Cum se curata si intretine o camera digitala?
Moderator: Moderatori
Cum se curata si intretine o camera digitala?
Cum se curata ecranul, obiectivul sau cum se intretine camera?
Mereu pune cineva mana pe ecranul LCD de la camera ea si ma enerveaza ingrozitor sa vad urme pe display. Cum pot sa il curat mereu fara sa fie in detrmentul aparatului? Si tips and tricks daca stiti, nu va sfiiti sa le impartiti.
Mereu pune cineva mana pe ecranul LCD de la camera ea si ma enerveaza ingrozitor sa vad urme pe display. Cum pot sa il curat mereu fara sa fie in detrmentul aparatului? Si tips and tricks daca stiti, nu va sfiiti sa le impartiti.
Last edited by Guest on Sun May 08, 2005 6:44 pm, edited 1 time in total.
- Black Shark
- Moderator
La camerele compacte e de ajuns un servetel, preferabil din microfibra (nu raman scame, etc) cu care sa stergi partile mai sensibile, nu recomand sa folosesti vreo solutie de curatat, atatat lentila exterioara a obiectivului cat si LCD-ul posibil sa aiba aplicate anumite tratamente care ar putea fi inlaturate de solutiile obisnuite de curatat
daca esti pus pe fapte mari (vrei sa cureti slot-ul card-ului, etc) am vazut ca sunt mici tuburi cu aer comprimat (presiune nu foarte mare cred) care au si un tub subtire pentru a usura curatarea locurilor mai greu accesibile
daca esti pus pe fapte mari (vrei sa cureti slot-ul card-ului, etc) am vazut ca sunt mici tuburi cu aer comprimat (presiune nu foarte mare cred) care au si un tub subtire pentru a usura curatarea locurilor mai greu accesibile
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
pai eu cand curat Lcd-ul folosesc o pensula mica din par de caprioara in inlatura foarte bine praful si alte particule...problema e cu grasimea lasata de amprente sau picaturile de apa cand ploua, sau saliva, etc. Stiu ca se sterg si cu servetele, dar ma intrebam daca exista alte metode mai eficiente?
Trusa curatzare camera foto digitala...
Domnilor - am o intrebare cu care, se pare, ii cam puteti incurca pe unii vanzatori din magazinele de specialitate:
- as vrea sa stiu daca pot gasi pe piatza un soi de trusa cu accesorii pentru curatzarea (stergere de praf lentile, inlaturarea unor particule mai fine etc.) unei camere foto digitale (eu am Canon A75 si tin la el atat de mult, incat mi-este teama si de praful de prin casa, dar ce sa mai vorbesc despre nisipul de pe o plaja!!!)??? In instructziuni se recomanda folosirea unei pensule - dar ma tem sa utilizez asa ceva, pentru ca nu stiu cat de fina trebuie sa fie pt. a nu afecta lentilele!!!
- as vrea sa stiu daca pot gasi pe piatza un soi de trusa cu accesorii pentru curatzarea (stergere de praf lentile, inlaturarea unor particule mai fine etc.) unei camere foto digitale (eu am Canon A75 si tin la el atat de mult, incat mi-este teama si de praful de prin casa, dar ce sa mai vorbesc despre nisipul de pe o plaja!!!)??? In instructziuni se recomanda folosirea unei pensule - dar ma tem sa utilizez asa ceva, pentru ca nu stiu cat de fina trebuie sa fie pt. a nu afecta lentilele!!!
- Black Shark
- Moderator
Lentila exterioara a unei camere este suficient de rezistenta incat sa faca fata aproape oricarei pensule "obisnuite", pentru a fi sigur, foloseste una cat mai "moale", nu de un anumit grad de moale, ca simti si tu daca este aspra sau moale, cheia este sa fii bland si sa nu folosesti solutii de curatat
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
- quicksilver
- Michidutza
Lentilele aparatului se curata cel mai bine cu microfibra(e un material foarte fin care nu lasa nici un fel de scame).
