Modificarea unui Titan CU5TB!!
Moderator: Moderatori
Modificarea unui Titan CU5TB!!
As vrea sa imi modific (schimb) ventilatorul la cooler (TITAN CU5TB) pentru al face mai silentios dar sa zicem la fel de eficient.Orice idee sau link ii binevenita.Va multumesc!
Duct gasesti la Elasaco cu 4 Eur. Din pacate e facut pentru coolere Thrmaltake , dar cred ca poti sa il adaptezi si la Titanul tau. Ai mai putea sa ii pui un controler de turatie. Iti recomand Titan TTC-SC01 , e facut tot de titan (ca si coolerul tau) si se potriveste la orice model de cooler Titan. Din pacate nu am reusit sa atasez o poza pentru ca de fiecare data cand incerc imi da eroare.
Hai sa fim seriosi ... Barton 3200+ & Speeze CopperEagle ( montat cu AA ) la 2650-2700 rpm , are in idle 39 grade , la aplicatii de office si browsing internet 39-41 grade , iar dupa 6 ore de PRIME95 sta constant la 48-49 de grade ...salgado wrote:Cooler-ul e CopperEagle intr-adevar, insa din pacate nu e chiar super, l-am instalat de cateva ori, am schimbat si pasta, rezultatul a ramas acelasi: tine proc-ul cu 3 grade mai sus decat D5TB F/Cu35.
Sfatul meu este sa iti revizuiesti circulatia aerului in carcasa sau schimba carcasa , pentru ca Speeze CE performa excelent pentru cat costa .
"... I can only show you the door . You have to walk through it ."
Of, am mai avut discutia asta si pe alt forum... airflow-ul din carcasa e destul de bun, am si cooler lateral. Cu D5TB F/Cu35 nemodificat, montat cu Silver Grease ( adica mult mai varza decat AA) am 38C idle, 45C max full load ( CPUBrun, prime95), pe T-Bred 2600+. CE-ul cu pasta lui originala a scos temperaturi mult mai slaba, iar cu Silver Grease a fost cam cu 3C mai slab.
Daca esti obosit nu trebuia sa te mai obosesti sa raspunzi si pe forumul asta ...salgado wrote:Of, am mai avut discutia asta si pe alt forum... airflow-ul din carcasa e destul de bun, am si cooler lateral. Cu D5TB F/Cu35 nemodificat, montat cu Silver Grease ( adica mult mai varza decat AA) am 38C idle, 45C max full load ( CPUBrun, prime95), pe T-Bred 2600+. CE-ul cu pasta lui originala a scos temperaturi mult mai slaba, iar cu Silver Grease a fost cam cu 3C mai slab.
Titan-ul ala este un cooler prea prost ca sa tina un Th_bred 2600+ la 45 grade in full load , doar am vazut ce poate atat pe Th-bred 2600+ @ 2800+ si pe Barton 2800+ @ 3200+ folosind placa de baza Epox 8RDA3G , atat cu AA cat si AS III . Daca crezi ce iti arata senzorii ... sa il stapaneshti sanatos , insa mie in teste in idle imi statea 45-47 grade si la full load mi-a ajuns la 63 .
"... I can only show you the door . You have to walk through it ."
M-am 'obosit' sa raspund aici pt. ca altul era subiectul, nu-mi amintesc sa fi fost topic-ul 'Speeze vs Titan'.
Despre D5TB: in primul rand nu discutam acuratetea senzorului, cu acelasi senzor citea si cand era montat CopperEagle-ul. Apoi, tind sa cred ca eroarea senzorului e destul de mica, cata vreme radiatorul e destul de rece la atingere. Ca sa nu mai spun ca acelasi D5TB mi-a tinut proc-ul la aprox. 53C in fullload ( prime95, 6h) overclockat la 2362.5 Mhz cu voltaj 1.8V, fara AS sau AA.
Ca sa iti reamintesc esti printre cei [off-topic] , daca te uiti cu atentie este D5TB Cu modding si ai intervenit cu un cooler si carcasa buget ca sunt bune ... Pentru carcasa care costa cat coolerul Titan este super bun un cooler de aluminium datorita coeficientilor de disipare ale aluminiului ... in rest este un cooler mediocru . Revizuieste testele de pe net si ceea ce am zis si eu si ai sa vezi cine are dreptate , ca eu nu vb prin prisma unui sistem ( am montat si pe Jetway , Asus , Epox si Gigabyte ) . BTW ... verifica si puterea de la un Barton( 74-78 W ) si la un Thbred B0( 67 W ) si vezi daca observi ceva la ele ... @ Seth965
Despre D5TB: in primul rand nu discutam acuratetea senzorului, cu acelasi senzor citea si cand era montat CopperEagle-ul. Apoi, tind sa cred ca eroarea senzorului e destul de mica, cata vreme radiatorul e destul de rece la atingere. Ca sa nu mai spun ca acelasi D5TB mi-a tinut proc-ul la aprox. 53C in fullload ( prime95, 6h) overclockat la 2362.5 Mhz cu voltaj 1.8V, fara AS sau AA.
Ca sa iti reamintesc esti printre cei [off-topic] , daca te uiti cu atentie este D5TB Cu modding si ai intervenit cu un cooler si carcasa buget ca sunt bune ... Pentru carcasa care costa cat coolerul Titan este super bun un cooler de aluminium datorita coeficientilor de disipare ale aluminiului ... in rest este un cooler mediocru . Revizuieste testele de pe net si ceea ce am zis si eu si ai sa vezi cine are dreptate , ca eu nu vb prin prisma unui sistem ( am montat si pe Jetway , Asus , Epox si Gigabyte ) . BTW ... verifica si puterea de la un Barton( 74-78 W ) si la un Thbred B0( 67 W ) si vezi daca observi ceva la ele ... @ Seth965