Anti-virus preferat, de ce?

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply

Ce antivirus preferi?

BitDefender
42
6%
Norton Antivirus
64
9%
McAfee Antivirus
20
3%
Panda Antivirus
16
2%
NOD32 Antivirus
205
30%
Kaspersky Antivirus
188
28%
F-Prot Antivirus
9
1%
Altele [specifica]
134
20%

Total votes: 678

Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Sigur erau updatate la zi? Nu de alta, dat Bit defender ca tot imi blocheaza virusii si ma scoate din jocuri. Serios, de cand folosesc Bit nu a trecut nici un virus.
Dum zomfies...
xmas

Post by xmas »

Eu folosesc AVG si/sau BitDefender, dar desi nu am luat nici un virus cu ei, nu am reusit sa scap de unii mai vechi decat prin stergere!
Life is tough... and then you die!
razvanescu

Post by razvanescu »

T.J. wrote: Actualmente, personal folosesc NAV 2005, iar produsele Symantec in domeniul securitatii sunt pe lista mea de favorite inca din 2001 de cand am computerul... pana acum n-am avut nici o problema.
Uite una din problemele serioase ale NAV: "Sober este capabil sa dezactiveze Windows SP Firewall si antivirusul de la Symantec, aceasta fiind una dintre explicatiile raspandirii sale fara precedent."

Tot articolul este aici: http://news.softpedia.com/news/Sober-nu ... 1731.shtml
Edge

Post by Edge »

Dupa postul asta, m-am sculat din prostie si am trecut pe KAV [smilie=maniac.gif]
Last edited by Edge on Tue May 10, 2005 10:24 pm, edited 1 time in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
ThrillSeeker

Post by ThrillSeeker »

avast! professional - acord votul meu acestui av !
ice01

Post by ice01 »

Astazi mi-a fost dat sa vad unul dintre cele mai infectate sisteme de cand fac eu treaba asta :D Avea nici mai mult nici mai putin de 18 virusi, dintre care unii destul de periculosi (win32@flood, o nenorocenie cu care odata pricopsit iei flood la greu, la tip ii picase conexia si nu stiam ce dracu are netul), si o suita de spyware&addaware in numar de 98 de bucati colorate. Culmea este ca toti acestia coabitau bine mersi cu BITDEFENDER 8 instalat cu mandrie pe sistem cu toate protectiile active atat ca si firewall cat si ca scannere. Tipul de aia m-a sunat ... ii dadea mesaje cica, ca ar avea un virus ceva :laughing6:
Acum nu vreau nici sa dau cu piatra nici sa judec un produs sau altul, dar instantaneu mi-am adus aminte de BitDefender 7, acum mai un an sa fie, cand stateam eu mandru pe sistem instalat si activ pana la Dumnezeu si inapoi si cu win32@downloader fara sa stiu, desi sistemul imi dadea de gandit in ultima vreme cu BSOD-uri si faptul ca mergea penibil de incet ... Am aflat de ce, cand din curiozitate am gasit pe un CD XPC, un AV mic si care nu promitea nimic, fara un nume asa de pompos ... NOD32 ...
Nu ma asteptam, insa parerea mea este tot mai clara, calitatea produselor SOFTWIN a scazut mult fata de vremea cand AVX facea legea, ei eu eram un foarte mare fan, in vremurile acelea cat l-am folosit recunosc ca nu am avut parte de virusi, insa acum a devenit doar o amintire acelui AV, odata cu numele lui ... :-~

Precizez ca aceasta este o parere personala, si nu un afront la adresa celor care il utilizeaza si prefera, sau celor care l-au produs, deci rog sa fie luata ca atare, multumesc !
Edge

Post by Edge »

ice01, am prins ideea inca din primul post :laughing6:
ice01

Post by ice01 »

T.J. wrote:ice01, am prins ideea inca din primul post :laughing6:
A picat forumul subit, la fel cum deja a devenit obisnuit in ultima vreme, si a urmat aceasta "explozie" ... :D, le-am acordat deja "cartonase albastre" dar ... mai mult de atat nu pot face [smilie=maniac.gif]
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

