit: cateva sfaturi:
Jucati cu cutie manuala pt ca aveti frana de motor!
Frana de picior este ineficienta daca nu ai volan+pedale pt ca nu se poate doza si blocheaza rotile!!!
Schimbati setarile la option-gear - protectia motor sa fie off (pt a putea da viteza inferioara la orice viteza) si cealalta setare care nu lasa cv sa ajunga in pct mort sa fie on!!
La modul Rally sunt prea multe setari la masina - prea multe forte, valori, etc (prea profesional) - mai bine setati doar rotile si rapoatele la cutie!
Vizionati reluarile - sunt chiar marfa si parca mergeti mai repede decat credeati ca ati facut-o + ca se pot si salva!!
Dictarea cam sumara - aveti grija cand auziti medium left or right ca tre sa reduceti pana la vit 1 sau max 2 altfel sunteti out!!
Cam atat pana acum!!
Ride safe!
Jocul fata de Colin McRae Rally mi se pare o evolutie. Cel putin in ceea ce priveste simularea. Jocul nu am incercat sa-l joc cu tastatura, dar in schimb l-am jucat cu un gamepad si cu volan+pedale. A doua alternativa este cea mai potrivita. Jocul pot sa zic k m-a cam speriat la inceput... eu obisnuit cu arcade-urile din ultima vreme (nfs7 etc).
Spunea cineva k nu pastreaza setarile controalelor. Eu n-am problema asta. Poate e de la versiunea lui... nu stiu.
Si eu trag aceeasi concluzie... Cel mai reusit joc la ora actuala de raliuri, daca ai curajul si puterea sa-i faci fata.
Si grafica e draguta, nu? 
Spunea cineva k nu pastreaza setarile controalelor. Eu n-am problema asta. Poate e de la versiunea lui... nu stiu.

Si eu trag aceeasi concluzie... Cel mai reusit joc la ora actuala de raliuri, daca ai curajul si puterea sa-i faci fata.

Fratilor,mi-am luat volan special pt. jocul asta.Se pare ca am innebunit,fara cale de intoarcere. 
Nici nu se compara controlul masinii,mai ales frana si acceleratia.Daca va permiteti/vreti sa va luati un volan... dati-i bice.Face toti banii!
Sunt pur si simplu uluit de cum se conduc masinile acum!

Nici nu se compara controlul masinii,mai ales frana si acceleratia.Daca va permiteti/vreti sa va luati un volan... dati-i bice.Face toti banii!
Sunt pur si simplu uluit de cum se conduc masinile acum!
Last edited by Lao on Sat Sep 25, 2004 12:32 am, edited 1 time in total.
Richard Burns Rally patch 1.01
@ Pixelrage.roPrimul patch pentru Richard Burns Rally, simulatorul de rally publicat in Europa de SCi, este disponibil pentru download de pe serverul nostru. Pe langa numeroasele fix-uri descrise la pagina de download, acest update aduce un mic spor de performanta si rezolva problemele cu sunetul.
Truth is relative. Pick one that works
Sa stii ca aveam probleme cu Colin McRae 2005 si era din cauza lui DirectX,care nu era bun.Am downloadat alt kit de DirectX de pe net si acum merge.Vlade wrote:am DX 9.0c
Incearca si tu alt DirectX 9.0c,poate e aceeasi chestie ca la mine si daca nici asa nu merge,incearca si varianta pe care ti-a dat-o WarlordBA(NIE).

