Dual GPU cards !
Moderator: Moderatori
mai,... prima data credeam ca acel gigabyte e superb,
dupa care am observat ca e cam vraiste,
acum vad dual 6800...
daca si asta o sa fie mai slaba decat un x850xt pe, atunci astia isi bat joc de cipseturi si de pcb-uri,...
eu, personal, nu mi-as dori o astfel de placa in sistem
pe langa faptul ca e imensa, ar consumai mai mult decat restul calculatorului!!!
si sa nu mai vb de 2 astfel de placi in sli...
dupa care am observat ca e cam vraiste,
acum vad dual 6800...
daca si asta o sa fie mai slaba decat un x850xt pe, atunci astia isi bat joc de cipseturi si de pcb-uri,...
eu, personal, nu mi-as dori o astfel de placa in sistem
pe langa faptul ca e imensa, ar consumai mai mult decat restul calculatorului!!!
si sa nu mai vb de 2 astfel de placi in sli...
Intel celeron e3200, scythe ninja mini fanless, 2gb ddr2 800, ga-e7aum-d2sh, delux m199 + 2 x xilence 6cm, fortron FSP300-60GHS, geforce 9400 igp, leadtek winfast dtv2000h, WD5000aaks single platter, acer 23" fullhd
Si asa arata placa aproape de versiunea finala

Este in lucru si o versiune bazata pe NV48 (capabil de a accesa 512MB ram), rezultand astfel o placa dual GPU cu 1GB de ram. Si o sa coste probabil cat o sticla de cola si un pachet de tigari
.

Este in lucru si o versiune bazata pe NV48 (capabil de a accesa 512MB ram), rezultand astfel o placa dual GPU cu 1GB de ram. Si o sa coste probabil cat o sticla de cola si un pachet de tigari
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
The outcome is usually depressing.
Am nevoie de niste sfaturi...
Salutare tuturor!
Poate gresesc topic-ul insa, in clipa de fata sunt intr-o dilema din care nu stiu cum sa ies.
Dupa ce am citit nr-ul 62 xtreme pc m-am hotarat sa imi schimb carcasa si, ca urmare a testului prezentat in revista, am optat pentru carcasa Chieftec LBX-02B-B-SL.
Cand am primit carcasa acasa de la Best, am constatat ca, conectorul sursei ( 24 pini) nu se potrivea cu conectorul placii mele de baza (20 pini) GA7Nforce 2 ultra 400 -L1.
Asa ca m-am hotarat sa fac o schimbare totala si am trecut de la AMD Athlon 3000+ la AMD 64 3000+ Box, socket 939, placa de baza Asus AN8 SLI-Deluxe.
Si acuma ajung unde vroiam:
Avand aceste componente habar nu am ce placa video sa iau!?
Ma bate gandul sa iau 2 x 6600 GT pe care sa le conectez in SLI, insa in cazul acestora ma intreb daca lipsa a 8 Pipelines, fata de o placa 6800, are ceva influenta in redarea/calitatea imaginii in jocuri?
Am vazut in diferite teste ca, cu doua 6600 GT SLI, FPS-urile sunt destul de apropiate de 6800 insa, as dori sa stiu daca cele doua pot compensa si lipsa mumarului Pipelines? Adica, daca am 2 x 6600 GT o sa fie echivalentul a 1 x 6800 ca si numar/ comportament / calitate al Pipelines?
De asemenea ma mai gandesc sa iau doar o singura placa, pentru inceput, 6800 GT iar mai tarziu, cand bugetul o sa imi mai permita, sa mai iau una la fel, pentru a le conecta in SLI. In momentul de fata dispun de cca. 16.000.000 lei.
Cochetez desigur si cu ideea de a cumpara o singura placa video 6800 Ultra.
Dupa cum va puteti da seama, habar nu am ce decizie sa iau?!
Va rog dati-va cu parerea,argumentand alegerea, ce ati alege?
2x 6600GT sau 2 x 6800 GT ( una acuma si una mai tarziu) sau 1 x 6800 Ultra?
PS: 2x6600GT la prima vedere mi se pare cea mai buna solutie d.p.d.v. al bugetului.
Va multumesc.

