6800GT: Inno3D, Gigabyte sau raman la vechiul 6800PE?
Moderator: Moderatori
6800GT: Inno3D, Gigabyte sau raman la vechiul 6800PE?
Am cui vinde 6800 Premium Edition de la Inno3D cu 10.5 milioane, luata de la 100giga acum 2 luni cu aproape 11 mil.
Acum nu stiu ce sa fac:
1. Mai pun 3.5 milioane (transport inclus) si iau GT-ul Inno3D tot de la 100giga;
2. Mai pun 5 milioane si iau GT-ul Gigabyte de la Caro (in loc de 5.5, pt ca primesc o reducere de 3% daca o achit la magazin cu numerar);
3. Raman cu 6800PE Inno3D, insa:
a) Eu oricum vreau sa-mi iau 6800GT odata si-odata si daca ar fi sa fac acest upgrade mai tarziu, tot cam atatia bani m-ar costa, pt ca GT-ul s-ar mai ieftini putin, dar si eu as lua mai putin pe placa mea;
b) In plus, eu obisunuiesc sa-mi aduc HDD-ul, placa video si RAM-ul acasa in vacante, pentru ca nu sunt din Bucuresti, si sa mi le montez in calculatorul de aici. Si am avut ocazia acum 2 zile sa ma oftic pentru ca RAM-ul incomodeaza radiatorul mare al placii video si astfel stau acum cu TI4200 si cu PE-ul in vitrina (chiar am pus-o acolo). E si greu de transportat, si fragila, si se incinge cam tare (ca mai face cateodata unele pauze in jocuri pana isi revine);
c) Au aparut acum de Craciun foarte multe jocuri si ar prinde bine sa fac upgrade-ul, decat mai tarziu cand jocurile vor fi mai rare.
Una peste alta, nu ma omor dupa AA si AF, si am doar un XP2400+. La RAM stau bine - 2x512 dual channel. Un A64 cam inainte de vacanta de vara o sa mi-l procur, pentru ca vreau sa ma duc si la munte, si vreau sa-mi iau si Nokia 6230, ca mi s-a pus pata.
In legatura cu GT-ul Gigabyte, exista 2 variante:
http://www.giga-byte.com/VGA/Products/P ... 6800GT.htm
Pe site-ul Caro scrie ca au modelul GV-N68T256DH, dar arata poza de la GV-N68T256D. Le-am trimis un mail apropo' de asta. Eu normal ca prefer GV-N68T256DH; arata bestial (radiator cu forma misto si cooler care lumineaza albastru), suporta V-TUNER 2 Plus, si ar trebui sa aiba si un joc super tare (in State este oferit Doom 3, dar nu stiu in Europa).
Acum nu stiu ce sa fac:
1. Mai pun 3.5 milioane (transport inclus) si iau GT-ul Inno3D tot de la 100giga;
2. Mai pun 5 milioane si iau GT-ul Gigabyte de la Caro (in loc de 5.5, pt ca primesc o reducere de 3% daca o achit la magazin cu numerar);
3. Raman cu 6800PE Inno3D, insa:
a) Eu oricum vreau sa-mi iau 6800GT odata si-odata si daca ar fi sa fac acest upgrade mai tarziu, tot cam atatia bani m-ar costa, pt ca GT-ul s-ar mai ieftini putin, dar si eu as lua mai putin pe placa mea;
b) In plus, eu obisunuiesc sa-mi aduc HDD-ul, placa video si RAM-ul acasa in vacante, pentru ca nu sunt din Bucuresti, si sa mi le montez in calculatorul de aici. Si am avut ocazia acum 2 zile sa ma oftic pentru ca RAM-ul incomodeaza radiatorul mare al placii video si astfel stau acum cu TI4200 si cu PE-ul in vitrina (chiar am pus-o acolo). E si greu de transportat, si fragila, si se incinge cam tare (ca mai face cateodata unele pauze in jocuri pana isi revine);
c) Au aparut acum de Craciun foarte multe jocuri si ar prinde bine sa fac upgrade-ul, decat mai tarziu cand jocurile vor fi mai rare.
Una peste alta, nu ma omor dupa AA si AF, si am doar un XP2400+. La RAM stau bine - 2x512 dual channel. Un A64 cam inainte de vacanta de vara o sa mi-l procur, pentru ca vreau sa ma duc si la munte, si vreau sa-mi iau si Nokia 6230, ca mi s-a pus pata.
In legatura cu GT-ul Gigabyte, exista 2 variante:
http://www.giga-byte.com/VGA/Products/P ... 6800GT.htm
Pe site-ul Caro scrie ca au modelul GV-N68T256DH, dar arata poza de la GV-N68T256D. Le-am trimis un mail apropo' de asta. Eu normal ca prefer GV-N68T256DH; arata bestial (radiator cu forma misto si cooler care lumineaza albastru), suporta V-TUNER 2 Plus, si ar trebui sa aiba si un joc super tare (in State este oferit Doom 3, dar nu stiu in Europa).
