Consumul real de curent al unei surse
Moderator: Moderatori
-
Consumul real de curent al unei surse
De obicei nu-mi place sa umblu jumatati de masura, asa ca am decis sa-mi achizitionez o sursa Thermal Take de 680 de wati. Ceea ce ma pune pe ganduri la sursa aceasta este daca cosuma atat cat scrie pe ea. Daca consuma 680 de wati grav, deoarece ar deveni cel mai mare consumator de curent din casa. Stie cineva sa-mi explice?
Nici nu am auzit de o asemenea sursa... Chiar nu prea cred ca exista... Daca nu vrei jumatati de masura, ia-ti un Enermax de 600W. Best of the best! Nu consuma atat fiindca are Active PFC(Enermax-ul, ca de TT nu stiu...). Oricum, TT nu fac surse chiar atat de bune... Mult mai bune cele de la Enermax!
I never finish anyth
Aia este puterea maxima, de consumat consuma in functie de cerintele sistemului. Oricum nici chiar un P4 EE, 2x6800 Ultra + alte gramezi de componente dintr-un calc nu iti vor consuma atat, si asta in full load ca in idle consuma si mai putin.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
exista modelul TT680W
idea e ca sursa nu consuma curent..ci furnizeaza..e tocmai invers
trebuie vazut si ce sistem ai.. de pui o astfel de sursa pe un barton sau un northwood .. o folosesti degeaba, nu ai nevoie de atatia W
anyway TT e mai "smechera", ei declara mereu puterea maxima care tu nu o vei atinge niciodata.
OCZ de ex declara mereu puterea full load care e 70-75% din puterea totala
si oricum o OCZ 520W powerstream e o alegere mult mai buna dar e si mai scumpa.
repet..totul depinde de sistemul tau.
idea e ca sursa nu consuma curent..ci furnizeaza..e tocmai invers

trebuie vazut si ce sistem ai.. de pui o astfel de sursa pe un barton sau un northwood .. o folosesti degeaba, nu ai nevoie de atatia W
anyway TT e mai "smechera", ei declara mereu puterea maxima care tu nu o vei atinge niciodata.
OCZ de ex declara mereu puterea full load care e 70-75% din puterea totala
si oricum o OCZ 520W powerstream e o alegere mult mai buna dar e si mai scumpa.
repet..totul depinde de sistemul tau.
Re: Consumul real de curent al unei surse
Păi deja umbli cu sferturi de măsurăSUPERVISOR wrote:De obicei nu-mi place sa umblu jumatati de masura, asa ca am decis sa-mi achizitionez o sursa Thermal Take de 680 de wati.

Dacă vrei sursă de calitate, în .ro începe cu Enermax, Antec sau OCZ. Dacă bugetul e problematic poţi alege liniştit un HiperPower, Chieftec (Sirtec), sau Fortron.
Pe afară poţi începe cu PC Power&Cooling sau Seasonic.
Iar 680W sunt overkill pentru orice sistem desktop din ziua de azi şi mâine, chiar cu overclocking dus la extrem.
Salut,
nu te sfatuiesc sa-ti cumperi TT, eu am avut si am (o am de aprox. 1,5 ani) TT de 560W si nu sunt de loc multumit de ea, acum o saptamana mi-am cumparat alta sursa, iar TT-ul a ramas doar ptr probe !
Noua mea sursa este OCZ de 600W, chiar daca este foarte scumpa, merita toti banii (asta daca vrei cu adevarat ceva de calitate) !
Cu respect, Olaf!
Bafta maxima!
nu te sfatuiesc sa-ti cumperi TT, eu am avut si am (o am de aprox. 1,5 ani) TT de 560W si nu sunt de loc multumit de ea, acum o saptamana mi-am cumparat alta sursa, iar TT-ul a ramas doar ptr probe !
Noua mea sursa este OCZ de 600W, chiar daca este foarte scumpa, merita toti banii (asta daca vrei cu adevarat ceva de calitate) !
Cu respect, Olaf!
Bafta maxima!
Intr-adevar gerula are dreptate, cam astea ar fi cela mai bune surse pe la noi, cu exceptia faptului ca a uitat de ALLIED, de asemenea niste surse puternice.
Oricum preferata mea este ANTEC.
Oricum preferata mea este ANTEC.
Cea mai sigura metoda de slabire : jucati-va MMORPG-uri toata noaptea si nu mancati inainte de a va culca !!!
-
Eu am un 3500+, montat pe o Fatal1ty, 2GB ram, 3 harduri,un cd-rw si un DVD+-/*RW, placa video e un 6800GT, si o gramada de coolere de carcasa, hdd, video... neoane, si actuala sursa este de 300W no name. Acum nu stiu daca are legatura dar placa video mi s-a ars odata si vroiam ceva mai puternic mai ales ca placa de baza e compatibila ATX 2.0. Oricum multumesc pentru informatii, nu o sa-mi iau TT : ) .
asa. o revista a facut de curand un test la ups-uri si au pus asa: a64 3400+. 2*512mb ram, hdd, radeon x800 xt pe si i-au dat sa ruleze 3dmark. au adaugat un monitor crt de 17 inchi, sursa era ceva sli ready de vro 520 de w, oar ca fapt divers au spus ca, consumul sitemului+monitor s-a situat la 260-270w pe parcursul testelor(si rulau totusi 3dmark. deci o sursa de 680w nu-ti manaca tie 680 nici in cosmare. 

