[POLITICĂ]

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?

Poll ended at Mon Jul 30, 2012 8:23 pm

DA
12
63%
NU
2
11%
Nu merg la vot.
5
26%

Total votes: 19

1Leu

Post by 1Leu »

Desi cred ca VADIM ar fi un presedinte bun pt. Romania nu ma refer doar la partea pozitiva.
Pe mine ma atrage nebunia lui filozofica. Un fel de hitler contopit cu Stalin care ar face o societate aproape ideala cu legi impuse in forta si fara infractori. Desi este un fel de societate utopica, acel om crede ca o va putea face din functia de presedinte, care ii confera doar niste atributii modice.
Si de aia voi vota cu el
Dar si pentru a nu vota cu ceilalti, pentru a-l face mai nebun in lupta de castigare a acestei pozitii pe care crede ca o va controla cel mai bine
Colegu

Post by Colegu »

void>URR ?
schwarzenegger>mi-au placut posturile tale..
oricum in ceea ce priveste guvernarea 96-00,in toate structurile tarii erau pesedisti,n-aveau ce sa faca,mai ales ca nici n-a fost o organizare prea buna..
ca pd-ul se opunea,e discutabil,e romaneste sa se arunce cu pisica in curtea vecinului..
mie unul cirbea mi-a placut ca nu a fost corupt
piff>continuitate pana in 2007?de ce tocmai pana atunci,ca sa ne demonstram ca NU putem intra in UE?
prm-ul din cate se pare e acolo doar ca sa ia din voturile opozitiei.vadim la fel..
ca psd-ul cam are procentul asigurat de 40%..
daca nu iese majoritate parlamentara o sa iasa o frectie,ca-i mai probabil sa iasa din alianta si sa intre la corupti decat invers...
de ce n-a votat pesedeu impotriva migratiei politice?
mie unul imi plac criteriile psd,cu cat ai burta mai mare si esti mai baron decat localul cu atat esti pus pe lista cu 7000 de voturi din 5000 posibile..
si-mi plac si baronii si mai locali care asfalteaza 3000 de kilometri cand judetu are 1700.
solutia ar fi sa intram odata in UE sa vina aia sa puna cu botul pe labe coruptia,si sa-nceapa de sus,incepand cu nastase!
iliescu-i mai "bland" - nu trage la ciolan,lui ii place sa se joace cu mineriadele,cu nationalizarile,cu neretrocedarile,ce mai - cum a invatat de la bunicul stalin si mama lenin..
nastase l-ar matrasi si pe curlingaul ponta numa sa mai faca rost de-un ban gramada.
eh,deja i-am criticat prea tare....
cu cdr-ul mai am o vorba tu-le tva-ul lor!
macar e clar,pentru UE,nu PSD...

p.s.mi-a placut babuta de la din dragoste cu tricoul cu "votam pesede"
si ca sa mai zic o chestie,intr-un orasel uitat de lume din judetul lui mischie,unde asfaltul n-a mai vazut vopsea de despartit benzile,au aparut stresant de des inscriptii din bani publici(cica pentru refacerea marcajului) ..nu vreti sa stiti ce era de fapt marcajul(da,ati ghicit - votati pesede).e imbucurator totusi ca semnele de circulatie au ramas la locul lor si n-au fost inlocuite cu "aici sunt banii dumneavoastra"
COMMANDO

Post by COMMANDO »

Ponta e un lingau parazit.Sora lui Sanda a fost prietena cu matusa mea si mi a zis ea ce bou era Victoras de a trebuit sa plece in Franta de bagabond ce era pe aici.Ii sta bine in psd

Faza nasoala e ca s ar putea ca strainii sa vada in noi doar o piata de desfacere si sa nu ne ajute cu nimic sa dezvoltam ceva made in Romania asa ca nici nu mai stii cine iti vrea binele

p.s.Sorsa mi a ciordit o caseta cu Made in America;si acum ii port pica :D
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Colegu wrote:void>URR ?
Uniunea pentru Reconstructia Romaniei. Partid mic, format 99 % din tineri.
http://www.urr.ro
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Glumeşti. 99% tineri conduşi de un tataie de 70 de ani, fost comunist şi acum liderul proaspăt al noii generaţii de tineri ...

Image
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Nu glumesc. Ţaţa nu e liderul lor, e doar cineva care candideaza pentru presedentie, si nu pentru a o castiga (a zis-o si el ca nu are o sansa), ci pentru a promova politica urr.
Radical dreamer
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Vad atatea voturi aruncate pe aici, ba spre alianta DA, ba spre PSD sau alte structuri politice. Eu ma gandesc din ce in ce mai serios sa nu mai merg la vot. Sa va spun si de ce.

