Articolul de mai sus este o comparaţie foarte bună, cu o mulţime de informaţii referitoare la cele două standarde ...
De asemenea, doresc ca în acest topic, user-i care au şi folosesc DVD Writer (inclusiv eu ) să discute despre diversele blank-uri care se află pe piaţă la noi ... performanţe, preţuri & co ...
Spre exemplu, eu unul folosesc DVD blank-uri Memorex, cele +R putând fi scrise şi la 8x, chiar dacă ele sunt certificate doar până la 4x ... asta pe un NEC 2500A, cu firmware-ul lui Herrie, ver 1.07 ver 2 beta 5 ...
Eu am luat Traxdata 4x DVD+R "la kilogram". Vad ca merg binisor. Si am mai folosit si Mirror (cand imi luasem eu DVD+RW nu prea gaseam decat asa ceva pe piata de la noi) si EProformance (stiu... ...cel putin la CD-uri erau destul de slabe)
Aa..si Bossman...eu deschisesem un topic pe tema preturilor...prin martie cand eram disperat ca nu prea gaseam blancuri desi aveam o astfel de unitatea de vreo 3-4 luni. Vezi aici. Nu vreau sa sune ca un repros....dar atunci nimeni nu a scris nimic (desi pretul unitatilor DVD+RW era relativ mic si in scadere).
Da, ştiu de topic-ul ăla, dar eu vreau ca aici să ne axăm mai mult pe, performanţele blank-urilor (de aceea am şi postat articolul acela comparativ) ...
pana acum am scris foarte putine DVD-uri si nu am avut nici un fel de probleme
-am scris pe Delphi DVD -R la 4x ,filme aprox 4,2-4,3 GB sub 15 min (sper sa nu gresesc dar nu mai tin minte)
-am mai scris pe un DVD-RW Traxdata la 2x 4,2-4,3 GB 20 aprox minute cred ca ceva mai mult
unitatea este Lite On nu stiu exact modelul cu Reading la 12x
DVD+R 12x
DVD-R 8x
DVD+/-RW 4x
CD R 48x /CD RW 24x /CD reading 48x
..::Guns don't kill people! People kill people!::..
..::One Shot! One Kill!::..
Eu am incercat pe Princo DVD-R 4x (20.000) cu un Teac luat de 2 saptamani am inteles ca ultimul model (3,750,000 lei) sa-l fac la 4x si nu-l poate citi numai prima jumate de pe el. Am facut si la 2x si il citeste integral, dar incet (intre 5-9M/s). Oare care-i problema ? Blankurile ? Un prieten cu Asus a incercat tot pe Princo si la fel, nu mai poate citi numai o parte din informatie. Am incercat si pe TDK -R 4x (26.000) si la fel. Inca nu sunt blankuri DVD-R 4x care pot fi facute la 4x fara probleme ? Daca da ce imi recomandati ?
good man>> incearca delphi de care am zis mai sus, eu le-am gasit pe la 23.000 in plic (alb)
bossman>> la ce pret sunt memorexurile de care zici si cum se prezinta?? (ambalajul)
btw stiti de unde se pot comanda cd-labels, adica abtibildurile alea care le treci prin imprimanta si apoi le lipesti pe cd/dvd???
nu de alta dar mi-ar trebui si in arad nu am gasit
Salut!
Nu de mult timp mi am cumparat un lg 4120B si am scris doua DVD+R la 4 x in 13 minute si ceva ....cred ca e bine?
Intrebarea ar fi cam asa:
Azi am fost la Mettro si nestiind multe despre mediile + sau - mi am lluat 10 +R si 10 -R..
Uitati ce stiu eu despre mediile + R si -R.
stiu ca cele +R sunt mai superioare celor -R in ceea ce priveste Pc-urile ,dar la capitoulul Dvd-playere stand -alone stiu ca cele -R sunt compatibile .
E adevarat?
Sincer am citit un pic la inceput si concluziile la link ul postat de Bossman deoarece nu am inteles prea multe ca erau o gramada de date tehnice care ma depaseau.
As dori sa imi confirmati daca ceea ce stiu eu de mediile + si - R este o informatie corecta si as dori sa imi explicati daca cu toate ca mediile -R sunt mai slabe decat cele +R au totusi ceva avantaje in ceea ce priveste Pc-urille.
Deci ideea e ca nu inteleg ce folos mai au mediile -R pt stocare de date pe DVD !!! ...si daca as fi pus sa copiez un film de pe DVD (original) pe un DVD Blank care ar fi cel mai bun format + sau -?
In alta ordine de idei as dori sa stiu ca daca ceea ce cunosc eu ca DVD-R sunt compatibile sau poate mai bine zis mai compatibile cu Dvd playerele Stand Alone ,in nmomentul cand fac o copie la un fil;m de pe DVD original optin o calitate mai buna daca trag pe + sau - R?
