Ce HDD-uri ,,pica" mai des?

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Ce hdd-uri crapa mai des?

IBM
88
16%
Maxtor
190
35%
Samsung
24
4%
Seagate
58
11%
Western Digital
75
14%
Altii (Nikimi,Fujitsu,Quantum, etc)
113
21%

Total votes: 548

Andrew

Post by Andrew »

Apropo, mai am un WD Caviar de 2,5 GB [smilie=Grin-Nod.gif] vechi de ..... 10 ani [smilie=Grin-Nod.gif] si merge ca nou dar in loc de obisniutele led-uri indicatoare, activitatea sa este indicata pe un fond sonor foarte precis, astfel incat nu mai auzi nimic inafara de HDD [smilie=Grin-Nod.gif]
Image
chrisTopher

Post by chrisTopher »

Ceea ce conteaza este lotul hdd-ului. Daca ai ghinion si ai nimerit un lot cu probleme, atunci o sa ai si tu probleme. Else, cine vrea performanta poate alege MAXTOR, cine vrea silentiozitate: SEAGATE + SAMSUNG, iar WD habar nam ce ofera, dar am o repulsie instinctiva fata de ei.
dark as night
sonic

Post by sonic »

inainte de acest WD am avut un maxtor care s-a dus, deci am votat Maxtor.
isi merita locul 1 :P
ioncic

Post by ioncic »

Am avut un WD (15 gb) a lucrat cam vreo 3 ani fara sa faca vreo problema... mi-am luat un Samsung SP1614N si undeva peste o luna mi-a murit WD-ul de nu-i mai puteam face nimic( cineva mi-a spus ca capurile sunt de vina dar dupa cum se purta el se pare ca mai avea ceva ) ... am zis ca-s norocos(mi-am luat la timp un HDD bun)
... a mai fost un Maxtor de 40 gb( a avut 1an-sau 1.5) ca de curind mi-a murit si el....
[NONE]
ioncic

Post by ioncic »

:sad1:Am avut un WD (15 gb) a lucrat cam vreo 3 ani fara sa faca vreo problema... mi-am luat un Samsung [smilie=Respect.gif] SP1614N si undeva peste o luna mi-a murit WD-ul de nu-i mai puteam face nimic( cineva mi-a spus ca capurile sunt de vina dar dupa cum se purta el se pare ca mai avea ceva ) ... am zis ca-s norocos(mi-am luat la timp un HDD bun)
... a mai fost un Maxtor de 40 gb( a avut 1an-sau 1.5) ca de curind mi-a murit si el.... [smilie=Grin-Nod.gif]
[NONE]
toydoll

Post by toydoll »

Am avut probleme cu WD dar acum as cumpara unul!!acum o luna i-am schimbat un HDD la varul meu si i-am mai pus un Seagate de 3.4 GB(Pentium 2)m-am gandit sa pastrez WD pentru mine asa zis si facut .Trebuia sa formatez HDD meu si ramamanand fara cduri m-am gandit sa pun savegameu de la nfs U 2 la care ajunsesem la 67% pe el.Dupa instalarea pe curat a win ,imi dadea eroare si nu vedea nimic ce e pe hard!!Oare de ce??
Can pain be tragic?Can pain be deadly?Hmm...?Yes it can but it may not!!
LSD

Post by LSD »

Am un Fujitsu 3,2 GB din 1998. Am folosit PC-ul si pe post de server si nu am avut niciodata probleme cu HDD-ul.
Votez pt. MAXTOR: multi prieteni s-au "ars"... [smilie=Sign-Shithappens.gif]
sarbu_x

Post by sarbu_x »

eu am un maxtor de 40 vechi de cam 2 ani shi acuma incep sa observ cum da rateuri....dupa ce mishc un pic cablul de alimentare merge iarashi bine. [smilie=Grin-Nod.gif]
oare care e faza? [smilie=Dunno.gif]
inca nu am votat pt ca vreau sa mai ashtept sa vad dacă tuna asta! [smilie=maniac.gif]
nosferatu

Post by nosferatu »

korggis
Maxtor 60 Gb model ? pur si simplu a murit la 2 saptamini de la
cumparare. Probabil motorul de actinare platane...
Stiu si eu un prieten care si-a cumparat un Maxtor de 80GB pe SATA si s-a bulit dupa 3-4 saptamani......aşa pur si simplu. Fara sa lucreze cine stie ce programe care sa solicite HDD-ul.
Mess with the best, die like the rest!!
VaKe

Post by VaKe »