Poate gresesc topic-ul insa, in clipa de fata sunt intr-o dilema din care nu stiu cum sa ies.
Dupa ce am citit nr-ul 62 xtreme pc m-am hotarat sa imi schimb carcasa si, ca urmare a testului prezentat in revista, am optat pentru carcasa Chieftec LBX-02B-B-SL.
Cand am primit carcasa acasa de la Best, am constatat ca, conectorul sursei ( 24 pini) nu se potrivea cu conectorul placii mele de baza (20 pini) GA7Nforce 2 ultra 400 -L1.
Asa ca m-am hotarat sa fac o schimbare totala si am trecut de la AMD Athlon 3000+ la AMD 64 3000+ Box, socket 939, placa de baza Asus AN8 SLI-Deluxe.
Si acuma ajung unde vroiam:
Avand aceste componente habar nu am ce placa video sa iau!?
Ma bate gandul sa iau 2 x 6600 GT pe care sa le conectez in SLI, insa in cazul acestora ma intreb daca lipsa a 8 Pipelines, fata de o placa 6800, are ceva influenta in redarea/calitatea imaginii in jocuri?
Am vazut in diferite teste ca, cu doua 6600 GT SLI, FPS-urile sunt destul de apropiate de 6800 insa, as dori sa stiu daca cele doua pot compensa si lipsa mumarului Pipelines? Adica, daca am 2 x 6600 GT o sa fie echivalentul a 1 x 6800 ca si numar/ comportament / calitate al Pipelines?
De asemenea ma mai gandesc sa iau doar o singura placa, pentru inceput, 6800 GT iar mai tarziu, cand bugetul o sa imi mai permita, sa mai iau una la fel, pentru a le conecta in SLI. In momentul de fata dispun de cca. 16.000.000 lei.
Cochetez desigur si cu ideea de a cumpara o singura placa video 6800 Ultra.
Dupa cum va puteti da seama, habar nu am ce decizie sa iau?!

Va rog dati-va cu parerea,argumentand alegerea, ce ati alege?
2x 6600GT sau 2 x 6800 GT ( una acuma si una mai tarziu) sau 1 x 6800 Ultra?
PS: 2x6600GT la prima vedere mi se pare cea mai buna solutie d.p.d.v. al bugetului.
Va multumesc.

Eu in locul tau as lua un 6800GT acum si inca unul mai tarziu. De ce:
1) Jocurile iti merg foarte bine "doar" cu un 6800GT
2) Tehnologia SLI inca nu e perfecta, mai are cateva bug-uri...
3) In multe teste este mai buna decat 2x6600GT, iar acolo unde nu e, nu conteaza!
Astfel, in locul tau mi-as lua un 6800GT acum si cand vor fi si driveri care sa suporte tehnologia mai bine si cand vei mai avea bani de inca unul, sa-i cumperi un frate...
1) Jocurile iti merg foarte bine "doar" cu un 6800GT
2) Tehnologia SLI inca nu e perfecta, mai are cateva bug-uri...
3) In multe teste este mai buna decat 2x6600GT, iar acolo unde nu e, nu conteaza!
Astfel, in locul tau mi-as lua un 6800GT acum si cand vor fi si driveri care sa suporte tehnologia mai bine si cand vei mai avea bani de inca unul, sa-i cumperi un frate...

I never finish anyth
Este buna ideea cu 6800GT PCX dar mi se pare cam scumpa (este mai scumpa decat varianta pe AGP) iar daca nu se incadreaza in bugetul tau o astfel de placa iti recomand Leadtek PCX 6800 SIMPLU 256 DDR!Este pana in 11.500.000 lei la Intend!Si pe viitor iti mai iei o astfel de placa si performantele vor fi pe masura!
Mersi mult pentru pareri si argumente.
M-am decis pentru 6800 GT pe PCI-e daca gasesc undeva in tara aceasta!!!
Dar mai intai trebuie sa achizitionez de undeva placa de baza Asus A8N SLI-Deluxe, care, din pacate desi mi-a fost confirmata comanda de cei de la Discoverycomputers ( Joi seara!) azi primesc mail ca nu o au pe stoc!
Din nou, Mersi mult!

M-am decis pentru 6800 GT pe PCI-e daca gasesc undeva in tara aceasta!!!

Dar mai intai trebuie sa achizitionez de undeva placa de baza Asus A8N SLI-Deluxe, care, din pacate desi mi-a fost confirmata comanda de cei de la Discoverycomputers ( Joi seara!) azi primesc mail ca nu o au pe stoc!

