Intel vs. AMD - the topic ... the poll

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked

Alegeţi procesorul preferat:

AMD
304
75%
Intel
102
25%

Total votes: 406

CroW

Post by CroW »

Wishmaker wrote:
RoyaL wrote: einstein,nobel ..etc cu siguranta nu vin din tari sarace .. chiar si BILL GATES in felul lui de a fi si in ceea ce a reusit sa faca se poate spune ca e un geniu.
si eu mai visez cand ii mai dau cu cate un blunt dar inca nu mi-a trecut prin cap ca one day AMD va ajunge la aceasi masa cu Intel. nu vreau sa ma intelegi gresit, nu ma complac in situatia asta e pur si simplu o analiza rece a starii de fapt.
iar despre FX si EE sunt doar mufturi pt copii plini de vicii..
Just ceea ce spui, dar genii pot fi consideratii si multii estici care au ajuns acum in silicon valley pentru ca le merge tifla. In legatura cu Bill Gates el a fost omu potrivit la locu potrivit. A lansat Intel processoarele in 1970, sa creeat o configuratie si Gates a stiut ca daca ii pune un sistem de operare se face bogat. A luat platforma de la APPLE a dat n legi de copyright si ia spus Windows 3.1 :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:.

AMD a facut o declaratie cam dubioasa. A fost un interviu cu un CEO si a spus ca AMD va ajunge in urmatorii ani la 25nm.

INTEL a promis multe dar nu a promis marea cu sarea \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Ce vrea sa insemne asta? Tu de partea cui esti mah AMD ori INTEL ?
"Laser frate!"
RoyaL

Post by RoyaL »

d c neaparat trebuie sa fii de partea cuiva? asta inca nu am inteles-o..
Intel nu promite niciodata marea cu sarea..asta o fac doar visatorii :)
in urmatorii ani(cine stie cand..) AMD inca se mai chinuie sa scoata pe piata un 0,09micron.. si viseaza deja la 25nm heh
pana una-alta la ultimul IDF Intel aprezentat un presler 0,065 in demo rock solid la 2ghz ,ganditi-va ca mai este 1 an pana ce aceste procesoare vor intra pe piata..
ca sa nu mai vorbim de faptul de multicore si Chip-to-Chip Signal Challenge.. descoperirile facute de Silicon Photonics m-au lasat cu gura cascata 2 luni la rand.. realizarea primului laser bazat pe tehnologie CMOS..am deschis si un topic pe aici dar fanii AMD nu au vrut sa participe..

si daca vrem sa visam putin.. :D
Attachments
keynote_4.jpg
http://www.pcxtreme.it<-> ThuG Temple
C.R.E.A.M. (Clock Rules Everythin' Around Me)
CroW

Post by CroW »

Da mah dar daca stai sa te gandesti AMD sunta mai bine decat INTEL. Ce nume INTEL. Lol.
"Laser frate!"
KILL3R

Post by KILL3R »

Cred ca AMD este un nume mai tampit decat INTEL. Numai cand il pronunt ma gandesc la o organizatie terorista.[smilie=Grin-Nod.gif]
Intel is the BEST
ice01

Post by ice01 »

KILL3R wrote:Cred ca AMD este un nume mai tampit decat INTEL. Numai cand il pronunt ma gandesc la o organizatie terorista.[smilie=Grin-Nod.gif]
Hihihiii ... ce misto e sa dai 2-3 milioane in plus doar ca iti place cum suna un brand sau altul ! :laughing6:

Asta a fost cea mai tare isi merita locul >>aici<< :D
CroW

Post by CroW »

Cum adica faci bani in plus pt ca suna bine?
"Laser frate!"
Darth Vader

Post by Darth Vader »

CroW wrote:
Wishmaker wrote: Just ceea ce spui, dar genii pot fi consideratii si multii estici care au ajuns acum in silicon valley pentru ca le merge tifla. In legatura cu Bill Gates el a fost omu potrivit la locu potrivit. A lansat Intel processoarele in 1970, sa creeat o configuratie si Gates a stiut ca daca ii pune un sistem de operare se face bogat. A luat platforma de la APPLE a dat n legi de copyright si ia spus Windows 3.1 :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:.

