Formula 1 - Sezonul 2005

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked
RoyaL

Post by RoyaL »

de e sa o luam asa pot sa va vorbesc si de noul Ferrari FXX,fiul de drept a lui Enzo
Motor V12: 6262 cc
800 HP la 8500 turatii/minut
schimb de treapta sub 100 ms.

Enzo si F1 par copii pe langa ea.

cum germanii si-au adus contributia la sportul cu motor , in aceeasi masura sau poate chiar mai mult ,italienii au avut influenta lor,lucrurile astea nu pot fi negate.nu confundati productia de masa aka cazane cu MOTORUL prin definitie...

@Persian Prince :nu am zis intotdeauna,ma refer la proiectele importante ;) chiar Mercedes are in italia(nu mai tin minte exact localitatea) unul dintre cele mai importante centre de cercetari in materie de design.. asta asa ca fapt divers pt cultura dumneavoastra ;)
http://www.pcxtreme.it<-> ThuG Temple
C.R.E.A.M. (Clock Rules Everythin' Around Me)
raptor

Post by raptor »

Michelin teams set to be cleared over Indy
The guilty verdicts handed out to the seven Michelin teams following their US Grand Prix withdrawal last month look almost certain to be cancelled following the presentation of new evidence at a meeting of the FIA senate on Thursday.
Jarno Trulli (ITA) Toyota TF105 heads for the pits Formula One World Championship, Rd 9, United States Grand Prix, Race, Indianapolis, USA, 19 June 2005McLaren boss Ron Dennis attended the meeting, acting as representative for BAR, McLaren, Renault, Sauber, Toyota and Williams, along with Red Bull’s sporting director Christian Horner.

Having examined the new evidence and discussed it with both team principals, the Senate said it “was satisfied that the teams were contractually bound to follow the instructions of their tyre supplier and that their tyre supplier had expressly prohibited them from racing.”

It went on to say that in light of the new evidence, “disciplinary proceedings against the teams had ceased to be appropriate and were no longer in the interest of the sport.” It will now recommend to the World Motor Sport Council that the guilty verdicts be dropped and a fax vote on the matter is expected to take place in the next few days.

The Council found the seven teams guilty of two charges last month - one of failing to have appropriate tyres for the US Grand Prix and a second of wrongfully refusing to allow their cars to take the start. The Council had deferred setting any punishment until September.

Before that decision, Michelin had already accepted responsibility for the events at Indianapolis, though as a supplier and not a competitor, no action could be taken directly against them. They have, however, promised to refund all race day tickets, as well as provide fans with 20,000 free tickets for next year’s event.

Michelin instructed their teams not to race after deciding they could not guarantee the safety of their tyres through the high-speed banking of Turn 13. As a result the US Grand Prix was run with just the six Bridgestone cars, with victory going to Ferrari's Michael Schumacher.
source http://www.formula1.com/news/3314.html

de asta ce ziceti? Pana la urma au gasit ceva si Fia nu prea mai are ce zice[/url]
For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three.
abi_wan

Post by abi_wan »

FIA oricum nu ar fi zis nimic. F1 are mai mare nevoie de cele 7 echipe decât ele de F1. Se ştie că în cazul unor sancţiuni cele 7 echipe erau pregătite să părăsească F1 şi să-şi înfiinţeze repede un campionat paralel care ar fi debutat anul viitor. Oamenii vor să vadă spectacol şi echipe puternice precum McLaren sau Renault. În schimb Schumi ar fi fost mulţumit să mai câştige câteva curse ca şi la Indianapolis.
ice01

Post by ice01 »

Grila de maine, Germania ...

1 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:14.320

2 Jenson Button BAR-Honda 1:14.759

3 Fernando Alonso Renault 1:14.904

4 Giancarlo Fisichella Renault 1:14.927

5 Michael Schumacher Ferrari 1:15.006

6 Mark Webber Williams-BMW 1:15.070

7 Nick Heidfeld Williams-BMW 1:15.403

8 Takuma Sato BAR-Honda 1:15.501

9 Jarno Trulli Toyota 1:15.532

10 Christian Klien Red Bull Racing 1:15.635

11 David Coulthard Red Bull Racing 1:15.679

12 Ralf Schumacher Toyota 1:15.689

13 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:16.009

14 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:16.012

15 Rubens Barrichello Ferrari 1:16.230

16 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:17.519

17 Robert Doornbos Minardi-Cosworth 1:18.313

18 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:18.599

19 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota

20 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes

Asta este grila de maine ...
Observ ca a scazut interesul ptr F1 pana si aici pe forum :-k
Oricum, maine se anunta o cursa frumoasa, sa vedem ce iasa ...
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Vax, în stilul ăsta McLaren n-or să câştige nimic anul ăsta ... Montoya e prea inconstant ca să-i ajute cu adevărat ... iar când merg bine piloţii, le crapă motoarele ... splendid ...
Truth is relative. Pick one that works
X5