Am un IBM din iulie 2002 si a mers la greu, in special pe jocuri a fost innebunit de fratemiu si nu mai spun ca nu are racire deloc. Pana acum vre-un an aveam doar 128 SDRAM si incarca saracu ca nebunu' insa nu am ce sa-i reprosez deoarece merge ca nou si acum. Am votat Maxtor ca fiind hdd-ul ce pica cel mai des. La servici mi-a picat Maxtor de 120 GB si nu avea nici macar un an. Am incredere in Seagate, WD si IBM.
Edge

Post by Edge »

Western Digital 80GB seria JB -> mort la datorie dupa 1 an jumate de la cumparare. Dignostic: motor ars :wink:
Acum am de la un amic un Maxtor de 40GB, care daca se incalzeste tare, in functionare normala, incepe sa "clampane" si se opreste :laughing6: I-am bagat un ventilator de 8cm sub el si nu mai zice nimic [smilie=maniac.gif]
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
VaKe

Post by VaKe »

T.J. iti dau un sfat: Vinde-l !!!!!!!!!!!!!!! (cat mai merge):) Nu glumesc!
Edge

Post by Edge »

Pai, nu pot: 1) pt ca nu-i al meu si 2) ca raman eu fara HDD pana mi-l repara aia pe al meu de 80 [smilie=maniac.gif]
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
VaKe

Post by VaKe »

In cazu' asta las-o mai moale cu Maxtoru' ca sa nu fi nevoit sa-i cumperi unul nou amicului tau si in rest ce sa zic, WD e tare si sper sa-ti vina din service cat mai curand. Am mai auzit de motoras picat. Asta e, se mai intampla si la case mai mari :)
GigaLamb

IBM e (a fost) nashpa!

Post by GigaLamb »

Si mie mi-a picat un IBM Deskstar de 40GB. A clampanit pana a murit. Norocul meu a fost ca era in garantie inca(3ani) si chiar atunci nu se mai fabricau...asa ca am ales varianta de contravaloare in bani . am mai pus si eu ceva si am luat unu de 80GB. Cert este ca nu as mai lua IBM sau Hitachi cum ii spune acuma! Am aflat ca au avut multe probleme alea chiar daca erau rapide!
Sănătate!
VaKe

Post by VaKe »

Am un IBM Desktar tot de 40 GB la 7200rpm si sincer sa fiu nu am avut nici o problema pana acum. Intr-adevar cateodata mai face clank clank dar saracu merge si merge chiar destul de bine. Am mai auzit de IBM-uri picate dar eu sper sa nu am ghinion. Il am de 2 ani si 11 luni si inca merge :thumbleft: . As vrea sa stiu la cat timp ti-a picat tie, de la data achizitionarii!!! Bafta! [smilie=Respect.gif]
caraboy

Post by caraboy »