La ora asta folosesc Kaspersky Antivirus cu update-urile la zi.Totusi vad ca popularitatea antivirusului NOD32 este destul de mare ... si atunci vreau sa stiu daca merita sa schimb antivirusul.

p.s. sa NU aud de BitDefender ca m-am saturat de lenesul ala care nu facea nimic
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
ice01

Post by ice01 »

blackraven wrote:La ora asta folosesc Kaspersky Antivirus cu update-urile la zi.Totusi vad ca popularitatea antivirusului NOD32 este destul de mare ... si atunci vreau sa stiu daca merita sa schimb antivirusul.
Ce ai de castigat in primul rand in cazul NOD32 este viteza, si asta ptr ca este un AV foarte discret ca si scanere ...
In rest, KAV este un antivirus foarte bun si eficient daca este cu upd periodic, doar ca are un consum destul de important ca resurse. Poti sa incerci si NOD32 sa vezi cum este, de bun este destul de bun, eu il folosesc de aproape 2 ani de zile atat la sistemul de la firma cat si pe si pe cel de acasa, plus ca l-am instalat in versiune TRAIL la toate calculatoarele care le am in service, sau clienti ocazionali ... Pana acum a fost bine ... Deci il poti incerca ptr o perioada si daca nu da rezultatele dorite, sau nu iti place oricand poti reveni la KAV :)
razvanescu

Post by razvanescu »

ice01 wrote:Astazi mi-a fost dat sa vad unul dintre cele mai infectate sisteme de cand fac eu treaba asta :D Avea nici mai mult nici mai putin de 18 virusi, dintre care unii destul de periculosi (win32@flood, o nenorocenie cu care odata pricopsit iei flood la greu, la tip ii picase conexia si nu stiam ce dracu are netul), si o suita de spyware&addaware in numar de 98 de bucati colorate. Culmea este ca toti acestia coabitau bine mersi cu BITDEFENDER 8 instalat cu mandrie pe sistem cu toate protectiile active atat ca si firewall cat si ca scannere. Tipul de aia m-a sunat ... ii dadea mesaje cica, ca ar avea un virus ceva :laughing6:
[/size]
Intamplator win32.flood (nu vin32@flood) il are in colectia sa un amic d-eal meu din retea, ba chiar acest trojan se poate gasi usor la ora actuala pe anumite warez-uri impreuna cu alte "cadouri" nedorite din partea lor. Am incercat in fel si chip sa il copiez la mine in sistem, sau sa il primesc de exemplu pe borgchat prin sistemul sau de transfer, chiar si arhivat si nici nu apuca sa intre, bitdefender 8 l-a sters automat. Asta in cazul in care e shiledul e setat sa stearga automat si nu e lasat default cum se instaleaza el, doar pentru blocarea virusilor. Nu stiu cum se face ca de o vreme numai tie ti se intmpla sa descoperi asemenea cazuri si culmea, cam de cand iti place NOD32 :) Ma faci sa dau cateva detalii mai neplacute despre antivirusul asta care te lasa sa te joci fara nici o problema cu arhive pline de virusi, deoarece shieldul lui pur si simplu nu stie sa scaneze si in arhive - trebuie sa ii dai manual sa faca asta. Si uite asa binemersi poate ajunge arhiva aia pe mainile altuia in alt sistem cu asigurarea ca a fost luata dintr-un calculator cu un antivirus bun. Ca sa nu mai spun ca nu stie sa detecteze corpuri incomplete de virusi sau de o mare parte de exploiti care odata intrati in sistem iti transforma calculatorul intr-un proxi veritabil ...

