Divinităţi, religii, credinţe

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Ce religie practicati?

Crestina (cca 2 miliarde adepti in lume)
220
71%
Islam (cca 1.2 miliarde adepti in lume)
1
0%
Hinduism (cca 900 milioane adepti in lume)
1
0%
Nereligiosi / Agnostici / Atei (cca 850 milioane adepti in lume)
83
27%
Budhism (cca 360 milioane adepti in lume)
5
2%

Total votes: 310

cross

Post by cross »

Chestia cu caprioara si leul nu au relevanta. Sunt animale! Nu poti compara situatia aceea cu una in care leul si caprioara sunt oameni.
Dumnezeu a lasat 10 porunci. De ce nu suntem in stare sa le respectam? Poate ca respectarea acestor legi ar construi o alta umbrela ca tot ziceai tu de umbrela aia. Sunt 10 legi simple si totusi nimeni nu le poate respecta pt o perioada scurta de timp. :)
Referitor la legile omului iarasi gresesti. Au crescut pedeapsa pt furt. Acum e intre 2 si 13 ani parca. Inainte era pana la 5 ani maxim. A scazut numarul de infractiuni de furt? Nu! Din contra, a crescut! :)
La fel si in cazul drogurilor. S-au asprit pedepsele si totusi cei care se ocupa de asa ceva si numarul consumatorilor a crescut.

Pai ce rost mai are legea si ce rost mai are sa o inaspresti?
smoke

Post by smoke »

daca e spune-mi din ce sint facute gindurile si care e mecanismul prin care se transforma... a... si in ce.
pot sa-ti dau doar ipoteze pt ca de stiut 100% nu cred ca stie cineva...sa o luam de la inceput - de cand ovulul e fertilizat si pana la un moment dat - punctul cand creierul e suficient de dezvoltat incat sa preia functiile pt care a fost facut - nu exista asa numitele ganduri, creierul e gol, pregatit s invete - probabil ca ai incercat ..sau ar trebui sa incerci - sa iti imaginezi ceva ce nu ai vazut in viata ta...si o sa observi ca ii dai "forme" pe care tu le cunosti din experientele anterioare - marea majoritate a "gandurilor " se bazeaza pe experienta acumulata...stiu - nu am definit ce inseamna gand - e si destul de greu dar o sa numesc gand ...vorba aia...tot cea ce trece unui om prin cap ...ca am vazut acum cauza principala a gandurilor - ce sunt ele de fapt ? eu cred ca sunt modificari in creier pe mai multe nivele - adica intensitatea curentilor, traseul lor, durata..pana una alta creierul inca ramane un black box pt noi dar nu pt totdeauna...
Cuvintele doar distrag atentia...

A Story
cross

Post by cross »

Da, ai dreptate! :) Sunt niste trasee. Sa zicem ca tu inveti drumul pana la scoala. Te ajuta foarte mult memoria vizuala. Dupa ce faci drumul de cateva ori si inveti zona gasesti scurtaturi. Alegi scurtaturile pt ca sunt logice.
Cam la fel face si creierul! :)
Acum sa zicem ca pe una din scurtaturi este o haita de caini, sau eu stiu, unii care se uita cu jind la telefonul tau mobil. Vei alege alt drum.
La fel face si creierul tau cand esti suparat sau deprimat. Stie ca nu mai are o anumita cale pt ca duce la rezultate nedorite si alege alta.
Dap! Creierul tau in sine este foarte destept.
zaelu

Post by zaelu »