AMD a facut o declaratie cam dubioasa. A fost un interviu cu un CEO si a spus ca AMD va ajunge in urmatorii ani la 25nm.

INTEL a promis multe dar nu a promis marea cu sarea \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Ce vrea sa insemne asta? Tu de partea cui esti mah AMD ori INTEL ?

Daca te uiti la sistemul meu vezi Prescott de 3.0. Dar mai am unu .
:wink: :wink: :wink: Am si un Barton MOBILE care da senzatii extreme ATHLOANE-lor in bench-uri :). :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: [smilie=Victory.gif] [smilie=Victory.gif] [smilie=Victory.gif] [smilie=Victory.gif] [smilie=Victory.gif] [smilie=Victory.gif] :tongue3: :tongue3: :tongue3: :tongue3: :tongue3: :tongue3:

:-~ :-~ :-~ :-~ ....INTEL seamana cu o organizatie guvernamentala (Secret service) iar AMD parca e ceva de acolo de la dubashii aia cu modernizarea WTC-urilor [smilie=maniac.gif] [smilie=maniac.gif] [smilie=maniac.gif]
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
ice01

Post by ice01 »

CroW wrote:Cum adica faci bani in plus pt ca suna bine?
E logic nu, un produs mai scump imi aduce in adaos mai mare :D
CroW

Post by CroW »

DA asta stiu dar tu ce esti de iti aduce tie bani?
"Laser frate!"
ice01

Post by ice01 »

CroW wrote:DA asta stiu dar tu ce esti de iti aduce tie bani
Integrez sisteme, read profile :D
CroW

Post by CroW »

Uhh da never thought about that. Eu eu facui 4 sisteme la viata mea. Primul i-am ars procu. Dar era ieftin si l-am platit. :) Nu zici la nimeni, dar am uitat despre pasta termo conductoare. Bine. Sa nu zici la nimeni! :( In rest din toate cele 4 sisteme care le-am facut is mandru sa zic ca 2 fuctioneaza perfect. Celealte 2 s-au stricat datorita utilizarii foarte maiestre a userilor lor si a abuzarii de calculator in timpul jocurilor multiplayer de Counter Strike. :)
"Laser frate!"
andrei

Post by andrei »

Intel vs AMD... hmm, la capitolul Mobile categoric Intel este mult în faţa AMD.

work harder
poe

Post by poe »

Toata lumea asteapta sa vada ceva benchmarkuri cu mult-laudatul Turion, dar nimic la orizont... :-k
Corbu'

Post by Corbu' »

Dureaza ceva vreme de la lansarea lui pana la integrarea in laptopuri. Sa nu uitam ca e nevoie de mai mult R&D pentru lanarea unui laptop (proiectare, testare si punerea la punct a liniilor de productie). Nu este la fel de usor ca intr-un desktop la care doar montezi procesorul nou.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

poe wrote:Toata lumea asteapta sa vada ceva benchmarkuri cu mult-laudatul Turion, dar nimic la orizont... :-k
Nu ai ce teste sa faci cu Turion(cel putin nu in ceea ce priveste performanta). Este Athlon 64 Socket 754 cu 512, respectiv 1024Kb L2 cache. Singurul lucru care prezinta interes este capacitatea de overclock.
Only the mediocre work at their best...
poe

Post by poe »

Pai la ce crezi ca ma refeream? Oricum, procesoarele sunt lansate oficial pe piata.
Si ar mai interesant de aflat cum se comporta fata de un Dothan intr-o configuratie de laptop similara in ceea ce priveste performanta si viata bateriei; dar Corbu' are dreptate, si oricum, m-am mai documentat azi, pe la inceputul lunii acesteia sunt anuntate primele modele.
Corbu'

Post by Corbu' »

