Hardmod X800Pro > X800XT

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
Popescu Victor

Hardmod X800Pro > X800XT

Post by Popescu Victor »

Dupa cate am inteles de AICI exista acele punti care daca sunt unite cele 4 pipeline-uri sunt activate.
Problema apare acolo unde copii aia au un "Conductive Pen" care l-am gasit pe net in multe modele si forme dar nu stiu de unde se poate lua si de la noi.
Stie cineva de unde pot sa fac rost de asa ceva?
Se poate face legatura intre cele doua puncte cu un creion ca si la procesoare?:-k
Mai prajesc o placa? 8-[
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

citat:
" Had my HIS X800Pro since july with peltier cooling, working just fine."
si inca un dude:
"This is my code (HIS Excalibur X800Pro)

Line 1: 215RAACGA11F
Line 2: GA8993.5
Line 3: 0416AA

And mod works! so its not about GPU codes."

Ambele sunt placi ca si cea pe care o primesc eu, daca nu merge soft-modul (si nu o sa mearga pentru ca puntile sunt LASERcut) o sa incerc unirea puntiilor [-o<

Sper sa nu fac vreo prostie iarasi ](*,)
2002angel

Post by 2002angel »

nu o lua in nume de rau dar dupa ce ca dai bani cu caru' pe o placa super performanta,ce nu iti ajunge
eu daca as fi in locu tau nu as moda-o inca
as face-o doar atunci cand ar aparea un joc care sa nu mearga asa cum vreau eu cu detaliile la max
Parerea mea
novi

Post by novi »

Fiecare e liber sa faca ce vrea!Pune mana pe creion Popescu-le!:P

PS:Astept rezultate si iti urez BAFTA de data asta!:D
Corbu'

Post by Corbu' »

Victore incerc sa gasesc luni lacul electroconductor din argint de care ti-am zis. Te-am tot sunat dar telefonul e silent.
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Thnx all, high five =;
Luni sper sa merg dupa placa si o sa ma pun pe treaba, daca ai putea face rost de lacu ala ar fi extraordinar Corbule [-o<
Angel Daca as fi vrut doar sa ma joc as fi pastrat 9800Pro-ul modat in XT care mergea la 440/750 fara nici o problema ;) 8-[
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Acum am mai citit de inca o idee misto, sa lipesc jumatate dintr-un cablu litat de casti de ex, sectiunat longitudinal, pe care sa il lipesc pe o banda adeziva, care apoi sa o lipesc pe procesor \:D/
O sa incerc si asta daca creionul nu merge 8-[
Mai sunt doar cateva ore pana (teoretic) ma duc sa imi ridic placa =P~
Corbu'

Post by Corbu' »

Popescu Victor wrote:Mai sunt doar cateva ore pana (teoretic) ma duc sa imi ridic placa =P~
Si doamne fereste [-o< mai sunt cateva ore pana cand "teoretic" Victor mai poate strica inca o placa.
Sa speram totusi la un succes rasunator \:D/ !!!
Hobbit

Post by Hobbit »

Popescule cum nu ai tu ce face....Dar in fine treaba ta...Adica dai o caruta de bani pe o placa bunicica(6800gt clar e mai buna,dar daca nu iti placa nVidia [-X )si acuma vrei sa o faci cine stie ce monstru!Eu zic sa te lasi de sport mai ales cu antecedentele tale pentru ca garantie nu o sa mai ai daca umbli hard la chip si dupa aia o sa cauti cine stie ce placa video de 2 mega pe pci!Eu din partea mea iti urez noroc,deci sa stii ca sanse mai mari de 40% nu ai!
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Hobbit: merci pentru incredere [-(
Faza e ca eu nu am prea avut de ales la faza cu placa asta intelegi? Eu am vrut sa iau un INNO 6800GT dar asta e.
Oricum, pot sa returnez placa si dupa hard-mod ;) asa ca stai linistit, mai ales daca o operez cu creion sau cu fir de cupru dupa cum spuneam mai sus :-$
DaLiu

Post by DaLiu »

Bafta Victore! Cica mi-a venit si mie ASUS X800XT, ma duc sa imi ridic placa! :D
Corbu'

Post by Corbu' »

