Ce sursa sa imi iau??
Moderator: Moderatori
Ce sursa sa imi iau??
Avand in vedere ca cea actuala nu mai tine(Kme 400w) am la dispozitie 2 alegeri!
1.Hiper Power HPU-4K480 de la caro cu 83 usd,adica 2800000 cu totul!
2.Un Thermaltake de la DC tot cu acelasi pret tot de 480w!
Vreau sa stiu care se preteaza mai bine la overclockingul procesorului si al placii video!Deci,ce recomandati?
1.Hiper Power HPU-4K480 de la caro cu 83 usd,adica 2800000 cu totul!
2.Un Thermaltake de la DC tot cu acelasi pret tot de 480w!
Vreau sa stiu care se preteaza mai bine la overclockingul procesorului si al placii video!Deci,ce recomandati?
- Popescu Victor
18A totusi mi se pare putin pe rail-ul de +12V avand in vedere ca sursa mea de 360W Chieftec are 17A si e ingenunchiata de un A64+X800Pro.
Si eu am aceeasi problema, imi trebuie alta sursa si 190Eu pe un enermax de 600W nu dau, mai bine OCZ daca e sa vorbim de sume exorbitante.
Pentru A64 eu recomand menim 25A pe railul de +12V.
Nu stiu ce sa zic de sursele cu 2 railuri, posibil sa creeze probleme, avand in vedere ca un X800 OCat poate avea peak-uri de 10A la care se mai adauga si procesorul cu inca 9A deja avem 19A numai placa video+CPU.
Cred ca cel mai potrivit ar fi o sursa cu un singur rail de ~30A pe +12V
Oare pe meleagurile noastre aduce cineva asa ceva:

Exista si modele de 460W cu 2 railuri de 14+15A pe +12V

Si eu am aceeasi problema, imi trebuie alta sursa si 190Eu pe un enermax de 600W nu dau, mai bine OCZ daca e sa vorbim de sume exorbitante.
Pentru A64 eu recomand menim 25A pe railul de +12V.
Nu stiu ce sa zic de sursele cu 2 railuri, posibil sa creeze probleme, avand in vedere ca un X800 OCat poate avea peak-uri de 10A la care se mai adauga si procesorul cu inca 9A deja avem 19A numai placa video+CPU.
Cred ca cel mai potrivit ar fi o sursa cu un singur rail de ~30A pe +12V

Oare pe meleagurile noastre aduce cineva asa ceva:

Exista si modele de 460W cu 2 railuri de 14+15A pe +12V
Last edited by Popescu Victor on Mon Dec 13, 2004 10:45 am, edited 1 time in total.
Personal nu recomand sursa cu 2 rail-uri, unul dintre motive fiind cel pe care l-ai expus si tu. Mai degraba se preteaza celor cu multe unitati optice/magnetice si fara prea mari pretentii din partea celoralalte componente.
O sursa mare cu un singur rail este super ok. Daca ar fi OCZ...cu atat mai bine.
O sursa mare cu un singur rail este super ok. Daca ar fi OCZ...cu atat mai bine.

- Popescu Victor
Pt cei ca voi, "maniaci" de amperi pe o singura linie vor veni enermaxuri de 460W cu 35 amperi pe linia de 12V la preturi mai mult decat decente - sub 100€!
(in ianuarie)
Pana acum n-am avut nici o reclamatie si am pus pe sursele astea cu 2 linii prescott@3,92 + x800xt fara probleme. Sau A64 +x800xtpe
PS: nu stiu de unde ai scos Enermax 600W 190€ ca cea mai scumpa e 178€ tva inclus, si mai e un noisetaker cu 5€ mai ieftin.
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Pana acum n-am avut nici o reclamatie si am pus pe sursele astea cu 2 linii prescott@3,92 + x800xt fara probleme. Sau A64 +x800xtpe
PS: nu stiu de unde ai scos Enermax 600W 190€ ca cea mai scumpa e 178€ tva inclus, si mai e un noisetaker cu 5€ mai ieftin.
- Popescu Victor
Sir Ice: faptul ca tu nu ai consum mare pe un rail nu inseamna ca nimeni nu are, amperajul mare pe un rail este cate o data necesar, de ex un A64+X800XT overclock-ate pot sa depaseasca 15A pe 12V moment in care scade voltajul, chiar daca nu se atinge limita sursei, acel voltaj poate sa devina instabil si mic.
QD: astept cu nerabdare sursele de care vorbesti, poate ne poti da un link catre un model pe care v-ati gandit sa il aduceti, macar informativ
Later edit: depinde cum ai calculat tu Eu, pretul oricum este totusi mare pentru o sursa de 600W....
QD: astept cu nerabdare sursele de care vorbesti, poate ne poti da un link catre un model pe care v-ati gandit sa il aduceti, macar informativ

Later edit: depinde cum ai calculat tu Eu, pretul oricum este totusi mare pentru o sursa de 600W....

http://www.enermax.com.tw/products_page ... 18&Gid2=22
Se pot aduce modelele de 460W si 360W.
Cat despre sursele de 600W, avand in vedere ca Antecu de 550 e doar nitel mai ieftina si nu e atx v 2.0 pretul nu mi se pare asa de imens. Oricum n-am ce-i face sunt scumpe la Enermax. Unde mai pun faptul ca-s singurele de pe piata si SUNT in stoc, nu povesti de abureala cum sunt la majoritatea firmelor, o gramada de produse in site-urile lor, iar in stoc nimic....
Si sunt diferente si fata de alea de 480W, sunt atat de grele de-ti cad din mana.
Se pot aduce modelele de 460W si 360W.
Cat despre sursele de 600W, avand in vedere ca Antecu de 550 e doar nitel mai ieftina si nu e atx v 2.0 pretul nu mi se pare asa de imens. Oricum n-am ce-i face sunt scumpe la Enermax. Unde mai pun faptul ca-s singurele de pe piata si SUNT in stoc, nu povesti de abureala cum sunt la majoritatea firmelor, o gramada de produse in site-urile lor, iar in stoc nimic....
Si sunt diferente si fata de alea de 480W, sunt atat de grele de-ti cad din mana.
Vreau sa-mi iau si eu sursa asta : http://www.thermaltake.com/purepower/W0026.htm de la depozitul de calc. e cam 3.1 mil. Ce ziceti de sursa merita ? Mie mi se pare foarte buna. merita sa dau 500 mii in plus pt. modelul W0010 care este la fel, singurul lucru care difera e CULOAREA ventilatoarelor si posibilitatea de a regla manual viteza ventilatoarelor ? Aa ...da ...W0010 mai are si un BLOWER de 80mm in dotare pt. montat in carcasa. Sursa o sa suporte un Barton 2500+@3200+, FX 5900XT (in viitor sper un 6600GT sau poate un 6800), 3 hdd-uri si 2 unitati optice plus vreo 5 ventilatoare. Sursa de acum (de pe Gazelle Extreme Plastic - 350W ) tine sistemul dar cam delicat.....mi-a facut probleme cand tineam pe acelasi cablu si placa video si 2 hdd-uri. Si oricum pe cea de acum 5+ sta la 4.70, iar 12+ sta pe la 11.50. Am ales bine ? ![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)
hix e super buna sursa care vrei sa o iei,a fost prezentata si in XtremPC acuma 1 luna sau 2 in urma si a luat 4 stele...pe langa un Enermax care a luat 5 stele.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W