Anti-virus preferat, de ce?
Moderator: Moderatori
Eu am dezinstalat PC-Cillin-ul de mai multe ori si nu am observat sa lase nici o 'urma'. In ceea ce priveste conexiunea LAN, banuiesc ca problema ta se datora firewall-ului inclus in PC-Cillin Internet Security. Eu personal nu folosesc firewall-ul inclus (nu e rau, dar are doar port & packet filtering), asa ca nu il instalez niciodata - doar antivirusul, la care adaug Sygate ca firewall (merg bine impreuna si au un consum mic de memorie).
I'm not Karan. I'm someone else.
Ce parere aveti de "Panda Platinum Internet Security 2005" ??io am folosit panda platinum 7.05 destula vreme si a fost un tovaras de drum care s'a tinut de cuv nevand prob cu virusi & stuff...pe urma am trecut la mcafee 2005 care m'a dezamagit crunt...si acuma stau in cumpana sa bag nod32 v2.12.4 sau sa trec la panda platinum 2005....

"Daca n-am avea atatea defecte, nu ne-ar face atata placere sa le observam pe ale celorlalti." La Rochefoucauld
- NightWalker
Panda IS 2005 e un pachet all-in-one format din AV/firewall/modul preventiv. Personal, nu imi plac solutiile all-in-one, si in speţă Panda. Daca chiar vrei Panda si te simti mai in siguranta cu el, instaleaza doar AV, si un alt firewall dedicat separat.
NOD32 este insa "alegerea redactiei", ca sa zic asa
. Vezi si testul meu, unde Panda a iesit pe locul 3 (la diferenta de 5 virusi nedetectati fata de NOD -> 2 pagini inapoi).
NOD32 este insa "alegerea redactiei", ca sa zic asa
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)

Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
Mie AVG mi-a facut o figura de toata frumusetea. UN virus scapat peste tot, nu gasea nimic, apoi am bagat Norton Internet security 2005 si degeaba, a gasit nush ce virus si nu l-a scos. Computeru dadea erori la boot, etc si BSOD.
So am formatat
Si deocamdata am pus SAV9 si sp2 si ultimele updateuri, urmeazaa sa instalez driverele, eu acum postez din mandrake10
SO STAY AWAY FROM AVVG![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
So am formatat
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Si deocamdata am pus SAV9 si sp2 si ultimele updateuri, urmeazaa sa instalez driverele, eu acum postez din mandrake10
SO STAY AWAY FROM AVVG
![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
lordofthesewers.blogspot.com
Bun ... depinde cum vezi problema , romanesc si nu prea , a fost cumparat de M$, la resurse consumul nu este la fel de mare ca si la alti AV insa ia o portie bunicica ... Nu l-am apreciat foarte mult niciodata, in trecut mi-a cauzat cateva probleme de compatibilitate cu ceva softuri lucru ce ma determinat sa imi pierd increderea ... dar este doar o parere personalaramtbb wrote:RAV 8 Desktop cel mai bun, puternic, romanesc, mananca putine resurse ...

O chestie interesanta este faptul ca din cate vad la rezultatul voturilor Norton conduce. Am facut si eu niste teste cu NAV2005 , si din 18 virusi cati a detectat NOD32, NAV2005 cu ultimul upd mi-a gasit doar 12 + ca mi-a dat si niste rezultate fals pozitiv ... La toate astea se adauga consumul foarte mare de resurse mai ales daca sunt active toate protectiile, lucru care este cel mai deranjant .
de Sophos.Antivirus.V3.90 a auzit careva??ca in lista clientilor sunt nume mari ca harvard,bank of england,societe generale(brd) si asa mai departe.
Languages: English, French, German, Japanese and Spanish.
ruleaza pe ceva sisteme....prost nu poa sa fie nu??
Languages: English, French, German, Japanese and Spanish.
ruleaza pe ceva sisteme....prost nu poa sa fie nu??
"Daca n-am avea atatea defecte, nu ne-ar face atata placere sa le observam pe ale celorlalti." La Rochefoucauld
Avast 4.6 prof edition
bagati-l si p-asta in poll

Gigabyte K8NS-Ultra,Asus X800PRO/TD/256/475-900,Audigy 2,Athlon 64 3200+ Cooler Gigabyte 3d rocket ,120 Sata Seagate,2x512 Corsair pc 3200 DualChanel CL2, ,Antec case 1000 plus view AMG, ThermalTake 420W PowerSupply, LCD 17` Samsung 710N , Creative 6.1 6700, CD-Writer Sony, WinXP SP2
- Dennis_BOX
Un antivirus interesant si cu un consum foarte mic de resurse care se adreseaza in special celor care sunt limitati de asta, ar fi >>AVG<<, download size: 10.09Mb. Principalul avantaj al acestui antivirus este acela ca este 100% freeware, beneficiaza de un scaner destul de puternic si ofera suport online prin semnaturi noi de virusi.