Hmmm, IBM-ul nu mai face de ceva vreme lucruri de calitate. Mi s-a stricat de 2 ori LCD-ul de la laptop, odata in garantie, a doua oara la 6 luni dupa ce a iesit din garantie. :sad1: Si acum 5 luni a picat un Deskstar de 20GB de la pc-ul tatalui meu. :sad1:
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Oho, Deskstar 40GB. Cred că seria 75GXP a avut cea mai proastă fiabilitate (cam 30~50% rata de harduri defecte) din istoria hdd-urilor bineînţeles după Quantum LCT08 (cel puţin 50% rata defecte). Dar seria 75GXP are vreo 4~5ani totuşi iar de la seria 120GXP (Thailand) Hitachi nu a mai dat gherle ba chiar dimpotrivă ...
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Zâna Măseluţă wrote:[...]iar de la seria 120GXP (Thailand) Hitachi nu a mai dat gherle ba chiar dimpotrivă ...
Eu am avut un 120GXP de 60GB si a crapat dupa aproape un an(asta era acum doi ani), pe vremea aia nu foloseam ventilatie pentru HDD-uri, posibil sa fi fost si asta de vina. Totusi nu am fost singurul cu probleme, cel care mi l-a vandut s-a plans ca a avut multe rebuturi, unele dupa numai o luna de utilizare.
Nu stiu Hitachi-urile astea cum sunt, dar de IBM-uri m-am ferit ca de ciuma dupa nefericitul eveniment, nimeni nu vrea sa se arda a doua oara. Erau foarte rapide intr-adevar, dar "live fast, die young, have a good looking corpse" nu ma pasioneaza la capitolul hdd-uri.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Momentan am Un WD de vro 3 ani si jumate..nu mi-a facut probleme pana acuma 2luni cand au inceput sa apara 2 baduri..momentan mai ma descurc cu el cat de cat dar mai mult de 3-4luni nu cred ca va mai rezista.Inainte de asta am avut un quantum care dupa un an de folosire a murit instant!
Dupa asta urmatorul pe lista e un WD 200gb SATA..sa-l vedem p'asta cum se descurca! \:D/
picz or it didn't happen
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Eu vorbesc pe baza statisticilor Storage Reliability Survey de pe storagereview.com nu din experiente individuale cu un hdd. 75GXP a fost un dezastru, 60GXP nu a fost în halul ăla de bălărie ca 75GXP dar a beneficiat din plin de reclama negativă a acestuia, 120GXP(Thailand) şi 180GXP sunt harduri reuşite, silenţioase şi performante. În fine nu ideea ca un HDD e prost m-a atras pe-aici cât faptul că se sare cu genunchiul pe jugulara copilului celui care ne-a bătut la grădiniţă.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Zâna Măseluţă wrote:120GXP(Thailand) şi 180GXP sunt harduri reuşite, silenţioase şi performante. În fine nu ideea ca un HDD e prost m-a atras pe-aici cât faptul că se sare cu genunchiul pe jugulara copilului celui care ne-a bătut la grădiniţă.
Uatevar, dar 120GXP avea porcaria aia cum ca nu trebuia folosit mai mult de 8 ore pe zi, o rusine sa scrii asa ceva in fisa tehnica, parerea mea.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Detaliază că e interesantă treaba. Pe mine mă deranjează când am carcasa deschisă celebrul "mieunat" al lui 180GXP din 10 în 10 minute (cronometrat în idle când mă uitam la tv), o serie de proceduri care testeaza periodic performanta si parametrii de functionare a harddisk-ului.
im0rtel

Post by im0rtel »

Cele mai bune harduri :Western digital...desi ala mare(200gb) a luat-o putin prin balarii la inceput...
Quantumurile erau bune pe vremea lor...pana au trecut la Maxtor..si au luat-o la vale( in special cu seria slim de 40gb)
Un an are Maxtorul meu(slim) si daca nu se booteaza de pe alt hard(WD [smilie=Grin-Nod.gif] ),imi da erori... :sad1:
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Zâna Măseluţă wrote:Detaliază că e interesantă treaba. Pe mine mă deranjează când am carcasa deschisă celebrul "mieunat" al lui 180GXP din 10 în 10 minute (cronometrat în idle când mă uitam la tv)
Am uitat de "mieunat"("fluierat"), dar parca nu era asa de frecvent la 120GXP, dar era ascutit si perfect audibil si binenteles stresant. M-a speriat la inceput, am crezut ca e UPS-ul de vina, ca e bateria incinsa sau ceva. Un zgomot nelocalizat provoaca multa panica, asa ca ii invinovatesc pe cei de la IBM si de tortura psihica.

Despre treaba cu "8 ore de functionare" gasesti mai multe pe google, desi nu cred ca sunt cine stie ce detalii, pur si simplu, fara sa dea explicatii, IBM a declarat ca este recomandat ca HDD-urile din seria 120GXP sa fie folosite maxim 8 ore pe zi, chestie care a dus in mod evident la ridicarea a multe sprancene:
http://www.google.com/search?hl=ro&q=IBM+120GXP+8+hours
zerocool

Post by zerocool »

am recomandat la un prieten wd , a cumparat maxtor nou de la depozit si dupa o luna o crapat!
deci ..., am wd si recomand sunt bune!
KILLER2000+

Post by KILLER2000+ »

Eu nu inteleg. Toata lumea vorbeste de rau maxtor! mai ales varianta de 40gb slim!
Eu am de vreo 3 ani jumate un maxtor d-ala slim de 40 si pan acu nu mi-a facut nici cea mai mica problema.dupa cum se comporta cred k mai merge 10 ani....
Deci pana la urma norocu conteaza...
Barton2800+;Radeon9800PRO;Abit NF7-S v2.0
2*256mb ddr400 Kingmax TynyBGA
cooler:termaltake volcano11+;sursa termaltake420W
WD1600jb+hdd maxtor40+quantum20
karnak

Post by karnak »

maxtor ... the biggest bitch of them all. Numai probleme am avut cu aceste hdd`uri. Recomand cu caldura la cei care vor sa cumpere hdd`uri maxtor sa treaca pe WD sau Seagate.
1."It is impossible to make anything foolproof because fools are so ingenious"
2."When all else fails, follow instructions"
Nemonn

