Probleme cu decodarea WMV HD @ GF6800

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
atirulez

Probleme cu decodarea WMV HD @ GF6800

Post by atirulez »

hmmmmm..
Attachments
asta_e.jpg
Sir Ice

Post by Sir Ice »

De ce nu ai pus link la articol?
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
atirulez

Post by atirulez »

mi-a fost trimisa poza . nu am gasit eu articolul.am incercat adresa insa acum nu merge.

oricum e pe bune . mai caut si revin
Lao

Post by Lao »

Am mai auzit si eu de chestia asta. :crazyeyes:
NightWalker

Post by NightWalker »

Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
pittt

Post by pittt »

eu am gasit articolul si l-am trimis lui novi,problema e ce facem? :drinking:

http://www.tcmagazine.info/modules.php? ... e&sid=8143
Ares

Post by Ares »

Poate ca dincolo se poate face ceva, la noi fiti siguri ca o sa strigam la morile de vant, imi si vine sa rad. :crazyeyes:

Later edit.
Idea este ca nu trebuie sa ne agitam inca, parerile sunt impartite, in schimb am gasit un articol aici : http://www.theinquirer.net/?article=19314 in care se da o explicatie clara de Nvidia. Speram sa fie asa cum promit. Oricum daca se vor returna modelele 6800 dincolo cu putin noroc si noi vom face asta, asta cei care si-au luat placile pe cai legale.

WE WROTE this article yesterday but Nvidia has given us guidance on the subject.

Nvidia 6800 generation indeed has hardware video support up and running. It will work just fine if you download new drivers which are expected soon and will appear on its web site. You will need the Nvidia DVD decoder as well.

Some people already have these drivers and you can check our friends' web site which has already tried them out, here.

Here is original response that we got from Nvidia on this matter just a few minutes ago.

Hey Fudo,

In answer to your story on 6800 having no video.

The GeForce 6800 models featured the 1st generation of our programmable video technology which includes support for high-definition MPEG2 video decode and standard definition MPEG2 encode, as well as advanced post processing features such as motion adaptive deinterlacing, and inverse 3:2 pulldown.

The GeForce 6600 models have the same 1st generation programmable video technology support as the GeForce 6800 models. However, the GeForce 6600 models also include hardware acceleration for high-definition Windows Media Video (WMV) decode.

In order to utilize the programmable decode and advanced post processing features of the GeForce 6800 and 6600, end users need to download an updated ForceWare driver as well as the NVIDIA DVD decoder.

The ForceWare driver will be available shortly on the NVIDIA.com and the NVIDIA's DVD decoder is already available for download from NVIDIA.com. For Windows Media Video decode on the GeForce 6600 models, end users will also need to download an update to Windows Media Player from Microsoft.

NVIDIA is also working with application vendors to take advantage of the programmable encode features of the GeForce 6800 and 6600. This feature just like programmable pixel shaders when they were first introduced, requires additional collaboration with application vendors. The first application that NVIDIA is targeting to support it's GPU encode capabilities is Windows Media Center Edition 2005.” Adam

Nvidia PR manager Europe

So you will get your drivers and everything will work, you'll be relieved to hear. µ
ice01

Post by ice01 »

Bullshit ... iertata imi fie exprimarea , asta imi aduce aminte acum de vremea cand nVidia dadea cu pietre in 3DFix ca au belele cu pipe-urile ... ca nu stiau cum sa ii puna pe burta ! Acum e randul lor sa o ia peste nas ... ce ne facem ?? Traim linistiti in continuare la fel de bine ... si ne luam daca avem banii sau pofta sa ii stricam pe asa ceva ... nu inteleg de unde atata ingrijorare , banii oricum in Romania nu cred ca se vor mai da inapoi daca intradevar este reala poveste ... :lying:

LATER EDIT :

Ca am adus aminte de 3DFix ... cam offotpic , dar nu ma pot abtine , vazand toate astea , nu mai pot spune decat atat : REGELE 3DFix A MURIT , IN ARENA AU RAMAS DOAR CLOWNI ! Razbunarea e dulce ...
atirulez

Post by atirulez »

