Ajutor achizitzionare aparat foto digital!!!

Discuţii, ştiri, tehnici de fotografiere sau (post)procesare,
tutoriale, glosar şi bineînţeles creaţiile voastre.

Moderator: Moderatori

Post Reply
mici

Ajutor achizitzionare aparat foto digital!!!

Post by mici »

Solicit din nou ajutorul vostru (iar parerile voastre conteaza ENORM pentru mine, putetzi fi siguri!!), de data aceasta pentru a ma sfatui care este cea mai buna varianta in alegerea spre cumparare a unui aparat foto digital!!! Am vazut ca au cam scazut pretzurile la unele tipuri si as dori sa-mi cumpar un astfel de aparat!!! IN LIMITA A VREO 8 MILIOANE, as dori sa va intreb:
- la ce parametri tehnici (specificatzii tehnice) sa fiu atent??
- care ar fi marcile de recomandat?
- ce "slabiciuni" ale aparatelor de pe piatza (Flanco - unde au aparut ceva oferte speciale, Cosmo, Domo etc.) sa caut sa evit??

Va ROG MULT de tot sa ma ajutatzi, pentru ca, repet: SFATUL VOSTRU VALOREAZA ENORM PENTRU MINE, deoarece nu ma prea pricep la astfel de aparatura (dar invatz repede... :^o )!!!

Va multzumesc tuturor celor care imi raspundetzi anticipat!!!
shatter

Post by shatter »

Canon A75 8,8 milioane cu tot cu TVA la emag.ro. Unicul care merita in gama aia de pret, IMHO
-merge cu acumulatori standard, nu proprietari
-foloseste CompactFlash (memorie ieftina si rapida)
-lentile bune

Din pacate, parametrii tehnici nu sunt suficient de detaliati sa-ti dai seama ce calitate au lentilele. Si asta e cel mai important lucru. Totusi,

-- nu stiu om sa aiba nevoie de mai mult de 3.2 megapixeli (cel mai adesea, less is more, de fapt) :D
--senzorul tre' sa fie cat mai mare in dimensiuni (NU megapixeli, ci dimensiuni efective),
--senzorul tre' sa NU fie CMOS in gama asta de preturi (CMOS e bun de la ~5000 USD in sus)
--zoomul digital e INUTIL, COMPLET INUTIL
--conteaza tipul de cartela... Olympus si Fuji sunt bune cam in toata gama de produse, dar folosesc cartele XD, scumpe si greu de gasit. Daca nu vrei Canon-ul, ia ceva cu CompactFlash si XD, totusi.
-- marci demne de ocolit: HP, Benq, Mercury.
-- marci cautabile: Canon, Sony, Fuji, Olympus, poate si Samsung (aici ramane de discutat)

Cel mai important lucru: nu poti face mai nimic fara accesorii: incarcator, acumulatori, memorii : tot ansamblul asta te costa cam 3 milioane.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

shatter wrote:-- marci demne de ocolit: HP, Benq, Mercury.
Sa inteleg ca vasta ta experienta include utilizarea a mai mult de 2-3 modele de camere de la producatorii enumerati? (de fapt ma refer la HP si Benq, Mercury ies din dicutie)
Personal m-as feri sa afirm asa ceva.
Ca fapt divers, ca i-ai inclus pe Samsung pe lista celor "buni": Samsung sux, cu exceptia modelelor dotate cu lentile Schneider-Kreuznach.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Eu am manuit personal 3-4 modele HP putin mai vechi, (adica nu seria actuala, X07 sau cum o fi ea), din gama aceasta de pret si un pic peste si pot sa spun ca m-au cam dezamagit, cel putin comparativ cu un A60, nu spun ca HP e de ocolit, cine stie, poate seria actuala e chiar buna, doar ca eu personal le ocolesc :D
Dr.LED

Post by Dr.LED »

BlackShark, de la modelele entry-level nu te poti astepta tot timpul la lucruri bune, dar sa nu uitam ca mai sunt destule peste. Deci pentru o insatisfactie personala nu catalogam intreaga gama.
Racer

Post by Racer »

Si eu am de gand sa-mi iau o camera digitala.Asi vrea sa optez pe o camera "Fujifilm".Cum sunt?Au claritate sau si la astea apar petele alea rosu cu violet?
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
mici

Adaug ceva...

Post by mici »

Intre timp am gasit chestiunea aceasta:
http://www.emag.ro/product_info.php?cal ... &pindex=17

E buna alegerea, sau cum??
Bologa_i

Post by Bologa_i »

apropo,fara sa fac reclama, ati vazut ca cei de le emag au scazut preturile la aparatele foto digitale cu 25%?si eu care vroiam vineri sa iau un canon a75, acum ma duc la un canon a85 [smilie=Victory.gif] . bravo lor, cred ca sunt primii care fac chestia asta [smilie=Respect.gif]
mici

Post by mici »

Mai, apropo: aia de la emag sunt siguri?? As putea sa indraznesc sa cumpar on-line vreun aparat?? Sau totul e ... burglary???
Master_of_Ice

Post by Master_of_Ice »

Dr.LED wrote:
shatter wrote:-- marci demne de ocolit: HP, Benq, Mercury.
Sa inteleg ca vasta ta experienta include utilizarea a mai mult de 2-3 modele de camere de la producatorii enumerati? (de fapt ma refer la HP si Benq, Mercury ies din dicutie)
Personal m-as feri sa afirm asa ceva.
Ca fapt divers, ca i-ai inclus pe Samsung pe lista celor "buni": Samsung sux, cu exceptia modelelor dotate cu lentile Schneider-Kreuznach.
La faza cu samsung ai dreptate...dar sa stii ca si hp si benq sux!!!si da am umblat cu astfel de modele.la benq cel putin mergea super super nasol aparatu! pana facea poza...canon nu se compara(si olympus, cu toate ca modele de 3megapixeli sunt bune, dar canon le "face")..acum stii cum e, depinde de fiecare, mie personal nu mi-au placut comparativ cu un canon sau olympus
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

mici wrote:Mai, apropo: aia de la emag sunt siguri?? As putea sa indraznesc sa cumpar on-line vreun aparat?? Sau totul e ... burglary???
eu am luat un Canon A85 de la ei si totul a fost foarte frumos, a venit prin posta, camera functioneaza perfect
shatter

Post by shatter »

Dr. Led, ai vazut paranteza aia de la Samsung? Am zis ca mai ramane de discutat. Daca scriam de lentile Schneider-Kreutznach. se speria omul. Do be more careful when reading... Intr-adevar lentilele stas sunt slabute, si chiar cu lentile S-K, senzorul nu e cel mai precis ...

HP? 4 modele diferite. 40-60 de poze cu un set de acumulatori de 1600. Benq? Modelul lor de 250 USD nu scoate poze ca un A60 considerabil mai ieftin cand a iesit din productie.
eiffel

Post by eiffel »

Canon. Seria Axx e cea mai convenabila ca raport calitate/pret. Am facut niste poze cu un A95 de am ramas blocat.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Si faza cu Benq este discutabila. Normal ca nu ii putem compara cu cu Canon, ar fi culmea; Benq se adreseaza sectorului buget, asta e clar.
Personal as face urmatoarea recomandare: "dai un ban, dar stii ca-l pierzi". :) Serios vorbind acum, presupun ca investitia este pe termen lung, deci ar trebui sa-ti iei cel mai performant aparat pe care ti-l poti permite (normal, asta este idealul).
In jurul sumei de 8mil te poti uita spre un Canon A75.
Post Reply