Microfibra gasesti aici http://www.focus94.ro si aici http://www.f64.ro. De obicei se abureste lentila putin suflind in ea si dupa aceea se sterge cu microfibra.Daca e chiar jegoasa rau de tot poti folosi si un lichid de curatare special pt lentile.Treaba nasola e ca A75 are lentila mica si ajungi mai greu la ea.
Pt. curatare (lentile si nu numai) mai poti folosi si o pompita de aer,care se gaseste tot pe la adresele de mai sus(la a 2 mai exact
).
Dar daca iti la aparatul tau asa mult cum ai precizat in primul post eu zic sa nu exagerezi cu stergerea si curatatul lentilelor fiindca oricum nu se murdaresc asa usor si risti sa mai stergi si cite un start antireflex asa putin...
Uite aici http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=2530 inca un link care te va ajuta
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Microfibra gasesti aici http://www.focus94.ro si aici http://www.f64.ro. De obicei se abureste lentila putin suflind in ea si dupa aceea se sterge cu microfibra.Daca e chiar jegoasa rau de tot poti folosi si un lichid de curatare special pt lentile.Treaba nasola e ca A75 are lentila mica si ajungi mai greu la ea.
Pt. curatare (lentile si nu numai) mai poti folosi si o pompita de aer,care se gaseste tot pe la adresele de mai sus(la a 2 mai exact

Dar daca iti la aparatul tau asa mult cum ai precizat in primul post eu zic sa nu exagerezi cu stergerea si curatatul lentilelor fiindca oricum nu se murdaresc asa usor si risti sa mai stergi si cite un start antireflex asa putin...
Uite aici http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=2530 inca un link care te va ajuta
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Cum pot curata o lentila?
Salut!
Am un Canon A510 si sunt foarte multumit de el. Problema este ca am atins din greseala lentila(sticla din interior) cu degetul si mi-a ramas "desenata" amprenta. Pozele ies bine(deci pata nu deranjeaza), dar as vrea sa stiu cum o pot curata, cum o pot sterge? Cu ce? O periuta fina e buna? Se gasesc de vanzare?
Am un Canon A510 si sunt foarte multumit de el. Problema este ca am atins din greseala lentila(sticla din interior) cu degetul si mi-a ramas "desenata" amprenta. Pozele ies bine(deci pata nu deranjeaza), dar as vrea sa stiu cum o pot curata, cum o pot sterge? Cu ce? O periuta fina e buna? Se gasesc de vanzare?
- Black Shark
- Moderator
Cum anume ai reusit sa pui degetul pe sticla din interior ? (un obiectiv este compus din mai multe lentile) sper ca de fapt e vorba de suprafata exterioara a elementului exterior al obiectivului.
in orice caz, cea mai buna metoda ar fi cu o carpa din microfibra (ca sa nu depui scame) si cu putina delicatete, in caz ca nu ai asa ceva merge si cu o tesatura fina, uniforma si cat mai putin aspra sau cu betisoare pentru urechi doar ca aici va trebui sa muncesti mai mult sa nu lasi scame, ai grija sa nu folosesti ceva murdar pentru ca daca in timp se tot intinde chiar si putin vizibil pe sticla o sa-ti scada contrastul
in general nu e o idee buna sa folosesti solutii de curatare intrucat ai putea sa afectezi stratul antireflex
data viitoare eventual foloseste serach, topicuri asemanatoare : http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=39530 http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=38800
in orice caz, cea mai buna metoda ar fi cu o carpa din microfibra (ca sa nu depui scame) si cu putina delicatete, in caz ca nu ai asa ceva merge si cu o tesatura fina, uniforma si cat mai putin aspra sau cu betisoare pentru urechi doar ca aici va trebui sa muncesti mai mult sa nu lasi scame, ai grija sa nu folosesti ceva murdar pentru ca daca in timp se tot intinde chiar si putin vizibil pe sticla o sa-ti scada contrastul
in general nu e o idee buna sa folosesti solutii de curatare intrucat ai putea sa afectezi stratul antireflex
data viitoare eventual foloseste serach, topicuri asemanatoare : http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=39530 http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=38800
Eu am folosit pielea venita cu ochelarii mei si se pare ca a mers. Mai exista niservetele speciale, umede, pentru curatarea lentilelor de ochelari si poti incerca si cu asa ceva.