Nu tin neaparat partea bitdefenderului, dar nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva cu el. Pot sa spun ca imi place chiar mai mult Kaspersky si ma gandeam ca, eventual in momentul in care o sa imi expire licenta la bd8 sa trec pe kaspersky. Daca bidefender sau alti antivirusi mai au ceva scapari, pe kaspersky nu cred ca o sa il prinzi niciodata in offside. Si-au facut un renume deja cu produsul lor care nu a fost dat ca exemplu niciodata cum ca virusul x a reusit sa treaca de acest antivirus. Sa vedem insa pana atunci ce o sa stie bidefender 9 care urmeaza sa apara la sfarsitul verii...
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Mi-am pus intrebarea daca sa aleg NOD32 dintr-un singur motiv: un virus care era raportat de catre Kaspersky la startup si apoi la full system scan nu gasea nimic...problema se repeta de fiecare data cand intram in windows...

oricum, multumesc, si cred ca voi face cum a zis ice01 - o sa il las pe NOD32 intr-o perioada de test...sa vad cum se comporta...si apoi aleg definitiv
Edge

Post by Edge »

Virusul ala se poate sa fi fost defapt un riskware. Setarea implicita KAV nu scaneaza si de dintr-aia la full system scan. Settings>Riskware detection...si bifeaza de acolo ambele casute. Incearca si acum... #-o
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

too late...am scapat de el cu NOD32...multam oricum
Edge

Post by Edge »

Mai trageti din cand in cand un ochi la postul asta, la primul site. Eu, sincer, prefer sa-mi manance un antivirus 15-18 mega de RAM, dar sa n-am nici o problema cu el, decat sa-mi manance 10 si sa am dubii ca-si face treaba. Ca tot veni vorba...cati mega de ram mananca NOD32-ul? #-o
Rata de detectie:
KAV 99,4%-99,65% [smilie=Respect.gif]
NOD32 91,9%-95,5% :sad1:
P.S. Cei care se bat cu pumnul in piept ca n-au nici un virus de cand folosesc un anumit antivirus, si ca antivirusul ala e cel mai bun.... cum au ajuns la concluzia asta? Cumva vad ca antivirusu' nu le zice nimic de nici un virus, si gata...? [smilie=maniac.gif] Poate au virusi, dar nu-i vede antivir-ul ... sau chiar nu sunt. [smilie=Nice-try.gif] Sansele sunt 50-50... demonstratia ca, chiar nu sunt ar putea-o face instaland mai multi antivirusi, dar chestia asta dureaza si nu stiu pe nimeni disponibil sa stea 6-7 ore instaland si dezinstaland antivirusi si facand scanari full.
P.P.S ice01, tu nu cumva lucrezi pt departamentul "publicitate" la NOD32?
:laughing6:

Mai usurel cu luatul la misto, ca apoi riscam sa o dam in altele...

razvanescu
NightWalker

Post by NightWalker »

T.J. wrote:P.S. Cei care se bat cu pumnul in piept ca n-au nici un virus de cand folosesc un anumit antivirus, si ca antivirusul ala e cel mai bun.... cum au ajuns la concluzia asta? Cumva vad ca antivirusu' nu le zice nimic de nici un virus, si gata...? [smilie=maniac.gif] Poate au virusi, dar nu-i vede antivir-ul ... sau chiar nu sunt. [smilie=Nice-try.gif] Sansele sunt 50-50... demonstratia ca, chiar nu sunt ar putea-o face instaland mai multi antivirusi, dar chestia asta dureaza si nu stiu pe nimeni disponibil sa stea 6-7 ore instaland si dezinstaland antivirusi si facand scanari full.
P.P.S ice01, tu nu cumva lucrezi pt departamentul "publicitate" la NOD32?
:laughing6:
Eu am facut ce zici tu acolo, acum cateva pagini in urma. Si ghici cine a iesit castigator ?...
Daca o sa am timp, o sa refac testul cu antivirusi (vers mai noi). Eu sunt maniac cu securitatea, si crede-ma ca nu ma intereseaza cat RAM papă un program, atat timp cat isi face treaba. Dar nu o sa accept niciodata un soft ca Panda care imi bloca calculatorul timp de 1 minut, pana se incarca, sau NAV, care iti omoara si HDD si RAM si procesor.
Nu am idei preconcepute, o spun din experienta.

