Hai ... "bine v-am gasit"
In alta ordine de idei: 593 e scorul meu in 3dmark05 (pe sistemul din profil) ...
![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
- drivere 66.93 - prost rau de tot.
Cu un 9600XT de la Saphire mi-a dat 980 de puncte ... eu ce sa mai inteleg ? Unde mai pui ca in 3dmark03 si 01SE o "rupe" 5900XT pe 9600XT (o face varza murata) ... Dar in 3dmark05, 5900XT nu mi-a trecut de 2 fps nici sa-l bat iar la CPU test nu a trecut de 1 fps. Nu stiu ce sa mai cred. Am auzit zvonuri cum ca ... cu driverele minune 71.xx ar fi un oarecare spor de performanta ? Oare o fi vorba doar de o problema de drivere ? Oare ar putea scoate nvidia niste drivere cu care sa mai "remedieze" situatia ? sau aceasta este "situatia reala" de fapt ?
Si in final eu ce sa cred: ca in jocurile existente in acest moment, 5900XT il face praf pe 9600XT dar pe jocurile viitore (care probabil vor folosi mai mult pixelshader 2.0 si alte chestii dinastea) 9600XT il face varza pe 5900XT ?
Inca o alta problema ar fi ca la capitolul drivere ATI am avut mari probleme impreuna cu servicepack2 - WinXP ... impreuna cu care am vazut niste ecrane albastre si niste blocari de "aplicatii" (a se citi jocuri) de toata frumusetea. Precizez ca am folosit toate combinatiile de drivere ATI posibile (de preferat ultimile oficiale) iar situatia a fost aceasi. Fara servicepack2 - WinXP ... sistemul merge perfect. Acum nu sariti pe mine pentru ca nu am neaparata nevoie de servicepack 2 pentru XP dar ... numai asa ca chestie. Pe de alta parte, cu nvidia nu am avut niciodata probleme de nici un fel la capitolul drivere, stabilitate ... etc.
Sunt cam confuz
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
... mai ales ca trebuie sa ma cam hotarasc intre aceste doua placi (5900XT de la Gigabyte sau 9600XT de la Asus ... diferenta 1.250.000 lei intre ele) ...
Sugesti ?!