Daca tot ai de gand sa faci acel upgrade si primesti un pret bun pe acel 6800PE detinut de tine la ora actuala, eu zic sa nu mai stai pe ganduri. Si intre cele doua, iti recomand totusi solutia de la Inno3d, intrucat diferenta de performanta nu merita 1.5mil(in opinia mea). De acei bani, iti faci un upgrade la procesor(un Barton 2500+ spre exemplu - daca mai gasesti), sau inca 256Mb Ram.
Only the mediocre work at their best...
EU as alege varianta 1 pentru ca nu exista diferenta de performanta intre modelul de la Gigabyte si cel de la INNO3D.
Si de 1.5 mil. faci un mic upgrade, la procesor( un 2500+ Mobile pe la SH daca gasesti ). 

AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
Gabi de la 100giga ofera doar 1 an garantie, pe langa faptul ca ar trebui bani cheltuiti pe transport daca as avea probleme. La Caro am 3 ani, si fiind si Gigabyte, as vinde-o mai usor cand o fi s-o schimb si p-asta.
Tocmai am intrat pe site-ul Caro: au pus poza corecta, de la GV-N68T256DH si ca bundle dau Doom 3, ca in State.
http://www.caro.ro/descriere_produs.php?175:7
Un nou motiv pro Caro: http://www.caro.ro/tombola.php
Tocmai am intrat pe site-ul Caro: au pus poza corecta, de la GV-N68T256DH si ca bundle dau Doom 3, ca in State.
http://www.caro.ro/descriere_produs.php?175:7
Un nou motiv pro Caro: http://www.caro.ro/tombola.php
Imo n-are rost upgrade-ul, pentru proc-ul tau si 6800 Vanilla e overkill. Ce sa mai vb ca nu te omori dupa AA si AF, caz in care 256MB sunt inutili! In locul tau as investi intr-un A64+nf3 si as mai astepta, diferenta de pret intre PE si GT va ramane oricum aceeasi. Daca totusi te mananca rau, mergi pe Gigabyte, garantia si faptul ca e la o firma serioasa din Buc conteaza enorm la revanzare.
fa upgrade-ul din simplul motiv ca iei super bine pe placa ta
ia placa mai scumpa daca doresti s-o vinzi peste 1-2 ani deoarece garantia aia va conta; daca nu, ia-o pe aia mai ieftina si cu banii care iti raman bei o bere si iei un pishcot la prietena
spun asta deoarece nu merită sa bagi bani acum in upgrade la procesor care nu mareste cu mult performantele cand tu vrei oricum la vara sa-ti iei athlon 64
ia placa mai scumpa daca doresti s-o vinzi peste 1-2 ani deoarece garantia aia va conta; daca nu, ia-o pe aia mai ieftina si cu banii care iti raman bei o bere si iei un pishcot la prietena
spun asta deoarece nu merită sa bagi bani acum in upgrade la procesor care nu mareste cu mult performantele cand tu vrei oricum la vara sa-ti iei athlon 64
Io zic sa te calmezi, ca nu e ca shi cum este vrun joc care nutz merge !
Placa e destul de buna pt batranul xp2400 ! Poate chiar prea buna !
Mai ales ca prin februarie-martie-aprilie se lanseaza placi de la ati shi nvidia cu 24 pipeuri ! Sa vezi atuncea oftica cai dat 5 mil in plus pe GT pt 2000 3dmarkuri2003 in plus !
Bashca ca placile de la Ati™ vor fi cu shader model 3.0 shi vei avea de unde sa alegi shi din tabara ati (care dupa cum shtii au implementat shaderele mai bine, (vezi generatzia FX™ vs. generatzia 9xxx de la Ati™)de unde shi echivalentul de la Ati™ al unui 6800GT scoate spre exemplu mai bine in 2005, chiar fara shadere 3.0), bashca ca sar putea sa fie modele cu 512 DDR onboard (mai mult ca siguri)
Daca faci o investitzie o faci cu cap, nu dai 5 mil doar ca are cooler bengos shi ca-i GT! Bine GT merită, dar nu daca ai XP2400 shi Pe in calc, mai ales ca nu te inereseaza AA shi AF!
Dar asta e doar parerea mea !
Iar daca mancarimea e mare, mare, io zic sa o stapaneshti puţin,cel puţin pana apar modelele X800XL sau X850Pro/XT pe la noi!
Recomand cu caldura un X800XL(mai tare ca 6800GT), ca doar nu joci nonstop Doom3 ca sa ai placa Nvidia™ in calc!
Placa e destul de buna pt batranul xp2400 ! Poate chiar prea buna !
