shaark wrote:care e treaba cu control centerul , lau rezolvat astia pana la urma?
DA exact asta vroiam sa intreb si eu?CE este de fapt control centeru asta ca am mai luat vreo 2 versiuni de drivere cu el si nu merge imi da o eroare udpa ce se instaleaza.
Am facut softmod pt x800pro sa il pot transforma in xt sau xt pe.
Nu avea rage theater dar am continuat, ce n-am voie ?
Ei dar dupa nu prea multe calduri shi sudori care m-au trecut la primul boot dupa softmodare shi verificare in atitool am descoperit cu dezamagire ca celelalte 4 tzevi erau inca dezactivate
Eh... n-am ce-i face trecem altadata la hardmod.... dar e alta poveste pe care inca nu vreau sa o citesc.
Mentzionez ca placa mea e un ATI x800pro (nu saphire sau his sau etc) shi cu noul clock la vpu shi mem a mers flawless.
Inca nu dau scoruri gen 3dmark sau aquamark pt ashtept sa imi vina amd64 3500+
De curand am luat un MSI Radeon 9800PRO, in Everest si Riva imi arata ca e R350! Poate sa fie R360 ( daca ii dau radiatorul jos ) si sa il indice Everest si RIva ca fiind R350 ?
P.S. E varianta PRO-TD28, fara radiatoare pe memorii.
Michidutza wrote:asa...si de unde pot sa iau si eu .NET situl Microsoft ceva?
Un link se poate? [-o<
Si care e diferenta de fapt intre Control Center si Control Panel?
Diferenta e ca are mai multe briz-brizuri, dar face exact aceleasi lucruri. E pentru utilizatorii care nu preau idee la ce folosesc AA si AF si numarul de sample-uri la care proceseaza placa video. Pentru mine, care l-am incercat, mi se pare o chestie de copil de 5 ani, greoi de folosit asa ca prefer sa folosesc in continuare Control Panel-ul.
Popescu Victor wrote:Uita-te linistit si ai grija sa nu rupi nimic
Pregateste si niste pasta de calitate pentru ca o sa trebuiasca sa o inlocuiesti pe cea existenta
Ce sa rup omule? Sincer sa fiu, nu am dat niciodata un radiator dupa o placa video jos!( desi nu mi-e frica sa incerc, dar momentan nu am pasta, vreau AS5 ).
Atzi mai intalnit situatii in care Aida sa arate ca e R350 si cand dai jos radiatorul sa scrie R360?
Spuneti-mi si mie de ce placa mea video nu se overclockeaza.Am un Radeon 9250 si am incercat sa-i fac overcloking cu ati tools si nu am rezolvat nimic.
Si ce trebuia sa rezolvi mai exact? O diferenta de performanta vizibila nu o sa existe stai linistit.
Totusi nu am inteles ce se intampla, se reseteaza frecventele sau ce?
Anubis wrote:Spuneti-mi si mie de ce placa mea video nu se overclockeaza.Am un Radeon 9250 si am incercat sa-i fac overcloking cu ati tools si nu am rezolvat nimic.
Cel mai probabil, BIOS-ul placii video nu permite o/c-ing. Fa rost de ultimele drivere Omega pentru ca acestea contin si SoftMod-ul de deblocare a protectie la o/c-ing. Daca nu vrei drivere Omega poti utiliza Riva Tuner si script-ul corespunzator pentru modificarea fisierelor ce impiedica o/c-ingul.
Salut! Am un Sapphire 9800 Pro caruia i-am pus radiatoare pe memorii si un alt radiator (Cu) + alt cooler (mi-a adus un prieten un set complet: 8 radiatoare memorii + radiator Cu + cooler + pasta + 4 cleme diferite de prindere la 350.000 lei).
In aceste conditii frecventele maxime au fost 430/378 fata de 380/340, diferenta de scor din 3dm 2003 fiind de 565 puncte (de la 5773 la 6338), nu am umblat la timings sau alte chestii (fie vorba intre noi, ma asteptam la mai mult).
Daca o modez in 9800 XT (are nucleu R360) voi beneficia de un spor de performanta vizibil ?
Care sunt alte avantaje ale modarii?
Multumesc anticipat.