S-a mai discutat pe la inceputurile acestui topic despre el, insa nu era luat foarte in serios ptr ca era in stadiul in care se lucra inca la el, insa acum se pare ca odata cu cea ma noua versiune au facut treaba destul de buna baieti. Avand ceva timp la dispozitie, l-am incercat astazi, am facut niste teste si mie unul mi-a parut destul de ok ptr ce este, adica un antivirus oferit gratuit si care nu are nevoie de inregistrare online sau alte tampeni. Eu zic sa il luati in considerare mai ales la firmele unde este nevoie de o licenta ptr asa ceva ! Try'itHighlights include:
Automatic update functionality
The AVG Resident Shield, which provides real-time protection as files are opened and programs are run
The AVG E-mail Scanner, which protects your e-mail
The AVG On-Demand Scanner, which allows the user to perform scheduled and manual tests
Free Virus Database Updates for the lifetime of the product
AVG Virus Vault for safe handling of infected files

Last edited by ice01 on Fri Apr 15, 2005 9:12 pm, edited 2 times in total.
Thx for sugestion ice01. Chiar cautam de cateva zile un antivirus gratuit pentru o firma care e cam stresata de licente. L-am pus si eu si am vazut ca isi face treaba destul de bine.
Au insa si variante cu plata (desigur) iar doritorii pot sa il gasesca la http://www.grisoft.com
Au insa si variante cu plata (desigur) iar doritorii pot sa il gasesca la http://www.grisoft.com
And one more special message to go
And then I'm done, then I can go home ...
And then I'm done, then I can go home ...
De pe la toti aud ca Pc-cillin Internet Security 2005 V12.44 ar face treaba. Actualmente, personal folosesc NAV 2005, iar produsele Symantec in domeniul securitatii sunt pe lista mea de favorite inca din 2001 de cand am computerul... pana acum n-am avut nici o problema.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
- Crysumoner
hm
eu nu prefer ni un anti virus
si urasc pe Kaspersky Personal asta sa nu mai aud de el 3 ore ma-m chinuit cu el si degeaba nu ii pentru mine frate ii pentru dinaia cu capu cat monitorul de 17"
sa nu mai aud de Kaspersky ca fac cu nervi
si arunc monitoru pe gem si sparg tastatura si musc de maus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si urasc pe Kaspersky Personal asta sa nu mai aud de el 3 ore ma-m chinuit cu el si degeaba nu ii pentru mine frate ii pentru dinaia cu capu cat monitorul de 17"
sa nu mai aud de Kaspersky ca fac cu nervi
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
si arunc monitoru pe gem si sparg tastatura si musc de maus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
Mai nou preferatul meu e F-Secure care am auzit ca ocupa putine resurse si isi face treaba mai bine decat NAV 2004 la securitate.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
- rob_debruce
Salutare! Am o intrebare legata de BitDefender 8. L-am avut de ceva timp mergea ok si de o sapt. nu mai vrea sa se update-ze.Cica unable to contact the upgrade server.Aceeasi varianta am instalt-o la altcineva si s-a updatat imediat.L-am dezinstalat si am instalat alta varianta cu alt sn.Aceeasi treaba.Acum umblu sa-mi caut alt antivirus pana imi pun din nou windoza.Are cineva idee despre ce drequ' este vorba aici ca eu nu mai pricep.Multam!
daca dragoste nu este, nimic nu este...
O chestie de asta am patit si eu cu BitDefender, nici acum nu am o explicatie logica, eu atunci am dat vina pe conexia mea de internet ... dar se poate sa fie si o metoda de protectie impotriva versiunilor piratate
