Client de Bittorrent
Moderator: Moderatori
-
Client de Bittorrent
Am nevoie de un client de bittorrent care sa consume putine resurse. Actualmente folosesc Bitcomet, datorita suportului proxy, dar pe un calculator cu 256ram, se misca ca un diapozitiv. Aveti vreo recomandare?
- Dr. Voidberg
- Moderator
- NightWalker
- BlackNight
- Dr. Voidberg
- Moderator
Numai ca e scris in Java si cu 256 de ram, daca nu ai proc puternic, o sa se miste ca naiba.BlackNight wrote:La mine merge perfect si in Windows si in Linux.Cristianu wrote: merge stabil in windows?
Recomand.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
BitLord sau BitTornado, ultimul e poate cel mai simplu si cel care consuma extrem de putin resurse.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
- NightWalker
Ăă... imi retrag afirmatia. BitSpirit imi omora HDD cand d/l un fisier mare la o viteza substantiala (2-3 MB), insa BitComet ruleaza in background si nici nu se simte download-ul la viteze mari.NightWalker wrote:5 stele si de la mine.dragosn81 wrote:BitSpirit

Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
- BlackNight
- NightWalker
Nu sunt ilegale. P2P e legal atat timp cat se face schimb de fisiere in scop educational sau se schimba programe freeware (in teorie
). Nu e nimic ilegal sau warez in a-ti spune parerea despre un anume program, fie el P2P, client FTP sau Hub DC++.

protocolul BitTorrent este o metoda foarte eficienta de a distribui fisiere de dimensiuni mari. de exemplu, multe distributii de Linux se pot obtine pe acesta cale (Slackware ofera torrentul chiar pe site-ul official).
revenind la subiect : a aparut BitComet 0.59 cu suport pentru DHT (Distributed Hash Table). gata cu "cannot connect to tracker"!!! info : http://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_hash_table . si am download-at si download-ez fisiere de citiva giga pe P2-ul meu la 400MHz fara sa se simta macar ca e acolo.
revenind la subiect : a aparut BitComet 0.59 cu suport pentru DHT (Distributed Hash Table). gata cu "cannot connect to tracker"!!! info : http://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_hash_table . si am download-at si download-ez fisiere de citiva giga pe P2-ul meu la 400MHz fara sa se simta macar ca e acolo.
Rapid? Daca te referi la viteza cu care se transfera un fisier,programul cu care transferi nu are o mare importanta.Muad'Dib wrote:şi cel mai rapid, în opinia voastră, care e?
Aici joaca un rol important:rata de transfer pe care o ai,calitatea siteului de pe care tragi,numarul de useri la care esti conectat in acelasi timp pentru a scoate un fisier...Mai putin programul cu care faci asta. El poate, in functie de numarul de utilizatori ai siteului , sa iti ofere un numar mai mare de conexiuni.Eu folosesc Bitlord.
Last edited by im0rtel on Mon Jun 13, 2005 11:47 am, edited 1 time in total.
mă refer la faptul că, ultimul download mare cu BitComet 0.59 avea original 3.91 giga, el a tras în total 4.8 Giga, fără să apară rubbish data dropped. de ce? viteza de down nu e mare ca să apară erori, e chiar molcomă şi are vreme să rumege ce trage. am făcut o comparaţie cu Azureus şi timpul în care trăgeam de pe aceeaşi origine de trackeri cu el, pentru 100 de mega, de exemplu, era mult mai mic, evident la aceeaşi viteză de download. Din păcate Azureus nu este stabil la mine, din motive care mă depăşesc, după un timp îmi face mari probleme.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
Mama dar vad ca nimeni de pe aici nu recomanda uTorrent ... Este un client foarte compact (are un executabil de 170kb), e foarte user friendly, in principal are o interfata Azureus like. Stabil este, optiuni suficiente ofera, consumul de resurse e ca si inexistent pentru ceea ce ofera. Download it, try it and unleash the power of BT
.

Blogovizor
Home is where the ~/.bashrc is.
Sunt perfect de acordSaltwater wrote:Mama dar vad ca nimeni de pe aici nu recomanda uTorrent ... Este un client foarte compact (are un executabil de 170kb), e foarte user friendly, in principal are o interfata Azureus like. Stabil este, optiuni suficiente ofera, consumul de resurse e ca si inexistent pentru ceea ce ofera. Download it, try it and unleash the power of BT.