Snake... e adevarat ca natura gindurilor nu e cunoscuta in totalitate de aia o parere aici nu poate fi definitiva sau macar completa, dar gindurile asa cum le intelegem noi pina acum produc alte ginduri nu se transforma. Si asta pentru ca ele sint generate propriuzis de creier adica de hardware. Gindurile sint stari materiale ale creierului care au inteles in fata constiintei... care nu e chiar materiala... :) . De fapt, caracteristic gindurilor nu este atit natura lor cit intelesul... Asta accentuind dependenta lor de "ceea ce gindeste" (creierul) si "ceea ce intelege gindurile" (constiinta). Acum... constiinta este un cumul de ginduri aflate "online" la u n moment dat in productie de catre creier asa ca lucrurile se complica mai rau si incep sa intre in oaresce bucle de genul "oul si gaina"... Dar, ma rog, pentru cunoasterea comuna ca si pentru cea stiintifica gindurile nu sint materiale si nu se supun legilor materiale cunoscute pina acum. Eu am dat exemplul gindurilor pentru motivul asta cind am pus intrebarea aia. daca e, se pot gasi multe lucruri nemateriale care nu se supun legii aleia smechere cu transformarea.

Cross vad ca pina la urma esti mihnit de ambele legi (laica si divina)... nici una nu pare a fi respectata... Eu inca am incredere in natura umana... nici mie nu imi convin multe dar nu dezarmez. Daca vreodata va iesi ceva bun de la mine va fi pentru toti. Daca...
cross

Post by cross »

Momentan singurul lucru care ma mahneste este faptul ca aveam si eu niste pensete si nu le gasesc. Mi-am taiat unghiile si o parte dintre ele au ajuns printre taste si sub taste.
Oricum tastatura pare sa mearga bine...
Gaulle

Credeti sau nu in Dumnezeu ?

Post by Gaulle »

Credeti sau nu in Dumnezeu ?

Vreau totusi sa fac un amendament: Vreau sa raspundeti vis-a-vis de pedeapsa cu moartea.

Crede in Dumnezeu cel care este pentru pedeapsa cu moartea ? Asta e ideea acestei discutii ...
Guest

Post by Guest »

Cred in Dumnezeu. Nu cred in biserica. Daca a studiat cineva ISTORIA "bisericii" intelege si de ce.
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Tin sa imi rezerv comentariile pe aceasta tema pentru ca poate as fi banat de pe forum [smilie=maniac.gif]
Ideea e ca nu cred in Dzeu dar cred ca ar fi cazul sa ma lovesti cu o cafea mult promisa :P
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

djclocky: sunt deacord si cu parerea ta, biserica este nimic mai mult decat o solutie de control al maselor indobitocite, iar daca nu merge cu frumosu' merge cu fortza si daca nu, o punem de o constitutie sa nu mai comenteze tzaranu.
Si totusi, banu face legea [smilie=Respect.gif]
Sayon_6

Post by Sayon_6 »

Cred in Dumnezeu, cred in biserica primara care Dumnezeu prin Isus Hristos a instituit-o, nici de cum nu cred in biserica formala care multi sustin ca o reprezinta preotimea, pot sustine cu dovezi de necontestat la orice ora din zi si noapte.
Orice condamnat la moarte se gandeste cel putin o data la existenta lui Dumnezeu si la posibilitatea existentei unei vieti de apoi.

"Eu stau la usa si bat. Cine Imi va deschide voi intra la el Voi cina cu el si el cu Mine"

Jesus Christ
Gigabyte GAE-X58-UD5, i7 920 stock ( 4,1 Ghz on air highest) 8 GB DDR3 1066 , Sapphire 5870 x2 CFX, 2x1TB Seagate 7200.11, DVDRW SATA LG, Audigy 2 ZS, TT V1000A, 30" DELL WFP-HC
paradox

Post by paradox »

