Pasta termoconductoare made in .ro

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

rav2000ro

:))

Post by rav2000ro »

novi, da un review si... vezi si poze... am gresit eu o cifra, vei vedea acolo ;)
No Pain, No Gain
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Iata un test foarte interesant facut de cineva de pe forum Computergames ...

" Super Test

--------------------------------------------------------------------------------

Ok ... omu mi-a dat niste pasta sa fac test dupa ce am cumparat de la el acum ceva timp mai multa si mi s-a terminat. Scuze ca nu am raspuns la telefon dar am probleme cu el ... din nou, si am fost sa dau in cap cu el celui ce mi l-a vandut.

Ok system de test

Prescott LGA775 3.0 facut in china(misto) merge 3.6 cu voltaj sub default. 1.3450v indicat in bios confirmat de windows cu mbm5 si msi PCAlert 4.... si pentru cei ce stiu placa mea, nu supravolteaza ci doar are condensatori rubycon all the way si mosfeti cu radiatore. ( Adio asus .... ca am avut un p4c800 dlx)
MSI 915G Combo fara PCI-ex lock .
Gigabyte Radeon x700 pro.
2x512 Vitesta ddr500.
1x raptor wd360 10,000 SATA.
1x seagate 120Gb SATA.
DVD-/+RW toshiba.
tastatura MicroSoft Natural.. mouse Logi MX1000 Laser(care merge super, mai bine decat fostul meu mx510 overclockat pe usb de la 125 mhz la 500 mhz, in cs, contar opiniilor unora).

Configuratia actuala fsb 240 -> procu sta in 3.6 (fsb 960) -> mem stau in 480 mhz 2.5-4-3-5 -> x700 sta in core 500 si mem 910.

Acum pasta e in calculator ( pe proc si northbride) de cam 1 sapt. Rezultatele sunt favorabile. Adica temperatura chiar scade.

Coolere testate
Gigabyte 2004 GT edition (total cupru 2 heatpipe, Thermaltake Tower 112 (total cupru, 6 heatpipe 860 grame fara coolere.)
Sp-94 de la thermaright.

Am pierdut ceva timp cu testul asta asa ca sper sa apreciati ...

tot timpul testului carcasa inchisa cu doua 120mm (antec 3700amb dupa mine cea mai misto carcasa fata 1x 120mm cu filtru praf si spate 1x 120mm fara filtru)mergand pe silent temperatura nu s-a miscat in carcasa din 28 grade.

Gigabyte 2 cu shin estu x 23
------------------------------
idle 37 load 57 3dsmax 58-59

Gigabyte 2004 cu as5
idle 36 load 56 3dsmax 56

Gigabyte 2004 cu pasta lui Amadeus
----------------------------------
idle 35 load 54 3dsmax 57

Sp94 cu shin estu x 23
idle 35 load 56 3dsmax 57-58

Sp94 cu as5
idle 33 load 55 3dsmax 56

Sp94 cu pasta lui Amadeus
idle 33 load 54 3dsmax 55

tower112 cu shin estu x 23
idle 35 load 54 3dsmax 55

tower112 cu pasta lui AS5
idle 32 load 52 3dsmax 52-53

tower112 cu pasta lui Amadeus
idle 30-31 load 51 3dsmax 51

daaaaaaaaaaaa e chiar adevarat ... sta cu doua grade peste ambient.... cine nu ma crede e invitat sa vina si sa vada.

Testele arata..... BINE. Eu sunt super multumit. Mentionez ca de fiecare data am sters procu si cooleru cu spirt si le-am curatat f. bine. SFAT F IMPORTANT: AM OBSERVAT CA PASTA LUI AMADEUS ESTE MAI -- SOLIDA -- DECAT TOATE CELELALTE SI FFFF SENSIBILA LA MODUL DE APLICARE. Secretul se pare a fi aplicarea a CAT MAI PUTINA PASTA pe suprafata procului ADICA un STRAT FFFF SUBTIRE adica cam de grosimea unei foi... ciar mai subtire. si apoi sa prinzi cooleru cat mai strans pe porc.
Dupa mine tower112 e primu.... pentru intel. DAR AVAND IN VEDERE CA E F GREU SI MARE e cam greu de pus pe actualele athlon riscand sa le spargi.
Bafta tuturor.... Multumesc Amadeus pentru pasta super.
am facut o mica greseala.... gigabyte 2004 gt edition are 4 heatpipe-uri nu 2 .... "