Pentru ca m-am saturat de clasa politica de la noi. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar voi chiar credeti cu adevarat ca daca la putere accede Alianta DA lucrurile se vor schimba? Mi se pare o naivitate. La fel cum nu imi inspira deloc incredere "schimbarea la fata" a PSD-ului. Ideea e foarte simpla: alianta D.A. a mai fost la putere in 1996-2000. Numai ca, intr-un mod foarte inteligent, au facut din PNTCD un fel de hai sa-i zicem "cal de bataie post-mandat". Dupa acea guvernare dezastruoasa de la care oamenii asteptau mult si pana la urma au primit putin, s-a lasat incet-incet impresia ca PNTCD-ul ar fi singurul raspunzator. Dar la guvernare a fost o alianta PNL-PD-PNTCD. Deci daca scoatem din calcul anumite plecari din cele trei partide(gen Bogdan Niculescu Duvaz de la PD la PSD), practic atunci cand vorbim despre faimoasa alianta CDR2000, putem linistiti sa ii spunem Alianta DA-PNTCD. Alianta a depus eforturi pentru a-si "curata" trecutul. Dar a avut destui ministrii care si-au facut de cap pe vremea aceea si care abia asteapta sa revina la putere. Daca e sa analizam, aproape fiecare om politic mediatizat de la noi are cate ceva "pe constiinta": Nastase(averi, tablouri,etc), Basescu - Afacerea Flota(ar fi o tampenie sa credem ca nu este implicat), Stolojan(afacerea Megapower), Constantinescu(afacerea Tigareta prin fiul sau), si lista ar putea continua la nesfarsit. Ideea e ca toti sunt lafel si au mai fost la Guvernare. Ma enerveaza faptul ca suntem manipulati, ca odata la 4 ani votam schimbarea in speranta ca va fi mai bine si apoi ramanem din nou cu buza umflata. Vadim nu a fost la putere, dar nici nu va putea sa ajunga vreodata pentru ca este mereu catalogat drept extremist(eu prefer sa spun nationalist inversunat). Alti candidati nu au nici o sansa. Vrem nu vrem, tot aceeasi clasa politica de doi lei vom avea.

Partidele politice merg pe urmatorul principiu: ar face orice sa ajunga la putere. Si pana aici nu este nimic grav: dar scopul lor nu este sa lucreze pentru tara, pentru binele populatiei, ci pentru a-si umple conturile. La noi nu se face nimic constructiv. Opozitia, indiferent ca e PSD-ul sau Alianta, merge pe aceeasi idee. In loc sa vina cu idei constructive, ei prefera sa stea deoparte, sa ii lase pe cei de la putere sa se faca de kko, chiar daca tara merge in jos; din cand in cand mai striga hotii, hotii, dar nu propun nimic constructiv, nu poarta discutii constructive cu guvernul; se tot spune ca agricultura merge slab si alianta propune un program; de ce nu au elaborat un program pe care sa il prezinte PSD-ului si impreuna sa il analizeze. Dar ei prefera sa treaca timpul, tara se duce naibii, agricultura e la pamant aproape, iar cand vor veni cu programul lor si acesta va esua, vor spune ca e vina celor care au fost inainte, pentru ca au gasit un dezastru. Dar daca gandeau pentru binele tarii, treceau dincolo de barierele politicii si faceau ceva constructiv la timp. Asta e un exemplu clar care demonstreaza ca pentru un partid, binele tarii si al cetateanului NU este niciodata pe locul intai.

Interesul cetateanului nu exista. E doar un paravan sub care se ascund politicienii de pe la noi. Dar sa nu credem ca in alte parti lucrurile stau altfel. Si acolo cetatenii sunt oarecum manipulati, si acolo exista discursuri demagogice, dar exista o mare diferenta: acele tari merg mult mai bine din punct de vedere economic, si nemultumirea e mult mai mica. Daca si la noi lucrurile ar sta cum trebuie, poate nu s-ar mai striga in stanga si in dreapta hotii si politicienii ar fi aceiasi, cu aceleasi moravuri. Uitati-va la candidatul democratilor in State, care a votat pentru interventiile militare in Irak la timpul respectiv si si-a aratat aprobarea fata de aceste actiuni, iar acum cateva zile a afirmat ca nu e deacord cu interventia militara pentru ca se stia ca Saddam nu detine arme nucleare. Este un exemplu clar de demagogie. Dar acolo nu se schimba clasa politica(republicani sau democrati) pentru ca efectele negative ale economiei nu se simt la nivel de cetatean din punct de vedere financiar(la ei nu s-au micit salariile, chiar daca razboiul a destabilizat tara din punct de vedere economic). Noi actionam datorita lipsei acute de bani care se resimte la nivel de cetatean. Daca economia merge prost, salariile raman jos.
Deci inainte de a vota, ganditi-va ca oricum e cam acelasi lucru. Sunt gata sa pun un pariu cu oricare dintre voi ca daca va iesi la urmatoarele alegeri Alianta, peste 4 ani vom fi tot acolo. Coruptia va continua sa existe pentru ca e o problema de mentalitate si e independenta de vreo clasa sau doctrina politica. Nu va sfatuiesc sa nu votati, doar fiecare face ce vrea, dar mie mi se pare ca oricum vom avea parte de acelasi lucru.
Only the mediocre work at their best...
Colegu