Cred si nu cred. Cand te rogi tot timpul sa fie mai bine si vine rau dupa rau si se acopera cu si mai mult rau iti cam pierzi credinta. Totusi sunt unele lucruri pe care nu mi le pot explica. In Biserica nu prea cred pentru ca de-a lungul timpului credinta in Dumnezeu a fost interpretata in prea multe feluri si s-a pierdut ideea de a crede cu adevarat.
Am eu o intrebare pentru cei care cred din tot sufletul in Dumnezeu, Biserica, ingeri etc:
Sa presupunem ca exista un Rai. Sa luam 2 oameni: unul care crede in Dumnezeu, merge in fiecare duminica la biserica, se roaga, aprinde o lumanare de multumire pentru ajutorul dat, dar acest om e rau la suflet, e egoist, injura, barfeste etc; al doilea om nu crede in Dumnezeu, nu crede in nimic ce e mai presus de om, dar acesta e un om bun, e cinstit, isi ajuta aproapele etc. Dintre acesti doi oameni care va ajunge in Rai?
(indiferent care ar fi raspunsul vostru, parerea mea este ca al doilea om ar ajunge. si atunci ce rost mai are credinta? - unul dintre lucrurile care ma fac sa nu cred in ceea ce "preda" Biserica)
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Vreau sa intreb si eu ceva. Scrie pe undeva prin biblie ceva de genul "crede si nu cerceta" sau e doar urban legend? Am citit si eu odata demult Cartea [smilie=Rulz.gif] , dar cine mai tine minte ceva (te-ai gandi ca o carte sfanta e mai usor de retinut #-o )
Necrosero

Post by Necrosero »

Nu prea cred ca scrie. Asta era un dicton de-al Inchizitiei, de pe vremea cand exista asa ceva, dar nu cred ca apare in vreo versiune de Biblie...
smoke

Post by smoke »

de fapt chiar spune contrariul -

Matei 7
Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
Căci oricine cere, capătă; cine caută, găseşte; şi celui ce bate, i se deschide

Luca 11

De aceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da: căutaţi, şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide.

A Story
jollyfellow

Post by jollyfellow »

dar nu cred ca acest repros ce i se aduce bibliei are de-a face cu un anumit indemn specific ci mai degraba unei anumite atitudini generale.
biblia iti da deja raspunsusri in mai multe domenii ale vietii, ce-ai vrea sa spuna? uite raspunsurile noastre, care au fost scrise sub influenta divina, deci prin puterea lui dumnezeu. primul principiu al nostru este sa crezi in dumnezeu, dar poti sa nu-i nici o problema daca tu te duci si cauti sa-l contrazici pe el.

"crede si nu cerceta" se subntelege prin functia pe care si-o asuma textele sfinte si oamenii bisericii
I'll be ok..
If you're going to tell people the truth, be funny or they'll kill you
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Pai ar putea sa spuna ceva de genul "verifica-le si vei vedea ca ajungi la aceeasi concluzie". Oricum, m-am calmat, ca de scria ceva care sa indemne vag la ignoranta mai primea crestinismul o bila neagra din partea mea. Si apropo, de ce a repetat Luca ce a zis Matei? Te-ai gandi ca o carte scrisa sub influenta divina e mai ordonata :-k
smoke

Post by smoke »

Nu stii ca repetitia e mama invataturii ? :D [smilie=Victory.gif]

A Story
Erebus

Post by Erebus »

Nu stiati zicala: Faci cum zice popa, nu cum face popa :wink:
On Topic:
Credinta inDzeu e un fel de consolare cand se intampla ceva rau sau e o ofrma de confesiune....Nothing more dupa mine. ATEU DECLARAT, stie si profa de religie si vrea sa ma lase anu asta daca nu ma pocaiesc [smilie=Victory.gif]
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
DjKlausz

Post by DjKlausz »

Trickster wrote:Pai ar putea sa spuna ceva de genul "verifica-le si vei vedea ca ajungi la aceeasi concluzie". Oricum, m-am calmat, ca de scria ceva care sa indemne vag la ignoranta mai primea crestinismul o bila neagra din partea mea. Si apropo, de ce a repetat Luca ce a zis Matei? Te-ai gandi ca o carte scrisa sub influenta divina e mai ordonata :-k
Pt ca apostolii nu au intrat in transa cand au scris aceste carti. Fiecare a fost catusi de putin influentat de domeniul in care au lucrat: De exemplu Luca a fost doctor, sau poate ca unii dintre ei vedeau putin diferit lucrurile prin prisma personalitatii lor.
Guest

