DVD-R(W) versus DVD+R(W)
Moderator: Moderatori
Eu am folosit niste dvd+ rw Traxdata 4x care dupa mai multe scrieri nu mai merg, au aparut un fel de pete pe ele...!
AMD64 2800+@1800, MSI K8N Neo FSR, 768 mb 400 Mhz TwinMos SpeedPremium BH5 2-2-2-5, Freezer 64, GeCube 9550GU 470/660, Maxtor S-ata 80gb +Maxtor 40gb 5400rpm, Creative Live! Digital 5.1, Asus DVD-rw 1604, Samsung 753s
Debia mi-am luat DVD-ReWriter (Samsung - Toshiba Samsung nushcum se cheama
). Momentan n-am ars nici un DVD
, dar au cativa de pe la mine din bloc... ce sa zic... la - uri sau la DVD-uri de calitate indoielnica (adică cu nume de nici n-ati auzit) face figuri... Mai era parca ceva... nu merge pe unele DVD-uri (cred ca -) multisession.. adică cica nu merge decat prima sesiune si apoi gata. Inca nu-s complet sigur ca e chiar asa... Cand o sa fac niste DVD-uri va spun. Oricum imi iau DVD+R.

Old nickname: Rayden
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
Am "ars" niste DVD-uri intre timp, niste Memorex DVD+R 4,7GB. Ce sa zic... merg perfect scrise la 8x. Un lucru mi se pare cam aiurea (dar asta nu tine de firma). DVD-urile de 4,7 is de fapt cam de 4,3
si mai la toate DVD-urile pierd cam 200 MB ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
la fel ca la hdd, chestie de marketing. 4.4 G au toate, chiar daca pe ele scrie 4.7
MariusStuparu.com | Twitter: marius_stuparu | Facebook: mstuparu
Mda. 4,7 G la ei inseamna de fapt 4.700.000.000 Bytes = 4,377 GBytes. Nero imi arata ca as putea sa pun aprox 4,381 GB pe el. E clar
s-au luat dupa HDD-uri. Urat din partea lor, pt. k la CD-uri chiar erau corecti cei 700 MB. 