Post by Colegu »

2hacku>cam ai dreptate..si totusi chiar plecand de la ideea ca politicianul nu e poltician ci mai degraba hot o comparatie tot putem face..
basescu nu a afirmat ca-i sarac,dupa ce-a dat teapa cu flota s-a cumintit..si a fost destul de destept(vorba vine) incat nu a lasat suficiente urme..
mie unu,de el imi place..vorbesc subiectiv..
pe langa iliescu cel sarac si cinstit care are in obladuirea lui pe toti mafiotii si scursorile societatii(auzi tu,a gratiat borfasi ca vezi doamen nu suporta regimul de detentie sau ca,au o ruda,vreun strabunic ceva cu probleme de sanatate..vax) il aleg clar pe mai putin raul basesc..
alegem din 2 rele cea mai putin rea,mi se pare firesc..
sti care-i buba?ca cei ce voteaza cu opozitia gandesc asa,pe cand cei ce pun stampila pe pesede(si vb de majoritate,nu cei ca piff)o pun din inertie,fara sa gandeasca...
apropo de agricultura
eu nu inteleg un lucru,taranii il injura pe trita fanita de n-ai auzit,da cand e de stampila,pesedeu o primeste...eu asa ceva nu inteleg.
zxp

Post by zxp »

Cred ca trebuie sa mergi la vot, chiar daca ai sentimentul ca o sa iei tzeapa, dintr-un singur motiv: in decembrie 1989 au murit multi oameni pentru a-ti da tie, omul de rand, posibilitatea de a alege liber pe cineva, daca ai credinta ca treaba o sa mearga mai bin si chiar si numai daca iti place cum vorbeste unul sau altul...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
piff

Post by piff »

pt Colegu:nu o sa votez pesedeul ,dar miam expus o opinie privitoare la procesul de integrare.In opinia mea e nevoie de continuitate pana in 2007 .In rest,shtim cu totii ca atat puterea ,cat shi opozitia este plina de capushe.

PS:cred ca il votez pe jiji becali-nu de alta,da sunt stelist(sa prinda curaj sa mai bage bani la echipa :wink: )
''ironia dispreţuitoare pentru golanii veritabili''
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Zeus_XP, ai perfecta dreptate. Numai ca actualmente, clasa politica trage din pacate foloasele votului nostru, si noi ramanem doar cu ideea aceasta ca am votat in spiritul libertatii, libertate pe care am castigat-o prin sange in '89, dar tot cu buzunarul destul de gol ramanem.
Colegu, stii cum e cu proverbul: "Lupul isi schimba parul, dar naravul ba". E cazul lui Basescu; nu exista nici o sansa ca aces om sa se schimbe. E pur si simplu imposibil. Sincer, Petre Roman mi se pare cu zece clase peste Basescu la capitolul diplomatie si abilitate politica. Basescu este mai "din topor" sa-i spunem asa si de aceea place multora. Sa iti dau o dovada ca Basescu nu s-a schimbat: a promovat intr-o functie importanta un personaj pe care il cunosc personal si despre care stiu ca nu este deloc curat. Nu dau nume, dar pot sa spun ca este un fost vames care lua spaga la greu, si care e in PD de multa vreme, si in 96-2000 si-a construit ditamai vila, are vreo 4 masini(un BMW, un LandRover Freelander,etc) Si nu e om de afaceri sa zici ca s-a descurcat tipul. Astfel de oameni il inconjoara azi pe Basescu, deci e clar ca tot acolo se va ajunge. Mai exista un lucru; majoritatea oamenilor ce activeaza la ora actuala in justitie sunt de la PNL(ei nu au fost schimbati sub nici o guvernare pentru ca sunt bine asezati pe scaune). Si in sondajele de opinie, Justitia e cam jos la capitolul incredere. Deci corupti sunt toti. In politica, hotul striga prindeti hotul. Cam asa sta treaba.
COMMANDO

Post by COMMANDO »

