Case Chieftec cooling
Moderator: Moderatori
Case Chieftec cooling
Mai are cineva carcasa din semnatura? Ma intereseaza daca v-ati montat ventilatoare pe ea, ce modele si cum.
Mai exact: am vrut sa imi pun ventilatoarele de 90 sa imi bage aer si nu am reusit sa le pun filtrele de praf.
BTW foloseste cineva filtre de praf?
Tipul de la pc-coolers zicea ca il fac aspirator de praf daca nu i le pun, iar un tip de la Maguay zice ca ei au facut teste si air flowu' este ingreunat de filtre si ca mai bine nu le pun si il curatz mai des.
Mai exact: am vrut sa imi pun ventilatoarele de 90 sa imi bage aer si nu am reusit sa le pun filtrele de praf.
BTW foloseste cineva filtre de praf?
Tipul de la pc-coolers zicea ca il fac aspirator de praf daca nu i le pun, iar un tip de la Maguay zice ca ei au facut teste si air flowu' este ingreunat de filtre si ca mai bine nu le pun si il curatz mai des.
DFI NF4 Ultra Infinity / AMD Athlon64 4600+ / WD2000JD + WD2000JS/ Corsair TWINX2048-3200C2PT DDR400 / WinFast Leadtek PX8800 GTS TDH 640MB / DVDRW LG GSA-4163B / Chieftec LBX-02B-B-SL/420DF / Leadtek Winfast 2000 XP Expert/ Enermax ELT500AWT
!
Am eu un chieftec LBX din ala alb
am pus 3 de 92mm
2 la hdd bay si 1 in dreptu CPU fara filtre
am luat un filtru din ala si e facut foarte tampit.....nu l poti pune k lumea
oricum prafu fin tot intra si prin filtru si prin tot.....particulele fine trec.........iar airflow ul are de suferit F mult de pe urma filtrului
my advice:fara filtre
am pus 3 de 92mm
2 la hdd bay si 1 in dreptu CPU fara filtre
am luat un filtru din ala si e facut foarte tampit.....nu l poti pune k lumea
oricum prafu fin tot intra si prin filtru si prin tot.....particulele fine trec.........iar airflow ul are de suferit F mult de pe urma filtrului
my advice:fara filtre
\/ peace
Dupa cum se vede in imagine am loc pentru:
- 1 ventilator 120mm in spate
- 2 ventilatoare de 92mm pe capac stanga (1 la CPU si 1 la placa video)
- 3 ventilatoare de 92mm in dreptul HDD-urilor
si o aerisire tot la HDDuri
Momentan am doar un ventilator de 120mm in spate care scoate aerul din carcasa. Cum imi recomandati sa le pun pe celelalte (care sa scoata si care sa bage)?
- 1 ventilator 120mm in spate
- 2 ventilatoare de 92mm pe capac stanga (1 la CPU si 1 la placa video)
- 3 ventilatoare de 92mm in dreptul HDD-urilor
si o aerisire tot la HDDuri
Momentan am doar un ventilator de 120mm in spate care scoate aerul din carcasa. Cum imi recomandati sa le pun pe celelalte (care sa scoata si care sa bage)?
DFI NF4 Ultra Infinity / AMD Athlon64 4600+ / WD2000JD + WD2000JS/ Corsair TWINX2048-3200C2PT DDR400 / WinFast Leadtek PX8800 GTS TDH 640MB / DVDRW LG GSA-4163B / Chieftec LBX-02B-B-SL/420DF / Leadtek Winfast 2000 XP Expert/ Enermax ELT500AWT
nope
si io am carcasa la fel
alea doua de pe lateral sa bage si ala de 120 sa scoata
asa e OK
si io am carcasa la fel
alea doua de pe lateral sa bage si ala de 120 sa scoata
asa e OK

Dfi Lan Party UT SLI-D / AMD 3200+ 64 / Leadtek 6600 Gt Extreme 574/1302 / 2X512 Corsair XMS CL2 2.2.2.5 /Creative Audigy LS / Antec Smart Power 2.0 500W /WD 1200JB, SP2504C /Antec P 180 Case/Samsung SyncMaster 913n/Sony PSP 1.50 Value Pack + 1Gb Memory Stick SanDisk
Nu e nici o parere impartita.....m-am mai contrazis odata cu cineva pe tema cum ca un cooler de procesor scoate aer in loc sa bage....
asa si cu aerisirea carcasei....
