Client de Bittorrent

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

SUPERVISOR

Client de Bittorrent

Post by SUPERVISOR »

Am nevoie de un client de bittorrent care sa consume putine resurse. Actualmente folosesc Bitcomet, datorita suportului proxy, dar pe un calculator cu 256ram, se misca ca un diapozitiv. Aveti vreo recomandare?
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

ABC
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
zxp

Post by zxp »

Fulldls sau Bitlord
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
y0py

Post by y0py »

Azureus pentru Linux.
dragosn81

Post by dragosn81 »

BitSpirit
Cristianu

Post by Cristianu »

y0py wrote:Azureus pentru Linux.
merge stabil in windows?
On my signal,unleash hell !!!
NightWalker

Post by NightWalker »

dragosn81 wrote:BitSpirit
5 stele si de la mine.
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
BlackNight

Post by BlackNight »

Cristianu wrote:
y0py wrote:Azureus pentru Linux.
merge stabil in windows?
La mine merge perfect si in Windows si in Linux.
Recomand. :wink:
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

BlackNight wrote:
Cristianu wrote: merge stabil in windows?
La mine merge perfect si in Windows si in Linux.
Numai ca e scris in Java si cu 256 de ram, daca nu ai proc puternic, o sa se miste ca naiba.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
y0py

Post by y0py »

void wrote:
BlackNight wrote: La mine merge perfect si in Windows si in Linux.
Numai ca e scris in Java si cu 256 de ram, daca nu ai proc puternic, o sa se miste ca naiba.
Taman Java-ul ii asigura portabilitatea. Stabilitatea este exemplara.
mark``

Post by mark`` »

un torrent este un fel de dc++?
Cauta lumina, te va scuti de durere!
Corbu'

Post by Corbu' »

Este tot un fel de sharing P2P dar torrent nu este compatibil DC++.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
Edge

Post by Edge »

BitLord sau BitTornado, ultimul e poate cel mai simplu si cel care consuma extrem de putin resurse.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
radio

Post by radio »

SUPERVISOR problema ta nu vine de la BitComet. eu il folosesc pe un Pentium 2 la 400MHz cu 128M RAM si nici nu se cunoaste ca ruleaza in fundal.
mark``

Post by mark`` »

aveti idee de unde pot face rost de adrese pt azureus?
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Adrese de download? Piraterie? Nu sunt permise astfel de informatii pe forum. Vezi regulamentul.
NightWalker

Post by NightWalker »

NightWalker wrote:
dragosn81 wrote:BitSpirit
5 stele si de la mine.
Ăă... imi retrag afirmatia. BitSpirit imi omora HDD cand d/l un fisier mare la o viteza substantiala (2-3 MB), insa BitComet ruleaza in background si nici nu se simte download-ul la viteze mari.
Image
BlackNight

Post by BlackNight »

Imi retrag si eu propunerea deoarece la un torrent de ~4GB imi omoara procesorul.
mark``

Post by mark`` »

Fishbone, nu te supara dar ce se vorbeste pe topicul asta e la fel de ilegal cum intreb eu de adrese pt. torent. Programele de bittorent nu sunt ilegale (ma refer la scop)?
NightWalker

Post by NightWalker »

Nu sunt ilegale. P2P e legal atat timp cat se face schimb de fisiere in scop educational sau se schimba programe freeware (in teorie :D). Nu e nimic ilegal sau warez in a-ti spune parerea despre un anume program, fie el P2P, client FTP sau Hub DC++.
Image
radio

Post by radio »

protocolul BitTorrent este o metoda foarte eficienta de a distribui fisiere de dimensiuni mari. de exemplu, multe distributii de Linux se pot obtine pe acesta cale (Slackware ofera torrentul chiar pe site-ul official).

revenind la subiect : a aparut BitComet 0.59 cu suport pentru DHT (Distributed Hash Table). gata cu "cannot connect to tracker"!!! info : http://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_hash_table . si am download-at si download-ez fisiere de citiva giga pe P2-ul meu la 400MHz fara sa se simta macar ca e acolo.
sorin

Post by sorin »

şi cel mai rapid, în opinia voastră, care e?
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
im0rtel

Post by im0rtel »

