Intrebare dual channel
Moderator: Moderatori
Intrebare dual channel
am nishte un kit dual channel de 512 si vreau 1024 ...............acuma vine intrebarea sa mai imi inca un kit dual channel de 512 sau sa vand ce am si sa iau un kit dual channel de 1024.......lasand la o parte punctul financiar cum ar fi mai bine???
Dimineata ideala este aia peste care sari!
acum ai 2 x 256?
cred ca e acelasi lucru, dar nu te baza pe ce am spus eu, ca doar am gandit-o, nu am testat-o sau citit-o
trebuie sa te tzina si placa de baza daca vrei inca un kit de 2 x 256
cred ca e acelasi lucru, dar nu te baza pe ce am spus eu, ca doar am gandit-o, nu am testat-o sau citit-o

trebuie sa te tzina si placa de baza daca vrei inca un kit de 2 x 256
Now life devalues day by day
And friends and neighbors turn away
There's a change that, even with regret, cannot be undone
And friends and neighbors turn away
There's a change that, even with regret, cannot be undone
Pe langa dezavantajele mentionate de Dr.Led, ar mai fi si consumul. Cand ai o sursa serioasa, acei ~20-30W in plus consumati de doua module(4x256 vs. 2x512) pot fi neglijati, insa atunci cand ai o sursa ce acopera consumul la limita, e si acesta un factor de luat in seama. In mod normal, aceste doua module consuma cat un HDD(~25W).
Only the mediocre work at their best...
- cosmin_shadow
Eu nu am avut niciodata probleme cu 4 dimm ruland la aceleasi setari ca 2.
Asta pe placi i865-i875. Consumul nu cred ca e o problema ingrijoratoare.
In alta ordine de idei e bine sa ai doua 2 dimm-uri (in caz ca ai 4 sloturi) pentru un viitor upgrade sau in cazul in care vrei sa treci la alta platforma care foloseste tot ddr pentru mai multa siguranta e bine sa ai doar 2 dimm. In general placile pt amd nu suporta 4dimm la aceeasi frecventa sau timinguri (putine am vazut cu 4 sloturi).
Asta pe placi i865-i875. Consumul nu cred ca e o problema ingrijoratoare.
In alta ordine de idei e bine sa ai doua 2 dimm-uri (in caz ca ai 4 sloturi) pentru un viitor upgrade sau in cazul in care vrei sa treci la alta platforma care foloseste tot ddr pentru mai multa siguranta e bine sa ai doar 2 dimm. In general placile pt amd nu suporta 4dimm la aceeasi frecventa sau timinguri (putine am vazut cu 4 sloturi).
Ok!! Se pare ca am uitat sa va spun ce sistem am...hai sa lamurim acuma problema asta.....P4 3.0E pe o placa de baza Gigabyte PE1000G cu chipset i865 are 4 sloturi pt RAM(suporta dual channel), kit dual channel 2x256 OCZ 2-3-2-6 ,un HDD Maxtor 80 Gb SATA, un Radeon 9550XT, un dvd-writer, doua placi de retea plus o placa de sunet Creative Audigy LS iar sursa este de Thermaltake 420W Purepower si carcasa Thermaltake V7000A ( 5 ventilatoare)
Pt ce folosesc compu...........Jocuri, nishte prelucrari video si foarte putina programare
Si acum mai pun odata intrebarea mai iau inca un kit 2x256 sau ma scap de rami de acuma si iau un kit 2x512
Pt ce folosesc compu...........Jocuri, nishte prelucrari video si foarte putina programare
Si acum mai pun odata intrebarea mai iau inca un kit 2x256 sau ma scap de rami de acuma si iau un kit 2x512
Dimineata ideala este aia peste care sari!
- cosmin_shadow
Gigabyte-ul face toate placile sale cu 4 sloturi pentru memorie dar ai grija ca daca modulele de memorie sunt DS(doublesied) aka chipuri de o parte si de alta a placutei nu-ti va merge dual channel-ul.DIMM 1 si DIMM 2 pot fi DS dar DIMM 3 si DIMM 4 trebuie neaparat sa fie SS(singlesied) aka chipuri numai de o parte a placutei.Poti recurge la o alta solutie cum ar fi sa lasi in pace kitul de 2x256 si sa mai adaugi inca un modul de 512 care poate fi DS numai daca il pui pe DIMM 3.O sa-ti functioneze exact ca doua module de 512(testat).
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Ca sa nu deschid alt topic. Am un GA 7N400 cu 4 dimm-uri si am 2x 256 mb Kingmax tinybga cu un Barton 2500@3200 (11x200). Daca as lua doar un dimm de 512 mb, aceeasi firma tot tinybga si l-as pune in dimm 3, iar celelalte in dimm 1 si 2 ar merge in dual chanell la 128 b la frecventa de 400? Racer a spus ca a testat dar nu sunt sigur la ce frecventa.
The owls are not what they seem to be...
- cosmin_shadow
- cosmin_shadow