Sa vedem cat de ocupat sunt week-end-ul asta, poate iese de-un nou test. Impartial, bineinteles. [smilie=maniac.gif]
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
Edge

Post by Edge »

NightWalker, ceva este cand face un test un end-user, si altceva este cand il face un site renumit care are la dispozitie sute de virusi de toate culorile si ia in calcul foarte multe variabile.. usurinta in utilizare, functionalitate..si multe altele. Daca tu ai nivel avansat de cunostinte si te descurci cu oricare...poate un incepator ar considerea setarile de la NOD sau KAV destul de greu de setat (zic si eu asa referindu-ma la variabila usurintei in utilizare) [smilie=maniac.gif]
P.S. Am gasit un post de-al tau in pagina2.. sa inteleg ca NOD32-ul iesise castigator? :wink:
ice01

Post by ice01 »

Mi-as dori sa lucrez la departamentul de publicitate sau macar sa primesc o licenta moka daca tot fac reclama da nu e asa :D
Revenind la topic, razvanescu ai cuvantul meu de om ca ce am povestit este 100% adevarat, imi pare rau ca nu am facut capturi de ecran, insa nu am avut vreme, si mai eram si sub presiune, avand in vedere faptul ca respectivul calculator apartinea unei persoane foarte importante din zona, cu date la fel de importante, numai de asta nu mi-a stat mie capul ... Si eu foarte sincer am ramas foarte surprins sa vad asta, precizez ca era cumparat cu licenta odata cu acel calculator, instalat si asa mai departe de catre reseller, iar setarile erau bine facute deci nu se pune problema de o eroare de acest gen ! Nu are rost sa scot povestea asta daca nu era si reala, pur si simplu nu as intelege de ce sa fac asta ?! Am zis ca am apreciat mereu acest AV, si probabil ca am fost printre pionieri care l-au testat si folosit inca din '98 daca imi aduc eu bine amine, si acum mai am acea prima versiune pe un cd ! :)
Deci, am si precizat ca nu este nici un afront si nici un atac indreptat impotriva nimanui sau al unui produs, este doar si numai o concluzie a unui user care si-a exprimat parerea legata de un AV ... :thumbleft:
Cum am zis, alegerea este a fiecarui user in parte, oferta este vasta si oricine poate testa si alege, nu trebuie sa se bazeze pe reviews (TJ ... ;) ) care pot si mai mult sau mai putin impartiale (cineva plateste si testele alea [smilie=maniac.gif] ) sau pe parerile altora, poate fiecare sa incerce si sa vada cu ochii lui ;)
Edge

Post by Edge »

Da...dar cand tii topul 3 ani la rand..la reviews..incepi sa-ti pui intrebarea: chiar e bun, sau platesc bine? Eu as zice prima varianta,se stie demult ca KAV rupe oasele la virusi ... :laughing6:
andrei

Post by andrei »

BitDefender... super tare, azi l-am instalat. Excelent făcut, excelent la capitolul resurse, nota 10, ce să mai ;)

work harder
NightWalker

Post by NightWalker »

Mai jos aveti o lista cu antivirusii pe care am de gand sa ii includ in test.
Sunt deschis la orice alte propuneri/sugestii.

Avast Professional Edition v4.6.603

AVG AntiVirus System v7.0.302a426

Dr WEB V4.32.2 Suite

eTrust EZ Antivirus 2005 v7.0.5.3

FProt

F-Secure Antivirus Client Security v5.55SR1

Kaspersky Antivirus Personal Pro 5.0.20

Kaspersky Antivirus Personal Pro 4.5.094

McAfee AVERT Stinger 2.4.7 (3 Janvier 2005)