Muad'Dib wrote:şi cel mai rapid, în opinia voastră, care e?
Rapid? Daca te referi la viteza cu care se transfera un fisier,programul cu care transferi nu are o mare importanta.
Aici joaca un rol important:rata de transfer pe care o ai,calitatea siteului de pe care tragi,numarul de useri la care esti conectat in acelasi timp pentru a scoate un fisier...Mai putin programul cu care faci asta. El poate, in functie de numarul de utilizatori ai siteului , sa iti ofere un numar mai mare de conexiuni.Eu folosesc Bitlord.
Last edited by im0rtel on Mon Jun 13, 2005 11:47 am, edited 1 time in total.
sorin

Post by sorin »

mă refer la faptul că, ultimul download mare cu BitComet 0.59 avea original 3.91 giga, el a tras în total 4.8 Giga, fără să apară rubbish data dropped. de ce? viteza de down nu e mare ca să apară erori, e chiar molcomă şi are vreme să rumege ce trage. am făcut o comparaţie cu Azureus şi timpul în care trăgeam de pe aceeaşi origine de trackeri cu el, pentru 100 de mega, de exemplu, era mult mai mic, evident la aceeaşi viteză de download. Din păcate Azureus nu este stabil la mine, din motive care mă depăşesc, după un timp îmi face mari probleme.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
Keos

Post by Keos »

Am o problema cu BitComet 0.70, nu pot downloada cu el nimic deoarece imi foloseste procesorul intr-un mod nesimtit, a trebuit sa revin la 0.61, a mai patit cineva asa ceva ?
There is no order...
Lorant

Post by Lorant »

BitLord
Saltwater

Post by Saltwater »

Mama dar vad ca nimeni de pe aici nu recomanda uTorrent ... Este un client foarte compact (are un executabil de 170kb), e foarte user friendly, in principal are o interfata Azureus like. Stabil este, optiuni suficiente ofera, consumul de resurse e ca si inexistent pentru ceea ce ofera. Download it, try it and unleash the power of BT :D.
Blogovizor
Home is where the ~/.bashrc is.
Bluetooth

Post by Bluetooth »

Saltwater wrote:Mama dar vad ca nimeni de pe aici nu recomanda uTorrent ... Este un client foarte compact (are un executabil de 170kb), e foarte user friendly, in principal are o interfata Azureus like. Stabil este, optiuni suficiente ofera, consumul de resurse e ca si inexistent pentru ceea ce ofera. Download it, try it and unleash the power of BT :D.
Sunt perfect de acord :wink: Inainte foloseam Azureus tot timpul, si e foarte bun programul, dar mananca resurse, chiar si peste 100mb, la mine. Dar de curand am incercat si utorrent care este foarte reusit, si cel mi important nicinul simti cand e on (numai cand verifica fisierele de mari dimensiuni, peste 1-2gb, atunci se mai simte) si mananca in jur de 30, max 40 MB RAM. Deci folositil cu incredere [smilie=Respect.gif]
Velkan

Post by Velkan »

Din punctul meu de vedere, discutia se rezuma la Azureus vs. uTorrent, si merg pe al doilea pentru consumul de resurse. [smilie=maniac.gif] Am mai incercat BitSpirit si BitComet...
Bluetooth wrote:... si mananca in jur de 30, max 40 MB RAM.
uTorrent? Cred ca glumesti.
She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
NightWalker

Post by NightWalker »

BitComet este agresiv si asta se resimte in viteza cu care downloadezi (cel putin din comparatiile facute de mine), insa are ca dezavantaj foamea de RAM. uTorrent e mic si din cauza asta e preferatul multora, insa singurul motiv care m-a determinat sa renunt la BitComet in favoarea lui a fost cel legat de RAM (14-20MB vs 80-100MB). Daca ar aparea o versiune mai putin fomista :) (desi ma indoiesc), cu siguranta va urca din nou pe primul loc.
Image
Shader

Post by Shader »

Am avut BitComet, la fel si eu am intaminat niste prob. cu v.0.71 si am trecut pe µTorrent, nici nu-l simt nici nu-l schimb :)
Live in your world, get pwned in mine!
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

uTorrent e cel mai robust afaik
ice01

Post by ice01 »

Shader wrote:...am trecut pe µTorrent, nici nu-l simt nici nu-l schimb ...
Mie unul imi merge mai incet download-ul cu el decat cu BitComet, nu stiu de ce ... da ... asta e ... Cred ca un motiv este acela ca face download doar de pe TCP in timp ce Bitorrent face si de pe TCP si UDP in acelasi timp ...
Saltwater

Post by Saltwater »

Bluetooth wrote:... si mananca in jur de 30, max 40 MB RAM.
Dude maxim mi-a luat ever uTorrent ~11 MB de RAM si 14 de pagefile. La 65 de torrenti in client nu as zice ca am asa putini.