EXACT
nu o sa se schimbe .... in tara asta
nu conteaza cine vine/pleaca.tot asa o sa mearga pentru ca fiecare se gandeste la propria i pipota

Ce credeti ca ar zice cei morti in 89 daca ar vedea situatia dupa 15ani...
Poate se schimba ceva peste vreo 20ani cand o sa venim noi la putere(de generatie vb)
kosmocos

Post by kosmocos »

SCHWARZENEGGER wrote:Poate se schimba ceva peste vreo 20ani cand o sa venim noi la putere(de generatie vb)
De schimbat se va schimba ceva dar la cati drogati am vazut pe strada cred ca va fi vai de noi :P
piff

Post by piff »

probabil se referea la cei de pe forum xpc :wink: facem partid?
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Nu se poate. Ar fi Partidul Xtremistilor din Romania si nu ar da bine in Europa. :drinking:
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Void wrote:Nu glumesc. Ţaţa nu e liderul lor, e doar cineva care candideaza pentru presedentie, si nu pentru a o castiga (a zis-o si el ca nu are o sansa), ci pentru a promova politica urr.
"Soc si groaza" in randul electoratului URR. A fost schimbat candidatul la presidentie. Se pare ca in ultimul moment, Marian Tata a renuntat la candidatura, lasandu-i locul unui candidat mai tanar, pe numele sau Ovidiu Tudorici.

Se pare ca acest nou candidat este mai aproape de identitatea URR, avand doar 34 de ani, deci se poate spune ca e tanar. In prezent este viceprimar in Campulung Moldovenesc, acolo unde URR a castigat peste 40% din sufragii. Candidatul are in spate o echipa tanara si e convins ca poate sa faca multe pentru tara.

Deci, daca mergeti pe URR, acesta este noul candidat. Sa speram ca nu il vor schimba din nou peste vreo 2 saptamani.
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Lumeee, lumeee... Soc! Arhanghelul dreptatii, (tri/ne)bunul, singurul capabil sa lupte cu mafia e in pericol de moarte. Cei din psd au angajat (cu contract chiar) niste asasini sa-l execute pe Vadim. :D
Eu am ras de m-am prapadit cand am citit asta. Dupa virusii lui Constantinescu, se pare ca a mai aparut unul.
Radical dreamer
Colegu

Post by Colegu »

Void wrote:Lumeee, lumeee... Soc! Arhanghelul dreptatii, (tri/ne)bunul, singurul capabil sa lupte cu mafia e in pericol de moarte. Cei din psd au angajat (cu contract chiar) niste asasini sa-l execute pe Vadim. :D
Eu am ras de m-am prapadit cand am citit asta. Dupa virusii lui Constantinescu, se pare ca a mai aparut unul.
lol,asta-i buna,dupa ce si-a luat pesedeu caien sa latre acu nu-l mai stapanesc c-a turbat "lupu"...pai au dreptate,cand era antisemit fura din voturile dreptei,acu ca s-a dat cu ayal arad fura din voturile pesedeului...

maare mascarici mai e si vadim asta,numa gura-i de el..
l-am auzit odata ca vezi doamen simfonia a 9-a de beethoven nu-i in do major fiindca e in re major,si nu-i nici "allegro" nici "adagio" ca stia maestru bine,e fix in re major..
am ras nebun cand l-am auzit...
pana una alta,se pare ca voturile si le-a luat de la nazisti,ca acu nu se mai inghesuie nimeni sa puna stampila pe un latrau.
korggis

Post by korggis »

Daca ar fi sa merg la vot, as vota cu Alianta D&A...De ce ? Nu stiu, poate ca sint mai curati dpdv al marilor baroni locali si nesimtiti...Dar mai bine stau acasa...
Motivul: cititi aici Nu am incredere ca cine va veni anul acesta la putere va face ceva . Ex: Iasi ..Inainte de alegeri primarul s-a apucat e reparat strazile si in ziua 2 a realegerii lui totul s-a oprit...Deci, it sucks...Mai bine imi dau votul unui partid mic si neinsemnat .Ca sa nu pot spune ca votul meu nu conteaza. Parca suna mai bine asa... :(
later edit:
Daca tot nu a mai venit nimeni dupa mine...
Daca exista un personaj care imi poate demonstra ca in 4 ani rezolva macar 75% din problemele descrise in linuk-ul de mai sus, eu il votez din toata inima...Dar nu exista un asemenea om, pare-se...:)
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
Eggan

Post by Eggan »

Geez, rasturnare de situatie sau ce?? ati vazut declaratia lui Stolojan?
Nasol pentru alianta D.A ca ramane chiar acum fara candidat la presedentie!
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Locul lui Stolojan va fi luat cel mai probabil de Traian Basescu. Ramane de vazut daca acest lucru este negativ sau pozitiv pentru Alianta D.A.!
piff

Post by piff »

cum am mai afirmat shi inainte ,aceasta alaturare de partide ,este plina shi reprezentata de amatori.Daca basescu este o personalitate ,eu...
Colegu

Post by Colegu »

lacrimile primarului....

daca basescu a jucat teatru ar trebui sa il asalteze aia de la holiud..
si cred ca si-un premiu oscar ar merge...
nu ti-e dat sa vezi nici in filme cum a jucat basescu...