Sper sa va placa rezultatele obtinute Exista si as5 in test!
Original thread il gasiti aici :
http://www.computergames.ro/forum/showt ... e=11&pp=20 ( SAMOV)
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Amadeus, am si eu o intrebare: de ce toti care iti testeaza, chipurile, pasta iti multumesc cu atata caldura? Mai au putin si iti aduc ofrande...
Si eu sunt foarte multumit de Arctic Silver, dar sincer nu ma duc sa le dau acatiste. :-({|=
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Am reprodus exact cum a zis omu'.
Nu ma intereseaza decat sa mearga pasta nimic altceva.
E treba fiecaruia cum alege sa se exprime.
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

As dori sa va cer parerea in legatura cu 2 poze (care vor fi eticheta produsului Pro-Termal 81). Cum vi se par si care credeti ca ar fi mai potrivita ca eticheta?
In alta ordine de idei, pasta a devenit disponibila si in seringi de 10ml si 20ml la preturile de 1.500.000 respectiv 3.000.000 lei.
Attachments
Poza 1
Poza 1
Poza 2
Poza 2
DjNiki4

Post by DjNiki4 »

Cred ca a doua poza e mai potrivita decat prima, insa incearca sa realizezi si alte "imagini" :thumbleft:
AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Prima, a doua o poţi pune pe sacii cu cărbuni.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Zâna Măseluţă wrote:Prima, a doua o poţi pune pe sacii cu cărbuni.
Sau pe procesorul flambat...
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Parerea mea? Ambele poze sunt la fel de proaste [smilie=maniac.gif]
Cat despre pasta, nu stiu ce sa zic, acel test este impresionant dar de ce oare apar diferente de temperaturi intre cele 2 paste, poti sa imi explici asta Amadeus?
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

La ce diferente de temperaturi te referi? Nu e normal sa existe diferente de temperaturi aplicand paste diferite? Si la care din teste te referi ca sunt mai multe?
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Cam in toate testele pasta ta castiga in load cam 1 grad, chiar asa o fi? [smilie=maniac.gif] :^o
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Pai de ce nu o testezi singur si vedem daca mint sau nu?
Pot veni la tine o testezi cum crezi tu (fara nici o obligatie de a cumpara).
Dar postezi pe forum dupa impresiile tale [smilie=Nice-try.gif]

Edit:Acum vad abia ca esti din Timisoara :)
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Dintre cele doua poze, prima este mai indicata fara discutie; tu vrei ca produsul tau sa fie asociat cu idea de frig, temperaturi joase, iar prima te duce cu gandul la asta(zapada,gheata, frig), pe cand a doua iti lasa impresia unei calduri excesive, flacari, hot, etc. Ideea de baza este sa ii transmiti cumparatorului un mesaj anume; si ce se potriveste mai bine cu o pasta termonductoare decat ideea de frig?
Only the mediocre work at their best...
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

În limita timpului disponibil voi face un test de paste termoconductoare pe un sistem dual processor, cu folosirea în paralel a unor paste diferite pentru acelaşi tip de procesor.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
BlackNight

Post by BlackNight »

Azi ar trebui sa imi ajunga si mie pasta. O sa revin cu niste teste.
Later edit:
Rezultate fata de pasta Titan pe un procesor AMD Athlon XP 1700+ @1980 MHz (placa de baza Gigabyte GA-7VA) si cooler Titan:
-diferenta de ~6 grade in idle
- diferenta de 5-6 grade in full load
valy

Post by valy »

Mi-am luat si eu un tub(aka seringa) de PRO-TERMAL 81.Revin cu niste teste mai tarziu.