Post by X5 »

da...iar prevad ca o sa castige Kimi Räikkönen sau Fernando Alonso desi sanse mari are si Michael Schumacher...oricum vedem noi miine cine castiga...eu sper sa castige Alonso
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
ice01

Post by ice01 »

Bossman wrote:Vax, în stilul ăsta McLaren n-or să câştige nimic anul ăsta ... Montoya e prea inconstant ca să-i ajute cu adevărat ... iar când merg bine piloţii, le crapă motoarele ... splendid ...
Problemele majore au inceput dupa ce i-a pus iara dracu sa schimbe motoarele acum 3 curse ... Ce dracu au facut atunci nu stiu insa se pare ca de atunci ceva nu merge si iara crapa ...
Bossman, nu imi place, dar tind sa iti dau dreptate, in ritmul asta nu stiu ce vor castiga anul acesta :-k
taurled

Post by taurled »

cursa asta va fi cursa lui kimi, pacat ca nu e si montoia ca sa poata sa ia el locul 2 (in vederea recuperarii celor 26 de puncte de catre kimi)

schumacher din pacte e doar pe 5 :sad1: si din pacate nu se intrevede o cursa prea buna pentru el...probabil va termina pe 4 sau cam asa
taurled
RoyaL

Post by RoyaL »

same as usual
maine dimineatza ii crapa motorul lui kimi si pleaca din nou ultimul. lui button ii pleaca motorul in timpul cursei iar Fisichella ghinionist cum e termina pe la jumatea clasamentului.

1 Alonso
2 Schumy
3 blablabla
...
...
taurled

Post by taurled »

1 (persona nedorita)
2 Schumy

ar fi prea frumos :tongue3:
nu va fi cazul :sad1:
taurled
raptor

Post by raptor »

eu zic ca Kimi a avut prea multe ghinioane asa ca sper ca azi sa mearga bine.cat despre Montoya cred ca si-a dorit prea mult un timp bun, si nu il prea vad intr-o cursa de recuperare a la Raikkonnen, dar sa vdm ce o sa iasa.sper la o lupta directa alonso raikkonnen
For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three.
myx4ever

Post by myx4ever »

nasol.... ghinion kimi!
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Corbu'

Post by Corbu' »

One more to go...:P
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Mda, iar i-a crăpat maşina lui Kimi ... deja nici nu se mai pune problema la piloţi, Alonso e campion ... singurul lucru pe care pot să-l facă acum McLaren e să se bată la constructori ...
y0py

Post by y0py »

Cred ca Bossman o sa dea ban team-ului McLaren Mercedes. :laughing6: One more to go corbule... :D

edit: damn, postat in acelasi minut.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Mie sincer îmi pare rău de Kimi pentru modul în care îi scapă victoriile printre degete ... dacă nu putea mai mult maşina, mai ziceam, asta e, n-are cu ce, dar să pierzi în modul ăsta mi se pare demoralizant ...

Singurul lucru bun e că Mercedes au luat ditamai palma chiar la ei acasă ... poate s-or trezi şi ei într-un final ...
ice01

Post by ice01 »

Bossman wrote: Singurul lucru bun e că Mercedes au luat ditamai palma chiar la ei acasă ... poate s-or trezi şi ei într-un final ...
Ce dracu sa mai zic si eu. KIMI nu va fi niciodata campion, ptr a fi campion oricat de bun ai fi iti trebuie si putin noroc, iar KIMI nu este printre norocosi ... L-a tradat din nou dracia aia de masina, asta este.
Legat de ziceai tu Bossman, stai cuminte, nu isi revin, eu zic ca de 3-4 ani incoace aveau timp sa faca asta, uite cum i-au luat titlul de la nas lui KIMI, cred ca de acum jocurile sunt facute, poate cu ceva noroc va pastra locul 2 desi in conditiile astea nici pe ala nu va mai fi ...
O consolarea ne-a oferit Monty, surprinzator sau nu, este a doua cursa foarte buna din partea columbianului, parca si-a mai revenit un pic ...
Macar atat ...
Corbule, mi-se pare mie sau te mananca pana ?! [smilie=maniac.gif]
kosmocos

Post by kosmocos »

Sunt curios cat o mai rezista Schumy, are cauciucurile varza si Fisichella e la o palma in spatele sau.
ice01

Post by ice01 »

kosmocos wrote:Sunt curios cat o mai rezista Schumy, are cauciucurile varza si Fisichella e la o palma in spatele sau.
Il tot inteapa, da al drac'neamt nu e chiar marioneta, greu gasesti ma un culoar ... nu cred ca o sa reuseasca sa il faca, risca mult si imi e sa nu iasa ...