Va multumesc ...pt rabdare si v as ruga sa nu va suparati ca am pus o intrebare in trei feluri dar am vrut sa evit raspunsurile pe langa subiect ,deci sa ma fac cat mai bine inteles.
holhos wrote:
stiu ca cele +R sunt mai superioare celor -R in ceea ce priveste Pc-urile ,dar la capitoulul Dvd-playere stand -alone stiu ca cele -R sunt compatibile .
E adevarat?
De fapt cel mai compatibil este formatul DVD-ROM(asta daca putem spune ca e un format) care rezulta in urma scrierii pe blank-urile +R si doar cu unitati care stiu bitsetting. Astfel blank-ul rezultat este vazut ca DVD-ROM si rezultatul ar fi o compatibilitate crescuta cu anumite unitati stand alone si cred ca si in cazul citirii lui pe X-Box...
Chestia cu XBOX-ul a fost testată de mine cu un blank Memorex +R 4x, transformat într-un DVD-ROM cu ajutorul bitsetting-ului şi care a mers impecabil pe XBOX-ul respectiv ...
Sharshooter, eu am luat Memorex-urile bulk (aka la pungă), cu 25.000 lei / bucata ... dar probabil că au şi la cake box-uri ...
Off Topic
Ps.Sa ma scuzati pentru postul de mai sus ca e de gunoi dar l am scris intr o seara cand eram cam obosit ...iar dimineata cand m am trezit si am vazut ce intortochieri am scris m am enervat si am incercat sa pricep si am priceput in cea mai mare parte ceea ce explica in link ul lui Bossman.
ontopic
De unde stiu eu daca unitatea mea DVD-RW (LG GSA 4120B) "stie" de bitsetting
-------------------------------------------------------------------------------------
<Eu am fost atras de DVD-R Traxdata pentru ca am gasit o la 8x....sper sa nu am surprize cu ECC>
--------------------------------------------------------------------------------------
holhos wrote:ontopic
De unde stiu eu daca unitatea mea DVD-RW (LG GSA 4120B) "stie" de bitsetting
--------------------------------------------------------------------------------------
Eu am incercat pe Princo DVD-R 4x (20.000) cu un Teac luat de 2 saptamani am inteles ca ultimul model (3,750,000 lei) sa-l fac la 4x si nu-l poate citi numai prima jumate de pe el. Am facut si la 2x si il citeste integral, dar incet (intre 5-9M/s). Oare care-i problema ? Blankurile ? Un prieten cu Asus a incercat tot pe Princo si la fel, nu mai poate citi numai o parte din informatie. Am incercat si pe TDK -R 4x (26.000) si la fel. Inca nu sunt blankuri DVD-R 4x care pot fi facute la 4x fara probleme ? Daca da ce imi recomandati ?
si yo am Teac DV-W512G si am tras si yo pe Traxdatauri si + si - (cu + a mers mai bine dar cu - am avut ceva probleme)
ce imi merge super bine sunt DVD-R eProformance (+ nu am incercat inca) cumparate de la UltraPro (la borcan de 10buc)
ai putea sa mai incerci Verbatim, Maxell si TDK
Am încercat pe +R la 4x pe Digittex luate la borcan cu 17.000/DVD in format UDF/ISO v.2.01 si merg perfect. Am pus si pe Verbatim +R luate cu 30.000/DVD si bineinteles ca merg super.
Imi zice cineva care e diferenta intre ISO, UDF si UDF/ISO (v.1.02, 1.50, 2.00, 2.01) ? si UDF partition type:physical, virtual si sparing ?
Keos, te voi dezamagi: nu merita 15000 princo sau creation. Merita Bulkpaq sau TDK unbranded - merg la 8x si calitatea e mai buna la acelasi pret. Scad preturile de la o luna la alta asa ca orienteaza-te spre ceva mai durabil!
Unitatea dvdrw din semnatura. Am scris fara probleme dvd+R eProformance la 8x si nu am ratat nici unul. Ca rws al incercat Traxdata. Cele cu -RW nu merg (model 2x) iar cele +RW de 4x merg dar mai greu..asta este problema unitatii care face probleme cu dvdrws insa e bine de mentionat ca sa nu-si mai ia si altii tzeapa.