![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Din punctul meu de vedere, discutia se rezuma la Azureus vs. uTorrent, si merg pe al doilea pentru consumul de resurse.
Am mai incercat BitSpirit si BitComet...
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
uTorrent? Cred ca glumesti.Bluetooth wrote:... si mananca in jur de 30, max 40 MB RAM.
She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
- NightWalker
BitComet este agresiv si asta se resimte in viteza cu care downloadezi (cel putin din comparatiile facute de mine), insa are ca dezavantaj foamea de RAM. uTorrent e mic si din cauza asta e preferatul multora, insa singurul motiv care m-a determinat sa renunt la BitComet in favoarea lui a fost cel legat de RAM (14-20MB vs 80-100MB). Daca ar aparea o versiune mai putin fomista
(desi ma indoiesc), cu siguranta va urca din nou pe primul loc.

Mie unul imi merge mai incet download-ul cu el decat cu BitComet, nu stiu de ce ... da ... asta e ... Cred ca un motiv este acela ca face download doar de pe TCP in timp ce Bitorrent face si de pe TCP si UDP in acelasi timp ...Shader wrote:...am trecut pe µTorrent, nici nu-l simt nici nu-l schimb ...
Dude maxim mi-a luat ever uTorrent ~11 MB de RAM si 14 de pagefile. La 65 de torrenti in client nu as zice ca am asa putini.Bluetooth wrote:... si mananca in jur de 30, max 40 MB RAM.
Azureus l-am folosit multa vreme si pot sa zic ca nu din ratiuni de resurse am renuntat la el desi iti zic cu mana pe inima ca ruleaza intr-un Java Virtual Machine de 128 MB deci cam pe la 127 MB de RAM si 255 MB de pagefile + 10-15 % proc se invartea cand ajungea la maximul de resurse ocupate. Daca ar fi sa mai zic ceva legat de Azureus pentru ca m-am abtinut sa spun de prima data: nu merita sa iti omori masina daca folosesti Windows just for the sake of Java for Pete's sake. In plus face handshake-urile mai incet decat alti clienti deci in caz de eRDeeSh unde mai pica conexiunea in mod regulat dupa cine sti ce regula de iteratie numai de ei stiuta (sau poate e recursiva?