PS:inainte aveam Titan Silver Grease #-o

Later edit:

Din pacate nu prea imi pot face o idee.
MB:GA-7N400L ; Proc:Sempron 2400+ ; Cooler:BOX ; carcasa deschisa

In timpul testului in casa am avut constant 23grade(temp masurata in interiorul carcasei cu un termometru cu mercur),placa imi arata 39 [smilie=Nice-try.gif] .Temp procesorului in full 59 (radiaorul la baza era ff putin cald).In idlle 50 [smilie=Eek.gif]

O sa repet testul si pe alt sistem al unui vecin : mobo MSI , Barton 2500+ , cooler Titan.
Last edited by valy on Tue Dec 28, 2004 4:49 pm, edited 1 time in total.
novi

Post by novi »

BlackNight wrote:Azi ar trebui sa imi ajunga si mie pasta. O sa revin cu niste teste.
Later edit:
Rezultate fata de pasta Titan pe un procesor AMD Athlon XP 1700+ @1980 MHz (placa de baza Gigabyte GA-7VA) si cooler Titan:
-diferenta de ~6 grade in idle
- diferenta de 5-6 grade in full load
Cred ca tu nu ai testat produse ca Arctic Silver 5 si Ceramique!:P
BlackNight

Post by BlackNight »

Inainte a pune Titan am avut AS5 (am pus titan deoarece m-am trezit ca nu mai am AS 5 dupa ce am scos cooler-ul ) si aveam temperaturi apropiate de cele obtinute cu PRO-TERMAL 81.
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Pe siteul pastei , pe forumul pastei, pe alte forumuri a fost testata Pro-Termal 81 comparativ cu urmatoarele paste:
Titan SG, Arctic Silver 3, Ceramique, Arctic Silver 5, Shin Etsu, Thermaltake (sper sa nu fi omis vreuna).
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Am uitat sa va mai spun ceva :)
Apare un test cu pasta mea , Pro-Termal 81 , Arctic Silver 5 si Titan SG in revista Xtrempc din luna ianuarie.
Testul a fost facut pe 2 procesoare (ambele cu cooler default,box,stock , cum vreti sa ii ziceti ) : Intel P4 LGA 3,3 Ghz si Athlon 64
Rezultatele (din cate mi s-a spus) sunt urmatoarele:
Pe P4 pasta mea este mai buna decat AS5 idle cu 1 grad iar full load cam la fel (50-52), fata de titan cu 4 grade.
Pe Athlon64 este un pic in urma AS5 (cu 2 grade parca).
Dar diferentele intre pasta Titan si AS5&Pro-Termal 81 sunt destul de mici in ambele cazuri (de la 2-3 grade pana la maxim 5-6 grade).
Din mai multe teste facute si pe net cu AS5 si Titan si cu pasta mea si titan..rezulta diferente mult mai mari (de pana la 8-10 grade in unele cazuri).
Ma rog...cititi revista pentru mai multe amanunte :)
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Hmm, chiar sunt curios care a fost modalitatea de testare, pentru ca trag şi eu acum la un test şi chiar nu înţeleg ce înseamnă "a fost mai bună cu un grad" având în vedere perioada de burn-in pentru pastele Arctic Silver de cel puţin trei zile şi mai multe cicluri idle-full load şi am văzut destul de des greşeala de a o testa imediat după aplicare o singura dată ca rezultat absolut. În test am AS Ceramique, AS5, Titan SG, Fanner 420 şi mai trebuia sa primesc o pastă pe un sistem dual processor echilibrat foarte bine din punct de vedere al temperaturilor procesoarelor, diferenţe minore de 0.5°C între procesoare, deci un bun sistem de versus.
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Din cate am inteles s-a testat cateva zile la fiecare pasta.
Full load o zi intreaga , apoi citire ,iar full load...
Mai buna - adica in idle cu pasta mea s-au inregistrat temperaturi mai mici cu un grad fata de AS5 pe procesorul P4 lga 3,3Ghz.
In revista apar (sper) mai multe detalii. Mie atat mi s-a spus..
Sper sa pot sa iti dau si tie pasta mea sa o pui la test acolo.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Am văzut testele unor useri pe diferite forumuri şi părerea mea e sa nu le mai foloseşti posturile pentru că multe sunt absurde şi nu te ajută deloc la capitolul obiectivitate. Temperatura din carcasă nu poate fi mai mică decât temperatura camerei decât în condiţii speciale, iar o pastă termoconductoare nu face parte din acele condiţii, diferenţa dintre idle şi full load de trei, patru sau cinci grade este irealizabilă, şi din câte ştiu nu există altă modalitate de a creşte temperatura procesorului mai mult decât în full load, deci testele în care sunt prezentate variantele idle/full load/benchmark X sunt aiurea. Totodata, modalitatea de aplicare a pastei pe procesoarele cu spreader este greşită pe site-ul tău, pasta nu se întinde pe tot spreaderul, nici pe radiator, şi nici în cantităţile alea.
tty

Post by tty »

La randul meu am testat vreo 10 paste, Titan vreo doua, TT, toata seria AS si inca vreo cateva care nu mai tin minte numele.
Din toate cel mai bine a fost cu AS Ceramique chiar mai bine decat cu as3 si as5 care la fel au dat rezultate bune.