Post by Guest »

nu stiu daca a mai scris cineva asta in acest topic pentru ca sincer nu am stat sa citesc toate cele 17 pagini [smilie=Eek.gif] ....dar "Dumnezeu este prietenul imaginar al adultilor"
Pe orice crestin ai contrazice, si ii spui ca Biserica noastra e dusa (moral) si il intrebi de ce lasa Dumnezeu sa se intample tot felul de chestii oribile gen 11 septembrie sau TSUNAMI ASIA, el iti raspunde "necunoscute sunt caile domnului, fiule" sau "daca asa a vrut Domnul"....slabiti-ma cu vrajeli de felul acesta...daca nu stiti spuneti ca NU si gata
si mereu cand am astfel de discutii cu mama ea se inchina si ma intreaba "cum poti vorbi astfel, e pacat" si ea crede in posedari si e superstitioasa, deci de aici pot trage concluzia ca re;igia crestina este o MARE SUPERSTITIE SI DISIMULARE
poate ajung in IAD [smilie=Gun-To-The-Head.gif] [smilie=maniac.gif]
DjKlausz

Post by DjKlausz »

Totul se rezuma la un singur raspuns: Pentru ca Dumnezeu a lasat ca omul sa fie liber. A dat fiecaruia sa-si gandeasca actiunile inainte de a le face, iar daca un kamikaze alege sa se infiga in cele doua turnuri asa sa fie. El nu intervine in viata noastra dupa cum ar fi logica noastra. Liberul arbitru iti spune ceva???

Iar despre pedeapsa capitala, dupa Rastignirea Fiului lui Dumnezeu pedeapsa cu moartea nu mai este valabila. Pentru ca plata pacatului a fost facuta de altcineva in locul nostru.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Mda, am mai vorbit eu despre libertate si omniscienta... se cam bat cap in cap. Este un mic paradox acolo, unul din multele de care te lovesti de fiecare data cand incerci sa portretizezi ceva atotputernic.

Pentru mine singurul motiv valid pentru a crede in D-zeu ramane cel din pariul lui Pascal...
1Leu

Post by 1Leu »

Nu cred ca se cuvine sa discuti despre D-zeu intr-un forum pe net. Ce-ar fi sa-i trimite-m mailuri ca in reclama de la Zapp.
[-(
Cred ca fiecare om vorbeste despre D-zeu cu el insusi si cine il descopera cu adevarat nu mai are nici o indoiala si isi accepta soarta.
DjKlausz

Post by DjKlausz »

Sunt lucrui in lume pe care ni le producem singuri si pe urma stam si ne intrebam de ce permite Dumnezeu sa se intrample tot felul de dezastre. Mai nou am inceput sa ne jucam si cu astrii ceresti. Nasa cauta sa loveasca o cometa. Si pe urma daca se intampla ceva rau o sa ne intrebam: "De ce Doamne??"
andrei

Post by andrei »

killobyte wrote:Nu cred ca se cuvine sa discuti despre D-zeu intr-un forum pe net. Ce-ar fi sa-i trimite-m mailuri ca in reclama de la Zapp.
[-(
Cred ca fiecare om vorbeste despre D-zeu cu el insusi si cine il descopera cu adevarat nu mai are nici o indoiala si isi accepta soarta.
deci eu sunt dumnezeu. l-am descoperit în mine. discutaţi despre mine de fapt, nu despre dumnezeu.
vă dau voie, e ok.
...

toată muncaşi scopul bisericii e aceea de a exterioriza Dumnezeul, de a crea un Dzeu exterior, la care NU se poate ajunge decât prin intermediul bisericii. Este un dumnezeu CONDIŢIONAT.
Ştiu, sunt genial.
Slavă domnului că exist, să vă luminez.. LMFAO :P

work harder
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

OMG! :notworthy:

