help..temperatura procesor

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
falcosenia

help..temperatura procesor

Post by falcosenia »

salutare tuturor....abia m-am inscris si eu in forumul vostru..
am o placa de baza cam aiurea..adica nu pot vedea in bios temperatura procesorului si voltajul
vrau sa stiu temperatura neaparat..cum o pot afla? (fara a-mi cumpara alt mb) #-o
...o solutie mai ieftina mi-ar fi de ajutor....
merci
.....beware....i'm about to " bYte" you...
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

software:fanspeed
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
Cristianu

Post by Cristianu »

sau tot software...everest
On my signal,unleash hell !!!
darkwarrior

Re: help..temperatura procesor

Post by darkwarrior »

Salut !

Poti sa incerci cu un utilitar de diagnosticare gen SiSoft Sandra 2005,
HARD Info 2005, sau mai bine cauta pe cd-ul placii de baza un utilitar
corespunzator (trebuie sa fie unul).
ice01

Re: help..temperatura procesor

Post by ice01 »

falcosenia - bine ai venit pe XPC/forum ! :thumbleft:

Problema ta este interesanta, in mod normal trebuia sa poti citi aceste temperaturi in BIOS, ptr asta cred ca ti-ar fi de folos un BIOS upd ! Ai incercat asa ceva ? Despre ce placa de baza este vorba, cumva despre acel Chintech prezent in system ?
Bun, asta ar fi o rezolvare din punct de vedere ..."hardware", din punct de vedere software, cel mai recomandat in cazul tau ar fi >>speedfan<<, download size :1.3 MB
speedfan wrote: At the lowest level, SpeedFan is an hardware monitor software that can access temperature sensors, but its main feature is that it can control fan speeds (depending on the capabilities of your sensor chip and your hardware) according to the temperatures inside your pc, thus reducing noise and power consumption.
Din spusele producatorilor se pare ca iti face o citire nu din BIOS a valorilor ci direct din senzorii de temperatura ai placi de baza. Eu unul il folosesc ca si soft aditional placi de baza.
Intrebarea mea este, la placa ta de baza nu ai un asemenea soft de monitorizare ? In cazul in care imi spui despre ce placa de baza este vorba, voi incerca sa iti gasesc si ceva oficial ! Bafta si numai bine !
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Eu unul cred ca e placa de baza din semnatura bazandu-ma pe faptul ca este printre putinele placi care nu au facilitatea de monitorizare a temperaturii in BIOS. Ti s-au recomandat mai sus cateva soft-uri, SpeedFan fiind cel mai indicat.
Only the mediocre work at their best...
Post Reply