Poti sa incerci ca un alt antivirus NOD32 sau AVG, ultimul fiind free si care pe langa consumul mic de resurse isi face si destul de bine treaba, bafta !
Poti sa incerci ca un alt antivirus NOD32 sau AVG, ultimul fiind free si care pe langa consumul mic de resurse isi face si destul de bine treaba, bafta !
- rob_debruce
Multumesc pt raspuns.Am instalat NOD32 si mi-a gasit un troian si se pare ca m-a si scapat de el.Din cand in cand imi dadea un semnal si BitDefender despre el dar nu a putut sa faca nimic. Ma mir pt ca sincer am o parere foarte buna despre el.Oricum imi place NOD32 foarte mult.Inca o data multumesc.
daca dragoste nu este, nimic nu este...
- Neon Biker
Tot citind pe aici despre NOD32 am zis sa-l incerc si eu, asa ca am facut un mic test comparativ cu BitDefender 8, pe cale il folosesc fara probleme de ceva vreme. Pe ambii antivirusi i-am pus sa scaneze o partitie cu ~20GB de date. Rezultatele sunt urmatoarele:
Numar de fisiere scanate: NOD32: 84401; BD8: 222188
Durata scanarii: NOD32: 3'29"; BD8: 35'53"
Fisiere infectate: NOD32: 7; BD8: 13 (11 virusi diferiti)
Rezultatele cred ca vorbesc de la sine. Trebuie sa mentionez ca in timp ce BitDefender a scanat absolut tot, NOD32 nici nu a bagat in seama 13,6 GB de imagini de CD-uri facute cu CloneCD si BlindWrite, iar 5,2GB de mp3-uri le-a "scanat" intr-o secunda (la propriu !!) si asta in ciuda faptului ca am bifat tot ce se putea la Settings. Practic NOD32 nu a scanat decat ~1,5 din cei 20GB!!!
. Paradoxal, cu heuristica pe "deep" scanarea a durat cu 3 sec mai putin decat pe "medium"
si a mai gasit in plus un fisier suspicios, insa altul decat cele 6 declarate infectate doar de BitDefender. Mai trebuie sa spun ca toti "virusii", de fapt troieni, keylogeri, spameri si dialeri, se gasesc intr-un singur folder intitulat sugestiv "Hackers & Crackers"
.
Acum aprox. 1 luna am incercat si Kaspersky Security Suite 5, despre care am avut o parere excelenta timp de ~24 ore, dupa care a inceput sa ma anunte din 5 in 5 minute ca a respins nush' ce atac, pana m-am plictisit si am blocat tot traficul. Peste o ora am vrut sa-l deblochez dar fara succes, nu voia nici in ruptul capului sa ma mai lase sa intru pe net, asa ca am revenit la BitDefender, cum, de altfel, am facut si acum, dupa testarea NOD32-ului
.
Numar de fisiere scanate: NOD32: 84401; BD8: 222188
Durata scanarii: NOD32: 3'29"; BD8: 35'53"
Fisiere infectate: NOD32: 7; BD8: 13 (11 virusi diferiti)
Rezultatele cred ca vorbesc de la sine. Trebuie sa mentionez ca in timp ce BitDefender a scanat absolut tot, NOD32 nici nu a bagat in seama 13,6 GB de imagini de CD-uri facute cu CloneCD si BlindWrite, iar 5,2GB de mp3-uri le-a "scanat" intr-o secunda (la propriu !!) si asta in ciuda faptului ca am bifat tot ce se putea la Settings. Practic NOD32 nu a scanat decat ~1,5 din cei 20GB!!!

![Erm [smilie=Erm.gif]](./images/smilies/Erm.gif)

Acum aprox. 1 luna am incercat si Kaspersky Security Suite 5, despre care am avut o parere excelenta timp de ~24 ore, dupa care a inceput sa ma anunte din 5 in 5 minute ca a respins nush' ce atac, pana m-am plictisit si am blocat tot traficul. Peste o ora am vrut sa-l deblochez dar fara succes, nu voia nici in ruptul capului sa ma mai lase sa intru pe net, asa ca am revenit la BitDefender, cum, de altfel, am facut si acum, dupa testarea NOD32-ului