2hacku wrote: Nu ai ce teste sa faci cu Turion(cel putin nu in ceea ce priveste performanta). Este Athlon 64 Socket 754 cu 512, respectiv 1024Kb L2 cache. .
Nu chiar :wink: . Nu uita de SSE3 si de mici imbunatatiri la controlerul de memorie. Eu zic ca astea fac ceva procente de performanta in plus.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Corbu' wrote:
2hacku wrote: Nu ai ce teste sa faci cu Turion(cel putin nu in ceea ce priveste performanta). Este Athlon 64 Socket 754 cu 512, respectiv 1024Kb L2 cache. .
Nu chiar :wink: . Nu uita de SSE3 si de mici imbunatatiri la controlerul de memorie. Eu zic ca astea fac ceva procente de performanta in plus.
Adevarat, insa nu stiu cat de mult vor conta aceste doua feature-uri. Ramane de vazut.

Clock per clock, cele doua procesoare au performante aproximativ egale. In ceea ce priveste viata bateriei, avem un plus pentru Intel momentan. Pe net circula zvonuri conform carora Turion nu impresioneaza la capitolul autonomie(sigur, aici depinde de model si de restul componentelor).
CroW

Post by CroW »

O fi fost amd in urma la mobile. Dar acuma nu mai este. Laptopul veteran a lu tata. Nu stiu daca il mai foloseste. Este un K6-2 cu 5 Gb Hard si 64 Sdram. Deci pe vremea aia era ceva. :) Dar acuma are ceva mai nou. Intel! :(
"Laser frate!"
RoyaL

Post by RoyaL »

daca turion va avea acelashi"boost" de prestatii cum are venice fata de winchester ..datoria controller'ului imbunatatit+ss3 ..practic nu se va schimba nimic... dar sa asteptam review'urile oficiale desi cei "bine informati" stiu deja..

sper ca AMD sa obtina in cele din urma un proces productiv 0,09 bun
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

"Much as we suspected, all of the power optimizations that went "into" Turion 64 are all transistor level optimizations. Basically, selecting transistors that provide better thermal and power characteristics at the expense of lower switching frequencies. Given that the Turion 64 runs at multiple speed grades lower than the fastest desktop Athlon 64s, this trade-off makes sense, but it also means that Turion 64 is no Pentium M killer. There was one logic level optimization that went into Turion 64 and that was the support of a deeper C3 sleep state, but other than that, the Turion 64 is architecturally identical to a Socket-754 Athlon 64.

The similarity between mobile and desktop goes one step further as we just confirmed that the packaging of the Turion 64 is no different than the Socket-754 desktop Athlon 64, except for the fact that the heatspreader is removed. AMD did mention that they are looking at different packaging options that would surface in the second revision of the Turion 64 microprocessor.

The Turion 64 notebooks that are going to be released will all be in the 1" - 1.4" thickness range, and weigh around 5 to 6.5 lbs. The Turion is specifically targeted at what AMD is referring to as the mainstream thin and light segment, which also means that AMD will continue to remain non-competitive in the smaller form factor notebooks in which Centrino is available.

AMD did mention that there is "focus" on a new mobile platform architecture, presumably similar in approach to the Centrino platform, designed from the ground up to be specifically for mobile applications rather than just down-scaling desktop technologies. AMD was extremely quiet about details on this front other than the fact that it was something that their new Japan engineering lab is playing a key role in defining. Whenever this new architecture does surface, it will carry the Turion brand."

Turion 64(cel putin nu varianta actuala) nu este Centrino Killer. Asa cum era de asteptat, poti "lupta" cu Dothan doar daca proiectezi un procesor mobile "from scratch". In aceste conditii, probabil ca procesoarele Turion care vor aparea in urmatoarele luni sunt un fel de solutie de compromis, iar adevaratul "Centrino Killer" isi va face aparitia mai tarziu, fiind practic o noua arhitectura(ramane de vazut care va fi succesul actualelor procesoare Turion 64, precum si ce va iesi din acest proiect relativ nou).

Link:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2387&p=4
savantu

Post by savantu »

Un procesor nou trece de la stadiul de concept la productie in aprozimativ 5 ani...