M-am documentat si problema nu e chiar atat de grava.Performanta 3d nu este afectata si nici cea 2d, decat in cazul accelerarii formatului wmv. Cipul nv40 are un procesor video integrat, care trebuia sa decodeze harware anumite formate mpeg si wmv. Se pare ca videoprocesorul decodeaza numai formatele mpeg (2 in special), ceea ce inseamna ca veti avea decodare hardware a dvd-urilor, direct pe calculator, fara alta placa de decodare hardware. Oricum, este mai bine decat nimic, deoarece ATI nu ofera nici un fel de decodare full hw a filmelor. nVidia ofera acest lucru cu cipurile din seria nv40 - deci veti avea decodare/accelerare full hw a formatelor mpeg 2/4. Se pare ca VPU-ul nu decodeaza formatul wmv nu dintr-o eroare de proiectare/implementare ci din cauza ca Microsoft a umblat la formatul wmv sau nu le-a oferit celor de nVidia toate datele necesare
iar Microsoft......... :drinking:
Ares

Post by Ares »

Nu este de vina MS, a fost doar o presupunere, idea este ca OVP nu functioneaza pe 6800, in driverele noi este total dezactivat. Eu am incercat cu Step into Liquid 1080 wmv HD si procesorul sta cu HT activat la 40% de unde rezulta ca fara HT sau pe un proc AMD ar merge la 80-100%. Decodarea mpeg2 si mpeg4 functioneaza, adica DVD si DivX. Parerile sunt impartite, defectul poate fi hardware sau este nevoie de un driver mai nou, nu se stie nimic sigur. Cert este ca Nvidia a vandut ceva sustinand ca este capabila de decodare WMV HD si de fapt NU ESTE si personal cred ca nici nu va fi. NV DVD decoder nu face nimic pe partea de WMV, pe partea de mpeg2 merge binisor. Eu mai astept putin pana la urmatorul driver si daca nu se rezolva treaba o sa returnez placa.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Ares wrote:Eu mai astept putin pana la urmatorul driver si daca nu se rezolva treaba o sa returnez placa.
Si ce-ti iei?
Ares

Post by Ares »

Nu stiu , as prefera banii inapoi :angel: . Treaba este ca nu ma deranjeaza acest lucru dar este o treaba de bun simt si de marketing mincinos, se afirma niste treburi si se adevereste ca nu sunt reale, dincolo lumea este foarte agitata. Nu este permis ca la o placa de aproape 19 milioane sa existe asa ceva.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Pai vorbim de un rahat de accelerare video(scuzati-mi expresia) care nu merge. Cui ii pasa? Ati cumparat 6800 ca sa prelucrati filme? Si daca nu v-a afectat pana acum cum o sa va afecteze de acum incolo? E o simpla facilitate implementata prost de nVidia care va ramane dezactivata(asa cum a fost si pana acum). geez :roll:
Ares

Post by Ares »

Rahatul acela de accelerare video este o functie care este DEFECTA, iar atat timp cat exista in specificatiile placii video eu cel putin am pretentia sa functioneze indiferent daca o folosesc sau nu.
Daca ai cumpara o placa de baza la care o functie este defecta ce ai zice? ai fi fericit si ai folosi placa in continuare? chiar daca sa zicem acea functie tu nu o prea folosesti? Acest lucru este valabil pentru orice alta componenta hardware si in general.
Asadar atat timp cat la specificatiile placii mele video este trecut si accelerare hardware WMV HD am pretentia sa functioneze si in consecinta Nvidia ori scoate un driver care sa rezolve problema ori sa isi ia placile inapoi, simplu. Poate stimate WarlordBA daca ai fi dat si tu 18.5 mil pe o asemenea placa ai fi si tu la fel de frustrat.
ClauSoft

Post by ClauSoft »

Ares, dar din mailul respectiv eu am inteles ca "problema" se poate rezolva cu un driver in viitor si ca nu este practic o problema hardware.
Parerea mea este ca si tu si WarlordBA aveti dreptate. In definitiv, punctul forte al acelei placi este accelerarea 3D nu post-procesing video. Desi, daca tu ai "platit (destul de scump as putea spune) acel feature" este normal sa vrei sa functioneze. Speranta mea este sa fie o problema rezolvabila software cu urmatorii driveri, pentru ca altfel....ai tot dreptul sa vrei banii inapoi.
pittt