LATER EDIT
L-a facut ... adevarul este ca Ferrari este cu mult in urma masinilor Renault, neamtul nu mai avea ce face ...
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Cursă beton din partea lui Montoya ... i-a "rulat" fin pe toţi ... bine, McLaren fac curse de urmărire de vreo 3 GP-uri, sunt deja specialişti ... Button surpriză plăcută, nu mă aşteptam să meargă BAR-ul atât de bine ...
X5

Post by X5 »

Ca sa vezi a castigat iar Alonso...cursa cu nr.6 castiga de el anul asta...chiar ca e tare...puteam sa fac pariu ca castiga iar in cursa asta,oricum ma bucur pentru el si sper sa o tina tot asa si sa castige campionatul anul asta la piloti :tongue3:
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Oricum l-a câştigat, Kimi nu mai are şanse să-l ajungă decât dacă se supără zeiţa Fortuna rău de tot pe el ... deşi tare-mi e că până la urmă o să i se termine şi lui norocul ...
raptor

Post by raptor »

cred ca ar trebui sa se dea in genul tricourilor de la ciclisti premii pentru cei mai buni recuperatori pentru ca vad ca mclaren se descurca excelent atunci cand pleaca din spate si prost cand pleaca din fata. imi retrag cele spuse mai sus fata de montoya ,mi-a dovedit contrariul.oricum tragicomica afirmatia lui norbert haug de vineri cu privire la fiabilitatea masinii:
http://www.formula1.com/race/news/3340/743.html

later edit
just in case:nu am vrut sa zic ca in ciclism se dau premii pentru recuperatori ci doar mai multe tricouri pe baza anumitor performante
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Eu zic că de acum încolo McLaren-ul ar trebui să plece de pe ultima linie a grilei ... sotto ajung pe 2 şi 3 ...
myx4ever

Post by myx4ever »

problema lu kimi nu cred ca e de la motor.mai mult cred ca e ceva cutie de viteze sau probleme de hidraulica...motoru cand face fite lasa urme....
oricum.... alonso a avut dreptate.... mclaren e mai puternica, dar renault e fiabila.cursa are totusi 70 ture nu doar 30....
tot respectul pt mclaren si pt monty!
Imi place din ce in ce mai mult de monty :))
RoyaL

Post by RoyaL »

"cursa are 70 de ture , nu 30" Briatore e cel mai tare manager din F1,ador omul asta :D
Mclaren face curse bune doar cu motor nou..de fiecare data cand au plecat de pe ultima pozitie,eu reusit sa obtina performante ff bune..lucru ce nu se intampla cu un motor "vechi" cu care s-a rulat 1 weekend intreg..ca sa nu vb de unul cu 1 GP la spate..sunt curios cum se va comporta motorul lui Montoya la unguri..ceva imi spune ca il pocneste imediat.
Raman la idea mea, ghinionul lui Kimi e ala de a conduce o Mclaren.
O cursa ff buna a facut Schummy..practic a facut 35 de ture cu 3 anvelope..mai mult de atat nu putea.
ce ma seaca e faptul ca asta a devenit campionat de cauciuc :(

cu o anvepola buna previziunile mele ar fi fost ok
1 Alonso
2 Schummy
myx4ever

Post by myx4ever »

Kimi Raikkonen (McLaren), having led commandingly from pole position until half-distance, coasted to a halt with a hydraulic failure on lap 35, leaving the door open for his Renault rival to triumph again.

like i said... hydraulics !! it's not the engine.. it's the car !
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

myx4ever wrote:like i said... hydraulics !! it's not the engine.. it's the car !
Does it matter? Cursele trecute a fost motorul ... fac şi ei cu schimbul ...
ice01

Post by ice01 »

RoyaL wrote:cu o anvepola buna previziunile mele ar fi fost ok
1 Alonso
2 Schummy
Il uiti pe Montoya care a facut o cursa de exceptie, chiar crezi ca Schumi ar fi putut trece de el !? Sa fim seriosi Ferrari cu a lor F2005 se vede ca e varza murata pe langa restul, pana si BAR cu toate problemele lor sunt mai rapide. Schumi a facut imposibilul dar atat poate masina aia cu sau fara gume, asta e ...
La MCLaren, nici eu nu cred ca a fost pana de motor, mai degraba ceva la hidraulica, frane, sau cutia de viteze ptr ca masina a ramas complet blocata, nici nu puteau aia sa o impinga ... Oricum nasol ptr MCLaren, cu Kimi in cursa am fi avut ambele masini MCLaren pe podium ...
O chestie imi este clara de acum, daca MCLaren nu crapa in calificari, crapa in cursa, am ajunsa sa ma rog sa ii puste masina lui Kimi in antrenamente ! [smilie=Nice-try.gif]
Pacat ca masina aia e a dracului de rapida, daca ar fi si un pic mai fiabila Renault ar fi frecat mentosanu acum ...
Corbu'