Din cele declarate de AMD , firma doreste sa pastreze nucleul K8 pentru o lunga perioada de acum inainte asa ca ...:(
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
CroW

Post by CroW »

Si ce are K8. K8 e bun!
"Laser frate!"
poe

Post by poe »

Da, dar nu-s realizate pentru laptopuri, nu-s optimizate pentru consum redus -> lipsa de concurenta serioasa pe planul asta -> nu-si poate lua poe dothan pentru desktop ca sunt f scumpe [smilie=Grin-Nod.gif]
CroW

Post by CroW »

Ah. Si totusi POLL-ul zice multe. De ce e lumea atrasa catre AMD. Pret performanta/calitate mai mult decat avantajos. Si eu nu am nici cea mai mica problema cu al meu. Nu stiu cine a zis ca pc-urile cu amd au mai multe probleme decat cele cu procesor pentium. Eu am AMD Athlon 64 3500+ si nu am deloc probleme cu el. Deloc.
"Laser frate!"
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

savantu wrote:Un procesor nou trece de la stadiul de concept la productie in aprozimativ 5 ani...

Din cele declarate de AMD , firma doreste sa pastreze nucleul K8 pentru o lunga perioada de acum inainte asa ca ...:(

Poate ca se lucreaza deja la acest procesor de ceva vreme(desi ar fi transpirat ceva in presa de specialitate). Vom vedea.
RoyaL

Post by RoyaL »

cica se lucreaza si la k9 ..dar cand va vedea lumina zilei.. asta nu se stie(inca)

si nu a zis nimeni ca pc'urile cu amd au probleme ci se stie ca OS'urile MS sunt optimizate pt Intel ca si o groaza de software :)
in ambient win.. diferenta se simte si inca cum..
CroW

Post by CroW »

Banuiesc ca la next CPU o sa scoata si alt Socket? Sau o sa il tina pe 939?
"Laser frate!"
ice01

Post by ice01 »

CroW wrote:Banuiesc ca la next CPU o sa scoata si alt Socket? Sau o sa il tina pe 939?
K9 este viitorul dual-core, desi sufixul nu va mai fi pastrat .
Si da, din cate se aude este proiectat ptr 939 .
Corbu'

Post by Corbu' »

CroW wrote:Banuiesc ca la next CPU o sa scoata si alt Socket? Sau o sa il tina pe 939?
O sa se schimbe socketul indeva prin 2006/2007 cand se va trece la DDR2 si asta cu actuala generatie K8. Vor mentine in viata si socket 939 probabil ca platforma low-cost.

Pentium-M isi arata "muschii" din nou http://www.gamepc.com/labs/print_conten ... d=770ct479
Daca ar fi fost si 64 BIT compatible ar fi fost procesorul ideal.
CroW

Post by CroW »

Eu am socket 939 si deaia ma gandesc sa ii extind viata cat mai mult. Dar ma streseaza ca eu vreau sa se faca un Socket universal. Cel putin pt AMD toate CPU de amd sa stea pe un singur socket. Si atunci upgrade fara limite daca e. Dar daca se ramane la acelasi socket pt viitoarele generatii de CPU arhitectura proasta o sa le trage in spate. :( Mai mai, tot timpul apare o buba! :(
"Laser frate!"
RoyaL

Post by RoyaL »

la anul cu suportul pt DDR2 , AMD va schimba socketul ..asta nu inseamna ca 939 va disparea imediat.. va trece in low end si cu timpul va avea aceasi soarta ca si 754..

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... n64-venice
venice in actiune..
consuma mai mult,lucreaza la temp mai ridicate decat winchester.. asta nu prea imi place

dar cica se clockeaza mult mai bine si asta e interesant :)
Corbu'

Post by Corbu' »

Mai asteapta pana pe 15 aprilie cand o sa apara San Diego E4 (highlights> SSE3, 1 MB L2 , memcontroller +). Va apare initial ca A64 4000+ si este un "mic" pui de FX. Cu Water il ridici la 3Ghz+ (echivalent FX59 ?) si om te-ai facut pentru multa vreme.
CroW

Post by CroW »

Cool. Deabia astept un procesor foarte puternic. Momentam ma multumesc cu ce am. Dar si istia fac preturile la cpu-uri de ordinul sutelor si a miilor de $. Prea mult.
"Laser frate!"
savantu

Post by savantu »

A inceput nebunia dualcore si Intel pluseaza puternic trimitand sisteme pentru review la cele mai mari site'uri.