Si eu am patit la fel, era din cauza directx9.0c, care nu era bun- adica aveam tot 9.0b dupa ce il instl! Am instalat directx9.0c de pe cd-ul de la revista si acum merge super - si arata ca este instl directx 9.0C!!!Lao wrote:Sa stii ca aveam probleme cu Colin McRae 2005 si era din cauza lui DirectX,care nu era bun.Am downloadat alt kit de DirectX de pe net si acum merge.
Incearca si tu alt DirectX 9.0c,poate e aceeasi chestie ca la mine si daca nici asa nu merge,incearca si varianta pe care ti-a dat-o WarlordBA(NIE).
- unknown_humanoid
Vreau sa iau si eu un volan in special pt. jocul asta.
M-am hotarat sa iau un Logitech, dar nu stiu pe care.
Sunt trei variante:
- Wingman Formula GP - 1,8 mil. Asta nu are foce feedback.
- Formula Force GP - 3 mil. Acelasi lucru dar cu foce feedback.
- MOMO Racing - 5,7 mil. Asta e prea scump pt. un volan. se exclude.
Intrebarea e: chiar e vreo mare scofala foce feedback-ul ala? merita diferenta de 1,2 mil?
Eu nu cred ca la o masina de rally tremura volanul. asta ar insemna ca ar avea problemae cu axul. Poate la o rabla tremura volanul. Si nu cred ca e prea realist oricum. Cand dai intr-o piatra, volanul ar trebui sa traga intr-o parte. Nu cred ca 'momo' sau 'force gp' face asta. Nu scrie nicaieri.
Deci pe care sa-l iau?
M-am hotarat sa iau un Logitech, dar nu stiu pe care.
Sunt trei variante:
- Wingman Formula GP - 1,8 mil. Asta nu are foce feedback.
- Formula Force GP - 3 mil. Acelasi lucru dar cu foce feedback.
- MOMO Racing - 5,7 mil. Asta e prea scump pt. un volan. se exclude.
Intrebarea e: chiar e vreo mare scofala foce feedback-ul ala? merita diferenta de 1,2 mil?
Eu nu cred ca la o masina de rally tremura volanul. asta ar insemna ca ar avea problemae cu axul. Poate la o rabla tremura volanul. Si nu cred ca e prea realist oricum. Cand dai intr-o piatra, volanul ar trebui sa traga intr-o parte. Nu cred ca 'momo' sau 'force gp' face asta. Nu scrie nicaieri.
Deci pe care sa-l iau?
...AND PEOPLE SAY SEQUELS ARE NEVER AS GOOD AS THE ORIGINAL!
Se vede ca nu ai mers in regim de raliu pana acum.Mai ales pe macadam (drum de tzara) iti sare volanul din mana,daca nu-l tii bine,la orice denivelare.unknown_humanoid wrote:Eu nu cred ca la o masina de rally tremura volanul. asta ar insemna ca ar avea problemae cu axul. Poate la o rabla tremura volanul. Si nu cred ca e prea realist oricum. Cand dai intr-o piatra, volanul ar trebui sa traga intr-o parte. Nu cred ca 'momo' sau 'force gp' face asta. Nu scrie nicaieri.
Deci pe care sa-l iau?
Si la partea cu trasul intr-o parte te-nseli.Cel putin MOMO,chiar trage intr-o parte la gropi,pietre si santuri.
Nu ti-as recomanda sa-ti iei fara force feedback.Fara FF cum pui volanul,asa ramane,nu tinde sa revina la mijloc,adică drept.E o porcarie.
Daca nu Momo Logitech,macar altceva cu FF.
Si daca te hotarasti sa iei Momo,il vei vinde destul de scump si mai tarziu,pentru ca este extrem de reusit... si cautat.