(bineinteles,ideal era sa descoperiti tonul "glumet" pe care l-am folosit mai sus.niciodata nu-i prea tarziu,o bila alba pentru cei ce s-au prins inainte de a citi ce-i in paranteza)

din pacate stolo n-a fost suficient de tare psihic incat sa reziste presiunilor si santajului murdar pesede...
nastase s-a descalificat(ca parca nu era deja) cand cu prilejul manifestarii regretului pt decizia lui stolo a inceput sa loveasca in basescu...

nimic din ceea ce inseamna pesede nu ma mai mira.
cel mai mult imi pare rau de gioana,inainte sa iasa la rampa nu prea stiam nimic despre el si in mintea mea avea aura de cel mai cinstit si mai capabil pesedist,un fel de oaie alba a pesedeilor..
dar dupa toata mascarada cu primaria si-a aratat arama de prost pe fata...(sa ma scuzati,dar cred ca nu-i dubiu cu privire la inteligenta sa redusa,el care vrea sa astupe toate gaurile femeilor,si care i se adreseaza unui alt politician - vorba vine,ca si ala numa politician nu-i- cu "nea mitica")

stolojan s-a dovedit slab ,mi se pare firesc lucrul pe care l-a facut..
vadim s-a mai descalificat odata,mesajul nationalist a reaparut pe buzele tri/nebunului peremist.

acu la realitatea teve,faza tare
e o banda rosie pe care scrie la circ,sub asta e o banda alba pe care tot se perinda franturi de stiri cu o carca de greseli gramaticale...faza e ca mi-am aruncat ochii pe televizor cand sub circ era fix numele lui adrian nastase...
cred ca ingerul meu pazitor a vrut sa-mi aduca zambetul pe buze la final de saptamana

ps.io votez cu pesedeul,tin la pariul pe care l-am pus cu frantzuzu ;)
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

mai bine noe ar fi la carma :D sa ne conduca ... tot a dus el o flota cu animale ... ne poate duce si pe noi spre lumina :black:
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
Daedalus

Post by Daedalus »

Nea Nelu controleaza totu mai oameni buni. Stolojan numa bolnav nu e.. poate bolnav de frica. La cat de lent e cred si io ca n'are treaba cu presedentia. Daca ar conduce tot asa lent pe cat vorbeste, mai intram in UE la pastele cailor. Oricum chestia cu UE nu e asa de buna cum credeti voi. Oricum mi s'a zis ca am moaca de PSD-ist :D dar nu asta e motivu pt care nu votez alianta DA. Nu vedeti ca se destrama usor usor? Deja de la inceput au inceput sa se certe intre ei cum sa imparta conducerea.
Omul bun la toate
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Anuntul facut de Stolojan ar putea duce chiar si la o consecinta extrema si anume aceea a destramarii aliantei. Un fapt cat se poate de real este urmatorul: Alianta PNL-PD pare o alianta solida la prima vedere. Asa si era, la nivelul celor doi presedinti. Dar realitatea din teritoriu, de la organizatiile judetene sta cu totul altfel.

Dar ca sa fiu mai bine inteles, am sa fac o scurta descriere. Alianta D.A. s-a consolidat ca o alternativa la actuala guvernare, avand doi Co-presedinti : Theodor Stolojan si Traian Basescu. S-a vrut ca prin aceasta alianta, si prin scoaterea in fata a celor doi oameni politici, electoratul sa asimileze ideea de uniune a doi oameni cu personalitati puternice si diferite totodata, oameni ce reprezinta doua forte politice importante care unindu-si fortele, sa formeze acea alternativa ce in speranta electoratului, va duce tara spre mai bine.

Alianta s-a consolidat repede, dar trebuie stiut faptul ca in teritoriu aceasta nu a fost acceptata cu un entuziasm debordant. Au avut loc in acea perioada migrari din ambele partide, atat din PNL cat si din PD. Pentru a masca aceste disensiuni aparute, liderii partidelor au catalogat aceste plecari drept migratie politica spre PSD. La alegerile locale, a venit o veste excelenta pentru Alianta D.A.: au castigat foarte multe "scaune " de primari si consilieri. Dar au fost foarte multe probleme si aici, mai ales la nivelul consiliilor locale, unde protocolul Aliantei nu s-a respecatat in multe cazuri.