Deci daca o sa ma uit in mine o sa gasesc un Sme4gol?! Nu se poate asa ceva, asa ca in concluzie eu is D-zeu. Si gata cu complexele mesianice, ca ne stricam de cap.
killobyte wrote:Cred ca fiecare om vorbeste despre D-zeu cu el insusi
Eu vreau sa vorbesc cu toata lumea si nici D-zeu nu ma poate impiedica. Si ce ai scris tu suna a schitofrenie :P. Si de ce ar vorbi D-zeu cu noi? Doar oricum stie ce o sa zicem.
andrei

Post by andrei »

mda, bine, deci dacă din ce scriu eu, tu înţelegi nici mai mult nici mai puţin decât ... LOL: complex mesianic... apropo e prima oară când aud aberaţia asta...

Nu, nu sunt schizo, şi oricum nu ai contraargument la ce am zis în legătură cu biserica, deci ... chiar nu mai are rost.

work harder
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Little joke - oricum nu mai mare decat a ta :P .

Si atitudine schitofrenica ziceam de killobyte si Dumnezeul lui introspectiv. Of, chestia asta cu ajunsul la Dumnezeu prin introspectie ma seaca rau si eu zic ca trebuie o doza masiva de experienta de viata pana sa-l cauti pe D-zeu in tine.

Si cu ce ai zis tu despre biserica sunt perfect de acord, asa ca nu o sa te contrazic. Nu am comentat de loc si pentru ca n-am vazut ce ai scris.

Daca vrei contraargument pentru scopul bisericii, atunci pot se poate zice ca rolul bisericii este de a oferi intelepciunea unor oameni care si-au petrecut toata viata studiind mesajul lui D-zeu. Din perspectiva asta Biserica nu este un intermediar, ci o calauza.
Hiker

Post by Hiker »

Nici eu nu am citit toate paginile,insa pot spune un singur lucru : There is no God, Satan, heaven or hell.
Dumnezeu nu este decat un pretext. Omul (in general) simte nevoia sa creada in ceva, sa aiba o motivatie, fie ca e Allah, Budda, Satan sau orice alt zeu. Asa ceva nu exista, este doar in inchipuirea oamenilor care simt nevoia sa fie motivati de ceva. De exemplu cand spui : " Da Doamne sa iau examenul asta" sau ce vreti voi (dar invocand numele unui Zeu), esti constient ca D-zeu nu are cum sa te ajute practic si fizic sa iei examenul, ca nu iti scrie pixul singur, ci scrii tu ce ai invatat, iar daca pici, e vina ta.
In concluzie nu exista asa ceva. Acum dati cu pietre in mine,rastigniti-ma si scuipati-ma, credinciosilor. Muhahahaha
Beer makes women prettier.
boyarul

Post by boyarul »