Post by Corbu' »

Cu alte cuvinte McLaren = MuciLaren. [smilie=maniac.gif]
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
ice01

Post by ice01 »

Corbu' wrote:Cu alte cuvinte McLaren = MuciLaren. [smilie=maniac.gif]
BAN ! [smilie=maniac.gif]
Corbu'

Post by Corbu' »

ice01 wrote:
Corbu' wrote:Cu alte cuvinte McLaren = MuciLaren. [smilie=maniac.gif]
BAN ! [smilie=maniac.gif]
Oinc Oinc....sa faca masini mai bune si vorbim mai multe. Daca KiMi ia campionatul imi dau BAN singur :-~ .
ice01

Post by ice01 »

Corbu' wrote: ...sa faca masini mai bune si vorbim mai multe. Daca KiMi ia campionatul imi dau BAN singur :-~ .
Fi atent ca te tin minte, daca KIMI reuseste sa iasa campion, esti dator cu un BAN ! :laughing6:
Bossman, ai fost pe faza ? Te rog sa notezi asta !
Last edited by ice01 on Sun Jul 24, 2005 7:10 pm, edited 1 time in total.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Anul ăsta nu cred ... dar am speranţe mari pentru anul viitor, mai ales că au dovedit că maşină au ...
ice01

Post by ice01 »

Bossman wrote:Anul ăsta nu cred ... dar am speranţe mari pentru anul viitor, mai ales că au dovedit că maşină au ...
Heheeee, cine stie cum ii plesneste masina lui Alonso de 2-3 ori si il vad pe Kimi in frunte, sa nu il uiti pe inaripat ! :laughing6:
RoyaL

Post by RoyaL »

hai sa fim seriosi
e un miracol de motorul Mclaren reuseste sa faca 2 curse consecutive.. care vise mondiale..
ahh
ice01 :montoya a facut o cursa de exceptie pt simplul fapt ca schumy era cu 1 secunda mai lent datorita avelopei de pe dreapta si ia tinut pe toti in asteptarea lui montoya..mare branza..
Cu F2005 care schiopateaza,cu Bridgestone care il pune pe Schumy sa o faca pe-a betatesterul cu cauciucurile lor de cacao, iete ca Michael e la 3 pct in spatele lui Kimi :D
stai sa vezi ce mor de ras de se intampla ce gandesc eu acum :laughing6: :laughing6: [smilie=maniac.gif]

LATER EDIT

check out the pics :laughing6:
Attachments
49381.jpg
49445.jpg
X5

Post by X5 »

KIMI nu ea nici un campionat anul asta...la ce dezastru de masina are care cand nu te astepti atunci iti cade motorul :laughing6:
sorin

Post by sorin »

câte campionate ar putea să el Kimi, totuşi?
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
ice01

Post by ice01 »

RoyaL wrote: ice01 :montoya a facut o cursa de exceptie pt simplul fapt ca schumy era cu 1 secunda mai lent datorita avelopei de pe dreapta si ia tinut pe toti in asteptarea lui montoya..mare branza..
Fanatic este un cuvant care te descrie cumva ?! :laughing6:
Eu te inteleg pe tine, dar culmea dracului este ca singura cursa din anul asta in care Schumi a mers bine a fost la Indianapolis, da si acolo era sa se acroseze cu Barichello, daca o faceau cred ca imi trecea de toti draci care ii aveam, au fost de belea ...
Macar din sportivitate puteai recunoaste si tu ca Montoya a facut o cursa buna :P
RoyaL

Post by RoyaL »

nu,draga.
momentul clue al cursei a fost acela cand Schumy era pe locul 2,in 3 anvelope cu Button si Fisico in spatele sau iar Montoya recupera peste o secunda/tura...uite-te la timpul/tura facut de Montoya(da cat s-a ingrashat omul asta???) si vei vedea ca nu a facut nimic fenomenal, nu am zis ca nu a facut o cursa buna.. mai degraba Fisichella este de mentionat care a terminat cursa fara frani pe spate..
Schumy a facut o cursa ff buna pt conditiile in care se alfa iar la americani a fost chestia respectiva a fost pt spectacol,tu nu ai inteles :P
Locked