Acum, de la ce apareau aceste divergente de opinii: in aceasta alianta, in urma sondajelor de opinie, PNL era cotat mult mai bine decat PD. In schimb de la nivel inalt, veneau uneori dispozitii ce contraziceau aceasta ierarhie. Era deja un fel de cearta in familie: cei de la PNL ii reprosau lui Stolojan pe cai indirecte faptul ca desi PNL ar trebui sa fie vioara intai, uneori se intampla pe dos(cazul judetului Bihor, unde PNL-ul a fost oarecum "luxat" de PD). Theodor Stolojan era pus in situatia de a mijloci aceste conflicte, si a avut taria de a ii tine "in frau" pe liberali. Sigur, unii au mai vociferat pe ici - colo, dar totul a parut ceva minor. Pe de alta parte, Basescu este un temperament foarte hotarat, un politician dur, avid de putere s-ar putea spune(asa cum sunt majoritatea politicienilor in frunte cu Adrian Nastase). Astfel, cei doi lideri s-au vazut pusi in situatia in care trebuie sa depuna eforturi pentru a evita conflicte din ce in ce mai mari.

In scena mai intervin si oameni precum Calin Popescu-Tariceanu si Theodor Melescanu care nu il au deloc la suflet pe Traian Basescu. Acestia faceau si ei presiuni asupra lui Theodor Stolojan. Acesta din urma a avut intr-adevar probleme de sanatate, si a decis ca e mai bine sa se retraga, situatia devenind de multe ori stresanta pentru el.

Inainte de a se retrage Stolojan, pentru a-i multumi pe cei de la PNL, s-a luat o masura: presedintele de la PNL(adica Theodor Stolojan), dar si premierul tot de la PNL. Aici deja Basescu a inceput sa respinga voalat o astfel de idee.

Dupa retragere, a aparut o mare problema: cine va candida la presidentie? Acest lucru cred ca a generat o criza de moment in Alianta.Avem cateva alternative:

Traian Basescu - Liberalii refuza ideea din start(nu admit ca presedintele sa faca parte din PD)
De la PD nu se intrezaresc alti oameni capabili sa castige aceste alegeri datorita faptului ca sunt prea putin cunoscuti sau pur si simplu nu au stofa de presedinti(nu ca Basescu ar avea- parerea mea e ca la acest capitol, Petre Roman este cu zece clase peste el): Emil Boc pur si simplu nu se potriveste; Radu Berceanu asemenea; Vasile Blaga este prea necunoscut, desi a fost promovat puternic in partid de Basescu dupa ce a ajutat la debarcarea lui Petre Roman; Sorin Frunzaverde nu este atat de carismatic incat sa aiba castig de cauza intr-o confruntare electorala pentru functia suprema in stat.

De la PNL: s-a vehiculat in ultimul timp varianta "capitalistului" Viorel Catarama, insa are pe constiinta SAFI si alte "magarii" sa le spunem asa(este vulnerabil in ceea ce priveste atacurile politice); Teodor Melescanu(a avut o ascensiune puternica prin '98, insa la alegerile din 2000 a avut rezultate sub asteptari(intre timp, a avut unele probleme de imagine); Mona Musca- ideea unei femei presedinte nu merge cu asa o concurenta din partea PSD.
Ar mai ramane o singura persoana de la PNL: Calin Popescu-Tariceanu, om care nu a iesit la rampa atat de des, si pare o persoana destul de indicata in lipsa lui Stolojan. Totusi, si acesta este deficient la capitolul popularitate.

Astfel am trage concluzia ca singurul candidat cu care Alianta ar avea vreo sansa la alegeri este Traian Basescu. Dar s-a vazut clar in ultimele declaratii(declaratii care au venit in urma declaratiilor surprinzatoare venite de la Basescu la o zi dupa retragerea lui Stolojan) ale liderilor PNL Calin Popescu-Tariceanu si Teodor Melescanu, ca acestia nu accepta ideea cu Basescu la Cotroceni. Deci alianta este in pericol de a se destrama, lucru care ar duce la o adevarata degringolada in opozitie.