Last edited by Sir Ice on Sun Sep 11, 2005 12:15 pm, edited 1 time in total.
- Black Shark
- Moderator
Daca dai camera la curatat intr-un loc nespecializat nu uita sa mentionezi ca lentilele au tratament antireflex si sa nu se bage cu solutii (chiar si daca sunt chipurile solutii speciale) producatorii nu recomanda asa ceva
Cred ca s-a referit la lentila frontala(din interior insemnand de sub protectie..)
Este foarte simplu.Cauti o bucatica de smirghel fff fin si cu ala indepartezi pata. GLUMEAM!!!
Un betisor din ala de urechi, pe vata caruia nu ai pus mana + putina abureala va rezolva problema.
Este foarte simplu.Cauti o bucatica de smirghel fff fin si cu ala indepartezi pata. GLUMEAM!!!
Un betisor din ala de urechi, pe vata caruia nu ai pus mana + putina abureala va rezolva problema.
Gigabyte GA965-p S3 / Intel 5300@ 3,5ghz / 5G ddr2 / hashdedeuri /video neimportant.
Canon 5Dmk1;Canon 450D;24-105L is usm ; 430 ex ; YN602RF`s& YN460IIstrobes
Nu, pielea de caprioara e cea mai proasta alegere.Retine particule infime de praf, care, la stergerea obiectivului zgarie stratul antireflex sau chiar lentila frontala.
Gigabyte GA965-p S3 / Intel 5300@ 3,5ghz / 5G ddr2 / hashdedeuri /video neimportant.
Cu ce curat lentila de la aparatul foto?
Salut! Am un Canon A610 si are lentila un pic patata deoarece am facut poze si pe vreme mai rea
As vrea sa stiu cu ce sterg lentila fara sa o zgarii si fara sa distrug stratul antireflexie de pe lentila. Ma gandeam sa folosesc acel servetel din material foarte fin de la ochelarii lui maicamea 

Inscrieri in noul sezon! -> prima liga de Counter Strike: Source din Romania www .cstrikesource.ro
- RIP-Toranagah
- RIP
Lentilele unui aparat foto se curata numai daca este absolut necesar (si cat mai rar posibil, pentru a nu distruge pelicula antireflectie). Cateva urme ale picaturilor de apa sau ceva praf nu influenteaza calitatea pozelor.
Pentru a indeparta praful, se recomanda o pensula din par de veverita, unele au si o mica pompa de aer atasata. Pentru celelalte depuneri se poate folosi linistit o bucata de tesatura din bumbac, curata si umezita putin cu apa distilata. Pentru petele mai "agresive" se gasesc solutii speciale in magazinele de profil.
Pentru a indeparta praful, se recomanda o pensula din par de veverita, unele au si o mica pompa de aer atasata. Pentru celelalte depuneri se poate folosi linistit o bucata de tesatura din bumbac, curata si umezita putin cu apa distilata. Pentru petele mai "agresive" se gasesc solutii speciale in magazinele de profil.
- Black Shark
- Moderator
Stiu ca la mine te referi...SCUZE!
Inscrieri in noul sezon! -> prima liga de Counter Strike: Source din Romania www .cstrikesource.ro
- The Godfather
Am crezut ca am niste particule de praf pe obiectiv(Canon A400) si am incercat sa le 'matur' cu pensule cu par din ala de veverita, dar din pacate sunt pete. Ma enerveaza ca atunci cand fac pozele cu blitz, petele apar pe poze si sunt deranjante.
Poate ma ajuta cineva din Oradea cu un tip...pe unde gasesc si eu servetele din alea care curata obiectivele aici in oras? Sau cum altfel as putea sa curat obiectivul, fara sa cauzez damage. Grazzi.
Poate ma ajuta cineva din Oradea cu un tip...pe unde gasesc si eu servetele din alea care curata obiectivele aici in oras? Sau cum altfel as putea sa curat obiectivul, fara sa cauzez damage. Grazzi.
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!