Mcafee Viruscan v9.0.10

MKS Antivirus 2005

Panda Titanium Antivirus 2005 4.0

Sophos AntiVirus 3.91

Symantec Client Security 2.0.3

Symantec AntiVirus Corporate 10.0.0.359

Symantec Corporate 9.03.1000

Norman Virus Control 5.80 R6

Eset NOD32 2.50.9 Beta

Eset NOD32 2.14.2

BitDefender Pro Edition 8.0.138

PC Cillin Internet Security 2005 12.44
Image
boyarul

Post by boyarul »

Eu astept rezultatele...
sunt chiar curios :blob7:

PS: NightWalker, faci treaba excelenta cu asta (si imi pare bine ca acum "recidivezi") :thumbleft: [smilie=Respect.gif]

Let tha' show begin =D> [smilie=Tasty.gif]
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
ice01

Post by ice01 »

NightWalker - lista este anti-virusi e destul de completa, nu vad ce am mai putea incerca ...
Bun, acum alta chestie, daca ai nevoie de ajutor, ne putem vorbi, si pot sa pun la dispozitie un sistem sau doua pe care sa putem efectua testele, astept detalii, daca zici ca te descurci singurel ... bafta, si astept si eu rezultatele ;)
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Ar fi bine sa specifici si platforma de test, avand in vedere ca pe langa eficienta lor in combaterea virusilor conteaza si cantitatea de resurse ocupata, mai ales la calculatoarele ceva mai slabe...
ice01

Post by ice01 »

Ramane sa discut cu NightWalcher sa vedem ce si cum ;)
razvanescu

Post by razvanescu »

Testul vostru nu o sa fie prea veridic pentru ca:

1. Nu veti avea la dispozitie toti cei aproximativ 130.000 - 150.000 de virusi cunoscuti de anumiti antivirusi enumerati mai sus pentru a vedea ce lipsuri au unii si ce plusuri au altii;

2. Nu aveti cum sa evaluati rapiditatea cu care este scoasa o solutie pentru un virus nou aparut;

3. Si cel mai important, nu ati detaliat in ce va consta pana la urma testul de antivirusi pe care l-ati propus, ce veti face cum veti vace, cum veti puncta, ce veti puncta... Ca daca va apucati sa faceti teste cu colectia cuiva de virusi, asta este aproape egal cu 0.

Oricum pana una alta va urez "joaca" placuta :thumbleft: ...
NightWalker

Post by NightWalker »

razvanescu wrote:Testul vostru nu o sa fie prea veridic pentru ca:

1. Nu veti avea la dispozitie toti cei aproximativ 130.000 - 150.000 de virusi cunoscuti de anumiti antivirusi enumerati mai sus pentru a vedea ce lipsuri au unii si ce plusuri au altii;

2. Nu aveti cum sa evaluati rapiditatea cu care este scoasa o solutie pentru un virus nou aparut;

3. Si cel mai important, nu ati detaliat in ce va consta pana la urma testul de antivirusi pe care l-ati propus, ce veti face cum veti vace, cum veti puncta, ce veti puncta... Ca daca va apucati sa faceti teste cu colectia cuiva de virusi, asta este aproape egal cu 0.

Oricum pana una alta va urez "joaca" placuta :thumbleft: ...
Ce spui tu acolo este egal cu zero... [smilie=maniac.gif] ... dar mersi pt incurajari. Bineinteles ca nu o sa fie 100% veridic, dar o idee tot iti faci despre una-alta.

1. Normal ca nu o sa am toti cei 150.000 virusi existenti, dar nu imi amintesc ca in vreunul din testele de pe "site-urile" de care s-a mentionat mai sus s-a folosit toata colectia de virusi cunoscuti... Voi incerca pe cat posibil sa diversific gama de malware... cine a urmarit testul trecut stie despre ce a fost vorba.

2. Idem 1. Bineinteles ca nu pot aprecia acest lucru, dar nici dracu' nu s-a apucat sa faca virusi ca sa testeze reactia de raspuns a producatorilor... In primul rand voi incerca sa determin rata de detectie, alaturi de timpul de scanare, resursele ocupate (ram, procesor, hdd), precum si usurinta in utilizare (am inteles ca unii se asteapta la asta...)