BitComet sincer nu mi-a imprimat pe retina nici o diferenta notabila in viteza de download fata de uTorrent (o sa imi completez afirmatia mai jos) dar daca iti duce sistemul sau nu doresti si altceva inafara de BT pe 256 RAM atunci merge. In rest legat de alti clienti: BitLord este o clona nu foarte reusita de BitComet si nu merita bataia de cap, ABC nu a reusit niciodata sa ma impresioneze cu implementarea lui, poate din motivul urmator: nu are o implementare care sa impresioneze. Clientul original BitTorrent (ajuns pe la versiune 4 si ceva parca) este suficient celor care notiunea de adresa de IP si notiunea de listening port sunt notiuni abstracte imposibil de inteles. Daca ar mai fi ceva ce nu recomand masinilor puturoase (si nu numai din pricina implementarii defectuoase a unor functii care fac protocolul BT sa schiopeze un pic): BitTorrent++, Nova Torrent, TorrentStorm.
Completarea afirmatiei de mai sus: pe masinile care ruleaza WinXP SP2 numarul maxim de Outgoing TCP connections este limitat la 10 datorita politicii Microsoft de a ne proteja impotriva virusilor/troienilor care ar putea abuza de acest fel de conexiuni odata "instalati in sistem". OARE? Altfel spus limitarea intervine cateodata sau de fiecare data (depinde de caz) din sistemul de operare si nu din client. Pentru rezolvare exista un patch aici. Este recomandata setarea de conexiuni undeva intre 50-100 si neaparat nu mai mult de 100 recomand. Un sistem patch-uit o sa stie mai multe conexiuni astfel:
uTorrent -> Options > Preferences > Advanced options > net.max_halfopen si setezi o valoare care sa aiba maxim 80% din numarul maxim de outgoing TCP connections permis de OS. Idem pentru utilizatorii de:
BitComet -> Options > Preferences > Connection > max half-open TCP.
Pentru mai multe detalii despre acest tweak dati un click aici.
In rest daca tot am inceput sa dau din taste mai zic urmatoarele: Limitarea de viteza este indicata pentru a nu perturba celelalte activitati dependente de conexiunea la Internet si chiar modul de operare al protocolului in sine. Se recomanda: limitarea vitezei de download la maxim 95% din viteza maxima permisa de provider, limitarea vitezei de upload la maxim 80% din vitexa maxima permisa de provider.
Ar mai fi recomandat limitarea numarului maxim de conexiuni pe torrent la: 1.3*upload speed, numarul de sloturi de upload sa se limiteze dupa urmatoarea regula: 1 + (upload speed / 6). Alte recomandari: schimbarea portului pe care asculta clientul de BT (6881-6999 - undeva prin acest interval) daca acesta este cumva blacklisted (tracker, ISP, etc.), optimizarea conexiunii la Internet folosind The TCP optimizer.
Ultima recomandare dar nu si cea de pe urma: encriptarea traficului si asta nu doar pentru placerea de a oftica providerul ca nu are habar ce naiba transferi tu toata ziua. Urmeaza asa:
uTorrent -> Options > Preferences > Network si se umbla la Protocol encryption. Se recomanda 'Enabled' si daca se observa o scadere a vitezei de trafic se recomanda 'Forced'. Indicat este sa fie lasata activata optiunea de 'Allow legacy incoming connections' pentru a se putea conecta la tine (caz in care nu esti in situatia firewalled/fara port forwardat/ICS) pentru a se putea conecta la tine clientii care fie nu folosesc enctiptarea traficului fie difera modul de implementare a acestei encriptari si exista caz de conflict (s-ar putea in acest caz sa nu fie comunicatie intre clienti).
BitComet -> Options > Preferences > Advanced > Connection unde ai Protocol Encryption (Avoid ISP block BT Protocol). Mai intai se recomanda 'Auto Detect' iar daca lucrurile functioneaza brici sa se incerce un 'Always'.
As zice ca se rezuma la uTorrent vs. BitComet.Leto Atreides wrote:Din punctul meu de vedere, discutia se rezuma la Azureus vs. uTorrent
Later Edit:
Porturile care de regula sunt blacklisted pentru traficul P2P:
Direct Connect 411 - 413
Kazaa 1214
eDonkey 4662
Gnutella 6346 - 6347
BitTorrent 6881 - 6889
PS: omul a dechis topicul prin mai. Acu am vazut deci agitatie degeaba acum prin septembrie

Last edited by Saltwater on Wed Jun 20, 2007 1:10 am, edited 7 times in total.
Blogovizor
- RIP-Toranagah
- RIP
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... t_software - pentru amatorii de comparatii intre clientii de BT
.
http://en.wikipedia.org/wiki/UTorrent - ceva despre uTorrent ...
http://en.wikipedia.org/wiki/BitComet - si aici ceva despre BitComet ...

http://en.wikipedia.org/wiki/UTorrent - ceva despre uTorrent ...
http://en.wikipedia.org/wiki/BitComet - si aici ceva despre BitComet ...
Blogovizor
Si eu zic ca singurii concurenti reali in domeniu sunt BitComet si uTorent. Am folosit si eu uTorent si pot spune ca e foarte bun dar pur si simplu m-am obisnuit foarte mult cu BitComet si nu as renunta la el, deocamdata am ramas la ver. 0.61 din cauza problemelor cauzate de ver. 070(folosirea excesiva a procesorului), imi foloseste aproximativ 50 Mb de RAM, lucru care nu ma deranjeaza pt ca am 1 Gb, in aceste conditii am "rezultatele" astea:

There is no order...
- The Godfather
Pe mine ma deranjeaza pt ca foloseste prea multe resurse. Ma gandesc sa trec pe uTorrent.Keos wrote:Si eu zic ca singurii concurenti reali in domeniu sunt BitComet si uTorent. Am folosit si eu uTorent si pot spune ca e foarte bun dar pur si simplu m-am obisnuit foarte mult cu BitComet si nu as renunta la el, deocamdata am ramas la ver. 0.61 din cauza problemelor cauzate de ver. 070(folosirea excesiva a procesorului), imi foloseste aproximativ 50 Mb de RAM, lucru care nu ma deranjeaza pt ca am 1 Gb
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!