In cazul ruperii Aliantei(in cazul in care nu se gaseste o solutie salvatoare), personal nu exclud un guvern PSD-PNL-PUR. Timpul le va lamuri pe toate.
mythos

Post by mythos »

Nu votez cu nimeni pentru ca raspuns e simplu aceeasi oameni sunt peste tot poate ca as fi votat cu lia roberts daca mai candida, da' cand a vz ce e in tara a fugit si pe buna dreptate!!
ice01

Post by ice01 »

Politica nu ma prea intereseaza pe mine , insa acum cu demisia lui STOLOJAN , am avut inca odata confirmarea ca politica este o doamna de moravuri usoare . Sa fim seriosi , in prima zi zice ca din cauza bolilor nu mai poate candida , ptr ca a doua zi sa vina BASA si sa inceapa cu acuzatii de santaj .Eu chestia asta o vad ca pe o bucatarie interna si strategie de imagine ptr a atrage mai mult atentia asupra lor , cred ca se planuia de ceva vreme toata tarasenia asta .In fine , m-a distrat cand l-am vazut pe BASA ce bun actor este , dar sa avem pardon , eu unul pe dansu nu prea il vad in calitatea de presedinte , mai ales ca omul nu prea stie "sa vorbeste" este numai un ras cu sughituri si se imbraca de parca vine de la piata . Numai imagine nu are , nu prea il vad deloc sa ne reprezinte pe dincolo ca si un presedinte .Nu tin cu nici una din parti , nu prea ma intereseaza care va apuca ciolanul ca oricum nu o sa faca mare scofala , insa am asociat cele doua imagini ca om la conferinta de presa a fiecaruia : BASA imbracat ca de piata , vorbind aiurea si acuzand in stanga si dreapta , si NASTASE pedant si bine imbracat , incercand sa scalde cumva acuzatiile prostesti ale lui BASA ... Ce sa zic , macar cel din urma are o imagine ... Acum ce va fii om vedea ...Pe BASA o sa il voteze BUCURESTI-ul insa nu stiu in restul tarii in ce masura va prinde , ca pe la noi prin Ardeal e subiect de bancuri ...:D
Colegu

Post by Colegu »

petre roman zece clase peste base,lol...
cum spuneam in postul de mai sus,daca basescu a jucat era musai un rol de oscar..nu vezi asa ceva prea des la teveu...

mdea,"pedantul" nastase injura ca la usa cortului..
macar "mahalagiul" basescu nu face nota discordanta..

v-am mai spus eu,ministru de externe,gionel cel prost "vreau sa astup toate gaurile femeilor" ...haha,ce poanta buna,unde-i grebla ca sa rad si io..
pana una alta pesedeu imi mai face o data greata..
o fi base subiect de bancuri prin ardeal,cred ca-i in toata tara,si ce?
mai bine sa fii subiect de bancuri decat sa fii prost.
si-asa au fost intotdeauna ardelenii,mai cu mot...
ce sa mai zici de caracal..
auziti uai,mai ghini votam cu zevzecul peremist,ca no fu el la putere pana acu,si mai digraba ii dam si lui o sansa,ca vazuram toti shi se intampla pana acu cu ambili tabiri,si pisidi,si pinilipidi ....
vax albina!
kosmocos

Post by kosmocos »

Colegu wrote:cum spuneam in postul de mai sus,daca basescu a jucat era musai un rol de oscar..nu vezi asa ceva prea des la teveu...
Inseamna ca nu prea ai vazut multe filme monsher :P, daca nu ai putut sa faci diferenta intre lacrimile de crocodil si lacrimi de Oscar.
ice01

Post by ice01 »

Colegu wrote: mai bine sa fii subiect de bancuri decat sa fii prost.
Pai vezi tu dragul meu , tocmai prostia si greutatea lui de a se putea exprima omeneste l-au adus in situatia de a concura cu prostii din bancuri :D
Colegu wrote: si-asa au fost intotdeauna ardelenii,mai cu mot...
No multam frumos draga domnule , sa stii ca asta o iau ca pe un compliment ! Asa este , asa suntem noi , mai cu mot , dapai nu e vina noastra asta , asa a dat Dumnezeu si ii multamim tare ! :)
Pana la urma urmei toata treaba asta e o mare mascarada , nu ai pe cine alege , si ajungi tot la nemuritorul personaj a lui nenea CARAGIALE : "da eu cu cine votez ?"
In tara asta prea curand nu se va schimba nimic , e mult de lucru si inca mai este mult de furat ...cat obiectivul este ciolanul si nimic in rest , tot vai de mama noastra vom fi .
0vershade

Post by 0vershade »

Buuuun! A plecat Lia Roberts, cu care vroiam să votez, acum s-a retras şi Stolojan, următorul pe listă. La fel se întâmplase şi-n 2000 când vroiam să votez cu Constantinescu. Ce naiba se întâmplă?
Nu mai am cu cine vota. Cred că Băsescu rămâne să votez...
Throw the rules out the window, odds are you'll go that way too.
Colegu

