Cursorul mouse-ului are idei originale :P

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply
satori

Cursorul mouse-ului are idei originale :P

Post by satori »

Am o problemutza dubioasa. Cursorul mouse-ului mi se deplaseaza uneori singur. Deplasarea respectiva e pe distanta scurta, cu viteza redusa, si DOAR pe linie dreapta vertical sau orizontal. La mine a inceput sa se manifeste DUPA instalarea SP2 pt XP, dar si un amic pateste la fel, desi nu are SP2 pus. Diagnostic? Solutii?
Moose

Post by Moose »

Da si tu mai multe detali, numele mouseului sau fabricantului. Un prieten a patit si el ceva asemanator, era din cauza cablului intrerupt. Poate sta mouseul in panta :P.
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.
satori

Post by satori »

Nu, mouse-ul nu e in panta, nici cablul prea greu ca sa il traga dupa el. Am verificat, sta perfect nemiscat :)

Nu stiu cat ajuta detaliile, dar e un A4TECH, PS2, cel mai ieftin cu rotitza.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Tii cumva mobilul pe langa mouse ?

Am mai vazut un astfel de comportament cand suna telefonul.

Eu de exemplu am un trackball Logitech optical wireless si cand imi suna tel, se blocheaza o fractiune de secunda.
satori

Post by satori »

Multumesc pt interes tuturor celor care au postat, dar ---
Mie nu mi se blocheaza cand suna mobilul, ci SE MISCA singur, cum spuneam, slow si pe distante scurte, doar strict orizontal/vertical. Uneori vertical, alteori orizontal, alteori sta nemiscat ca orice cursor de mouse cuminte cand nu il misti --- comportamentul e aleator.

Poate pun o intrebare stupida, dar... exista malware care face asa ceva? Ar fi inutil :P
Last edited by satori on Wed Oct 13, 2004 12:29 am, edited 1 time in total.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Deschide-i carcasa si curata lentilele si rotile dintate care se invart in dreptul lor.

S-ar putea sa fie praf pe-acolo si sa-l deruteze.
Eggan

Post by Eggan »

satori acceasi chestie o patzeam/patzesc si eu cu mouse-ul meu, fara mobil langa comp. sau praf in carcasa de la mouse. Daca devine enervanta chestia, debifeaza optiunea Enhace pointer precision din Mouse/Pointer options, pierdere de precizie dar te scapa de bai. Mie uneori mai face aceleasi figuri [mouse Coral cu scroll, bleah]. Achizitionarea unui mouse de calitate ar fi cea mai buna solutie.
satori

Post by satori »

Hm, curatat mouse, suflat praf, problema a ramas.

Mersi Mag_ pt solutie, insa ciudat mi se pare mie altceva - LA INCEPUT NU FACEA ASA, doar de 2 zile :P .Si nu, nu ma agaseaza, ci fiind eu o persoana curioasa, ma intriga asemenea ciudatenii.

O fi mouse-ul meu posedat de vreo fantoma :0X: cu skill de telekinesis de nivel mic? (Si de-aia nu-l poate misca decat incet si pe distante mici :D). Hm, poate daca imi ung piesele mouse-ului cu anafura, se rezolva problema :D [smilie=Sign-Leet.gif]
Eggan

Post by Eggan »

pai nici la mine nu a facut asa de la inceput, ci numai de cum imi pusesem XP-ul, am vazut ca incepe sa plece in tabara numai pe directii verticale sau orizontale(la mine ii model cu bila). Si eu banuiam la inceput ceva malware sau un virus si am scanat in prostie compu' cu de toate, dar nimic. Am rasfoit niste thread-uri d-aci de pe forum si am vazut ca si altii au patit la fel. La mine merge chestia asta cu setarea ptr. pointer. Dar nici asta nu-i o rezolvare, ca uneori mai face figuri dar, mult mai rar. Anyway mouse-ul va fi schimbat la mine, desi cu asta alte probleme n-am avut de 2 ani.
andrei

Post by andrei »

cred că problema ta e de la fir, poate nu face contact cum trebuie.

work harder
the sniper

Post by the sniper »

acelasi mouse il am si io: un a4tech cu rotita cel mai ieftin, aceasi problema! deci e din cauza mousului!
Racer

Post by Racer »

Satori, dar sa scoti mufa de la spate si sa o reintroduci ai incercat? Nu poate fi vorba decat de un contact imperfect.
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
satori

Post by satori »

Racer Da, m-am gandit si eu la solutia sugerata de tine. Am testat-o si intr-adevar, problema pare sa se fi rezolvat. [smilie=Thumbs-Up.gif]
<later>Asta la prima impresie. Fenomenul inca se produce, dar muuuult mai rar.
Conrad_QS

Post by Conrad_QS »

Am avut si eu un mouse A4Tech si la mine, daca il lasam mai mult de 10 minute in pace, cand puneam mana pe el se misca ca si cum ar fi avut sensitiviatea la 500, iar dupa 2-3 secunde revenea la normal. Alteori se misca singur... deci e clar mouse-ul de vina. Schimba-l si vei scapa de probleme.
Good luck.
Last edited by Conrad_QS on Sat Oct 23, 2004 7:04 am, edited 1 time in total.
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
sorin

Post by sorin »

De urmărit ca LED-ul şi fototranzistorul, acele elemente înfipte în stânga şi dreapta rotiţei, să fie perfect paralele şi nici să nu existe unghi "de forfecare" între ele. De multe ori, vapoarele se înclină periculos şi letconurile marinarilor dau rateuri. :D