3. Pe asta cu 0 nu am inteles-o.... dar poate ne dai tu niste idei despre cum ai vrea sa fie testul.

Ca si concluzie: astept orice propuneri despre modul de notare/ce vreti a fi testat/propuneri pentru antivirusi ce se vor testati/etc. . Voi incerca sa fiu cat mai obiectiv in acordarea calificativelor, iar referitor la platforma de lucru: voi face testul pe sistemul meu (butonul system) + WindowsXP SP2, si daca vreti, voi incerca sa repet testul si pe un Windows 2000 SP4.
Image
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Sugerez introducerea si unui sistem slab....resursele sunt altfel consumate acolo...
NightWalker

Post by NightWalker »

O sa incerc sa vorbesc cu Ice, poate are el un sistem mai slabuţ... desi sunt reticent in a face posta niste arhive cu virusi. [smilie=maniac.gif]

*edit*: plus ca mai intervine si factorul subiectivitate: nu se vor acorda note de aceeasi persoana => subiectivitate. Dar poate ca putem contracara efectele astea prin solutii de acordare a notelor. Daca aveti ceva idei, nu va sfiiti sa postati.
Last edited by NightWalker on Thu May 12, 2005 12:08 pm, edited 1 time in total.
Image
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Am si eu la dispozitie un sistem mai slabut...daca ajuta cu ceva...configuratia este ceva de genul asta: Procesor Intel Pentium II - 400MHz + Placa Video PCI Nvidia Riva TNT2 32MB/64bit(avea onboard dar era o porcarie) + O placa de sunet Creative + O placa de retea Realtek + Placa de baza HP Vectra

Nu e cine stie ce, dar se incadreaza in categoria calculatoarelor slabute.Il folosesc mai mult pentru internet...ca altfel nu prea as avea ce face cu el...bine ca nu prea il folosesc
ice01

Post by ice01 »

NightWalker wrote:O sa incerc sa vorbesc cu Ice, poate are el un sistem mai slabuţ... desi sunt reticent in a face posta niste arhive cu virusi. [smilie=maniac.gif]

*edit*: plus ca mai intervine si factorul subiectivitate: nu se vor acorda note de aceeasi persoana => subiectivitate. Dar poate ca putem contracara efectele astea prin solutii de acordare a notelor. Daca aveti ceva idei, nu va sfiiti sa postati.
Pun si eu la dispozitie un Pentium 3@933MHz (ca vad ca un P2 deja este abonat, aveam si eu :D ) cu 128Mb ram, ca sa ne facem o imagine de ansamblu.
Legat de notare, eu zic sa nu notam nimic si pe nimeni, doar sa postam rezultatele, cu dovezile aferente, astept doar o formula de test. Aici trebuie luat in calcul, gradul de ocupare a resurselor cu toate scanerele active deep, gradul de detectie la nivel de browsing, gradul de detectie la scanarea ondemand a unei arhive infectate.
Alte propuneri ? Rog pe toti cei interesati de acest aspect, sa isi posteze parerile aici ptr a cunoaste si opinia lor, propunerile sunt foarte bine venite din partea tuturor ! Multumesc :)
ice01

Post by ice01 »

NightWalker wrote:O sa incerc sa vorbesc cu Ice, poate are el un sistem mai slabuţ... desi sunt reticent in a face posta niste arhive cu virusi. [smilie=maniac.gif]

Pun si eu la dispozitie un Pentium 3@933MHz (ca vad ca un P2 deja este abonat, aveam si eu :D ) cu 128Mb ram, ca sa ne facem o imagine de ansamblu.
Legat de notare, eu zic sa nu notam nimic si pe nimeni, doar sa postam rezultatele, cu dovezile aferente, astept doar o formula de test. Aici trebuie luat in calcul, gradul de ocupare a resurselor cu toate scanerele active deep, gradul de detectie la nivel de browsing, gradul de detectie la scanarea ondemand a unei arhive infectate.
Alte propuneri ? Rog pe toti cei interesati de acest aspect, sa isi posteze parerile aici ptr a cunoaste si opinia lor, propunerile sunt foarte bine venite din partea tuturor ! Multumesc :)
VaKe