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Norton AntiVirus, de la 2003 pana la 2005... mi se pare cel mai bun... e drept ca nu am incercat toate AVurile, insa am avut bitdefender, panda s.a.
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
Neon Biker - interesant rezultatul tau, ai setat sa caute si in arhive & .... ? In fine ... la mine unul sta destul de mult sa scaneze cand ii setez toate minunile alea, si imi scanaza tot ce am pe HDD ...
Legat de SYMANTEC ... Zeus_XP, eu unul sa nu mai aud, incearca si tu o scanare online >>aici<< de curiozitate, si seteaza o scanare completa si a memoriei si a tot ce ai pe hdd, rezultatele s-ar putea sa te surprinda
LATER EDIT :
Am facut si eu o scanare cu BITDEFENDER, rezultate:
, temperatura atinsa in timpul scanari full a HDD-ului atingand cifre record, 52 de grade de la 40 cat imi sta mie in idle ...
Per ansamblu poate fi socotit un A.V. bun, care isi face treaba destul de bine, daca este bine setat si daca este cu upd la zi, desi mie anul trecut cu versiunea 7, mi-a cam incarcat sistemul cu win32@downloader, culmea e ca il gasea pe HDD, dar nu a oprit trecerea acestuia si nici nu l-a scos apoi afara ... de atunci sincer nu l-am mai incercat pana acum, cand am facut-o de curiozitate cu versiunea 8.
Raman tot la NOD32, care a prins o vechime de 2 ani de cand il folosesc
Legat de SYMANTEC ... Zeus_XP, eu unul sa nu mai aud, incearca si tu o scanare online >>aici<< de curiozitate, si seteaza o scanare completa si a memoriei si a tot ce ai pe hdd, rezultatele s-ar putea sa te surprinda
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
LATER EDIT :
Am facut si eu o scanare cu BITDEFENDER, rezultate:
Rezultatele NOD32 au fost aceleasi la virusi detectati, adica ... 0. In plus de asta mi-a confirmat ceva ce stiam de multa vreme, consumul foarte mare de resurse, cred ca poate fi linistit folosit pe post de benchmarkBitDefender 8 wrote:Scanned Finished. Scanned Items: 210557 Infected Items: 0

Per ansamblu poate fi socotit un A.V. bun, care isi face treaba destul de bine, daca este bine setat si daca este cu upd la zi, desi mie anul trecut cu versiunea 7, mi-a cam incarcat sistemul cu win32@downloader, culmea e ca il gasea pe HDD, dar nu a oprit trecerea acestuia si nici nu l-a scos apoi afara ... de atunci sincer nu l-am mai incercat pana acum, cand am facut-o de curiozitate cu versiunea 8.
Raman tot la NOD32, care a prins o vechime de 2 ani de cand il folosesc

- Neon Biker
Da, am setat si arhive si tot ce mai era pe acolo... nush'ce sa zic, poate trebuia sa-i dau un restart sau ceva... oricum am sa-l mai incerc in WinMe unde BitDefender-ul se face de kko (blocaje si alte alea).ice01 wrote:Neon Biker - interesant rezultatul tau, ai setat sa caute si in arhive & **** ? In fine ... la mine unul sta destul de mult sa scaneze cand ii setez toate minunile alea, si imi scanaza tot ce am pe HDD ...
Per ansamblu poate fi socotit un A.V. bun, care isi face treaba destul de bine, daca este bine setat si daca este cu upd la zi, desi mie anul trecut cu versiunea 7, mi-a cam incarcat sistemul cu win32@downloader, culmea e ca il gasea pe HDD, dar nu a oprit trecerea acestuia si nici nu l-a scos apoi afara ...
Am observat si eu ca BD-ul doar avertizeaza ca a blocat nush'ce virus si ca PC-ul nu a fost infectat, dar totusi virusul iti apare apoi pe hard. Trebuie sa-l tot pui sa-ti scaneze hardul, ca abia atunci poti sterge fisierele infectate, si nici asa nu merge intotdeauna, dar macar iti spune clar unde sunt si le stergi manual.
Nici FireWall-ul integrat nu e prea grozav, daca-i permiti unui program sa intre pe net, automat il lasa sa intre oriunde. Daca vrei sa-l lasi doar pe un singur IP trebuie sa scrii tu regula, iar daca vrei sa-ti blocheze toate celelalte IP-uri nu se poate, ca nu poti alege ceva de genul "All IPs Except..." iar daca setezi pe "Deny Any" iti blocheaza tot, inclusiv IP-ul care vrei sa-l permita, chiar daca ai scris o regula separata pentru acesta

Apropo nu stiti un AV si FireWall care sa mearga pe un PI-MMX@166MHz/32MB/Win98SE ? (pentru un prieten