P4 2,8Ghz NorthWood, 2*512MB RAM PC3200 KingMax tinybga, Abit Ai-7, Leadtek 6600GT AGP, 2*Maxtor Sata 80GB 8MB buffer RAID 0, Audigy2, Leadtek tv 2000 Expert, NEC 3540A DVD+/-RW, Chieftec 450W, Samsung 957MB 19", HP LJ1150, Thomson cable modem, Logitech X-530, Canon A60, SE K750
LG 4163B - am scris 10 Verbatim 4X +R toate au mers excelent. Am scris si un Traxdata 8X -R, a mers bine si Traxdata
Voiam sa stiu daca are cineva idee.. am sanse de a gasi in Constanta baremi Verbatim-uri 8X +R ?
toate Verbatim +R pe care le-am scris le-am facut DVD-ROM
PS. a incercat cineva : un DVD-Player care stie sa citeasca DivX vede filmele de pe DVD, chiar daca acele filme se afla in dosare ???
La Metro au numai -R la 8X Verbatim. am gasit la Forte Verbatim +R 8X la 34 mii . doar ce au primit
nu prea ma intereseaza pretul, Verbatim sa fie ! sau TDK, dar TDK mai greu in Constanta
da, dar din pacate ca pe - urile nu sunt datele asa bine protejate si mai au cateva dezvantaje pe care nu le-am retinut.. insa nici DVD-ROM nu le poti face.. eu raman la cele +R
-eu am scris recent cateva DVD-uri pe Traxdata -R 8x le-a umplut sub 10 minute, far aprobleme la scriere pret: 17.000 lei/buc
-am luat un DVD-RW EProformance, convins de vazatoare ca e de 8x pret 45.000. Cand ajung acasa constat cu stupoare ca de fapt e de 2x.
Acuma pt 45.000 nu am avut chef sa fac scandal, dar macar am invatat ceva, daca nu scrie pe carcasa paramatrii......NU E DE CUMPARAT
(o scriere full a facut-o in 25 min)
Traxdata si E-proformance sunt ok. Cu dvd-urile +R nu prea mi-am dat seama care sunt avantajele, in schimb dezavantaje o gramada. De exemplu lipsa de compatibilitate cu multe playere stand-alone.
Eu scriu pe Verbatim +R 8x la 4x in format UDF/ISO cu un writer MSI 8x. Merge si la 8x dar cu un DVD-Rom Asus nu se pot citi integral. Inainte scriam pe Digittex +R 8x tot la 4x. Le gaseam la 17.000 lei apoi la 14.000 si pe atunci Verbatim era 30.000. De cand Verbatimul este 14.400 cumpar numai Verbatim. Au scazut preturile intr-o veselie. Am incercat si pe Princo -R 4x si facute ISO la 4x nu se pot citi integral numai facute la 2x. M-am intepat cu mai multe blankuri facand teste la inceput de drum in lumea DVDurilor.
Eu am un DVD-writer/DVD-RW/CD-RW Sony DRU-510. L-am luat acum un an si 6 luni(am dat 15 milioane atunci). Scrie dvd-urile cu 4X si le rescrie cu 2X,cd-urile le scrie cu 24X si le rescrie cu 16X. Am folosit tot soiul de dvd-uri insa numai cele trxdata foarte lucioase numai cu scrisul brandului pe ele nu au mers "arse".Sunt foarte multumit de el.
Am un DVD-RW Samsung TS-H552B si merge sa scriu orice mediu, pana acum nu am avut decat o singura problema cu el, am incercat sa scriu DVD-R(minus) Digittex 8X mi le vede pot sa le scriu si pe la 12X dar la orice viteza le scrie ies busite dar in schimb am scris si pe Digittex DVD+ 8X si cu acestea nu am avut nici un fel de probleme.
Sfatul meu feritiva de Digittex - din nu stiu ce motiv nu se fixeaza bine stratul la scriere.
am un ASUS 1608P si am tras pe PRIMCO -R 4x luate din metro cu 9500 rol
am tras pe el filme avi pe care la mine lea citit si rulat direct de pe disc fara probleme
la un prieten, destinatarul discului, nu le-a citit deloc (m-a sunat acum 10 min si mi-a spus ca discul este gol)
care sa fie problema?
Prodisc a anuntat producerea in masa de medii DVD-R de 4,9GB
Prodisc Technology has developed 8x DVD-R discs with a storage capacity of 4.9GB, 200MB larger than standard 4.7GB discs, the company pointed out.
The extra 200MB capacity is generated through reducing the track pitch and thereby fitting longer tracks onto the disc, the company explained.
Volume production of 4.9GB 8x DVD-R discs will kick off later this quarter, Prodisc noted.
Currently, 15 optical disc drive (ODD) makers offer burners that support the 4.9GB DVD-R discs, with LG Electronics, NEC, Pioneer, Ricoh, Samsung Electronics, Toshiba, TEAC as well as Taiwan?s BenQ and Lite-On IT being among the makers, Prodisc added.
In related news, Prodisc recently became Taiwan?s first optical disc maker to receive certification for its 16x DVD-R discs from the DVD Forum, according to the company.