DjDaliu da un call cand o ai ! Sunt inca nehotarat in privinta noii placi video...6800GT sau X800XT si tare as vrea sa o vad cum merge pe un A64 2,5Ghz 1Mb L2 cache...Victor a venit azi cu HIS-ul lui pe la mine, dar timpul limitat nu mi-a permis sa o testez.
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Imi pare rau pentru asta corbule 8-[
Am pus placa sus, inca nu m-am apucat de modat pentru ca nu am o solutie sigura cu care sa leg cele doua punti, dupa cum am aflat de pe niste forumuri, faza cu creionul nu tine deci va trebui sa fac rost de o pasta conductoare :-k
Problema e ca nu am vazut pe nimeni care sa modeze un core GC si mai ales din saptamana 34, sper sa fie modabil si sa nu ma chinui degeaba ](*,)

As fi recunoscator daca stiti ceva despre aceste core-uri GC.
Dupa cate am inteles nu prea sunt modabile, iar cei care au initiat topicuri pe aceasta tema aveau core-uri fabricate in saptamanile 10-20 :-s
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Din pacate asa este Core-ul meu GC este nemodabil :sad2:
Cele 4 pipeline-uri nu au fost activate nici dupa unirea puntii 1-4 si flash de BIOS.
MrMarcusDeLaTzara

Post by MrMarcusDeLaTzara »

Ma PVule, incercarea moarte n-are (insa ala care-ncearck are!). Acum constiinta ta de OKer inrait pote te va lasa in pace. (faza ca nu era plak modabila e pacat, da macar ti-ai facut datoria si ai incercat!!) Da e foarte bine ca n-ai facut un BrBq in comp din nou [smilie=Victory.gif]
Sayon_6

Post by Sayon_6 »

Popescu Victor wrote:Acum am mai citit de inca o idee misto, sa lipesc jumatate dintr-un cablu litat de casti de ex, sectiunat longitudinal, pe care sa il lipesc pe o banda adeziva, care apoi sa o lipesc pe procesor \:D/
O sa incerc si asta daca creionul nu merge 8-[
Mai sunt doar cateva ore pana (teoretic) ma duc sa imi ridic placa =P~
Ideea cu firul litzat e extraordinara.... tzii minte faza cu banda scotch shi cu vopseaua roshie electric conductoare ?? shi faza asta ar merge.
Eu am incercat pe athlonul meu cu creionul duritate HB2 shi apoi am aplicat o banda adeziva peste bridgeuri. aşa voi incerca shi pe gpu... daca mere , atunci mere daca nu asta e. Dar cu siguranta ca va fi totul bine deoarece am facut softmodul shi ceasurile de la gpu au urcat considerabil shi incredibil de stabil.... :P:P:P Ati nu ma poate opri shi nici nimeni altcineva... heheh:)
Sayon_6

Post by Sayon_6 »

Popescule mersi muuuuuult de tot pt link-ul cu ce fel de core îţi trebuie sa potzi face modarea hardware. Asta e! =D> Iediat ce am plecat de la servici asta e primul lucru pe care-l fac acasa. Dea Cel De Sus sa fie xxxxx.1 [-o<
Sayon_6

Post by Sayon_6 »

voi reveni deseara pe la 9-10 cu ceva rezultate shi eveident poze...
sper sa imi iasa mod-ul
Sayon_6

Post by Sayon_6 »

:-s :-s nashpa..... nu zic ca nu a mers... ce sa o mai lungim n-a mers bre, of in tzara asta de doi bani sh-a lu' Papura Voda nu gaseshti nika wai.
#-o
Apoi m-am pus frumushel sa fac modul... de mentionat ca am mai incercat inainte sa-l fac dupa un alt guide decat cel dat de Popescu. Ei... acolo nu a mers pt ca evident am tzevile taiate. Acum am lipit tzevile (intai cu creion shi mai apoi cu pasta silver[grease]) dar tot n-a mers.
Iarashi din nou mentionez ca GPU-ul e din seria GC 1701.1
Deci erau mult laudate cele cu seria xxxx.1 ei am tras un chiot de bucurie dupa ce am dat HSF-ul jos shi m-am uitat insa spre dezamagirea mea sunt deficitar in ceea ce priveshte conectivitatea dintre bridge-uri care nu le pot uni nici de cum cu metodele conventzionale.
Am sa incerc din nou deseara insa voi lua alt approach.
Cu o lama fffff fina voi face un mic traseu intre cele 2 bridge-uri pe suprafatza lucioasa a textoletului a.î. sa pot crea o suprafatza abraziva incat sa poata prinde creionul.
AM ZIS [-X
Last edited by Sayon_6 on Thu Dec 09, 2004 12:13 pm, edited 1 time in total.
Sayon_6