Post by VaKe »

Folosesc NAV 2005 si pana acum nu am avut nici o problema. Intradevar consuma ceva resurse dar merita!
razvanescu

Post by razvanescu »

NightWalker wrote: dar poate ne dai tu niste idei despre cum ai vrea sa fie testul.

Ca si concluzie: astept orice propuneri despre modul de notare/ce vreti a fi testat/propuneri pentru antivirusi ce se vor testati/etc. . Voi incerca sa fiu cat mai obiectiv in acordarea calificativelor, iar referitor la platforma de lucru: voi face testul pe sistemul meu (butonul system) + WindowsXP SP2, si daca vreti, voi incerca sa repet testul si pe un Windows 2000 SP4.

Pai tocmai pentru ca eu cosnisder ca nu o sa poti obtine niste rezultate 100% veridice despre antivirusii testati, nu cred ca isi are rost acest test. Dar, pentru ca o idee tot o sa ne facem despre ce poate fiecare antivirus, ar fi bine sa introduci in test chiar navigarea pe cateva situri warez mai deochiate unde stim sigur ca gasim troieni si alte "bunataturi", deoarece majoritatea se ploconesc cu ei cand umbla pe acolo. Si cu troienii de pe warez-uri se pot face diferentieri majore intre antivirusii care ii detecteaza si cei care nu. De asemeni iti pot pune la dispozitie niste arhive cu win32.sober.p (care este cat se poate de recent) care desi sunt partial deteriorate, anumiti antivirusi inca detecteaza in ele codul troianului. Iarasi interesant ar fi sa vedem care antivirus stie sa detecteze virusii dontr-o arhiva la simplul clic cu mousul pe ea sau la manevrarea (copierea) ei dintr-un loc in altul. O sa vezi aici mari diferente (ice01 stie la ce ma refer :laughing6: ). Si nu in ultimul rand au inceput sa se inmulteasca exploitii de windows. Si astia nu sunt nici troieni, nici virusi, dar iti pot crea mari probleme. Anumiti producatori de antivirusi au inceput sa introduca in produsul lor si detectarea exploitilor.
NightWalker

Post by NightWalker »

razvanescu wrote: Pai tocmai pentru ca eu cosnisder ca nu o sa poti obtine niste rezultate 100% veridice despre antivirusii testati, nu cred ca isi are rost acest test.

Stii vreun test in care s-au obtinut rezultate 100% veridice ? Oricum, aveam de gand sa fac un mic test pentru mine, dar daca tot ne-am agitat atat, o sa afisez si rezultatele. Concluziile si avantajele le trage fiecare pentru el. Depinde de gusturi, de afinitati, etc.
razvanescu wrote: Dar, pentru ca o idee tot o sa ne facem despre ce poate fiecare antivirus, ar fi bine sa introduci in test chiar navigarea pe cateva situri warez mai deochiate unde stim sigur ca gasim troieni si alte "bunataturi", deoarece majoritatea se ploconesc cu ei cand umbla pe acolo. Si cu troienii de pe warez-uri se pot face diferentieri majore intre antivirusii care ii detecteaza si cei care nu. De asemeni iti pot pune la dispozitie niste arhive cu win32.sober.p (care este cat se poate de recent) care desi sunt partial deteriorate, anumiti antivirusi inca detecteaza in ele codul troianului.
Te rog da-mi un PM cu astfel de site-uri... (alea pe care le stiam eu au murit de mult)+ un link/atasament cu sober.p
razvanescu wrote: Iarasi interesant ar fi sa vedem care antivirus stie sa detecteze virusii dontr-o arhiva la simplul clic cu mousul pe ea sau la manevrarea (copierea) ei dintr-un loc in altul. O sa vezi aici mari diferente (ice01 stie la ce ma refer :laughing6: ).
Era al doilea lucru pe care il testam. Ideea cu copierea dintr-o parte in alta e buna, dar pana acum nu am intalnit nici un AV care sa zica ceva despre asta. Depinde insa si la ce fel de arhiva te referi, copiata de unde - unde, etc. Daca poti sa-mi dai mai multe detalii, ti-as ramane recunoscator.
razvanescu wrote:
Si nu in ultimul rand au inceput sa se inmulteasca exploitii de windows. Si astia nu sunt nici troieni, nici virusi, dar iti pot crea mari probleme. Anumiti producatori de antivirusi au inceput sa introduca in produsul lor si detectarea exploitilor.
Hmm, si asta e o idee interesanta, o sa incerc sa descopar anumite setari la fiecare AV in parte pentru scanat astfel de exploit-uri (daca setarile astea/optiunile exista, bineinteles).