Post by pittt »

asa cum se spune aici ,e chestie de bun simt si e mai putin important ca folosesti sau nu optiunea respectiva....dar nu trebuie neglijat nici faptul ca sunt unii pasionati care nu si-au permis placa si poate au achizitionat-o in rate ,deci au de platit in timp chiar 30-35 mil ,ceea ce nu-i placut de loc cind stii ca mai are si dude!!!!!
xp 2200/2600 (200*10,5) epox 8rda3i,2*256ddr-400(7-2-2-2.5), gf 6800 leadtek A400 , HDD WD 80GB JB,dvd-rw lg,purepower 420W-thermaltake,17'Gateway
MustangSVT

Post by MustangSVT »

Eu unu ma doare in ... asa daca merge video procesorul sau nu. Am cumparat placa ca sa ma joc, nu ca sa ma uit la filme. Pentru filme am dvd player cu progressive si cu 5.1 pe televizor-ul misto. Oricum, si sa zicem ca ar fi mers, sau co sa mearga cu urmatorul driver. Asa si? Si o sa am mai putin cpu load cand ma uit la 1080p pe calculator sau dvd. De parca mas juca in timp ce ma uit la dvd sau ca proc-ul meu nu duce performanta perfecta la dvd-uri la hdtv. Nici macar nu ma uit la astea pe calculator oricum. O alta chestie care sa va intrebati este, chiar va doare in cot ca nu merge?? Ce, ai fi putut lua X800 Pro in loc. Ala nare nici un fel de video procesor pe el din cate stiu (nu ca nu merge, ci nu are).

Oricum, cam asa e opinia mea. Cine-si ia placa video scumpa ca sa se uite la filme?? Pot sa rulez orice film dvd sau hdtv pe 2500m care ma costat cam $100. :0X:
novi

Post by novi »

Nici eu nu ma agit!Din moment ce placa merge foarte bine acolo unde vreau eu nu am de ce sa ma agit degeaba!Sunt foarte multumit!:wink:
Ares

Post by Ares »

That`s the spirit, bucurati-va ca macar functioneaza in jocuri, bravo.
Sunt curios daca v-ati cumpara o masina si nu ar functiona klimatronicul, v-ati impaca cu idea si gata nu?
novi

Post by novi »

Ares wrote:That`s the spirit, bucurati-va ca macar functioneaza in jocuri, bravo.
Sunt curios daca v-ati cumpara o masina si nu ar functiona klimatronicul, v-ati impaca cu idea si gata nu?
Nu poti compara aerul conditionat de la masina cu problema de fata unde, daca nu anunta nimeni nu aveai de unde sa stii ca nu functioneaza!Ramane de vazut!:-k
Ares

Post by Ares »

Nu ramane de vazut nimic, eu am incercat WMV HD si prou sta cu HT activat la 45%, asta inseamna pe procu tau 100%, halal decodare.
novi

Post by novi »

Eu ma uit la filme si la DVD-uri fara nici un fel de probleme asa ca nu ii vad rostul acestei agitatii!:-k
Ares

Post by Ares »

Nu vezi pentru ca nu ai inteles problema, decodarea mpeg2 si mpeg4 functioneaza, nu merge WMV HD.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Personal ii dau dreptate lui Ares. Chiar daca nu imi foloseste (si nici nu va...) accelerarea video, este neplacut sa stii ca totusi o functie mediatizata este "pe butuci".
Si eu astept urmatorul driver. Din fericire au inceput sa vina si pe la noi X800 XT-urile. :wink:
novi

Post by novi »

Oricum fiecare e liber sa isi schimbe placa daca nu e multumit de ea asa ca asta ar fi cea mai buna solutie in cazul tau Ares!:wink:
atirulez

Post by atirulez »

Oamenii au dreptate sa fie nemultumiti.Nu conteaza cat de "important" este defectul.nvidia s-a pretat la o mica inselaciune,promitzand o facilitate care nu exista.
Ar trebui sa-si ia placile inapoi ca altfel se invatza si....cine stie ce surprize putem avea in viitor.

pacat, eu chiar vroiam sa-mi cumpar placa asta da o sa-mi iau un x800 asa din principiu, fiindca nu-mi place sa fiu mintzit.
novi

Post by novi »

ScorpionLH

Post by ScorpionLH »

Atirulez, next time cand mai preiei de pe alt forum, foloseste si tu ghilimelele... :) Vezi ca mai particip si la discutiile de pe forumul nvnews.com, poate iei si de acolo ceva :)... Pe nvnews.com si pe hardforum gasiti discutii detaliate despre aceasta problema.