Pretul de 1,5mil este exagerat, un AS ceramique e mai ieftin si nu cred ca pasta ta e cu mult superioara seriei AS mai ales ca sa justifice diferenta de pret fara de Ceramique.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

tty wrote:Pretul de 1,5mil este exagerat, un AS ceramique e mai ieftin si nu cred ca pasta ta e cu mult superioara seriei AS mai ales ca sa justifice diferenta de pret fara de Ceramique.
Pretul este pentru 10ml. Probabil pentru reseller-i... :D
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Pretul pastei este 160.000/cm cub/1ml;
1,5 mil este pretul pentru 10 ml (deci de 10 ori mai multa cantitate).
Ca o idee , 1ml este necesar pentru a aplica pe aprox. 15 procesoare Intel si peste cel putin 25 de procesoare AMD.
Pasta este cert peste toata gama AS (iar fata de AS5 este cel putin la fel de buna - in cateva cazuri a fost mai buna cu 1-2 grade idle si full load).
Legat de ce a zis Maseluta:
Eu folosesc testele userilor din mai multe motive: avand in vedere ca pasta este comercializata de putin timp (aprox. 7-8 luni) consider ca , in lipsa altor alternative de test (in afara de ale mele si eventual reviste) , testele userilor sunt importante si ceilalti isi pot face o idee despre pasta.
Diferenta dintre idle si full load poate fi si atat de mica (depinde si de senzorii placii) dar fiecare , in testul sau a prezentat o COMPARATIE intre 2,3 sau 4 paste in ACELEASI conditii , din care se puteau trage concluzii.
Legat de aplicare am citit pe net si sunt multe modalitati de aplicare , iar cea prezentata pe site este una din cele corecte. CAntitatea aplicata este extrem de mica. Cel mai corect cred ca se poate intinde cu o mica "spatula" din plastic (pe care o sa o livrez odata cu pasta) , in strat perfect uniform si subtire.
tty

Post by tty »

Ho ca nu's cretin, am inteles de la inceput ca e pt 10ml [smilie=Grin-Nod.gif]
Deci este de 2 ori si jumate mai scumpa ca ceramique care costa 160k 2,5ml.
Amadeus avand in vedere ca e un produs nou fara nume ar trebui sa vinzi mai ieftin tata. Nu mai pun ca produci in romania deci nu ai taxe de import, transport si vama.
Daca e mai buna cu un grad - doua decat ceramique (nu stiu asta presupun) un pret de 100mii la 2ml ar fi mai omenesc nu 320mii.
In plus de asta ambalajul e aiurea in cazul in care vrei sa vinzi la end user. Cine are nevoie de pasta pt 200 procesoare .. sa fim seriosi.
Un tub de 2-3ml e deajuns pentru destule aplicari.
Deci eu as evalua pasta ta la 500mii (10ml) mai ales ca e cantitate mare.
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Fie ca nu ai folosit vreodata Ceramique fie ca nu te-ai informat corect pasta aia este tot in tub de 1cm cub , adica 1 ml.
Citez de pe site:

"Coverage Area:
2.5-gram syringes. (About 1cc)
At a layer 0.003" thick, one tube will cover approximately 20 square inches"

Era vorba de 2,5 grame (adica greutatea nu volumul).
Daca la tine 2,5g=2,5ml e grav.

Uite AICI (http://www.arcticsilver.com/ceramique.htm)
poti citi mai atent.