Azureus l-am folosit multa vreme si pot sa zic ca nu din ratiuni de resurse am renuntat la el desi iti zic cu mana pe inima ca ruleaza intr-un Java Virtual Machine de 128 MB deci cam pe la 127 MB de RAM si 255 MB de pagefile + 10-15 % proc se invartea cand ajungea la maximul de resurse ocupate. Daca ar fi sa mai zic ceva legat de Azureus pentru ca m-am abtinut sa spun de prima data: nu merita sa iti omori masina daca folosesti Windows just for the sake of Java for Pete's sake. In plus face handshake-urile mai incet decat alti clienti deci in caz de eRDeeSh unde mai pica conexiunea in mod regulat dupa cine sti ce regula de iteratie numai de ei stiuta (sau poate e recursiva? :P) iti rogi moartea cu Azureus cateodata daca e torrent cu putini seederi (si iti zic asta din experineta). In plus mai are o problema Azureusul (ultimul, parca 2.5.0.0 este ala): face announcement-ul inainte de vreme si incalca regulile stabilite de tracker ducand la floodarea acestuia. Ca sa iti dau o statistica: din cauza acestui comportament neobisnuit (nu a fost catalogat chiar bug) uTorrent functioneaza dupa regulile stabilite de tracker in timp de Azureus face cam de 9.9 ori mai multe requesturi/peer. Deja pe unele trackere s-au luat masuri impotriva acestui comportament si pana la rezolvarea situatiei nu mi-ar fi mare asa zisa mirare in caz ca aceasta versiune va lua ban. [LINK].

BitComet sincer nu mi-a imprimat pe retina nici o diferenta notabila in viteza de download fata de uTorrent (o sa imi completez afirmatia mai jos) dar daca iti duce sistemul sau nu doresti si altceva inafara de BT pe 256 RAM atunci merge. In rest legat de alti clienti: BitLord este o clona nu foarte reusita de BitComet si nu merita bataia de cap, ABC nu a reusit niciodata sa ma impresioneze cu implementarea lui, poate din motivul urmator: nu are o implementare care sa impresioneze. Clientul original BitTorrent (ajuns pe la versiune 4 si ceva parca) este suficient celor care notiunea de adresa de IP si notiunea de listening port sunt notiuni abstracte imposibil de inteles. Daca ar mai fi ceva ce nu recomand masinilor puturoase (si nu numai din pricina implementarii defectuoase a unor functii care fac protocolul BT sa schiopeze un pic): BitTorrent++, Nova Torrent, TorrentStorm.

Completarea afirmatiei de mai sus: pe masinile care ruleaza WinXP SP2 numarul maxim de Outgoing TCP connections este limitat la 10 datorita politicii Microsoft de a ne proteja impotriva virusilor/troienilor care ar putea abuza de acest fel de conexiuni odata "instalati in sistem". OARE? Altfel spus limitarea intervine cateodata sau de fiecare data (depinde de caz) din sistemul de operare si nu din client. Pentru rezolvare exista un patch aici. Este recomandata setarea de conexiuni undeva intre 50-100 si neaparat nu mai mult de 100 recomand. Un sistem patch-uit o sa stie mai multe conexiuni astfel:
uTorrent -> Options > Preferences > Advanced options > net.max_halfopen si setezi o valoare care sa aiba maxim 80% din numarul maxim de outgoing TCP connections permis de OS. Idem pentru utilizatorii de:
BitComet -> Options > Preferences > Connection > max half-open TCP.

Pentru mai multe detalii despre acest tweak dati un click aici.

In rest daca tot am inceput sa dau din taste mai zic urmatoarele: Limitarea de viteza este indicata pentru a nu perturba celelalte activitati dependente de conexiunea la Internet si chiar modul de operare al protocolului in sine. Se recomanda: limitarea vitezei de download la maxim 95% din viteza maxima permisa de provider, limitarea vitezei de upload la maxim 80% din vitexa maxima permisa de provider.

