ASUS 1608P

Exprimându-ne plastic, sunt cutii albe. Ştiinţific vorbind, CD-uri, DVD-uri, CD-RW-uri, drive-uri, combo etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
danez

ASUS 1608P

Post by danez »

Salut!

Am si eu o problema:am cumparat de curand un DVD ASUS 1608P.Pana acum am tras un sindur DVD la 4x.A mers ok la viteza asta.El poate 16x dar atat putea dvd-ul cumparat.Problema mare apare la inscriptionarea cd-urilor, strica absolut toate cd-urile daca le scriu cu o viteza mai mare de 16x.Toate!!!La 24x, 32x, 40x nu merge de nici o culoare.Scrie ce scrie, iar cand ajunge la un anumit procent, in general, culmea, acesta este 31%, buferul se goleste brusc si primesc mesaje de genul: "Write error", All writers idle, stopping conversion", "Conversion idle, sttopping reader", , "invalid write state", "could not perform endtrack", "start close session", burn process failed at 24x".Am incercat cu cd-uri Samsung, E-Proformance, Traxdata si in fiecare caz am avut aceleasi probleme.Am stricat cam 15 bucati la rand.Aveti cumva idee ce se intampla?Ma seaca faza, este foarte frustrant!
boyarul

Post by boyarul »

S-ar putea rezolva cu un update de firmware...
Tu ce ver. de firmware ai pe el? [verifica mai bine cu un program gen Nero Info Tool]

Mai faci si altceva pe comp in timp ce iti scrii CD-urile ???
Vagabond

Post by Vagabond »

cu ce program arzi cd'urile ?
danez

Post by danez »

Nu, nu mai fac nimic in paralel.In timp ce scriu cd-ul, ma uit ca dementul la bara de stare, si vad cum se goleste brusc bufferul.Inca un cd bulit!Am versiunea 1.02 de driver din 12 ianuarie 2005.Pe situl lor am vazut ca exista un up-date:versiunea 1.17 din data 22.02.2005 care spune ca "Add many DVD+/-R, DVD+/-RW Discs support".Deci nu cred ca acopera problema mea.Crezi ca daca fac update-ul se va schimba ceva?
Visez sau sunt treaz?
danez

Post by danez »

Cu Nero, ultimul 6.6.0.8.
Vagabond

Post by Vagabond »

de la 1.02 la 1.17 au adus ei imbunatatiri, asa ca incearca si cu un update, totusi incearca sa tragi un cd si cu un alt program in afara de nero
boyarul

Post by boyarul »

sigur sunt modificari majore
eu am facut un update la un ASUS CD- RW de la 1.00 la 1.03 si am observat o scadere in secunde a timpului de scriere... [si mie imi mai dadea inainte -uneori- ceva erori ]

Go for a firmware update :thumbleft:
danez

Post by danez »

Ok, am sa incerc!
danez

Post by danez »

Am instalat noul firmware, ver. 1.17.Dupa asta, am incercat sa vad am reusit ceva frumos, am tras un cd la 32x, nu la 40x, sa nu-l fortez saracul.Surpriza, a mers pana la sfarsit!Am verificat apoi sa vad ce am tras, stupoare, nici macar nu mai recunostea cd-ul, imi spunea ca nu este nimic in unitate!Cred ca unitatea asta este defecta!

Inca o faza de care nu v-am spus: in timp ce trag cd-ul, buffer levelul sta in 95-99% apoi brusc scade la 9% iar revine la 95-99%, iar scade la 9%.asta se intampla de vreo 10-15 ori.E normal asa ceva?La voi se intampla?
boyarul

Post by boyarul »

:-k e ciudat...
Eu trag CD-urile la 16x [nu am intalnit ceea ce spui tu. Bufferul sta constant la 90-95%]

Stiu ca suna cam cidat... dar poate CD-urile nu sunt dintr-un stoc prea grozav...

Am patit-o cu niste CD-uri Verbatim [mi le scria, iar la 100% imi dadea un mesaj de genul "disk write failed"] - Era sa il arunc pe geam [noroc ca mi-am dat seama ca e de la mediile folosite - vreun stoc cu ceva "bug" - acum tot vrebatim folosesc si e okay]
danez

Post by danez »

Tata, am incercat cu trei marci de cd-uri, la toate am aceleasi probleme!La 16x imi merge si mie, dar de ce sa nu pot trag la viteze mai mari ca de aia am dat bani pe o scula care poate 40x.Sa nu ami zic ca sunt altele care merg si la 48x.
Vagabond

Post by Vagabond »

verifica cu Nero Info Tool daca ai instalat ASPI si daca HDD'ul si DVD-RW comunica in modul DMA
danez

Post by danez »

Hardul este pe serialATA iar dvd-ul este master pe primary chanel.Dvd-ul este gasit ca fiind ULTRADMA 66.Asta din Device Manager.Cred ca este ok, nu?
Vagabond

Post by Vagabond »

pune HDD'u Primary Master si DVD-RW pe Secondary Master si incearca asa
danez

Post by danez »

Stupifyed, am verificat cu Nero Info Tool daca am instalat ASPI ( nu stiu ce inseamna ). Imi spune ca "ASPI is not instaled".Asta pt. ca am setat "System ASPI".Vad ca mai am optiunea "Nero ASPI" pe care daca o setez, am mesajul urmator: "ASPI is installed and working properly".Ce rol are ASPI asta?
Vagabond

Post by Vagabond »

ASPI ajuta la comunicarea dintre programele de ars si drive'ul optic
danez

Post by danez »

E, atunci am Nero ASPI.
danez

Post by danez »

Ieri, dupa ce am instalat update-ul de firmware, ver.1.17, nu am restartat calculatorul, si probabil de aia nu a mai vazut cd-ul tras.
Azi dimineata, cand am deschis calculatorul, mi-a semnalat ca a gasit un nou hardware ASUS 1608P.Ma rog.Faza e ca am reusit cu noul firmware sa trag 3 cd-uri fara sa mai am vreo problema.Buffer levelul sta intre 89-99%.Faza e ca desi cd-urile sunt 52x, Nero nu-mi da optiunea de setare viteza mai mare de 32x, desi ASUS-ul poate 40x.Cidat, dar e mult mai bine, nu ma mai duc la garantie.
Ce spune-ti de caeasta blocare la 32X.De ce nu ma lasa sa trag cu 40x?
drankon

Post by drankon »

atat te lasa pe CD-urile alea, sunt CD pe care trebuie sa mearga si 40X .
danez

Post by danez »

ok
Crysumoner

k

Post by Crysumoner »

mi-am luat si eu de curand un DVD-RW/ASUS 1608P si sunt foarte multumit de el
super.... :thumbleft:
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
Post Reply