nforce2 sau via kt600 ???

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
bantos

nforce2 sau via kt600 ???

Post by bantos »

este posibil ca jocurile sa se miste mai bine pe placile de baza cu chipset VIA decat pe cele

cu NFORCE2 ??

Am schimbat placa de baza , ABIT KV7 kt600 cu un EPOX 8RDA3I nforce2 si jocurile parca
aveau o ..fluiditate'' ceva mai buna pe cealalta placa !!!

Precizez ca restul componentelor a fost acelasi pe ambele placi.

ESTE POSIBIL ASA CEVA ?
alecman

Post by alecman »

Eu zic totusi sa nu fi renuntat la Abit, deoarece sunt mult mai bune.
Cat despre chipset, nu este mare diferenta intre ele, VIA fiind, in opinia mea, putin mai bun ptr jocuri decat nForce-ul.
Asa ca, intr-adevar e posibil ca jocurile sa aiba un framerate putin mai redus pe nForce.
ice01

Post by ice01 »

Diferenta intre cele doua chipseturi o facea mai mult suportul dual-channel DDR pe care il avea nVida comparativ cu Via KT600 care compensa intr-o proportie destul de mare prin tehnologia Vlink ... Oricum sporul de performanta oferit de dual-channel este mai mult teoretic avand in vedere faptul ca procesorul nu suporta o asemenea latime de banda, dar ... asta este discutabil.
In ce priveste penalizarea de performanta, aici conteaza foarte mult integratorul, si ABIT sunt placi de baza foarte rapide chiar si pe VIA ! Deci personal, eu nu as fi facut acest schimb, nu stiu cat de mare este penalizarea de performanta de care vorbesti, dar preferam Abit in fata Epox-ului !
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Nu uitati ca sunetul pe placile nForce este ceva mai bun decat pe Via si nu o/c si AGP sau PCI in caz de ii marsti FSB.
Si sunt cu pana la 15% mai performante!
picz or it didn't happen
WarlordBA
Moderator

Re: nforce2 sau via kt600 ???

Post by WarlordBA »

bantos wrote:este posibil ca jocurile sa se miste mai bine pe placile de baza cu chipset VIA decat pe cele

cu NFORCE2 ??

Am schimbat placa de baza , ABIT KV7 kt600 cu un EPOX 8RDA3I nforce2 si jocurile parca
aveau o ..fluiditate'' ceva mai buna pe cealalta placa !!!

Precizez ca restul componentelor a fost acelasi pe ambele placi.

ESTE POSIBIL ASA CEVA ?
E foarte posibil asa ceva daca ai pus memoriile asincron cu FSB-ul(in BIOS) si daca nu le ai pus in dual channel(pe MB).
Cu alte cuvinte conteaza si setarile, nu doar chipsetul.
ice01

Post by ice01 »

Abaddon wrote:Nu uitati ca sunetul pe placile nForce este ceva mai bun decat pe Via si nu o/c si AGP sau PCI in caz de ii marsti FSB.
Si sunt cu pana la 15% mai performante!
In ce priveste sunetul este mai mult sau mai putin adevarat, de luat in seama sunt doar placile care aveau SOUND STORM, restul avand acelasi codec de sunet prezent si pe placile de baza de la VIA, in functie de fiecare producator in parte.
Legat de partea de o.c., nu era pusa aici in discutie, aici se discuta strict la nivel de chipset si ce stie acesta sa faca, penalizarea pe performanta s-a dovedit nu foarte mare in conditii default !
Cele 15 procente imi par foarte exagerate, si daca sunt concluzii personale trase dupa cititul prin review-uri, atunci te rog sa imi permiti sa nu le consider si viabile din punctul meu de vedere ! Am testat numeroase placi de baza atat cu chipset nVidia cat si cu chipset VIA, am avut si VIA acum am nVidia, dar in practica am ajuns la concluzia ca este un spor de performanta in limita a 5-7% daca e sa vorbim in procente, si am fost destul de indulgent ! In ce priveste stabilitatea pot sa spun ca VIA castiga detasat daca nVidia castiga la capitolul viteza, si cum am mai spus conteaza foarte mult brandul care a integrat acele chipseturi, de aici pot sa apara cazuri in care o placa de baza chipset VIA integrat de un nume greu in industrie si una cu chipset nVidia integrat de un nume din zona middle/entry level, cea din urma sa se dovedeasca mai lenesa, in ciuda chipset-ului cel putin teoretic mai rapid !
Precizez ca nu am luat aici in discutie nici un razbel VIA vs. nVidia si nici EPOX vs. ABIT, discutia s-a purtat doar la modul general, bazanduse pe experienta proprie, cei 9 ani de service, si numeroasele placi care mi-au trecut prin mana si am avut ocazia sa le testez de dragul artei. Atat ! Review-rile de pe Tom's Hardware si alte siteuri de specialitate le-am lasat asa cum sunt ... niste review-ri ... :thumbleft:
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Deci, mai pe scurt, conteaza mai mult firma si cat de bine sunt facute setarile in BIOS decat chipsetul.

Eu am avut un Gigabyte GA-7VAX cu KT400. Am schimbat-o pe un Gigabyte GA-7VT880 si am avut pe fosta placa video (Hercules 9600PRO - 128MB/128 bits) o diferenta de cam 1000 si ceva de puncte. In minus. Pe KT400 scoteam in 3D Mark 2001 SE cam 10000 - 10400 in default (NoAA / NoAF). Pe aia noua scoteam maximum 9300 in aceleasi conditii (aceleasi componente, soft, etc.). Fara dual channel activat.

Dupa ce mi-am luat actuala placa de baza (Abit NF7-S v2.0) am scos 11023 in conditiile in care aveam aceleasi chestii ca inainte. La fel ca la celelalte schimbari, am ras doar Windows-ul si am pus driverele pe curat.

Deci eu zic ca nForce 2 Ultra 400 este cel mai bun chipset facut pentru platforma socket A vreodata. Totusi, nu am apucat sa testez Abit KW7, care e implementarea Abit a lui KT880. Daca a apucat cineva sa o testeze, sa-si lase impresiile. De tinut minte, am facut tot posibilul sa optimizez setarile din BIOS (frecvente, latente, etc.) si rezultatele sunt scoase fara overclocking. Nu am activat pe nici una din placile care suportau optiunea dual-channel.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Post Reply