Post by Sayon_6 »

Alt lucru pe care nu l-am mentionat....
am lasat placa cu bios de XT, are de toate ca shi xt-ul mai putizn 4 pipes.
Kestia strange e ca in windows la reinstalarea driverelor nu mi-a detectat placa , ca fiind una XT ?!?! strange :-K . Deshi in sistem properties am chipul Rage Theater detectat dar cu semnul exclamarii...Deci, elemente de XT dar pe un PRO... hmmm oare n-am facut bine flash-ul ? Nu cred :-k :-k :-k
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Sayon: cu parere de rau iti spun ca

1. In momentul in care te-ai apucat sa faci modul trebuia sa fii mai bine informat.
2. Conteaza mai mult seria core-ului adica, dupa cum am mai spus, se pare ca, core-urile GC au hardwarelock.
3. Ca sa poti uni puntile trebuie sa cureti dot-urile de cupru de izolant, dupa care sa le unesti.
Eu am folosit, dupa cum am spus cu ajutorul lui Ares, un lac electroconductor pe care l-am aplicat cu un ac de cusut intre punti creand o linie perfect dreapta intre ele, nu a mers.
Placa e normal sa mearga la minim 530/570 stabil ;)

O:)
Sayon_6

Post by Sayon_6 »

crap! faza e ca am fost inspirat sa curaţ punctele pentru că am văzut că erau izolate dar lacul miraculos electroconductor de unde ai luat vere ?
Anyway, daca este alta cale să torturăm gpu-rile te rog Victor să-mi spui.
Adică dacă este altă cale arăund. :-k :-k :-k :-k :-k
Poate dacă facem treaba asta in paralel .... lucram in SLI@ATI [-o< şi o scoatem la capăt.
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Sayon, imi pare rau dar eu nu am mai gasit nici o solutie, articolele de pe net sunt din primavara-vara cand existau inca core-uri fara HW lock, in orice caz, daca te consoleaza cu ceva, si acele core-uri puteau sa aibe unul sau mai multe canale de randare defecte, din cele 4 dezactivate, caz in care trebuia adusa la 12 placa altfel apareau artefacte sau mai rau nu se vedea mai nimic :)
Asta e, 6800GT SLI here i come, peste cateva luni :-~
DaLiu

Post by DaLiu »

Popescu Victor wrote:Asta e, 6800GT SLI here i come, peste cateva luni :-~
Trebuie sa fi putin nebun sa dai atatia bani! Chiar ai de gand? Pentru ce? Ca sa bati scorul DjDaLiu & Corbu' (X800XTPE + Athlon 64@2500 Mhz)? :D
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

In primu rand pentru aia, in al doilea rand pentru ca prin asta se optine un spor de performanta care isi merita banii, mai ales pentru ca upgrade-ul va avea loc candva prin aprilie-mai '05 cand un 6800GT nu va fi mai mult de 300 de bugz. Asa ca 600 pentru doua placi zic eu ca e ok :)
Pana atunci: sursa, ram si un dvdrw sunt mai urgente si mai putin costisitoare O:)
Dar nu cred ca ma rabd fara un WC si un voltmod la placa de baza si cea video, sa vedem, prima data ram si sursa :-k
BMG

Post by BMG »

Popescu Victor wrote:In primu rand pentru aia, in al doilea rand pentru ca prin asta se optine un spor de performanta care isi merita banii, mai ales pentru ca upgrade-ul va avea loc candva prin aprilie-mai '05 cand un 6800GT nu va fi mai mult de 300 de bugz. Asa ca 600 pentru doua placi zic eu ca e ok :)
Pana atunci: sursa, ram si un dvdrw sunt mai urgente si mai putin costisitoare O:)
Dar nu cred ca ma rabd fara un WC si un voltmod la placa de baza si cea video, sa vedem, prima data ram si sursa :-k
Iar prin aprilie mai vor fi placi cu 24 de pipeuri shi 512 Ram !

Oare se va mai merita 6800GT-SLI, mai ales avand in vedere ca tre sa existe profiluri in drivere pt fiecare joc nou aparut,...
Post Reply