- MrMarcusDeLaTzara
Baieti, dar, DVD rwuri, (preferabil +) cu 8X nu sunt pe niciaieri?!?! De asemenea, ati vazut DVDR uri (+ sau -) de 16X mai ieftine de 16.000 lei??!? De preferat dacă stiti p unde se gasesc, si sa fie si Verbatimuri, zic ca ar fi tot ceea ce trebuie.
- COaNe ROE?
- Da HISule?
- Ia vezi, MUSHKINii aia stau bine acolo? Ca sunt cam inghesutiti saracii, 2000 in 2 sloturi....
- Da HISule?
- Ia vezi, MUSHKINii aia stau bine acolo? Ca sunt cam inghesutiti saracii, 2000 in 2 sloturi....
Sa va dau o lista cu DVD-uri pe care le-am scris, si cateva comentarii:
-Digitex DVD-R 8X (sunt in jur de 9.500 cu plic, deci ieftine, merg scrise cu 4% fara nici o emotie)
- TDK DVD-R 8X (unele din preferatele mele, intre 17-21.000, fara nici o problema cu 8% si nici o grija in timp pt date)
- Traxdata DVD-R 8% (de asemenea ca TDK-urile, foarte bune, la un pret mai scazut, in jur de 17.000 lei)
- Traxdata DVD+R 8X (se comporta mai bine ca DVD-R, la un pret asemanator)
- Ridisc DVD-R 8% (solutie de moment si de buget, in jur de 10.000, le-am scris la 4X)
- Jet DVD+R 4X (de asemenea, in jur de 10.000, firma fantoma, scrise la 4X merg fara probleme, dar nu recomand)
- Jet DVD-R 4X (tot in jur de 10.000 dar se comporta mai bine, parca nu chinuie asa tare DVD-RW-ul. Este o solutie de buget)
- Tuff Disk DVD-R 8X (la un pret intre 9-11.000, pare destul de bun, o singura data mi-a dat buleala la 8X. Am scris cam 30 din astea, 50% din ele cu filme DVD de 4,5 GB)
- Proformance DVD-R 8X (cam 14.000, bune)
- Verbatim DVD+R 16X (am dat 170.000 pe 10 bucati, acum sunt 14.000. Le-am scris cu 4X, 6X, 8X, 12X si chiar 16X. Nici o problema nu am avut! SUPER!!!)
- BulkPaq DVD-R 8X (cam 9-11.000 depinde de magazin, le-am scris maxim cu 6X)
- Hyundai DVD-R 8X (in jur de 10.000, nu cumparati!!! Am luat 5 buc, le-am scris frumos la 8X si dupa ce le-am verificat, nu apareau date pe ele. Le-am destat pe mai multe DVDRW, la fel fac)
- Raxon DVD-R 4X, 8X (solutie buget, in jur de 11.000 bunicele, dar nu cu 8X)
Cam astea sunt ce am scris eu, pe un ASUS 1608P. Am avut cele mai multe probleme cu DVD-urile no name (AV, Ridata, Provis, etc). De aceea recomand achizitionarea unor nume cunoscute.
-Digitex DVD-R 8X (sunt in jur de 9.500 cu plic, deci ieftine, merg scrise cu 4% fara nici o emotie)
- TDK DVD-R 8X (unele din preferatele mele, intre 17-21.000, fara nici o problema cu 8% si nici o grija in timp pt date)
- Traxdata DVD-R 8% (de asemenea ca TDK-urile, foarte bune, la un pret mai scazut, in jur de 17.000 lei)
- Traxdata DVD+R 8X (se comporta mai bine ca DVD-R, la un pret asemanator)
- Ridisc DVD-R 8% (solutie de moment si de buget, in jur de 10.000, le-am scris la 4X)
- Jet DVD+R 4X (de asemenea, in jur de 10.000, firma fantoma, scrise la 4X merg fara probleme, dar nu recomand)
- Jet DVD-R 4X (tot in jur de 10.000 dar se comporta mai bine, parca nu chinuie asa tare DVD-RW-ul. Este o solutie de buget)
- Tuff Disk DVD-R 8X (la un pret intre 9-11.000, pare destul de bun, o singura data mi-a dat buleala la 8X. Am scris cam 30 din astea, 50% din ele cu filme DVD de 4,5 GB)
- Proformance DVD-R 8X (cam 14.000, bune)
- Verbatim DVD+R 16X (am dat 170.000 pe 10 bucati, acum sunt 14.000. Le-am scris cu 4X, 6X, 8X, 12X si chiar 16X. Nici o problema nu am avut! SUPER!!!)
- BulkPaq DVD-R 8X (cam 9-11.000 depinde de magazin, le-am scris maxim cu 6X)
- Hyundai DVD-R 8X (in jur de 10.000, nu cumparati!!! Am luat 5 buc, le-am scris frumos la 8X si dupa ce le-am verificat, nu apareau date pe ele. Le-am destat pe mai multe DVDRW, la fel fac)
- Raxon DVD-R 4X, 8X (solutie buget, in jur de 11.000 bunicele, dar nu cu 8X)
Cam astea sunt ce am scris eu, pe un ASUS 1608P. Am avut cele mai multe probleme cu DVD-urile no name (AV, Ridata, Provis, etc). De aceea recomand achizitionarea unor nume cunoscute.
Cele mai rentabila daca nu va grabiti la scriere, raman DVD-RW sau DVD+RW, nu prea conteza. Deocamdata sunt in scadere de pret, se gasesc Traxdata si la 25.ooo dar si altele sub 20.000. Eu folosesc DVD-RW TDK, cumparat cu 50.000 cum mi-am luat DVD-RW-ul si merge perfect.
Va fi cea mai buna afacere cand vor aparea DVD-RW si DVD+RW cu 8X.
Va fi cea mai buna afacere cand vor aparea DVD-RW si DVD+RW cu 8X.
Mi-am luat si eu Verbatim -R
Or fi bune pentru date? Sau mai bine luam DVD+R ???
Din cate am citit DVD-R sunt pt dvd playere.
N-am mai scris DVD pana acum.
Nero 6.0.0.11 pe care il foloseam pt CD'uri e bun si la scris DVD?
Multumesc.
Or fi bune pentru date? Sau mai bine luam DVD+R ???
Din cate am citit DVD-R sunt pt dvd playere.
N-am mai scris DVD pana acum.
Nero 6.0.0.11 pe care il foloseam pt CD'uri e bun si la scris DVD?
Multumesc.