Sursa nu "mananca" decat o f mica parte din energie (100%-xx% eficienta de transformare = puterea - in procente, pierduta in circuitele sursei). In alta ordine de idei, sursa "cere" la intrare(220V c.a.) o energie ce depinde de gradul de incarcare al acesteia la iesire(c.c), prin urmare mi-e greu sa cred ca ai un sistem care sa consume 680W
Istoria se repeta pentru ca nu invatam din greseli.
şi asta transformând ce în energie electrică? benzină?RoyaL wrote: idea e ca sursa nu consuma curent..ci furnizeaza..e tocmai invers![]()

săptămânal faceţi un thread în care confundaţi consumul componentelor cu consumul sursei de la reţea ?
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
ei benzina..eu am o sursa mai veche care mere pe carbuniMuad'Dib wrote:şi asta transformând ce în energie electrică? benzină?RoyaL wrote: idea e ca sursa nu consuma curent..ci furnizeaza..e tocmai invers![]()
![]()
săptămânal faceţi un thread în care confundaţi consumul componentelor cu consumul sursei de la reţea ?

IMO nu va trebuie voua astfel de surse,care dintre voi are FX55+ 6800/7800 in SLI?
am obs ca multi gandesc asa.imi iau o sursa tare ca sa imi ajunga..
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
riscati a overvoltati componentele de aiurea si nici sursa nu functioneaza cum trebuie
am facut eu un experiment cu o TT(ca tot venise vorba) 480W montata pe un sistem P3 600mhz+ 128 mb pc133 si o ati rage.. well imi dadea in idle si full load voltaje ca la tampiti
3,5V pe +3,3
si 12,8V!! pe +12..
da stiu ca vb degeaba..peste 2 zile va mai aparea un astfel de thread

deci să înţeleg că sursele astea true power sau de firmă sau ce-or fi ele, not praştie-like... cu cât au puterea mai mare certificată de producător, cu atât vin setate din fabrică să dea tensiuni mai mari decât normal pe nivelele de voltaj, nu? deja sunt în corzi.RoyaL wrote: IMO nu va trebuie voua astfel de surse,care dintre voi are FX55+ 6800/7800 in SLI? [...]
riscati a overvoltati componentele de aiurea si nici sursa nu functioneaza cum trebuie

101 lucruri despre mine:
cate o data ma intreb daca mai are vreun rost.
..luati-va voi surse le 600W pt sisteme de 2W in full load si mai vorbim
probabil ca pe la voi prin curte inca nu a ajuns vestea ca un sistem trebuie sa fie echilibrat in toate aspectele sale.
e ca si cum ai monta o 7800 pe un P3.
probele mele le-am facut si stiu ce spun
iete in atashat ce voltaj imi da un enermax 350W pe +12 .. care nu e tocmai "prashtie"..cu TT 480W dupa cum am mai spus..lucrurile se agraveaza.. 12,8V pe +12.
@gerula treci cu fata la coltz , ai bulina neagra pe ziua de azi.
..luati-va voi surse le 600W pt sisteme de 2W in full load si mai vorbim
probabil ca pe la voi prin curte inca nu a ajuns vestea ca un sistem trebuie sa fie echilibrat in toate aspectele sale.
e ca si cum ai monta o 7800 pe un P3.
probele mele le-am facut si stiu ce spun
iete in atashat ce voltaj imi da un enermax 350W pe +12 .. care nu e tocmai "prashtie"..cu TT 480W dupa cum am mai spus..lucrurile se agraveaza.. 12,8V pe +12.
@gerula treci cu fata la coltz , ai bulina neagra pe ziua de azi.
corect, cu o mică obiecţie: sursa de pc este una în comutaţie, diferenţa faţă de ciobănescul transformator e un buzunar de semiconductori (integrate de stabilizare, tranzistori, bariere schottky), este o sursă de curent, la care tensiunea se presupune că este constantă. într-un regim de funcţionare "epuizant" pentru aceasta, când consumul depăşeşte capacităţile, este normal ca tensiunea să scadă. invers 

101 lucruri despre mine:
uite ca se intampla si INVERS
altfel cum iti explici ca sursele de mai sus overvolteaza canalele?
tocmai asta e idea principala,sistemul pe care este montata trebuie sa fie "epuizant" altfel ,ca iti place sau nu, sursa overvolteaza si dupa aia lumea plange ca i se incalzesc componentele in draci.
aici trecem de la o extrema la cealalta ..surse No name cu Geffo 6800 & A64 si OCZ 600W cu Semron & 6200
nu degeaba sursele Hi-end au montat trimeri externi..
ahh tin sa mentionez ca pe sisteme mai insetate de W.. ele functioneaza in regim normal.
altfel cum iti explici ca sursele de mai sus overvolteaza canalele?
tocmai asta e idea principala,sistemul pe care este montata trebuie sa fie "epuizant" altfel ,ca iti place sau nu, sursa overvolteaza si dupa aia lumea plange ca i se incalzesc componentele in draci.
aici trecem de la o extrema la cealalta ..surse No name cu Geffo 6800 & A64 si OCZ 600W cu Semron & 6200
nu degeaba sursele Hi-end au montat trimeri externi..
ahh tin sa mentionez ca pe sisteme mai insetate de W.. ele functioneaza in regim normal.