Am cumparat zilele trecute un Barton 3000+ cu FSB 200. Din ce stiu trebuie sa functioneze la 2200 (200*11) (http://www.amdboard.com/barton.html).Placa de baza (abit nf7-s v2.0) al recunoaste ...dar cu multiplicatorul la 10.5 (200*10.5=2100)!!!!???
Daca al setez manula la 11*200 , merge perfect dar in programe ca CPU-Z sau WCPUID mi-l arata tot la 2100 cu multiplicatorul pus pe 10.5.Ce se intampla?[/img][/url]
Barton 3000+ cu probleme?
Moderator: Moderatori
Re: Barton 3000+ cu probleme?
Imi scapase partea asta. Se intampla ca are multiplicatorul blocat si poti sa-l schimbi tu cat vrei din BIOS, ca tot atat o sa ramanacapsec wrote:Daca al setez manula la 11*200 , merge perfect dar in programe ca CPU-Z sau WCPUID mi-l arata tot la 2100 cu multiplicatorul pus pe 10.5.Ce se intampla?

Ce versiune de BIOS ai la placa de baza ? Incearca si un update de BIOS sa vezi dc ti-l recunoaste altfel.
Sa lamurim lucrurile:
Exista doua variante de Barton 3000+.
1. Barton 3000+ cu FSB333(frecventa reala 13x166 = ~2167Mhz).
2. Barton 3000+ cu FSB400(frecventa reala 10.5x200 = 2100Mhz).
Ambele au 512kb L2 Cache. A doua varianta are o frecventa reala mai mica si acelasi PR pentru ca cei de la AMD au considerat ca FSB-ul sporit aduce performanta in plus.
Tu ai cea de-a doua varianta. Frecventa reala de 2100Mhz este perfect normala. Din ce am inteles din post-ul tau se pare ca ai multiplicatorul blocat. Daca vrei sa faci OC, singura solutie este cresterea FSB-ului.
Exista doua variante de Barton 3000+.
1. Barton 3000+ cu FSB333(frecventa reala 13x166 = ~2167Mhz).
2. Barton 3000+ cu FSB400(frecventa reala 10.5x200 = 2100Mhz).
Ambele au 512kb L2 Cache. A doua varianta are o frecventa reala mai mica si acelasi PR pentru ca cei de la AMD au considerat ca FSB-ul sporit aduce performanta in plus.
Tu ai cea de-a doua varianta. Frecventa reala de 2100Mhz este perfect normala. Din ce am inteles din post-ul tau se pare ca ai multiplicatorul blocat. Daca vrei sa faci OC, singura solutie este cresterea FSB-ului.
Only the mediocre work at their best...
Ca o completare la ce a spus 2hacku:
Tinand cont ca deja esti la FSB200(400) vei avea nevoie de niste memorii bune ca sa poti sa cresti FSB-ul in mod semnificativ.
Totusi....parerea mea e ca nu merita sa-l overclockezi, e un procesor destul de puternic asa cum e, 100Mhz in plus n-o sa-ti aduca mare lucru.
Tinand cont ca deja esti la FSB200(400) vei avea nevoie de niste memorii bune ca sa poti sa cresti FSB-ul in mod semnificativ.
Totusi....parerea mea e ca nu merita sa-l overclockezi, e un procesor destul de puternic asa cum e, 100Mhz in plus n-o sa-ti aduca mare lucru.
Am umblat din nou in BIOS si e clar... mutiplicatorul e blocat.Este posibil sa fi fost deblocat la o versiune anterioara de bios ? Din ce imi aduc aminte, update-ul la Bios l-am facut recent.
Memoriile sun Kingmax (2x512)...nu prea ma ajuta.
Nu OC este problema.Am incercat dar fara mari rezultate(poate aveam impresia doar ca overclockez...avand in vedere multiplicatorul :))
Vroiam sa fiu sigur ca nu m-au intepat astaia de la Flamingo.
Daca mai aveti alte pareri nu va abtineti.Orice sfat pentru mine este pretios.
Memoriile sun Kingmax (2x512)...nu prea ma ajuta.
Nu OC este problema.Am incercat dar fara mari rezultate(poate aveam impresia doar ca overclockez...avand in vedere multiplicatorul :))
Vroiam sa fiu sigur ca nu m-au intepat astaia de la Flamingo.
Daca mai aveti alte pareri nu va abtineti.Orice sfat pentru mine este pretios.