sistem nou:placa de baza+proc+video
Moderator: Moderatori
sistem nou:placa de baza+proc+video
sal,puteti sa-mi sugerati si mie o solutie buget pentru un sistem pe care vreau sa fac prelucrare grafica,web design,prelucrare 3d primitiva si statica(fara animatie),editare 2D-in mare parte si in special sunt ingrijorat de fiabilitatea unor placi de baza dintre care as avea posibilitatea sa optez-epoX,abit(ECS,albatron nu cred sa intre in discutie);As dori de asemenea ca placa de baza sa aiba o dotare cat mai buna.
Credeti ca e o idee buna sa ma arunc pe o placa cu nforce2,SATA?
Mai am o intrebare:cat de buna ar fi placa
Abit NF7 Socket A nforce2 ultra+ MCP2 fsb 400,ddr400,bla-bla;
ce inseamna MCP2 si chir e asa mare diferenta de performanta intre nforce2 ultra si chipsetul de la VIA coresp. incat sa merite banii??... :Fade-color
...a,era sa uit,restul de componente le cam am si oricum perii albi mi-i fac la alegerea unei placi de baza,unui proc si unei placi video n-am idee,poate chiar ar trebui sa ma orientez pe INTEL,desi acolo chiar habar nu am de placi,chipseturi,memorii,compatibilitati,etc :crazyeyes:
Credeti ca e o idee buna sa ma arunc pe o placa cu nforce2,SATA?
Mai am o intrebare:cat de buna ar fi placa
Abit NF7 Socket A nforce2 ultra+ MCP2 fsb 400,ddr400,bla-bla;
ce inseamna MCP2 si chir e asa mare diferenta de performanta intre nforce2 ultra si chipsetul de la VIA coresp. incat sa merite banii??... :Fade-color
...a,era sa uit,restul de componente le cam am si oricum perii albi mi-i fac la alegerea unei placi de baza,unui proc si unei placi video n-am idee,poate chiar ar trebui sa ma orientez pe INTEL,desi acolo chiar habar nu am de placi,chipseturi,memorii,compatibilitati,etc :crazyeyes:
- Neon Biker
Din cate stiu eu MCP2 este versiunea mai noua de Southbridge cu SATA RAID +/- Gigabit LAN. La Abit Placile astea se cheama NF7-S2 si respectiv NF7-S2G. Numai tu poti hotari daca sa te arunci pe SATA. Daca intentionezi sa pastrezi calculatorul asta pana la adanci batranete sau sa folosesti RAID-ul, mergi pe SATA, dar daca nu mergi pe ce e mai ieftin. Parerea mea e ca pentru prelucrare video ti-ar prinde bine SATA RAID.
Poti alege si chipset VIA dar sa fie KT880, preferabil de la ASUS.
In legatura cu firmele, mergi cu incredere pe ABIT sau EPoX.
Poti alege si chipset VIA dar sa fie KT880, preferabil de la ASUS.
In legatura cu firmele, mergi cu incredere pe ABIT sau EPoX.
nf7
vreau sa-mi iau placa abit nf7 si nu inteleg de ce pe ofertele pe care m-am uitat scrie ca are mcp2 cand pe site-ul abit-usa.com scrie doar de mcp:
The NF7, based on nForce2 chipset (MCP + SPP), supports the latest AMD Athlon XP, Barton™ processors with 200/266/333 FSB (400 FSB support in version 2.0 only), and features new dual 400MHz DDR memory controllers that deliver up to a 50% increase in bandwidth. With the nForce™2 MCP. the APU (Audio Processing Unit) delivers cinematic-quality sound and 3D positional audio to your home PC
versiunea a doua nu are cumva un alt nume?sau ceea ce am eu pe oferte este chiar versiunea a doua,cu acelasi nume si cu sata resp fsb de 400?
The NF7, based on nForce2 chipset (MCP + SPP), supports the latest AMD Athlon XP, Barton™ processors with 200/266/333 FSB (400 FSB support in version 2.0 only), and features new dual 400MHz DDR memory controllers that deliver up to a 50% increase in bandwidth. With the nForce™2 MCP. the APU (Audio Processing Unit) delivers cinematic-quality sound and 3D positional audio to your home PC
versiunea a doua nu are cumva un alt nume?sau ceea ce am eu pe oferte este chiar versiunea a doua,cu acelasi nume si cu sata resp fsb de 400?
se pune aici si s2g?o pot lua la vreo 73 E si daca are toate cele imi convine.Si asta intra tot la categoria ne-o/c?
-apropo,uite ce scrie aici pe siteul abit despre placile nf7(cele cu s au alte descrieri):
-poate se refera la v2/0,ca prima sigur nu are sata-raid-
NF7 - Mainstream Mid
Supports Duron/Athlon/Athlon XP Socket A 333/266/200MHz FSB Processors; nForce2 SPP+MCP2 chipset; 3 DIMM supporting Dual DDR 400; Serillel ATA RAID; 10/100M LAN; 6 channel audio SoundStormä; AGP 4x/8X and S/PDIF out; 5 PCI slots; 2 USB 2.0 Connectors + 2 Headers; 5-bit FID technology for overclocking; Abit CPU H.T.P. (CPU Hardware Thermal Protection); SoftMenu™ Technology
-apropo,uite ce scrie aici pe siteul abit despre placile nf7(cele cu s au alte descrieri):
-poate se refera la v2/0,ca prima sigur nu are sata-raid-
NF7 - Mainstream Mid
Supports Duron/Athlon/Athlon XP Socket A 333/266/200MHz FSB Processors; nForce2 SPP+MCP2 chipset; 3 DIMM supporting Dual DDR 400; Serillel ATA RAID; 10/100M LAN; 6 channel audio SoundStormä; AGP 4x/8X and S/PDIF out; 5 PCI slots; 2 USB 2.0 Connectors + 2 Headers; 5-bit FID technology for overclocking; Abit CPU H.T.P. (CPU Hardware Thermal Protection); SoftMenu™ Technology
NF7 simplu nu are nimic din ce ai spus tu acolo.Ma refer la SATA,Soundstorm,Firewire.Pt. o/c e buna,dar nu are dotari in plus.