Post by Colegu »

e clar ca avem idei si conceptii diferite...
daca ardelenii sunt cu mot,oltenii sunt cu 2 moti,si moldovenii sunt cu 3,4....da aia din caracal sunt cei mai tari..
si cu ce-am spus aici peremeu o sa ma acuze de "miscare segregationista" si alte balarii..
eh...

e clar ca n-o sa va fac eu sa nu votati cu pesedeu,si nici voi sa votez cu el...
de fapt,asta presupune democratia - fiecare cu cine vrea..
stiu,din 5 rele nu alegi nici una,da cred ca un condamnat(adica tara) poate alege sa i se taie degetul in loc de capul si asa anchilozat...
depinde ce intelege fiecare prin deget si cap,ceea ce nu inteleg este "eu nu votez" ..
1Leu

Post by 1Leu »

Era de asteptat ca Stolojan se va retrage.
Tot cu Vadim voi vota oricum si nu cu Basescu
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Pana cu incidentul din Canada, unde un roman a aruncat cu un corn in Iliescu, nu stiam ca pot vota pentru Romania de aici, de peste hotare.
Daca era ambasada mai aproape si daca eram in tema cu partidele si care e planul lor, poate ca indrazneam sa am tupeul sa votez.

Lia Roberts, desi treaba asta se face pe bani dati la TV, nu a reusit sa obtina air time deloc din cate am inteles, astfel s-a retras[?]
ice01

Post by ice01 »

fishbone wrote: Lia Roberts, desi treaba asta se face pe bani dati la TV, nu a reusit sa obtina air time deloc din cate am inteles, astfel s-a retras[?]
Lia Roberts s-a retras ptr ca nu a facut fata hotiei si santajului de aici ... Eu unul as fii votat cu ea , poate aduce naiba o raza de lumina in intunericul asta care este pe la noi ... Nu elimin nici posibilitatea sa fie adevarat ce ai spus , or fii lucrat banditi astia in asa fel incat sa o poata elimina ...
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

As fi votat si eu cu ea pentru ca din putinul care l-am citit despre politica ei am vazut ca are o perspectiva foarte buna, indreptata in directia buna, directie cu care eram de acord.
Oricum, daca nu Roberts, atunci oricine numai PSD nu.
Iliescu a fost si este un comunist. El a fost unul din singurii politicieni pregatiti dupa caderea regimului ceausist. Problema e ca directia lui era gresita. Nastase la fel.
COMMANDO

Post by COMMANDO »

Am vazut o faza la Explorer intr un documentar "the Last Day" si era vorba despre Ceausescu.
Pe langa faptul ca omu era complet debusolat si habar n avea ce au oamenii cu el...arata si o discutie intre nu stiu ce sef la TVR si Iliescu unde asta din urma incerca sa l oblige pe tipu de la tvr sa nu difuzeze imaginile cu executia Ceausestilor si tvr zice:"pai ce facem domne' am schimbat un tiran cu altu"....mda ,stiau oamenii ceva...
Colegu

Post by Colegu »

am ascultat-o pe lia roberts despre programul ei si care erau viziunile ei ca viitor presedinte..
tipa era total in pom,n-avea nici o idee,asa ca nu cred ca "jocul murdar" a indepartat-o,ci tocmai incompetenta....
mi-am placut o emisiune relativ recenta cu tuca,unde au inceput sa se tutuiasca :D penibil...si am stat 5 minute dupa care am mutat canalul ..neinteresant!

bai,inteleg,pesede,inteleg alianta,si inteleg si partidele alea sub 3 procente..da nu mai inteleg peremeul...de fapt doar pe dezaxatul de vadim...
maine poimaine o sa "reabiliteze" moral miscarea legionara,pe antonescu sau alt misel al natiei romane...si la cat la pupat in dos si pe ceausescu,poate poate...

alta tare faza la care protagonistul e bosorogul iliescu..
"noi nu vrem sa indepartam regimul,doar conducatorul"

unul,oarecare - iliescule,nu transforma fsn-ul in partid
iliescu - da ce,ai sa-mi pui sula'n coaste?
"asa si tu,partid iubit/ne cresti sub soarele-ti de soare"
hailz lenin!
Iubitel

Post by Iubitel »

Viva Vadim!Nebunia lui ar fi generatoare de ras pentru intreaga tara dar totusi sa nu uitam ca pleaca de la intentii bune! :roll:
Intel Pentium 4 3.0e o/c 3.6(240x15)Standard Volting and SILENT cooling+Abit ic7-g i875p
1x512 Ddr 500 Hardcore Kingmax(2.5-3-3-6)
120 gb Serial Ata +CD-RW+DVD-RW
Placa video:Gygabyte Radeon 9600 pro 2.8 ns
Post Reply