Monitorizare retea

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Freeman

Monitorizare retea

Post by Freeman »

Sunt legat la o linie de internet prin cablu impartita la mai multi vecini in bloc si ma intereseaza daca exista vreun program gratuit cu care pot monitoriza transferul de date de pe server.
ice01

Re: Monitorizare retea

Post by ice01 »

Tot ce vei putea sa faci este sa monitorizezi propriul traffic , iar restul nu se poate vedea decat de catre administratorul serverului in cauza , tu ca user nu poti face asta decat daca obtii de la admin parola de rout a serverului ceia ce este putin probabil ! Ptr monitorizarea propriului trafic si nu numai este recomandat un firewall , care pe langa monitorizare iti va proteja calculatorul de eventualele atacuri din exterior . Bafta !
karnak

Post by karnak »

Acel server e windows sau linux ?
1."It is impossible to make anything foolproof because fools are so ingenious"
2."When all else fails, follow instructions"
Freeman

Serverul este Windows

Post by Freeman »

Vreau sa stiu daca e posibil ca unul din retea sa isi aloce o latime de banda mai mare de cat a altora (fara implicarea serverului).
Freeman

Serverul este Windows

Post by Freeman »

Zi-mi un program pe care serverul il poate folosi pentru a monitoriza traficul de date din retea si care sa vada pe fiecare in parte cat foloseste din latimea de banda
cimi

Post by cimi »

Freeman wrote:Vreau sa stiu daca e posibil ca unul din retea sa isi aloce o latime de banda mai mare de cat a altora (fara implicarea serverului).
Depinde ce intelegi tu prin asta sau la ce te referi exact. Daca unu din retea se pune sa faca download iar tu doar navighezi pe net de exemplu, normal ca el o sa foloseasca cea mai mare parte din banda.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
ice01

Post by ice01 »

Freeman wrote:Vreau sa stiu daca e posibil ca unul din retea sa isi aloce o latime de banda mai mare de cat a altora (fara implicarea serverului).
Acest lucru tine exclusiv de server-ul de rout si configurarea acestuia , nu poate sa isi aloce nimeni mai mult decat primeste din server , si depinde ce alocare este facuta din server ptr fiecare dintre voi cu limitare sau fara , in ultimul dintre cazuri , asa cum a spus si CIMI mai sus , daca tu navighezi , logica este ca cel care face download ca primi o "portie mai mare" , iar daca este serverul bine configurat , in momentul in care vei incerca si tu sau altcineva din retea un download atunci va face o alocare dinamica a latimi de banda ca sa aiba fiecare loc . In concluzie totul depinde de configurarea si administrarea serverului in cauza .
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Ca bine zice ice01. Si ca sa completez, nu prea poti sa-ti instalezi tu un program client-side ca sa vezi ce se intampla server-side.
Cea mai buna idee ar fi sa mergi sa vorbesti cu adminul serverului.
Freeman

Am inteles

Post by Freeman »

Am inteles faza, desi era de la sine de inteles. Am intrebat doar din cauza ca am auzit niste zvonuri precum ca unul care a intrat recent in retea are un program care-i aloca cat bandwidth vrea el.
ice01

Re: Am inteles

Post by ice01 »

Freeman wrote:... am auzit niste zvonuri precum ca unul care a intrat recent in retea are un program care-i aloca cat bandwidth vrea el.
Da , si eu in toamna voi iesi presedintele Romaniei ... :D
Cum am spus , poate sa faca asa ceva doar daca are parola de rout a serverului in cauza si se pricepe la administrare in linux (?) ... dar cu tot felul de programe de alea freeware care scriu ele acolo ca fac si dreg sa fim seriosi ...
Dudu

Post by Dudu »

Am si eu o problema...
Am o retea de vreo 30 de calculatoare, cu windows 2003 server si o legatura la net prin modem radio, cu o latime de banda de 64kbps. Din cele 30 calculatoare, numai unele au acces la net (ip e configurat e dhcp). Exista vreo posibilitate de a limita latimea de banda pentru fiecare din calculatoarele care au conectare la internet?

Multumesc anticipat pentru sugestii / raspunsuri
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

WinProxy
Post Reply