LG 4082B scrie la 8x in 15 minute
Moderator: Moderatori
LG 4082B scrie la 8x in 15 minute
Am un HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B, adica un Lg-4082B mai pe scurt si scrie la 8x in 15 minute, ca si cand ar scrie la 4x.
Am incercat pe blankuri memorex +R 8x si la inceput nero raporteaza 7 min left dar la 0 e abia la 50 %
Am mai citit despre o situatie similara in care acelasi model nu detecta blancuri 8x decat la 4x, problema care se corecta printr-un update de firmware
Voi stiti ceva? Am un link cu un firmware mai nou dar sunt nehotarat daca sa il flashuiesc sau sa ma duc cu el la garantie pt ca are doar 3 luni
http://www2.melcoinc.co.jp/pub/hd/dvsm388fb_fwa208.exe
Am incercat pe blankuri memorex +R 8x si la inceput nero raporteaza 7 min left dar la 0 e abia la 50 %
Am mai citit despre o situatie similara in care acelasi model nu detecta blancuri 8x decat la 4x, problema care se corecta printr-un update de firmware
Voi stiti ceva? Am un link cu un firmware mai nou dar sunt nehotarat daca sa il flashuiesc sau sa ma duc cu el la garantie pt ca are doar 3 luni
http://www2.melcoinc.co.jp/pub/hd/dvsm388fb_fwa208.exe
m-am uitat
Stupifyed wrote:in device manager te'ai uitat la IDE controllers sa vezi daca ai activat DMA'ul ?
intre timp l-am si flashuit cu firmware a208 si se comporta la fel
o sa ii fac o proba si pe un sistem cu controlere mai smechere si in cele din urma cred ca merg la ei. oricum parca vad ca imi spun ca asta nu tine de garantie pt ca atata timp cat scrie si nu strica blankuri e ok
am incercat tdk si traxdata
tdk 8x+r si l-a scris in 10 minute deci ceva mai bine dar oricum nu 8x adica in jur de 8 minute. maxim
iar la traxdata 8x-r a durat peste 14 minute adica scris la 4x.
ideea e ca daca la memorex timpul afisat initial este 7 minute dupa care continua pana la 14, cu traxdata zice de la inceput time remaining: 14 min
aceleasi blancuri sunt scrise fara probleme de un lg 4120b de exemplu, in 7 minute
cred ca merg la ei pana la urma desi prevad ca imi vor da la bot:)
iar la traxdata 8x-r a durat peste 14 minute adica scris la 4x.
ideea e ca daca la memorex timpul afisat initial este 7 minute dupa care continua pana la 14, cu traxdata zice de la inceput time remaining: 14 min
aceleasi blancuri sunt scrise fara probleme de un lg 4120b de exemplu, in 7 minute
cred ca merg la ei pana la urma desi prevad ca imi vor da la bot:)
Cel mai bine inceara cu Verbatim, sau ePerformance.
In principiu pana l-a jumatatea discului scrie intre 4x si 6x [5,5 - 8,5 Mb/s].
Apoi ajunge si se stabilizeaza la 8x [11 Mb/s].
Dar depinde mult de medii. De exemplu pe unele medii scrise la 8x, le recitea cu 4x. Iar aceleasi medii scrise cu 4x, le recitea cu pana la 16x.
Oricum nu cred ca o sa mai apara vreun firmware nou la modelul asta de LG.
As spune ca GSA4082 e o imbunatatire majora alui GSA4081 si aduce stabilitate pe multe medii noname [dar numai la 4x], iar viteza de 8x care o are pt. DVD+/-R e mai mult de marcheting.
Sfatul meu e sa nu te complici cu viteze de 8x daca vrei sa poti citi acele DVD-uri si pe alte unitati [mai vechi sau mai noi].
In principiu pana l-a jumatatea discului scrie intre 4x si 6x [5,5 - 8,5 Mb/s].
Apoi ajunge si se stabilizeaza la 8x [11 Mb/s].
Dar depinde mult de medii. De exemplu pe unele medii scrise la 8x, le recitea cu 4x. Iar aceleasi medii scrise cu 4x, le recitea cu pana la 16x.
Oricum nu cred ca o sa mai apara vreun firmware nou la modelul asta de LG.
As spune ca GSA4082 e o imbunatatire majora alui GSA4081 si aduce stabilitate pe multe medii noname [dar numai la 4x], iar viteza de 8x care o are pt. DVD+/-R e mai mult de marcheting.
Sfatul meu e sa nu te complici cu viteze de 8x daca vrei sa poti citi acele DVD-uri si pe alte unitati [mai vechi sau mai noi].