Post by Nemonn »

Vad ca samsungul are cel mai putine voturi, la care crapa mai repede, dar dupa parerea mea nu e chiar asa de bun. Mi-a dat un prieten un samsung de 80, sa-i copii niste filme, dupa 10 minute de copiat a inceput sa bocaneasca ceva in el, si-a revenit dupa un restart. hard-ul are doar 3 sau 4 luni si caraie ca un WD la 3 sau 4 ani.
Tot acelasi !!!!!!
bmf

Post by bmf »

eu am un excelstor care mere super bine dar unde se incadreaza pt ca nu apare in lista voastra (sau is super bune si nu crapa niciodata) ?????????
:))
cimi

Post by cimi »

Se incadreaza la Altii, logic nu??????????????????????
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
mark``

Post by mark`` »

Excelstor e facut de IBM, daca vrei ai putea vota la IBM, cred!
Cauta lumina, te va scuti de durere!
Rayden159

Post by Rayden159 »

Cu toate ca si IBM-urile au o rata de cadere foarte mare, personal pot spune din experienta ca Maxtor ocupa detasat locul 1. Numai la mine, la firma unde lucrez (domeniu - componente calculatoare), au picat peste 100 de HDD-uri Maxtor, pe cand IBM sub 20 de bucati. A fost intr-adevar o perioada acum vreo 2-3 ani cand a picat un lot de cateva mii de HDD-uri IBM, dar atunci tot lotul a avut o problema, de atunci nemaifiind probleme majore.
General Dan

Post by General Dan »

Cu siguranta ca Hd Maxtor pica cel mai des.
-au garantia foarte mica
-am avut si eu unul foarte bun Maxtor si mi s-a stricat imediat cand a iesit din garantie,nici acum nu i-am gasit hiba.
Born to be the Best.
A64 AM2 X2 5000+ (2700Mhz)/1M cache
::Asus M2N32-WS Professional :: 2*1024 Corsair DDR2 800 MHz CL5 Dual Channel Kit
Sapphire ATI Radeon X1800GTO2 512MB GDDR3 256-bit :: LCD Sony21 inch :: WD WDD 2*250GB SataII Raid HomeTheatre 5.1 Sony DavSC7 (800w RMS!) :: Termaltake 600W-black :: HP 555 ::UPS APC
Overmind

Post by Overmind »

Pe ftpul nostru drag: 213.157.174.xx, avem 5 Seagate failed in vreo 3 luni.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
nahkri

Post by nahkri »

Eu nu ma pot plinge de maxtor am de un an si jumatate un Diamond Max 9 de 80 sata si merge si fara probleme si nici nu e zgomotos asa cum se pling multi ca ar fii maxtorurile ,cit despre performantza din ce am citit pe tomshardware bate la unele capitole si wdul si seagatul de aceeasi marime si produse in aceeasi perioada.
karnak

Post by karnak »

nahkri: asteapta tu sa se termine garantia, si sa vezi, exact cum se termina , pica. de parca ar avea vre-un chip programat ca dupa garantie sa strice hdd`ul.
1."It is impossible to make anything foolproof because fools are so ingenious"
2."When all else fails, follow instructions"
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Am un Western Digital 20GB protege 5400rot/m 2mb buffer de vro 4 ani,inca se misca excelent am avut ceva baduri pe el dar am scapat cu utilitarul HDD Regenerator,cateodata ma mir si eu cum de mai merge tinand cont ca l-am achizitionat de la Flamingo si am avut garantie 1 an! [smilie=Nice-try.gif]
picz or it didn't happen
nahkri

Post by nahkri »

Pai a iesit din garantie ca avea 1 an si il am de 1 an si jumatate,dar nu pare sa faca fitze si l-am testat si cu Power Maxu si n-a raportat nici un fel de probleme.
Parerea mea e ca nu conteaza atit de mult firma producatoare ci mai mult lotul din care face parte hardul,au fost loturi proaste la toti producatorii de harduri,felul in care ai grija de el,unul plimbat toata ziua in are sanse mai mari sa se strice decit unul care nu e scos deloc din carcasa si nu in ultimul rind norocul fiecaruia.
mark``

Post by mark`` »

Eu cred ca temperatura afecteaza cel mai mult un hardisk! Cu cat e mai rece, cu atat mai are mai multe sanse sa traiasca mai mult! Parerea mea!
Cauta lumina, te va scuti de durere!
Post Reply