"01-11-2004, 17:54 #5
Antares
Registered User

Cipurile nV nu sunt defecte din fabrica - mai intai documentati-va si dupa aia faceti afirmatii de genul asta. Performanta 3d nu este afectata si nici cea 2d, decat in cazul accelerarii formatului wmv. Cipul nv40 are un procesor video integrat, care trebuia sa decodeze harware anumite formate mpeg si wmv. Se pare ca videoprocesorul decodeaza numai formatele mpeg (2 in special), ceea ce inseamna ca veti avea decodare hardware a dvd-urilor, direct pe calculator, fara alta placa de decodare hardware. Oricum, este mai bine decat nimic, deoarece ATI nu ofera nici un fel de decodare full hw a filmelor. nVidia ofera acest lucru cu cipurile din seria nv40 - deci veti avea decodare/accelerare full hw a formatelor mpeg 2/4. Se pare ca VPU-ul nu decodeaza formatul wmv nu dintr-o eroare de proiectare/implementare ci din cauza ca Microsoft a umblat la formatul wmv sau nu le-a oferit celor de nVidia toate datele necesare."

The proof is in the pudding:
http://www.computergames.ro/forum/showt ... hp?t=92813

Intrebare: v-ati luat 6800 ca sa va uitati la wmv-uri? Sau ca sa va jucati? Si, oricum, formatele mpeg-2 si 4 sunt accelerate hw in nv40... Deci, nu prea vad probleme. Singura functie care nu merge este decodarea hw a formatului Windows Media Video. Si atat.

Antares
DaLiu

Post by DaLiu »

Dr.LED wrote:Din fericire au inceput sa vina si pe la noi X800 XT-urile. :wink:
Unde? :roll:
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
Dr.LED

Post by Dr.LED »

DjDaLiu wrote:Unde?
Best, Caro, blablabla...
Ares

Post by Ares »

novi wrote:Se pare ca...MERGE!:wink:
Merge pe dracu, Novi putina atentie la ce citesti nu ar strica, doar esti Senior Member, in acel review scrie clar o treaba :
The asterix in the diagrams marks AGP graphics cards we tested in a system with an AMD Athlon 64 3400+. When using ForceWare 65.76 we always saw a considerable alleviation of the CPU load, and NVIDIA’s GPUs had an advantage over the rest of the participants, save for the S3 DeltaChrome S8 Nitro with its Chromotion engine. Thus, it is now clear that the video processor, highly touted by NVIDIA, does work. Moreover, it works just excellently!
Image [img]http://www.xbitlabs.com/images/vi ... Ares out.
Mircea

Post by Mircea »

E interesant cum multi considera WMV HD un moft pentru placa asta. Pentru cine a vazut intr-adevar filme in acesti format, chiar si trimise la un TV clasiv cel putin prin S-video stie ca diferentele fata de DVD-urile clasice (ca sa nu mai discutam de DIVX) sunt mari. Iar pe un LCD de 19" este ca si cum ai compara un fisier VCD cu un DVD.
Asa ca merita sa ai functia respectiva activata la banii astia, mai ales daca ei au promis asa ceva.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Din punctul meu de vedere acest WMV HD este in aceeasi faza in care se afla formatul AC3(ma refer la fisiere *.AC3) acum 2-3 ani. Ascultati voi fisiere AC3 acum si nu stiu eu? NU? Aveti vreun fisier AC3 pe harddisk?(lasati filmele cu AC3, ma refer la muzica) NU? Tot MP3-uri ? De ce oare?
La fel si WMV HD, are statutul de curiozitate, s-ar putea sa prinda sau s-ar putea sa fie ignorat pur si simplu, restul formatelor WMV n-au avut succes pana acum asa ca ramane de vazut.
E remarcabila calitatea acestui format intr-adevar, am un fisier WMV HD la care ma mai uit din cand in cand(asa ca sa mai dezmortesc CPU), are o rezolutie si o claritate incredibila, dar are un bitrate foarte mare 80MB/min ceea ce-l face foarte impractic.
Ideea e ca CPU-urile actuale fac fata cu brio la acest format si acea accelerare(care e ciobita in 6800) ar fi fost utila doar in cazul compresiei.
DaLiu

Post by DaLiu »