Din nou, Mersi mult!
Nu trebuie să fii mare ca să începi, dar trebuie să începi ca să fii mare...
- predaeduard
e tare faza ca ai plecat de la o carcasa si ai ajuns sa platesti o avere pe nepusa masa doar pentru ca sursa nu avea conectorul potrivit...asta e subiect de film.
e cazul sa iti reamintesc ca asemenea sursa se si putea vinde, schimba, etc.?
anyway, it's your money, not mine
Last edited by predaeduard on Tue Mar 15, 2005 12:27 am, edited 4 times in total.
- predaeduard
am vazut ceva interesant aici
deci poti achizitiona si de pe acum 2 placi 6800 GT pe care sa le pui in SLI. tehnologia merge bine. mai raman jocurile sa functioneze corect pe asemenea platforma
deci poti achizitiona si de pe acum 2 placi 6800 GT pe care sa le pui in SLI. tehnologia merge bine. mai raman jocurile sa functioneze corect pe asemenea platforma
e tare faza ca ai plecat de la o carcasa si ai ajuns sa platesti o avere pe nepusa masa doar pentru ca sursa nu avea conectorul potrivit...asta e subiect de film.
predaeduard, oricum aveam in vedere un up-grade la AMD 64 asa ca, nepotrivirea mufei sursei a fost doar imboldul de care aveam nevoie ca sa ma hotarasc...
Subiectul de film insa, este faptul ca in Romania zilelor noastre , nu poti gasi o amarata placa de baza , si o amarata placa video.
De aproape 3 saptamani daca ma gandesc bine sunt fara calculator tocmai din acest motiv.
Si, in plus, placa mea de baza veche s-a ars deoarece cei de la Best m-au sfatuit sa fortez mufa sursei ca o sa mearga si asa...
Dar, consider ca este greseala mea deoarece eu ma pricep la cu totul alte lucruri si nu la montat pc-uri!
Ei, si acum gata cu acest post... offtopic!
Din nou mersi pentru sfaturi, pareri si argumente.
PS: Daca auziti ca ar fi pe undeva o placa de baza, pe stoc, Asus A8N SLI-Deluxe, trimiteti-mi un buzdugan!
Sau poate intre timp o sa apara Abit SLI???!!!
predaeduard, oricum aveam in vedere un up-grade la AMD 64 asa ca, nepotrivirea mufei sursei a fost doar imboldul de care aveam nevoie ca sa ma hotarasc...
Subiectul de film insa, este faptul ca in Romania zilelor noastre , nu poti gasi o amarata placa de baza , si o amarata placa video.
De aproape 3 saptamani daca ma gandesc bine sunt fara calculator tocmai din acest motiv.
Si, in plus, placa mea de baza veche s-a ars deoarece cei de la Best m-au sfatuit sa fortez mufa sursei ca o sa mearga si asa...
Dar, consider ca este greseala mea deoarece eu ma pricep la cu totul alte lucruri si nu la montat pc-uri!
Ei, si acum gata cu acest post... offtopic!
Din nou mersi pentru sfaturi, pareri si argumente.

PS: Daca auziti ca ar fi pe undeva o placa de baza, pe stoc, Asus A8N SLI-Deluxe, trimiteti-mi un buzdugan!
Sau poate intre timp o sa apara Abit SLI???!!!
novi, mersi.
Dar azi a, primit in sfarsit placa de baza Asus AN8 SLI-Deluxe, printr-un dealer local Tornado.
Acum voi incepe cursa pentru placa video!
Din cate am vazut pe net, 6800 GT PCI-expres nu apare in ofertele romanesti!
Poate mai aflati voi ceva si, imi mai aruncati un buzdugan...
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Dar azi a, primit in sfarsit placa de baza Asus AN8 SLI-Deluxe, printr-un dealer local Tornado.
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Acum voi incepe cursa pentru placa video!
Din cate am vazut pe net, 6800 GT PCI-expres nu apare in ofertele romanesti!
Poate mai aflati voi ceva si, imi mai aruncati un buzdugan...
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
dual ca dual, dar ce ziceti de asta?
Gigabyte to support four SLI graphics cards on one motherboard
Gigabyte to support four SLI graphics cards on one motherboard
If even two graphics cards in your PC are not enough, what about four? SLI typically is limited to two cards within one system, but sources told Tom's Hardware Guide that Gigabyte will soon offer a "Quad" motherboard with slots for up to four Nvidia-based SLI cards.
Last edited by iLogiK on Fri May 27, 2005 7:35 pm, edited 2 times in total.
Si MSI a luat-o pe calea asta (si daca puteti obesrva in imagine, placa MSI cu 2x6800U are conector pentru SLI.. oare...)
Dar sa fie acesta solutie chiar atat de folositoare (ma gandesc la consum si caldura); priviti doar placa Gigabyte in actiune, al carei cooler are nevoie de niste "ajutor", si asta intr-o carcasa foarte aerisita, fara cabluri aiurea; oare ce s-ar intampla daca ar rula intr-un sistem cu cablurile de-a valma?
Si mai atasez o poza cu o ciudatenie mai mare decat placile de baza ECS, capabile sa ruleze ori un A64, ori un P4: placa video 2-in-1: PCI-E pe-o parte a placii, si AGP pe cealalta; now that's wack![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
edit
In cadrul Computex, un oficial Asus a declarat ca placa lor cu 2 chipuri 6800U va consuma minim 230W.
Dar sa fie acesta solutie chiar atat de folositoare (ma gandesc la consum si caldura); priviti doar placa Gigabyte in actiune, al carei cooler are nevoie de niste "ajutor", si asta intr-o carcasa foarte aerisita, fara cabluri aiurea; oare ce s-ar intampla daca ar rula intr-un sistem cu cablurile de-a valma?

Si mai atasez o poza cu o ciudatenie mai mare decat placile de baza ECS, capabile sa ruleze ori un A64, ori un P4: placa video 2-in-1: PCI-E pe-o parte a placii, si AGP pe cealalta; now that's wack
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
edit
In cadrul Computex, un oficial Asus a declarat ca placa lor cu 2 chipuri 6800U va consuma minim 230W.

Conform anandtech, care a realizat un tur prin principalele fabarici de placi de baza din Taiwan, Asus pregateste o placa cu 2 gpu-uri din seria X1800:
ASUS also had a few glimpses of their dual G70 card for us; individually numbered 1 through 2000 for each lucky reviewer. A dual R520 card is in the works based on the same design.