Se observa ca performanta lor este excelenta , chiar surprinzator de buna.Binenteles , daca jocurile conteaza cumperi un A64 cel mai tare model.

http://www.computerbase.de/artikel/hard ... nchmarks/1

http://anandtech.com/cpuchipsets/showdo ... i=2388&p=1

Strategia Intel este foarte simpla.Avand 12 FABuri , din care vreo 6 produc microprocesoare ( fiecare binisor mai mare decat FAB30 ) presezi AMD sa se arunce intr-o lupta pe care nu o poate castiga.Intel va cere doar 80$ in plus pt un dual core ceea ce este foarte rezonabil.Obligand sa faca si AMD la fel , care are un cost marginal infinit mai mare decat Intel pentru un dualcore , nu vreau sa ma gandesc cum va arata bilantul financiar al AMD la sf. lui 2k5.

Binenteles , AMD ar putea cere mai mult pt. un dual core decat Intel insa nu cred ca ar fi indicat din motive evidente. :D

ice01

Post by ice01 »

savantu wrote: Binenteles , AMD ar putea cere mai mult pt. un dual core decat Intel insa nu cred ca ar fi indicat din motive evidente. :D
Si uite asa din aceasta lupta nebuneasca cei care au de castigat suntem ... noi, indiferent ca preferam Intel, indiferent ca preferam AMD, toti avem de castigat. E bine ca cel putin deocamdata se mentine acest echilibru ... :thumbleft:

Oricum asta m-a impresionat cel mai mult,nu am putut decat sa fiu de acord :D :
Intel – das stand bis vor einigen Monaten für absolute Verschwiegenheit bis zur offiziellen Produktvorstellung. Zukünftige Prozessoren? Keine Aussage! Interne Chipsatzbezeichnungen? Nie gehört! Umso erstaunlicher, dass der Prozessorriese seit einigen Wochen genau in die entgegen gesetzte Richtung fährt. Prozessoren der kommenden Jahre werden lauffähig und photogen der Fachpresse auf dem IDF präsentiert und in Pressemitteilungen wird freizügig mit Produktkennungen und -namen jongliert.
[smilie=Erm.gif]
Last edited by ice01 on Tue Apr 05, 2005 10:35 am, edited 1 time in total.
savantu

Post by savantu »

Si acum imi permit sa fiu rau , chiar foarte rau. :D :D

http://anandtech.com/cpuchipsets/showdo ... =2388&p=14

"The most surprising is how poorly AMD did in this test. We actually had to exclude them from the graph as it distorted the bar lengths too much. AMD weighed in at over 27 minutes ; from actually using the system, it looks like Flash takes a much bigger performance toll on AMD platforms than it does on Intel. "

Pentium D 840EE 2.3min
Pentium D 840 3.1min
Pentium 4EE 3.73Ghz 3.3min
AMD FX55 2.6Ghz 27min

Jenant...

ice01

Post by ice01 »

savantu wrote: Jenant...
Eu zic sa mai asteptam, inainte de a trage concluzi de astea ... "extreme" :P
Mai este de lucru la dual-core si de o parte si de alta, deocamdata nu putem sa ne face o idee pana cand nu vor intra si pe piata, orice afirmatie facuta in acest moment poate fi socotita una hazardata ;)
Corbu'

Post by Corbu' »

It's not over until the fat lady sings (Opteron/Athlon 64 inca nu au aparut pe piata) :D , sa nu tragem concluzii pripite.

Pana atunci insa Intel Pentium 4 Extreme Edition 840 Dual-Core & i955X (p)reviews from around the web:

AnandTech
HardOCP
TrustedReviews
Hexus
LegitReviews
HotHardware
FiringSquad
RoyaL

Post by RoyaL »

auu
incepe panarama
statzi sa vedeti de acum inainte flames :D
Locked