Sme4gol wrote:scopul bisericii e aceea de a exterioriza Dumnezeul, de a crea un Dzeu exterior, la care NU se poate ajunge decât prin intermediul bisericii. Este un dumnezeu CONDIŢIONAT.
Nu este un Dumnezeu condiţionat... Calea spre El e conditionata [daca vrei] de Biserica....
E cu totul altceva.... Nu incurca marfa cu ambalajul...
Si eu sunt genial :P
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Religia Ortodoxa cred ca e trucata ... adica daca ati auzit recent un sondaj ... 40% din fracezi cred ca Iisus a avut o sotie ... si eu asta am citit cred ca acum un an si ceva intr-o carte ... si am mai citit multe de pe acolo ... Si mai am alte carti care comenteaza scrierile lui Enoh si unele din biblie precum ingerii ar fi fost doar niste astronauti si etc. ( nu prea ca vine sa credeti din ce va spun ... dar cartea e mult mai convingatoare ) dupa mine exista un Creator care ne-a dat liberul arbitru si ca nu e de nici o parte. Dar poate ma insel ... n-avem de unde stii, astea sunt doar povesti. Adevarul nu cred ca il vom afla niciodata ... noi astia muritorii de rand, dazbatem probleme peste puterea noastra. Poate altii deja or sti secretul vietii noastre, dar cu ce folos sa ni-l spuna daca acum Biserica ne poate controla asa de frumos ... mai ales dupa evenimentele din ultima vreme ( cutremurele, inundatiile, etc. ) cred ca deja multi si-au schimbat perspectiva ca asta e mana Lui Dumnezeu :D, dar chiar poate o fi ... n-avem de unde sti :D
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Religia Ortodoxa cred ca e trucata ... adica daca ati auzit recent un sondaj ... 40% din fracezi cred ca Iisus a avut o sotie ... si eu asta am citit cred ca acum un an si ceva intr-o carte ... si am mai citit multe de pe acolo ... Si mai am alte carti care comenteaza scrierile lui Enoh si unele din biblie precum ingerii ar fi fost doar niste astronauti si etc. ( nu prea ca vine sa credeti din ce va spun ... dar cartea e mult mai convingatoare ) dupa mine exista un Creator care ne-a dat liberul arbitru si ca nu e de nici o parte. Dar poate ma insel ... n-avem de unde stii, astea sunt doar povesti. Adevarul nu cred ca il vom afla niciodata ... noi astia muritorii de rand, dazbatem probleme peste puterea noastra. Poate altii deja or sti secretul vietii noastre, dar cu ce folos sa ni-l spuna daca acum Biserica ne poate controla asa de frumos ... mai ales dupa evenimentele din ultima vreme ( cutremurele, inundatiile, etc. ) cred ca deja multi si-au schimbat perspectiva ca asta e mana Lui Dumnezeu :D, dar chiar poate o fi ... n-avem de unde sti :D
SunSeeker

Post by SunSeeker »

Eu cred ca religia in general este trucata. Religia este pentru a controla masele, dar in zilele noastre toata lumea e paranoia cu Dumnezeu si Iisus. Am trei cuvinte care spun multe despre religie : stiinta, evolutie, ratiune. Btw, cum poate sa fie creat un om din pamant si scuipat, cum se poate ca ca o planeta sa fie creata in sase zile ( exemplu Terra ).
In biblie nu se vorbeste decat de lauda adusa lui Dumnezeu, despre cum sa te rogi, cum sa-i ajuti pe ceilalti, dar nimic despre cum sa-ti faci tu o viata mai buna sau cum sa creezi lucruri care sa-ti usureze viata.
Toata ziua ar trebuie sa te rogi lui Dumnezeu si nimic alteva.
RELIGIA: "Crede si nu cerceta" Dar de ce sa nu cercetam ?
Pana cand cineva nu o sa-mi aduca dovezi plauzabile despre existenta lui Dumnezeu, eu le tin pe ale mele.
Spun toate astea ca eu sunt cu stiintele exacte.
[smilie=Victory.gif]
DjKlausz

Post by DjKlausz »

Macar a aparut din ceva, nu din nimic cum cred altii. Dumnezeu exista si faptul ca Isus exista si in scrierile istorice asta demonstreaza lucrul asta. Nu-mi vine sa cred cat de multa delasare exista. Si niciodata Dumnezeu spune sa nu cercetezi din contra. El s-a referit asta in sensul ca atunci cand ai cerut un lucru prin rugaciune sa crezi ca l-ai si primit.
smoke

Post by smoke »

nu are cum sa te ajute practic si fizic sa iei examenul, ca nu iti scrie pixul singur, ci scrii tu ce ai invatat
te inseli si nu vrei sa privesti problema impartial - daca exista si are caractersticile postulate in biblie atunci ar putea sa faca in asa fel incat sa iti pice un subiect care il stii..sau poate nu trebuie sa iei examenul ala..:D
dar nimic despre cum sa-ti faci tu o viata mai buna sau cum sa creezi lucruri care sa-ti usureze viata.
si tu faci la fel, privesti problema doar din un singur punct de vedere - ia gandeste-te daca toti oamenii ar face ce scrie in bilbie - nu ti-ai usura viata ? nu ar fi mai buna ? ca doar singur spui asta :
n biblie nu se vorbeste decat de lauda adusa lui Dumnezeu, despre cum sa te rogi, cum sa-i ajuti pe ceilalti,
RELIGIA: "Crede si nu cerceta" Dar de ce sa nu cercetam ?
..si macar vorbeste dupa ce te documentezi un pic - chiar mai sus pe pagina daca nu ma insel...