Mai ales ca prin februarie-martie-aprilie se lanseaza placi de la ati shi nvidia cu 24 pipeuri ! Sa vezi atuncea oftica cai dat 5 mil in plus pe GT pt 2000 3dmarkuri2003 in plus !
Bashca ca placile de la Ati™ vor fi cu shader model 3.0 shi vei avea de unde sa alegi shi din tabara ati (care dupa cum shtii au implementat shaderele mai bine, (vezi generatzia FX™ vs. generatzia 9xxx de la Ati™)de unde shi echivalentul de la Ati™ al unui 6800GT scoate spre exemplu mai bine in 2005, chiar fara shadere 3.0), bashca ca sar putea sa fie modele cu 512 DDR onboard (mai mult ca siguri)
Daca faci o investitzie o faci cu cap, nu dai 5 mil doar ca are cooler bengos shi ca-i GT! Bine GT merită, dar nu daca ai XP2400 shi Pe in calc, mai ales ca nu te inereseaza AA shi AF!
Dar asta e doar parerea mea !
Iar daca mancarimea e mare, mare, io zic sa o stapaneshti puţin,cel puţin pana apar modelele X800XL sau X850Pro/XT pe la noi!
Recomand cu caldura un X800XL(mai tare ca 6800GT), ca doar nu joci nonstop Doom3 ca sa ai placa Nvidia™ in calc!
Aproape ca m-ai convins, dar ceea ce m-a atras in a-mi face acum upgrade-ul sunt banii pe care i-as lua pe placa mea, chiar si 11 mil.
Later edit, dupa o scurta si rapida documentare: X800XL cu 256MB si 16 pipe-uri va costa in State 350$, ceea ce la noi se traduce in cam 15 milioane, ca sa nu zic "cel putin". Va avea deci acelasi pret cu 6800GT, iar cele 20 de procente de performanta in plus cu care se lauda ATI (in jocuri ca UT2004, care n-au fost optimizate pt PS3) nu stiu daca merita asteptarea. In plus, pretul la 6800GT va mai scadea pana-n primavara, iar eu nu voi mai avea atunci posibilitatea sa iau peste 10 milioane pe 6800PE. Doom 3 nu ma incanta asa mult, dar reducerea aia de 500.000 (care probabil nu va fi si in primavara) e binevenita. Acum la final nu stiu ce sa zic, oricum nu voi avea probleme cu jocurile din 2005 nici cu 6800PE, daca facem exceptie de jocurile super optimizate precum Bloodlines.
Later edit, dupa o scurta si rapida documentare: X800XL cu 256MB si 16 pipe-uri va costa in State 350$, ceea ce la noi se traduce in cam 15 milioane, ca sa nu zic "cel putin". Va avea deci acelasi pret cu 6800GT, iar cele 20 de procente de performanta in plus cu care se lauda ATI (in jocuri ca UT2004, care n-au fost optimizate pt PS3) nu stiu daca merita asteptarea. In plus, pretul la 6800GT va mai scadea pana-n primavara, iar eu nu voi mai avea atunci posibilitatea sa iau peste 10 milioane pe 6800PE. Doom 3 nu ma incanta asa mult, dar reducerea aia de 500.000 (care probabil nu va fi si in primavara) e binevenita. Acum la final nu stiu ce sa zic, oricum nu voi avea probleme cu jocurile din 2005 nici cu 6800PE, daca facem exceptie de jocurile super optimizate precum Bloodlines.
Last edited by Minel on Wed Dec 22, 2004 10:20 pm, edited 3 times in total.
in aceeasi situatie am fost si eu,la un pas de upgrade cu un gt ba chiar si un x800....mi-a trecut insa! nu exista joc sa nu poata fi jucat bine pe 6800si daca am in benchmark mai putin decit gt pot dormi linistit-nu joc benchmark!doar pentru niste punctaje mai mari nu merita diferenta de bani,de fapt alta era sa fi cumparat de la inceput un x800 sau gt, acum nu vad rostul,practic scoti din buzunar 3-6 milioane pentru un punctaj mai mare in teste ,in rest nu se simte upgrade....iar cu banii care ii pierzi pastrind actuala placa ca sa zic,tot la fel de bine ii pierzi si pe aia 3-6 milioane care ii pui acum fiind cunoscut faptul ca incepind din momentul achizitionarii unei componente incepi sa pierzi bani din valoarea ei! cel putin asta e parerea mea si cred ca la sfirsit de an mi-ar fi mult mai utili 3-6 milioane pentru altceva!de fapt la ultimul upgrade am trecut de la ati 8500 la 9600 pro (si e totusi diferenta aici )- nu a fost diferenta la care ma asteptam !
xp 2200/2600 (200*10,5) epox 8rda3i,2*256ddr-400(7-2-2-2.5), gf 6800 leadtek A400 , HDD WD 80GB JB,dvd-rw lg,purepower 420W-thermaltake,17'Gateway