Problema cu DVD-RW

Exprimându-ne plastic, sunt cutii albe. Ştiinţific vorbind, CD-uri, DVD-uri, CD-RW-uri, drive-uri, combo etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
MegaDeth

Problema cu DVD-RW

Post by MegaDeth »

Am o problema cu un DVD-RW Thosiba SD-R5112, si anume ca nu mai vrea sa citesca dvd-uri, ledul ramane tot aprins si invarte discul.Numai ca cd-urile le citeste.Problema a aparut cand am scris 3 dvd-uri si la al treilea a dat burn process failed.Am si curatat lentila ,dar nimic.Sa inteleg ca nu mai exista sanse sa mearga?:(
withholding part of the truth is the same as lying
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Incearca unitatea pe un alt calculator. Daca problema persista, du-l inapoi la magazin(in caz ca mai ai garantie).
Only the mediocre work at their best...
vlad.turbuleasa

Post by vlad.turbuleasa »

Si eu am o problema cu DVD-RW-ul meu .. am dus DVD-ul pe un alt comp mai bun ca si al meu (difera memoria RAM eu am 512DDR si el avea 1Gbddr) si o mers superb dar la mine nu vrea sa scrie cu NERO dvd-urile....incarca wooferu` si dupa ceii la 100% se blocheaza nero` :(( ...De la un timp faceam Imagini DVD cu nero si apoi le scriam cu Alchool care le scria dar problema e ca acuma nici nu tare maio vrea sa le citeasca :((...am stat 5 minute la un DVD sa-l citeasca si atunci il scrisesem :(( ...some one can HELP me ??
vlad.turbuleasa

Am uitat sa mentionez ca e un LG care scrie pana la 16x (cica) HELP PLZ!
Datimi o idee cesafac cu el ?
mark``

Post by mark`` »

Reinstal windows & drivers! New version of NERO!
Cauta lumina, te va scuti de durere!
vlad.turbuleasa

Pei am instalat windowsul aika Nemesis 2.0 si tot nu vrea sa scrie acuma mi-am pus XP pro` simpu si imi scrie DVD-urile....si nu cred ca DVD-RAM-ul are drivere speciale...daca voi stiti de ceva drivere informatima si pemine...dar daca pun iara nemesisul iara nu o sa nici citeasca DVD-urile !...
NightWalker

Post by NightWalker »

Un nou firmware poate ajuta. Sa inteleg ca vorbim despre LG4163, care suporta si DVD-RAM ?
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
vlad.turbuleasa

Da cred ca despre ala e vorba ...adika nu mai gasesc factura ...da o sama uit sa vad ce am postat pe alt topic si o sa-ti zic ...dar totusi pt mine explica-mi cei ala firmewall si de unde il pot scoate ??....un site ceva !?
NightWalker

Post by NightWalker »

Firmware. Este un fel de BIOS al unei componente hardware, in cazul tau unitatea optica. In cazul in care ai modelul mentionat mai sus, te pot ajuta cu ultima versiune si cu eventuale instructiuni de updatare. Verifica insa ce model de unitate ai si mai ales ce versiune de firmware (daca ai cumva Nero instalat, iti arata Nero InfoTool din pachetul Nero Burning Rom).

PS: verifica atent modelul DVD-RW: LG4163, LG4163B, etc
Image
vlad.turbuleasa

Da ai dreptate exact de LG-ul ala e vorba LG GSA-4163B :((.....plz HELP !!
NightWalker

Post by NightWalker »

Mai intai de toate, asigura-te ca unitatea optica e setata ca master pe canalul IDE secundar (pe primul canal ar trebui sa se afle HDD de pe care bootezi). Pe acelasi canal secundar, nu trebuie sa mai fie conectata nici o alta unitate (nici ROM, si nici vreun HDD). Odata setata ca master (verifica si setarea jumperului din spatele DVD-RW, trebuie pus pe pozitia de master, desi cred ca asa a venit din fabrica - cel putin la mine), re-verifica cu Nero InfoTool sau chiar in Device Manager pozitia unitatii, pentru a fi sigur de ea, si mai ales pentru a nu cauza probleme inutile. Dupa ce ai verificat toate astea, opreste absolut toate aplicatiile, inclusiv antivirus, firewall, screensaver, winamp :D si orice altceva. De asemenea, eu m-am deconectat si de la reteaua locala, pentru un plus de siguranta. Daca ai procesorul sau memoriile overclock-ate, e timpul sa le dai un timp de respiro si sa revii la setarile default.

Ultima versiune de firmware (A104), pentru modelul LG4163B, o gasesti aici. O downloadezi, faci ce ti-am zis mai sus, si apoi rulezi fisierul GSA4163A104.exe. In stanga iti va aparea versiunea ta de firmware iar in dreapta versiunea noua. Daca esti sigur ca e totul in regula, apesi butonul de rosu "update", astepti 1 minut, dupa care butonul va deveni verde si iti va cere sa restartezi calculatorul. Daca totul a fost OK, windows-ul ar trebui sa recunoasca unitatea din nou, si cu ocazia asta, poate se vor ameliora si performantele RW catre unele discuri. Eu o detin de prea putin timp ca sa imi fac o parere obiectiva, insa am scris vreo 20 de DVD+R (niste Raxoane verzi, mai ieftine ca braga :D) si nu am avut nici un stres (cu versiunea 103, cu 104 inca nu am scris nimic, dar nu cred sa fie probleme, dimpotriva :) ).

Bafta !
Attachments
LG.JPG
Image
NightWalker

Post by NightWalker »

Ei, cum a mers ? Ai reusit ceva ?
Image
vlad.turbuleasa

Deocamdata trebe saschimb WINGOZUL si sa pun inapoi NEMESIS-ul...si o sa postez dupa k ?...asta o safie sambata...k ?
costyy

Post by costyy »

pai incearca sa nu pui nemesisu ca parca baga si drivere win nemesisu si sar putea sa fie si dacolo baiu incearca un windws fara artficii

NightWalker toate dvdrw lg stiu dvdram mai putin 4161
NightWalker

Post by NightWalker »

Incercam sa "restrang" aria pentru a-l ajuta. Oricum, un windows AIO e cea mai proasta solutie ever. Mai bine incearca o instalare curata, dupa care iti instalezi tu singur ce programe vrei si mai ales, de care ai nevoie, fara sa fii nevoit sa inghiti toate prostiile pe care le baga asa-zisul Nemesis asta. Mai ales ca la 3 GB si ceva, ma intreb cat timp iti ia sa il instalezi.
Image
sorin

Post by sorin »

în cazul lui vlad, e de vină acea "distribuţie" de win. aruncă cd-ul liniştit.
rescrierea firmware-ului ar putea fi o soluţie pentru iniţiatorul topicului, însă.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
Post Reply