A Story
boyarul

Post by boyarul »

SunSeeker wrote: RELIGIA: "Crede si nu cerceta" Dar de ce sa nu cercetam ?
Pana cand cineva nu o sa-mi aduca dovezi plauzabile despre existenta lui Dumnezeu, eu le tin pe ale mele.
Nicăieri în Biblie nu vei găsi citatul asta. Sloganul asta l-au "latrat" şi comuniştii de am inceput şi noi să-l credem.

Wake up ppl & look around... Nu mai mestecaţi ceea ce vă dau alţii să mestecaţi.... [smilie=Gun-To-The-Head.gif]
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Oricum scrieti ce vreti pe aici ... Eu unu nu prea vreau sa ma ambalez in faptul ca exista Dumnezeul creat de crestinism ... ci doar in Dumnezeul ca Creator al universului. Noi nici macar nu suntem capabili sa ne dam seama cine suntem cu adevarat, dapai sa dezlegam mistere si mai grele. Si chestiile astea cu noroc, cu har venit de la Dumnezeu ... de cele mai multe ori ti-l faci tu singur nu vine el din cer. Deschideti-va ochii!!! suntem manipulati in continuu de mass media si de alte forte carora nu le cunoastem intentiile.
Necrosero

Post by Necrosero »

Problema cu religia este nu neaparat mass-media, ci de faptul ca ne este inoculata de la nastere printr-un act poate inconstient, credinta in ceva mai presus de noi fiind caracteristica omului (slab). In acelasi timp, am intrebat multa lume care "crede" in Dumnezeu (desi termenul este cel putin simplist, poate ridicul) de ce cred, si nu au putut sa dea un raspuns concludent. Ei cred pur si simplu. Nu se duc la Biserica, nu fac nici un lucru din lucrurile care sunt necesare pentru a fi un bun credincios. EU consider asta ca fiind o tradare totusi. Ori esti intr-adevar credincios, si atunci mergi pana la capat, ori nu esti si gata. In orice caz, important e sa nu cazi in fanatism.
Ditae

Post by Ditae »

In sondajul de mai sus trebuia sa fie prezenta si optiunea Religia Naturii avand in vedere ca principul divinitatii arhetipale este primordial.
"Nu stiu, ma gandesc eu la ceva!"
Keeper_G

Post by Keeper_G »

De ce cred oamenii in D-zeu ? Pentru ca au nevoie de un model spre care sa tinda, nu pot sa spuna "cred in mine insumi" pentru ca omul poate gresi, nu e perfect (parca am mai spus asta o data) si nu se poate crede sau tinde spre ceva care nu e perfect, oamenii nu pot sa spuna "am gresit, ok data viitoare nu voi mai gresi, voi incerca sa fiu mai bun" pentru ca sunt tentati sa greseasca si au nevoie de o autoritate sau de o forta divina care sa-i rasplateasca (vezi cele 9 fericiri) daca sufera, asta ca sa nu spuna ca sufera degeaba; da credinta e poate pentru oameni slabi, dar nu inseamna ca nu e benefica, incrajeaza binele (la teroristi e manipulare, Alah nu vrea moartea nimanui, nu e religie recunoscuta care sa vrea raul altor oameni), daca toata lumea s-ar comporta corect si civilizat nici nu ar mai fi nevoie de religie. Eu nu pot sa spun ca believe inntr-o forta care creeaza universuri, dar sper ca exista asa ceva, chiar odata l-am intrebat pe un preot "parinte, exista Dumnezeu ?" si raspunsul lui: "nimeni nu poate sti".
Post Reply