Sistemul este:
AMD XP 2800+
Sapphire 9800 Pro
Gigabyte 7N400 L
2 x 256 DDR 400 Kingmax
Maxtor 80 Gb
Cd-rom Teac 40 x
Combo Gigabyte
Byk wrote:Salut! Am un Sapphire 9800 Pro caruia i-am pus radiatoare pe memorii si un alt radiator (Cu) + alt cooler (mi-a adus un prieten un set complet: 8 radiatoare memorii + radiator Cu + cooler + pasta + 4 cleme diferite de prindere la 350.000 lei).
In aceste conditii frecventele maxime au fost 430/378 fata de 380/340, diferenta de scor din 3dm 2003 fiind de 565 puncte (de la 5773 la 6338), nu am umblat la timings sau alte chestii (fie vorba intre noi, ma asteptam la mai mult).
Daca o modez in 9800 XT (are nucleu R360) voi beneficia de un spor de performanta vizibil ?
Care sunt alte avantaje ale modarii?
Multumesc anticipat.
Sistemul este:
AMD XP 2800+
Sapphire 9800 Pro
Gigabyte 7N400 L
2 x 256 DDR 400 Kingmax
Maxtor 80 Gb
Cd-rom Teac 40 x
Combo Gigabyte
Avantajul acestei modari consta in faptul ca placa va rula la frecvente mai mari, adica la frecventele unui 9800XT ( 412/730 ), daca duci placa la 412/730 cu BIOS de PRO vei optine aceeleasi performante daca o modezi in XT.
e mai safe sa faci overclocking decat un bios flash mod in XT, in timpul unui biosflash se poate buli placa.
Daca placa nu suporta bine frecventele alea trebuie iar sa faci biosflash. Asa ca mai bine cu radlinker si ii faci overclocking la frecventele indicate de DJ
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
am 9550 gu c3p 448 gpu si 290*2(580) mem , pot sa mai scot ceva de la placa asta video? este un gecube!va rog, lamuriti-ma!!!
“What are the differences between Mark Zuckerberg and me?
I give private information on corporations to you for free,
and I’m a villain. Zuckerberg gives your private information
to corporations for money and he’s Man of the Year”
Julian Assange.
Sal-tare!
Eu am un Sapphire X800 Pro, non Vivo, cu ram-ul la 2 Ns,are cineva asa ceva?
A incercat cineva vreo modare la XT?
Am auzit ca se pot moda la 16 "tevi" doar cele cu vivo, care sa fie explicatia?
Multzam!
BTW, intrati pe http://www.ati.com sa luati Catalyst 5.11
Fata de Nvidia, ati sint mai seriosi cu driverele, cit si cu calitatea imaginii!
Sper sa nu fi suparat pe nimeni( Nvidiosii)
Control Center-ul e superadevarat. Si chiar daca vrea .Net framework.
Luati .net-ul si instalatzi-l orium, ca vetzi mai da de programe care sa nu mearga daca nu-l avetzi. Stiu io, ca am mai gasit.
Faza cu "The Car" din CCC e tare de tot. Acolo se pot testa multe kestii. Sper s-o mai imbunatateasca in curand.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
Leco, m-ai speriat, e vorba de Catalyst 5.1 , vezi ca am un topic despre modding la X800
Byk: placa aia video ar trebui sa urce pana pe la 450/800 cu o racire adegvata
sa nu fie de la placa de baza (am un "stift" de 845G - video incorporat) .....
imi agata si in jocuri cand stau mai mult timp intr-un joc........ chiar mi s-a si blocat si mi-a dat o eroare de genu : video driver stopped working.... nush ce sa zic....., am sa mai incerc un format si apoi placa de baza noua
salutare
Overmind, control center arata mai frumos si cam atat, si consuma enorm de mult ram - la mine suge cam 100mb in plus fata de cp
(gecube rad. 9550 gu speedy edition, barton 2600, 1 gb ram, xps p2)
mai are cineva problema asta cu cc ?
Cam de vreo luna de zile am facut o/c la o placa video GeCube 9550XT cu utilitarul AtiTool. In modul default acest utilitar imi spunea ca frecventa core merge la 400 iar memory la 300. Am facut o/c la core pana la 450 iar la memory la 350. De vreo doua zile cand intru intr-un joc 3D dupa 30 de secunde imi dispare imaginea, monitorul intra in stand-by, dispare si sunetul, sistemul se blocheaza complet si nu-si revine decat dupa un reset. Care crede-ti ca este problema?