Pretul sugerat de tine este aberant. Eu platesc taxe: TVA, impozit pe dividende precum si alte cheltuieli.
tty

Post by tty »

Ok de acord e aceeasi cantitate.
Totusi pretul tau e mare (nu stiu ce cheltuieli de productie si ambalaj ai se pare ca te costa mai mult decat ii costa pe AS ceramique).
Deci repet, nu platesti taxe transport , nu vama.
Impozit pe dividente plateste si firma care vinde AS in romania cat si firma care il produce (deci de 2 ori).
Iar TVA-ul il platesc EU ca cumparator nu tu.
iLogiK

Post by iLogiK »

offtopic:
tty wrote:Iar TVA-ul il platesc EU ca cumparator nu tu.
depinde cum privesti lucrurile...
tva-ul de 19% se adauga in pretul final....pretul la care tu cumperi contine si acel 19%
firma e cea care de bani la stat
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

TVA-ul pe care mi-l dai mie, eu il dau la stat...deci tu platesti de fapt 19% statului.
Oricum nu stiu ce vama plateste AS in America de exemplu.. :) si nici nu ma intereseaza.
160.000/1cc este un pret foarte rezonabil , cel mai bun de pe piata la pastele termoconductoare. (exceptand pasta titan si alte paste "default" care vin cu coolerele).
novi

Post by novi »

Am@DEUS wrote:TVA-ul pe care mi-l dai mie, eu il dau la stat...deci tu platesti de fapt 19% statului.
Oricum nu stiu ce vama plateste AS in America de exemplu.. :) si nici nu ma intereseaza.
160.000/1cc este un pret foarte rezonabil , cel mai bun de pe piata la pastele termoconductoare. (exceptand pasta titan si alte paste "default" care vin cu coolerele).
tty are dreptate!Pretul este prea mare pentru o mazga facuta in Romania!

Oricum decat sa dau 160.000 lei pe pasta ta mai bine imi cumpar un tub de Arctic Ceramique si asa am si garantia calitatii!:wink:
novi

Post by novi »

valy wrote:Mi-am luat si eu un tub(aka seringa) de PRO-TERMAL 81.Revin cu niste teste mai tarziu.

PS:inainte aveam Titan Silver Grease #-o

Later edit:

Din pacate nu prea imi pot face o idee.
MB:GA-7N400L ; Proc:Sempron 2400+ ; Cooler:BOX ; carcasa deschisa

In timpul testului in casa am avut constant 23grade(temp masurata in interiorul carcasei cu un termometru cu mercur),placa imi arata 39 [smilie=Nice-try.gif] .Temp procesorului in full 59 (radiaorul la baza era ff putin cald).In idlle 50 [smilie=Eek.gif]

O sa repet testul si pe alt sistem al unui vecin : mobo MSI , Barton 2500+ , cooler Titan.
Sa ne spuna domnul valy ce performante a avut cu pasta lui Am@DEUS!Oricum a fost serios pentru ca i-a dat banii inapoi!:wink:
valy

Post by valy »

A fost serios la treaba cu banii inapoi.Performantele...hmmm...acum am tot titan silver grease(48-49 idle si 55-56 full).
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Garantia calitatii o veti avea dupa ce fac anul acesta ISO 9001;pana atunci se poate testa inainte pentru a fi siguri ca e ok.
SI valy a fost de treaba , dar nu a fost vina mea ci a furnizorului meu de materie prima care mi-a dat o marfa de slaba calitate . Lotul II de pasta (ca sa ma exprim asa a fost nereusit si din aceasta cauza au aparut rezultatele de la valy).De acum o sa cumpar ce imi trebuie din strainatate pentru a nu mai avea nici o problema.
Intrebati-l si pe BlackNight de parfomantele pastei (care au fost la fel ca AS5) , el avand pasta din primul lot.
Saptamana viitoare sper sa trec la lotul III , folosind materie prima alta decat de la romanasii nostrii :) , cu performante superioare.
iLogiK

Post by iLogiK »

Am@DEUS wrote:folosind materie prima alta decat de la romanasii nostrii :) , cu performante superioare.
...la un pret pe masura, nu?
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Oricum pretul la pasta va ramane acelasi.
Culmea e mai ieftina materia prima afara!
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Pasta este testata si in ultimul nr. XPC (nr. 61), alaturi de AS si TG.
Pyro

Post by Pyro »

si? da detalii
Am@DEUS

Post by Am@DEUS »

Citeste revista :)

Inca nu am cumparat revista;se pare ca este un scurt articol cu pasta mea . Mai intai o introducere despre paste termoconductoare si importanta lor si apoi cele 2 teste despre care va vorbeam...cel pe P4 si cel pe Athlon64.S-au testat AS5,titan SG si Pro-Termal 81.
Post Reply