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul! ( & don't click here )
adryan2 wrote:Eu am folosit niste dvd+ rw Traxdata 4x care dupa mai multe scrieri nu mai merg, au aparut un fel de pete pe ele...!
Traxdata
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
same here, folosesc numa verbatim+/- 16x fara probleme, cele mai bune dupa parerea mea si mai sunt si princo 4x- la fel de bune pe un sony oem d22a
“What are the differences between Mark Zuckerberg and me?
I give private information on corporations to you for free,
and I’m a villain. Zuckerberg gives your private information
to corporations for money and he’s Man of the Year”
Julian Assange.
I give private information on corporations to you for free,
and I’m a villain. Zuckerberg gives your private information
to corporations for money and he’s Man of the Year”
Julian Assange.
Ar trebuie sa termine in ~ 15min la 4x. Cu o modificare in registri, ar trebuie ca nero sa iti relateze viteza de scriere corecta
Creezi un fisier .txt, paste la ce e mai sus, salvezi, schimbat extensia in .reg, si dublu click.
Code: Select all
REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ahead\Nero - Burning Rom\Recorder]
"ShowSingleRecorderSpeed"=dword:00000001
hehehhe , OARE Bossman mai isi aminteste de acest TOPIC ? 2 ani au trecut si uite cum DVD-urile de scris au ajuns chiar la Double layer , cine se gandea atunci, iar DVD+R se scrie la 16x la fel si -R , Eu unul sunt un ADEPT +R , nush imi place mie mai mult + asta
. Am folosit acuma 1-2 ani Plextor 708A iar acuma am trecut la un Sony DRU820A (1.0b) . ce sa zic , cu plextorul aveam niste mici prob la unele dvd-uri ,lasa niste pete si nu mai puteam face transfer de date , ce ma mai dispera la unitatea aia e ca trebuie sa ii folosesti programul care vine in pachet ( Nero 5.5.0.0.9 Plextor Edittion parca ) , dar per total era o unitate buna , de fapt inca o mai am dar am dato in intrebuintarea altor pers
, acuma folosind Sony mi-am dat seama ca sunt prea multe mancaruri de peste , atatea formate,atatea medii ! Eu RECOMAND TUTUROR !!!!!! urmatoarele medii : FUJIFILM , VERBATIM , MEMOREX , SONY , TAYON , si cam atata , poate RITEK nush ... cu mediile astea nu cred ca exista un DVD-writer care sa nu le "rumege bine" .
De asemenea , merci daca ati citit acest post , si ce mai vreau sa stiu ... Cum s-a integrat DVD+R DL in romania ? Bossman , astept si de la tine rasp!

De asemenea , merci daca ati citit acest post , si ce mai vreau sa stiu ... Cum s-a integrat DVD+R DL in romania ? Bossman , astept si de la tine rasp!
Last edited by maryus51 on Mon May 22, 2006 6:59 am, edited 2 times in total.
Eu cred ca si Nero are partea lui de vina aici. Cu DeepBurner (free BTW numai ca interfata nu e asa de user-friendly ca la Nero) am scris Epro fara probleme iar cu Nero a inceput sa faca figuri. Asta cand aveam Asus. De cand am LG (2 zile) am scris numai cu Deep Burner and again no problem. Am sa incerc si cu Nero din nou. (raman la 6.x - aia care a venit cu RW-ul). Plus ca discuri Samsung nu sint chiar recomandate dpdv calitativ.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Hm... Mie mi-au facut o impresie buna Pleomax'urile de la Samsung (CD & DVD).Persian Prince wrote:Plus ca discuri Samsung nu sint chiar recomandate dpdv calitativ.

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul! ( & don't click here )
am un LG DVD-rw dar nu prea folosesc decat DVD uri -R ptr k momentan nu am nevoie de +R(totusi am scris si +r marca mea preferata care nu mi-a creat probleme fiind estelle). Iar marcile mele preferate la -r sunt Sundisk&Princo. Si urasc Bulkpaq, desi e f ietina, care imi face probleme la citire dupa ce le scriu.

Angels fall first...
Am scris cu NEC 3540A traxdata de 4x la 4x ... cam 20% au coruptie de date. Traxdata la 8x... nicunul pana acum cu probleme. Verbatim (inclusiv cele printabile) sunt super ok, niciunul corupt. Estelle -R de 8x .. am avut probleme cu vreo 3 (scrise la 4x). Memorexurile nici ele nu mi-au facut figuri. Proformance mi-a busit unul (nu stiu daca de la unitate sau DVD... Am mai ars cateva estelle si cu o unitate LG externa si nicunul nu mi-a mers... Restul am incercat ocazional, asa, de curiozitate, asa ca nu se pun.
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
am luat din Buc, TDK DVD-R(16x) am scris 10buc fara nici o eroare si mi s par chiar excelente la 16mii bucata.ce-mi place la ele cum in nero cand vrei sa-ti alegi viteza iti apar toate vitezele d la 2X-16X
am mai luat 2buc Samsung Pleomax DVD+RW(4x) sunt ok si vad k laudati +rw-urile am dat 40mii buc (nu sunt bulk) am sa mai cumpar vreo 4buc
in skimb am avut probleme cu traxdata +R intr-o zi am stricat vreo 3rei...d'atunci sa nu mai aud d trax...
am mai luat 2buc Samsung Pleomax DVD+RW(4x) sunt ok si vad k laudati +rw-urile am dat 40mii buc (nu sunt bulk) am sa mai cumpar vreo 4buc

in skimb am avut probleme cu traxdata +R intr-o zi am stricat vreo 3rei...d'atunci sa nu mai aud d trax...