În altă ordine de idei, fiţe de-astea mai fac şi opticele, dar din cauza texturii/culorilor pad-ului.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Eu am avut parte de deplasarea paranormala a cursorului si cu mouse-uri ieftine ca A4Tech dar si cu un mouse Logitech iFeel.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
satori

Post by satori »

deci fenomenul intra in categoria celor "banale" cum ar veni... eu doar de curand am dat de el... plus ca ieftinatura de mouse am cumparat-o mai demult, si doar de f. putina vreme face figuri d'astea.
CHYBRYT

Post by CHYBRYT »

Am 5 Sisteme la munca cu 5 mousi A4tech (pe bila) dupa Instalarea SPK2 au inceput sa alerge pointerele :)
Rezolvare: Mi-am adus de acasa un Compaq gasit prin rebuturile mele si numai am probleme ;)
manu144x

Post by manu144x »

lol...exact faza asta mi se intampla si mie...da eu am mouse A4 tech fara wheel...si io care credeam ca`i mouse de vina...si mie tot numai dupa instalarea WinXP cu SP2.....inainte merea bine...
Meitricsu'

Post by Meitricsu' »

Nu mouse-ul este de vina, ci producatorul sau si Microsucks. Ca sa ma explic: am vazut chestia asta la vreo 5 tipuri de mouse-uri, producatori diferiti, si, ghici?, doar dupa instalarea SP2.
Problema e de la SP2 si de la faptul ca producatorii de mousi nu au realizat niste drivere adaptate la SP2.
Asa ca solutia este sa asteptati sa apara niste drivere noi, adptate la SP2.
Hey, don't hate me cause you ain't me! :D
Guest

Post by Guest »

mai fratilor, si mouseul meu e posedat de demonii electronici, sau cel putin era. unori dupa instalarea win. cand il miscam dadea semne de agatzare pe desktop. dupa aceea s-a rezolvat... cu reinstalarea Win.

Numai pe WinMe facea asa. CEL MAI D C*C*T SO. Eu il aveam crackuit. Poate k originalul d l mama lui nu facea figuri de genul conflicte d IRQ l cablurile IDE, nerecunoaterea CDROM dupa primul reboot, etc.

AM UN MOUSE IEFTIN LUAT DIN METRO cu 120.000 CU 5 BUTOANE si 400-800 DPI (asa scria p cutie). s misca impecabil, mai ales c li-am uns mecanismele cu ulei fin.

:lying:
Bobylly

Post by Bobylly »

si mie mi se intampla dar destul de rar... dar alta chestie care chiar ma streseaza cateodata este ca imi dispare cursorul de la locul lui pe portiunea unde ar trebui sa stea (pe desktop) si apare in coltul ecranului(stanga-sus) iar daca se mai intampla sa apas pe click1 fara sa vad ca sa dus zici ca apesi pe Alt de imi intra in File :) in schimb in jocuri problema asta nu este :) doar ca in jocuri daca dau tare stanga sau dreapta( la cs joc cu sens de 3) si imi ramane imaginea aproape blocata sau se da in pozitia opusa foarte putin :)) enervant pur si simplu :D mentionez ca este A4Tech WOP-35 acel mous optic cu 2 scrooluri si 5 butoane :) il am de aprox un an si de vreo 2 luni a inceput sa faca figuri
sonic

Post by sonic »

sunt cam zapacit dupa ce am citit tot topicul

eu am un Logitech si am aceeasi prioblema. pleaca pointeru' la plimbare

deci, unul dintre voi care aveti problema si ati rezolvat-o spuneti-mi si mie cum [-o<
valy

Post by valy »

OK...am A4Tech,optic,2 butoane si rotita.Aceeasi problema am avut si eu,numai ca la mine se misca intotdeauna de la dr la st.Rezolvarea:am schimbat mouse pad-ul cu unul textil de culoare neagra.Problema a disparut la fel de repede cum aparuse.
PS:am WIN XP cu SP2
sonic

Post by sonic »

si eu am SP2 dar nu stiu sigur daca mi-a aparut problema odata cu instalarea lui

oricu, va rog iarasi ca cei care ati avut prob. sa imi explicati si mie pe scurt ce sa fac sa scap si eu

pt ca e greu sa citesti un topic intreg si sa intelegi ceva
bmf

Post by bmf »

sal, nu-tzi fa griji nu esti singurul si mouse-ul meu mai pleaca la plimbare de unul singur, de fapt si acum in timp ce am scris a traversat ecranul.......lol [smilie=FYI.gif]
problema a inceput dupa instalarea win xp sp2 iar in win 98 nu am problema respectiva.
sonic

Post by sonic »

sa inteleg ca este de la SP2 si ca tre sa asteptam niste drivere mai bune...
cheetah

Post by cheetah »

Eu nu am instalat SP2,dar si mie imi face mouse-ul figuri.In plus imi deschide o multime de ferestre,meniul start,documentele,iar daca sunt pe net,imi inchide toate ferestrele.
Daca nu ma ating de mouse toata treaba dureaza cam 2 secunde,daca misc usor de el,se misca cu viteza luminii in din colt in colt,dar nu apuc sa vad cursorul.
Am A4 Tech si mi se intampla de vreo 2 saptamani.
Mouse-ul e bun,m-am gandit ca un fir sa se intrerupa din cand in cand,dar ar trebui sa se blocheze cursorul pe ecran,pe cand la mine nu s-a blocat niciodata.
toata viata inveti si cand mori tot prost esti
Post Reply