Ar mai fi recomandat limitarea numarului maxim de conexiuni pe torrent la: 1.3*upload speed, numarul de sloturi de upload sa se limiteze dupa urmatoarea regula: 1 + (upload speed / 6). Alte recomandari: schimbarea portului pe care asculta clientul de BT (6881-6999 - undeva prin acest interval) daca acesta este cumva blacklisted (tracker, ISP, etc.), optimizarea conexiunii la Internet folosind The TCP optimizer.

Ultima recomandare dar nu si cea de pe urma: encriptarea traficului si asta nu doar pentru placerea de a oftica providerul ca nu are habar ce naiba transferi tu toata ziua. Urmeaza asa:
uTorrent -> Options > Preferences > Network si se umbla la Protocol encryption. Se recomanda 'Enabled' si daca se observa o scadere a vitezei de trafic se recomanda 'Forced'. Indicat este sa fie lasata activata optiunea de 'Allow legacy incoming connections' pentru a se putea conecta la tine (caz in care nu esti in situatia firewalled/fara port forwardat/ICS) pentru a se putea conecta la tine clientii care fie nu folosesc enctiptarea traficului fie difera modul de implementare a acestei encriptari si exista caz de conflict (s-ar putea in acest caz sa nu fie comunicatie intre clienti).
BitComet -> Options > Preferences > Advanced > Connection unde ai Protocol Encryption (Avoid ISP block BT Protocol). Mai intai se recomanda 'Auto Detect' iar daca lucrurile functioneaza brici sa se incerce un 'Always'.
Leto Atreides wrote:Din punctul meu de vedere, discutia se rezuma la Azureus vs. uTorrent
As zice ca se rezuma la uTorrent vs. BitComet.

Later Edit:
Porturile care de regula sunt blacklisted pentru traficul P2P:

Direct Connect 411 - 413
Kazaa 1214
eDonkey 4662
Gnutella 6346 - 6347
BitTorrent 6881 - 6889

PS: omul a dechis topicul prin mai. Acu am vazut deci agitatie degeaba acum prin septembrie :D. Recomandarile se pare ca raman pentru prezent si viitor.
Last edited by Saltwater on Wed Jun 20, 2007 1:10 am, edited 7 times in total.
Blogovizor
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Un vot si din partea mea pentru uTorrent. Si pot sa spun, ca am incercat cam toti clientii pomeniti pe acest thread.
CANARIS

Post by CANARIS »

Un vot pentru BitComet :thumbleft:
Always Outnumbered. Never Outgunned.
Saltwater

Post by Saltwater »

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... t_software - pentru amatorii de comparatii intre clientii de BT :D.

http://en.wikipedia.org/wiki/UTorrent - ceva despre uTorrent ...
http://en.wikipedia.org/wiki/BitComet - si aici ceva despre BitComet ...
Blogovizor
Keos

Post by Keos »

Si eu zic ca singurii concurenti reali in domeniu sunt BitComet si uTorent. Am folosit si eu uTorent si pot spune ca e foarte bun dar pur si simplu m-am obisnuit foarte mult cu BitComet si nu as renunta la el, deocamdata am ramas la ver. 0.61 din cauza problemelor cauzate de ver. 070(folosirea excesiva a procesorului), imi foloseste aproximativ 50 Mb de RAM, lucru care nu ma deranjeaza pt ca am 1 Gb, in aceste conditii am "rezultatele" astea:
Image
There is no order...
myx4ever

Post by myx4ever »

eu folosesc Azureus de cand ma stiu . A fost primul care l-am folosit si am ramas la acesta. Nu stiu cum se comporta altele dar cu el m-am obisnuit si nu am intampinat probleme.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
The Godfather

Post by The Godfather »

Keos wrote:Si eu zic ca singurii concurenti reali in domeniu sunt BitComet si uTorent. Am folosit si eu uTorent si pot spune ca e foarte bun dar pur si simplu m-am obisnuit foarte mult cu BitComet si nu as renunta la el, deocamdata am ramas la ver. 0.61 din cauza problemelor cauzate de ver. 070(folosirea excesiva a procesorului), imi foloseste aproximativ 50 Mb de RAM, lucru care nu ma deranjeaza pt ca am 1 Gb
Pe mine ma deranjeaza pt ca foloseste prea multe resurse. Ma gandesc sa trec pe uTorrent.
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Post Reply