Nu cred ca tremura volanul la masini. Tremura masina, deci dupa parerea mea asta e intentia la force feedback, sa dea impresia de coliziuni/drum cu gropi. Cred ca merita destul de mult diferenta de bani pentru force feedback.
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
- unknown_humanoid
Deci o sa iau cu FF. Gata! m-am hotarat. Dar nu iau momo pt. ca pretul e prea mare pt. un asemenea accesoriu. E jumate de GF 6800! :crazyeyes:
Deci o sa-l iau p-ala de 3 mil.
Intre timp am reusit sa controlez masinile din acest joc si cu tastele (dar cu schimbator manual - cu automat e o porcarie). Dar pe asfalt mi se pare imposibil. Franeaza prea brusc, accelereaza prea brusc; nu se poate cu tastele! Tre' volan!
A! Si vreau sa stiu si eu ce cursa (in grade) au volanele astea! Am auzit ca unele au doar 45 de grade cursa, ceea ce e un rahat! Macar 90 daca ar avea....
Are cineva Logitech?
Deci o sa-l iau p-ala de 3 mil.
Intre timp am reusit sa controlez masinile din acest joc si cu tastele (dar cu schimbator manual - cu automat e o porcarie). Dar pe asfalt mi se pare imposibil. Franeaza prea brusc, accelereaza prea brusc; nu se poate cu tastele! Tre' volan!
A! Si vreau sa stiu si eu ce cursa (in grade) au volanele astea! Am auzit ca unele au doar 45 de grade cursa, ceea ce e un rahat! Macar 90 daca ar avea....
Are cineva Logitech?
...AND PEOPLE SAY SEQUELS ARE NEVER AS GOOD AS THE ORIGINAL!
Sal
Eu am Logitech MOMO Racing , parerea mea este ca isi merita bani.Eu il am de la putin timp dupa ce a aparut.M-am hotarat sa-l iau pt ca ii singurul (sau cel putin atunci era) care are si schimbator de mana si la volon cu clapete pt jocurile cu F1(la GP4 este foarte necesar).
Si ii fain ca are si 2 ani garantie , de care chiar ai nevoie.
Defapt volanul meu este al treilea, toate schimbate la garantie.
edited
Cursa la volan este cu putin peste 90 cam 120 , este suficent si asa transpir prea mult:)
Eu am Logitech MOMO Racing , parerea mea este ca isi merita bani.Eu il am de la putin timp dupa ce a aparut.M-am hotarat sa-l iau pt ca ii singurul (sau cel putin atunci era) care are si schimbator de mana si la volon cu clapete pt jocurile cu F1(la GP4 este foarte necesar).
Si ii fain ca are si 2 ani garantie , de care chiar ai nevoie.
Defapt volanul meu este al treilea, toate schimbate la garantie.
edited
Cursa la volan este cu putin peste 90 cam 120 , este suficent si asa transpir prea mult:)
Cine zice ca nu-ti trage intr-o parte? Toate consolele cu force feedback fac asta, nu trebuie specificat nicaieri. Acuma depinde si cum e programata vibratia in joc. Am avut un volan Logitech Formula Force(deci cu force feedback) si sa vezi ce-mi mai tragea volanul intr-o parte cand ma duceam pe marginea drumului, de nu puteam sa-l tin(de frica sa nu-l rupunknown_humanoid wrote:Cand dai intr-o piatra, volanul ar trebui sa traga intr-o parte. Nu cred ca 'momo' sau 'force gp' face asta. Nu scrie nicaieri.

Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Pt cei curiosi care nu au facut inca rost de jocul full:
Richard Burns Rally Demo (214.8 MB)
PS: Folositi Romania#2 pt trafic necontorizat pe RDS.
Richard Burns Rally Demo (214.8 MB)
PS: Folositi Romania#2 pt trafic necontorizat pe RDS.
Am facut si eu rost de el. Surprinzatoare simularea... cel mai bine se vede la replay-uri. Fata de RBR colinu' e un arcade get be get. Il joc cu un volan de doi lei (cel mai ieftin cred... SOLE de la flamingo), dar nu ma pot plinge de el cit ma pot plinge de mine... Chiar am de invatat cum e cu masinile astea... si am si permis
.
Despre grafica... nu e chiar rea... mediul ambiant (cu care se interactioneaza bine de tot
) este mult mai reusit decit in CMR05 sau Expand Rally... masinile nu sint ca in CMR dar nici prea varza... sint ok, le lipseste o reflexie realista, mai mult damage (desi in anumite chestii e mult peste concurenta) si mai multe modele.

Despre grafica... nu e chiar rea... mediul ambiant (cu care se interactioneaza bine de tot