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Poti pune NOD32+OUTPOST. La NOD32 ii opresti scanarea in timp real ptr a reduce la minim consumul de resurse si vei avea rezultate destul de bune. La fel si OUTPOST are setari ptr salvarea performantei, insa cei 32 de RAM s-ar putea sa isi spuna cuvantul ... As recomanda sa isi mai instaleze un minim de 32RAM ... Pana atunci doar NOD32 isi ca face suficient de bine treaba si este de ajuns zic eu ...Neon Biker wrote: Apropo nu stiti un AV si FireWall care sa mearga pe un PI-MMX@166MHz/32MB/Win98SE ? (pentru un prieten)
<1> Aici e un site super interesant. Dati click din stanga pe comparatives, apoi Online results in dreptul februarie 2005..inclusi in test NOD32, Norton AV 2005 si BitDefender 8.
<2> Discutie interesanta.
<3> Mai multe consumer's tests.
Astea 3 link-uri ar trebui sa va lamureasca care antivirus e cel mai bun
Din cate vad eu din primul link... KAV e lider detasat. ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
<2> Discutie interesanta.
<3> Mai multe consumer's tests.
Astea 3 link-uri ar trebui sa va lamureasca care antivirus e cel mai bun

Rezultatul nu ma surprinde, am considerat mereu KAV un antivirus foarte bun, il stiu de multa vreme si se vede ca si-a pastrat calitatile. Nu stiu de ce, dar pe vremea lui AVX il vedeam pe acesta ca si o copie romaneasca a KAV
Singura parte unde nu exceleaza este aceea a consumului destul de important de resurse, lucru demn de luat in seama mai ales in cazul unui sistem cu resurse mai putine ...
Singura parte unde nu exceleaza este aceea a consumului destul de important de resurse, lucru demn de luat in seama mai ales in cazul unui sistem cu resurse mai putine ...
Colectionarii de virusi (da exista, stiu eu unu'
) folosesc ca si antivirus Kaspersky (monitor, ca de obicei au 6-7 instalati, maniacii astia isi fac log-uri separate pt cativa antivirusi mai seriosi, asta pt trade
) , varianta 4.5 in speta(asta mai mult pt log-uri). Adevarul e ca are cea mai buna rata de detectie si e updatat o data pe ora (serios). Eu folosesc varianta 5 si sincer nu is curios de alt antivirus. Si NOD castiga teren dar inca are probleme. Imi place ca are un fel de scapare sa zic. Poti sa instalezi varianta platita(la care nu mai poti face update dupa 30 de zile daca vrei sa o testezi) dar poti sa iti dai adresa pt baza de date de la varianta free
. Mi se pare destul de misto faza.
Parerea mea personala fata de Norton e... mai bine nu zic, oricum, feriti-va de el, e de tot rahatu'. Deocamdata nu prea sunt virusi seriosi pt SP2 dar...

Parerea mea personala fata de Norton e... mai bine nu zic, oricum, feriti-va de el, e de tot rahatu'. Deocamdata nu prea sunt virusi seriosi pt SP2 dar...
There is no order...
ice01 wrote:Rezultatul nu ma surprinde, am considerat mereu KAV un antivirus foarte bun... Singura parte unde nu exceleaza este aceea a consumului destul de important de resurse...
La resurse nu prea rupe, consuma mai putin ca Norton Antivirus 2005 sa zicem. Orice calculator luat in ultimii 2, maxim 3 ani ii face faţă cu brio. Pe serverul din retea (Duron 700mhz, 384SDR), folosim KAV si Outpost Firewall si merge brici.

Parerea mea despre Bitdefender si NAV este ca sunt o gluma buna ... cu alte cuvinte magneti pentru virusi.
De ce zic ca sunt "magneti pentru virusi" ? ... pt. ca cele mai multe calculatoare pe care le-am devirusat aveau acesti antivirusi instalati
si nu se deranjau unii pe altii... as putea spune ca, chiar convietuiau impreuna pe acele sisteme
Preferatul meu este AVG 7.0 FreeEdition (sau Pro daca aveti bani) care isi face bine treaba de cand l-am instalat pe acele sisteme (mai trebuie umblat la serati ca sa isi faca treaba bine... cele implicite nu sunt de ajuns ... parerea mea)
De ce zic ca sunt "magneti pentru virusi" ? ... pt. ca cele mai multe calculatoare pe care le-am devirusat aveau acesti antivirusi instalati
si nu se deranjau unii pe altii... as putea spune ca, chiar convietuiau impreuna pe acele sisteme

Preferatul meu este AVG 7.0 FreeEdition (sau Pro daca aveti bani) care isi face bine treaba de cand l-am instalat pe acele sisteme (mai trebuie umblat la serati ca sa isi faca treaba bine... cele implicite nu sunt de ajuns ... parerea mea)
-=:=-