ma rog "aventura" mea a inceput odata cu achizitionarea unei placi video Gigabyte Radeon 9600Pro,
imediat dupa ce schimb placa cu vechiul GF4MX440 ma gandesc sa-i fac niste bench-uri sa vad cum merge
fac io 3dmark01se si apoi 3dmark03 unde am o surpriza extraordinar de neplacuta... in mother nature
luam artefacte

ceva mai tarziu imi iau ati tool 0.22 si observ ca are optiunea de a modifica timingurile placii video... wow!!!
anyway imi iau io un datasheet de pe net cu timingurile "din fabrica" si observ niste chestii tampite
pe placa mea cas-ul era 5 in loc de 4, si tRFC era 17 in loc de 15... stau si ma gandesc... ba sunt proaste memoriile
cresc io cas-ul la 6 si tRFC la 18 si ajung la concluzia ca avea artefacte. m-am enervat in ultimul hal si le-am lasat asa cum
erau initial(oricum in jocuri n-avea nici pe draq!). azi neavand ce face ma apuc sa modific iara timingurile dar de data asta la vraja
totala. intr-un final ajung sa am cas 4 si trfc-ul 15(exact ca in specificatii dar nu bios defaults) ma rog dau io benchmark... si surpriza secolului
n-avea artefacte in mother nature! incerc si overclockez ramu si ajung la 325mhz si n-avea nici pe draq...
Am ramas prost!!! conform specificatiilor Samsungului cas-ul pt. memoria la 3.3ns era 4 iar gigabyte-ul la setat la 5 rezultand astfel artefacte pe placa mea!
Morala: Kids don't buy Gigabyte ATi Radeon 9600 Pro R96P128DH!!! e underclockat din start si mai da si artefacte!!!
Astept parerile personale despre aceasta "minunata" intamplare, sau daca vi s-a intamplat ceva asemanator...
PS acu caut programe pt. a rescrie biosu' cu timingurile care nu dau artefacte...

daca stiti vre-un program pls. ziceti-mil si mie...