Cei de la garantie isi pot da seama daca i-am facut o/c si asta a dus la defectarea ei ?
Sau poate sa fie si alt component hardware?
Overmind wrote:Control Center-ul e superadevarat. Si chiar daca vrea .Net framework.
Pe mine ma seaca ptr ca mananca destul de multe resurse nejustificat ... am revenit la versiunea fara "Control center" , care oricum nu ii prea vedeam eu unul rostul , si imi aducea aminte de trenuletul de test de la SIS si vestitelor placi integrate de ei
DjLeco wrote:
Fata de Nvidia, ati sint mai seriosi cu driverele, cit si cu calitatea imaginii!
Sper sa nu fi suparat pe nimeni( Nvidiosii)
Eu unul nu sunt de aceiasi parere , personal mi-au placut mai mult FORCEWARE de la nVidia , sunt mult mai facile optiunile , si mult mai bine structurate , in plus de asta ofera niste chestii in plus la care driveri ATI sunt absenti (sau gresesc ?) ca de expl. eu unul nu am gasit niciunde setarile de S-Video/Composite ptr TV-OUT , in plus de asta in clone mode in cazul in care merge overlay , daca pui player-ul in bara iasa si filmul de pe al doilea display (TV) ceia ce la nVidia nu se intampla ... Deci cum am spus mai sus , mie unul mi-au parut mai bine puse la punct driverele nVidia ... mie unul imi este dor si abia astept trecerea la 6200AGP ... cand va aparea ca produs finit
off-topic : sa nu dea domnu sa iei vreun 6200 Turbo ca te sparg...
Aia baga nebunii 16mb pe placa si restu sunt ciorditzi din ram...Daca vroiam asa ceva imi luam un onboard.
ps: mi-am luat GC 9550GU
am un radeon 9800SE all-in-wonder d la Saphire(Frecvente standard 380/680 si e pe 256biti) si vreau sa stiu cum pot sa-l modez cu ajutorul utilitarului RivaTUner2.0....pana acum am incercat driveri pt modare dar castigul de performanta nu a fost foarte mare(2000pcs pe NForce 2 ultra 400 sau aprox 1400 pe KT880 ma asteptam la un castig mai mare de performanta .. ) si in plus nu-mi fuctiona TV-tunerul...pls...k ma chinui de cateva luni ....
Lumeee am probleme...am driveru ati 5.2 shi nu merge sa dau pe tv display.Inainte aveam un buton in dreapta jos cu troubleshoot si imi bifam force my detection on my tv.Acu nu-l mai am ce fac???
dr_dream wrote:imi agata si in jocuri cand stau mai mult timp intr-un joc........ chiar mi s-a si blocat si mi-a dat o eroare de genu : video driver stopped working....
Am un radeon 9800se care face asa la frecventele standeard. Daca ii dau sa gaseasca frecventele maxime cu ati tool imi apare mesaju de la vpu si daca ii dau cu ati tray tool imi scate frecventa cu 100 mhz pana la 280 si atunci merge mai normal. Ce se intampla?Am incercat atat cu driverii ati catalyst(de pe ultimu xpc), driverii de pe cd-u placii, ultimu drvier de pe site producatorului (palit daytona ( ) cat si cu ultima versiune de omega.
"Chi mo namida mo nai"
{He has neither blood or tears}
dr_dream wrote:imi agata si in jocuri cand stau mai mult timp intr-un joc........ chiar mi s-a si blocat si mi-a dat o eroare de genu : video driver stopped working....
Am un radeon 9800se care face asa la frecventele standeard. Daca ii dau sa gaseasca frecventele maxime cu ati tool imi apare mesaju de la vpu si daca ii dau cu ati tray tool imi scate frecventa cu 100 mhz pana la 280 si atunci merge mai normal. Ce se intampla?Am incercat atat cu driverii ati catalyst(de pe ultimu xpc), driverii de pe cd-u placii, ultimu drvier de pe site producatorului (palit daytona ( ) cat si cu ultima versiune de omega.