Dr.LED wrote:
DjDaLiu wrote:Unde?
Best, Caro, blablabla...
Pai zi-mi cati au pe stoc asa ceva ca de fiecare data cand intreb spun ca deocamdata nu au. Asa pe liste au toti!
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
ScorpionLH

Post by ScorpionLH »

Am trecut azi dimineata pe la Best Unirii, aveau in stoc si pe raft X800 XT PE de la Gigacube, 25 de milioane si ceva... Cat un 6800U. Am inteles, de pe forumurile de afara, ca Gigacube ar fi subsidiar Gigabyte. Un coleg spunea ca n-a auzit prea multe lucruri bune despre Gecube. Personal, nu am citit prea multe despre brandul asta. Oricum, placa urmeaza designul de referinta Ati.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Au actionari in comun, dar nu sunt una proprietatea celeilalte.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
Mircea

Post by Mircea »

WarlordBA wrote:Din punctul meu de vedere acest WMV HD este in aceeasi faza in care se afla formatul AC3(ma refer la fisiere *.AC3) acum 2-3 ani. Ascultati voi fisiere AC3 acum si nu stiu eu? NU? Aveti vreun fisier AC3 pe harddisk?(lasati filmele cu AC3, ma refer la muzica) NU? Tot MP3-uri ? De ce oare?
La fel si WMV HD, are statutul de curiozitate, s-ar putea sa prinda sau s-ar putea sa fie ignorat pur si simplu, restul formatelor WMV n-au avut succes pana acum asa ca ramane de vazut.
E remarcabila calitatea acestui format intr-adevar, am un fisier WMV HD la care ma mai uit din cand in cand(asa ca sa mai dezmortesc CPU), are o rezolutie si o claritate incredibila, dar are un bitrate foarte mare 80MB/min ceea ce-l face foarte impractic.
Ideea e ca CPU-urile actuale fac fata cu brio la acest format si acea accelerare(care e ciobita in 6800) ar fi fost utila doar in cazul compresiei.
Iti respect opinia. dar:
1. Faptul ca majoritatea muzicii este in format mp3 nu are nici o legatura cu faptul ca unii dintre noi asculta si in alte formate mai bune decat mp3. Si da, avem si muzica in format AC3 suficienta incat sa cautam muzica in acest format.
2. Faptul ca WMV este un format raspandit (poate mai putin la noi) este dat si de faptul ca pe Amazon gasesti o serie de DVD-uri in acest format (Matrix, T2, Transporter, etc). Acestea sunt oficiale, cele neoficiale sunt mult mai multe... Iar compresia WMV este net superioara calitativ compresiei XVID/DIVX, asa cum WMA este superior mp3; din acest motin un film complet WMV HD intra pe un DVD.
3. Nu prea ai dreptate cu faptul ca un CPU este suficient. Eu cu P4/HT/2.8 am CPU peste 65% pentru rezolutia 1080i si uneori imaginea nu este suficient de fluenta.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

1. Problema existentei WMV HD se pune pt ca exista alternative la el, mai exact HDTV MPEG2, care beneficiaza de compatibilitate in jos si binenteles de avantajul terenului familiar care este MPEG2.
2. Nu contest superioritatea formatului fata de ce exista acum, am si recunoscut ca imaginea are o calitate extraordinara .
3. Experienta mea personala cu acest format se reduce la un singur trailer: Coral Reef Adventure, rezolutie 1280 x 720, imi mananca in jur de 65-75% din CPU pe sistemul din semnatura, dar merge bine, nu se simte nici o scadere de framerate. Probabil cu un film de 1920x1080 se va misca mult mai greu dar rezolutia mi se pare aberanta pt monitoarele existente.
Cu bitrate-ul am exagerat, are cam 6Mbps(768k/s)+sunet 384kbps(48k/s) ceea ce inseamna cam 1:30 pe un DVD deci suficient pt un film complet, un pic cam la limita.
Elroy was here
Dr.LED

Post by Dr.LED »

ScorpionLH wrote:Am inteles, de pe forumurile de afara, ca Gigacube ar fi subsidiar Gigabyte.
Nimic mai fals.
Un coleg spunea ca n-a auzit prea multe lucruri bune despre Gecube.
In general, unii colegi isi dau cu parerea aiurea, fara sa fi vazut sau avut vreodata o placa GeCube. :wink:
Post Reply