Cum se scrie un Cd boot-abil(cu nero)?
Am gasit pe retea un mic "manual". Am facut dupa el. Da' nu merge. As vrea sa stiu excat ce setari tre' sa-i dau. Are vreo importanta ce firma e blank-ul in acest caz?
CD Boot-abil
Moderator: Moderatori
CD Boot-abil
"Nu conteaza de cate ori cazi. De fiecare data tre' sa te ridici si sa mergi mai departe."
In primul rand a faci o discheta bootabila MS-DOS (in Win 98 sau WinXP - startup disk) prin formatare si selectare optiuni "Create an MS-DOS startup disk". Apoi in nero deschizi o noua compilatie CD-ROM boot si la "Source of boot image data" slectezi discheta de startup creata, apoi dupa ce selectezi optiunile de scriere, poti sa tragi fisierele /folderele care te intereseaza in noua compilatie, apoi sa scri discul.
Nu conteaza tipul blank-ului dar evental sa arzi la o viteza mica pentru o mai buna compatibilitate cu alte unitati mai vechi.
Cu CD-ROM-ul de boot nou creat poti sa ai acces numai la partitiile FAT nu si la partitiile NTFS.
Pentru crearea unui CD-ROM de boot care sa vada NTFS recomand Bart-PE, vezi CHIP Special WinXP. Este un instrument flexibil si poti sa ai un intreg sistem de operare cu aplicatii folositoare pe un CD (poti sa si arzi cu nero, sa copiezi fisiere de pe partitii NTFS etc.)
Nu conteaza tipul blank-ului dar evental sa arzi la o viteza mica pentru o mai buna compatibilitate cu alte unitati mai vechi.
Cu CD-ROM-ul de boot nou creat poti sa ai acces numai la partitiile FAT nu si la partitiile NTFS.
Pentru crearea unui CD-ROM de boot care sa vada NTFS recomand Bart-PE, vezi CHIP Special WinXP. Este un instrument flexibil si poti sa ai un intreg sistem de operare cu aplicatii folositoare pe un CD (poti sa si arzi cu nero, sa copiezi fisiere de pe partitii NTFS etc.)