Nu stiu de unde ai luat tu specificatiile alea,dar sunt gresite.
Ti-am spus,incearca la 100giga.ro sa iei legatura cu Gabi pe messenger si vezi daca mai aduce NF7-S v2.0 (nu NF7-S2).El avea cel mai bun pret din tara.
Nu stiu de unde ai luat tu specificatiile alea,dar sunt gresite.
Ti-am spus,incearca la 100giga.ro sa iei legatura cu Gabi pe messenger si vezi daca mai aduce NF7-S v2.0 (nu NF7-S2).El avea cel mai bun pret din tara.
- Neon Biker
Scuze pt dezinformarea din primul post. Deci treaba sta cam asa: MCP2 este acelasi lucru cu MCP. In manualul tiparit al placii mele (NF7 v2.0) scrie ca are MCP, dar in manualul de pe CD-ul cu drivere (care este mai vechi) zice ca are MCP2. Cu alte cuvinte in momentul aparitiei Northbridge-ului nForce2 au denumit si Southbridge-ul MCP2 pentru ca ulterior sa renunte la sufixul 2. Noile Southbridge-uri cu SATA +/- GigabitLAN mi se pare ca se cheama MCP-S si respectiv MCP-G si nu au SoundStorm. Daca vrei SATA, SoundStorm si OC trebuie sa mergi pe Abit NF7-S cu southbridge MCP-T (sau MCP2-T daca vrei
)
La 100giga este numai NF7-SL care nu are in bundle adaptorul Serillel. Daca n-ai nevoie de el e OK, dar vezi ca luat separat costa 8-900000.

La 100giga este numai NF7-SL care nu are in bundle adaptorul Serillel. Daca n-ai nevoie de el e OK, dar vezi ca luat separat costa 8-900000.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
nf7-sl sau nf7-s2g
Dupa toate probabilitatile imi voi lua una din cele 2 placi de baza din "subiect" si vroiam sa va cer un sfat:spuneati ca nu se prea descurca la overclock,asta fiifnd singura nemultumire a mea in legatura cu ele.
Are cineva asa o placa si a facut o/c pe ea?Cat de mult/putin/deloc?
Voi pune pe ea un barton 2500+.Avand in vedere placa unde il pot duce cu un cooler care e descris astfel in oferta:
" COOLER SOCKET A -> XP3200+, copper core - D9TB/G/CU35/R1 "?
Are cineva asa o placa si a facut o/c pe ea?Cat de mult/putin/deloc?
Voi pune pe ea un barton 2500+.Avand in vedere placa unde il pot duce cu un cooler care e descris astfel in oferta:
" COOLER SOCKET A -> XP3200+, copper core - D9TB/G/CU35/R1 "?
aaaa....
daca pot face o/c pana la 3200+ atunci cum poti spune ca nu e o placa pt o/c?Crezi ca cu nf7-s v2 se poate duce mai departe?
a doua intrebare se refera la cam la cat pot ajunge cu ele(astea cu sl si s2g)fara sa ridic voltaju procului foarte mult(cat mai putin)?
si inca una:daca astea nu au adapu de serillel care il au de la abit si unde se mai gasesc(in afara de an7 poate ca iese din calcul din cauza de la pret
)
a doua intrebare se refera la cam la cat pot ajunge cu ele(astea cu sl si s2g)fara sa ridic voltaju procului foarte mult(cat mai putin)?
si inca una:daca astea nu au adapu de serillel care il au de la abit si unde se mai gasesc(in afara de an7 poate ca iese din calcul din cauza de la pret

A se remarca ce e bold....si e important sa fie Barton2500 pt ca are multiplicatorul 11x(care nu-l poti modifica pe NF7-S2).WarlordBA wrote:Poti duce safe la 2200Mhz(3200+) din FSB si maxim 1,8V(numai daca e cazul)
Nu-ti poate spune nimeni cat de sus il poti urca fara sa umblii la tensiuni, e posibil sa ajungi la 3200+ la tensiuni default si e la fel de posibil sa nu treci nici la 2800+ fara sa salti tensiunea, tine foarte mult de procesor si de noroc.
seriallel adaptor
e atat de mare mancarea de peste cu seriallel-ul asta sau ma stresez prea mult cu o chestie care nu aduce atat de multa performanta in plus fata de pata(ma refer la faptul ca eu am deja un hdd pata).Nu stiu exact cum functioneaza:practic se ajunge la performanta unui hdd sata nativ cu acest adaptor sau doar se ridica putin performanta?
Pe aici prin timisoara nu mai aduce nimeni din cati stiu eu nf7-s v2 de aia am de ales doar intre nf7-sl si -s2g si mi se par -mai ales s2g cele mai accesibile ca pret la performantele si optiunile pe care le ofera
---- Somebody help me!
Pe aici prin timisoara nu mai aduce nimeni din cati stiu eu nf7-s v2 de aia am de ales doar intre nf7-sl si -s2g si mi se par -mai ales s2g cele mai accesibile ca pret la performantele si optiunile pe care le ofera
---- Somebody help me!