PS: Din doi AV testati pana acum pe 4311 fisiere malware, deja se profileaza o surpriza neplacuta (sau placuta, depinde cum privesti lucrurile #-o ).
Image
Dumi

panda antivirus titanium 2004

Post by Dumi »

e cel mai bun, am sistemul de operare instalat de cateva luni si merge super, se updateaza zilnic si nu face figuri. Nu e foarte cunoscut, dar merge belea. Am testat si rav, bitdefender, macafee, norton si sunt super proaste. In afara de panda mai tin pe sistem 3 programe antispyware si service pack 2.
boyarul

Post by boyarul »

:-k NightWalker ce se mai aude de testul ala ???
Image

- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
NightWalker

Post by NightWalker »

Nu am inca timp de el (partiale, proiecte, sesiune, restante, serviciu, licenta, etc., etc.) si in plus astept sa fac o baza de date cu cat mai multe informatii si chestii de testat. Astept cateva raspunsuri de la razvanescu si de la oricine altcineva care stie/cunoaste site-uri cu script-uri malware sau de orice alta natura sa aduca prejudicii software.

Daca nu aveti rabdare, aveti mai jos rezultatul unei comparatii intre KAV 5.0.20 si NOD32 2.12.4 Administrator Edition pe un folder cu "3mii4sutesiceva" (nu am stat sa numar exact) de fisiere malware. Trebuie precizat insa ca nu toate erau executabile, printre ele regasindu-se si COM-uri, EXF-uri, ASM-uri, ANS-uri, BIN-uri, CPT-uri, Macro-uri, VOM-uri, VXE-uri, etc. etc. Cu toate astea, KAV a iesit castigator detasat. Se pare ca NOD32 nu sta prea bine in anumite sectoare ale afacerii. That makes you fucking wonder...

Image

Image

A fost mai mult un test pentru mine, dar daca tot il asteptati, public si micul rezultat. Asta nu inseamna ca testul e sigur 100%, sunt mai multi factori de analizat, dar ca rezultat returnat, va faceti o idee.

PS: Cei care au de gand sa vina sa posteze: "Vedeti bă, v-am zis io ca antivirusu' popescu e cel mai tare", va zic de pe acum sa va abtineti.
Image
boyarul

Post by boyarul »

:-k Yup, that's make you fakin' wonder...
Ca o idee... NOD32 era cu actualizarile la zi? Si a fost setat deep scan? :( ("intrebare retorica")

Ca utilizator de NOD32, nu pot sa zic decat atât: "Huston, we have a problem !"
Image

( & don't click here )
NightWalker

Post by NightWalker »

Intrebarea este intr-adevar retorica. "Testul" s-a desfasurat in conditii de update zilnic, cu setari de deep/advanced heuristics in ambele cazuri. Cred ca NOD32 are lacune, dar inca nu imi dau seama care din fisiere le-a sărit la detectie. Toate la timpul lor...
Image
Post Reply