Evident cele din spate (de 120 mm sau 80 sau cat or fi mereu trebuie sa SCOATA AER)
iar la modelul asta , care e identic cu al meu (la carcasa ma refer)
cele 1 2 sau 3 fan-uri de 92mm montate in dreptu bay-ului de hdd vor BAGA AER
iar cele 2 de pe sidepanel vor baga aer
eventual fan-ul de mai jos (dintre alea de 92 de pe sidepanel) , eventual ala poate fi pus sa scoata sau sa bage......depinde de la caz la caz....
asa si cu aerisirea carcasei....
Evident cele din spate (de 120 mm sau 80 sau cat or fi mereu trebuie sa SCOATA AER)
iar la modelul asta , care e identic cu al meu (la carcasa ma refer)
cele 1 2 sau 3 fan-uri de 92mm montate in dreptu bay-ului de hdd vor BAGA AER
iar cele 2 de pe sidepanel vor baga aer
eventual fan-ul de mai jos (dintre alea de 92 de pe sidepanel) , eventual ala poate fi pus sa scoata sau sa bage......depinde de la caz la caz....
\/ peace
Daca il pun pe ala din dreptul procesorului sa scoata si pe ala din dreptul placii video sa bage? Procesorul e destul de rece si-asa, placa video e cam oropsita - nu pot sa-i pun silencer (n-am loc din cauza coolerului de pe chipset - un akasa ca ala original s-a bulit in 2 luni)
nu e bine pt k air flow insemna sa intra prin fata ( sau lateral ) si sa iasa prin spate
mda
aceeasi placa video am si io si ARDE nu frige nici cu silencer nu am facut mare lucru
o sa fac ceva costum k nu sepoate
mda
aceeasi placa video am si io si ARDE nu frige nici cu silencer nu am facut mare lucru
o sa fac ceva costum k nu sepoate
Dfi Lan Party UT SLI-D / AMD 3200+ 64 / Leadtek 6600 Gt Extreme 574/1302 / 2X512 Corsair XMS CL2 2.2.2.5 /Creative Audigy LS / Antec Smart Power 2.0 500W /WD 1200JB, SP2504C /Antec P 180 Case/Samsung SyncMaster 913n/Sony PSP 1.50 Value Pack + 1Gb Memory Stick SanDisk
atunci le pun pe toate alea mici sa bage si il las pe ala mare din spate sa scoata.
daca reusesti ceva cu racirea placii video da-mi si mie un semn
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
daca reusesti ceva cu racirea placii video da-mi si mie un semn

dap si u sa faci la fel daka faci ceva cu racirea aia ![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Adica?Aste e numai parerea ta!:-knic wrote:parerea mea este ca chieftec are o racire gandita extrem de prost la modul cum arata aceasta carcasa.
am avut si eu una din asta, si a trebuit s-o modific substantial ca sa raceasca ca-lumea.
Sugestia mea: daca nu te stii, platesti o gramada de bani si nu face:)
Carcasa asta nu asigura un flux de aer fata - spate, caci nu poti sa pui un fan in fata jos, asa ca by default carcasa nu asigura un flow corect al aerului.
Daca pui cele 2 fanuri laterale sa bage aer in carcasa, iese o harababura de airflow-uri.
Eu am modificat-o sa-i permit un airflow fata -> spate (cu 2 fanuri de 120mm) si am "decuplat" HDD-urile caci carcasa asta amplifica f. tare vibratiile produse de HDD (am doar 2 buc, insa ma gandesc ca face ca trenu' daca-i mai pun vreo 3!).
Per total a iesit o scadere accentuata a zgomotului si o scadere de ~5 grade la cpu si in carcasa (fluxul de aer fata -> spate trece exact peste memorii, chipset, procesor, mosfeti).
De aceea zic ca pentru banii care i-am dat pe ea, ar fi meritat un airflow corect. Probabil ca Chieftec nu are access la documentatiile de referinta despre cum se raceste un sistem.
In rest e lucrata OK (desi m-am taiat de cateva ori in marginile ei):)
Daca pui cele 2 fanuri laterale sa bage aer in carcasa, iese o harababura de airflow-uri.
Eu am modificat-o sa-i permit un airflow fata -> spate (cu 2 fanuri de 120mm) si am "decuplat" HDD-urile caci carcasa asta amplifica f. tare vibratiile produse de HDD (am doar 2 buc, insa ma gandesc ca face ca trenu' daca-i mai pun vreo 3!).
Per total a iesit o scadere accentuata a zgomotului si o scadere de ~5 grade la cpu si in carcasa (fluxul de aer fata -> spate trece exact peste memorii, chipset, procesor, mosfeti).
De aceea zic ca pentru banii care i-am dat pe ea, ar fi meritat un airflow corect. Probabil ca Chieftec nu are access la documentatiile de referinta despre cum se raceste un sistem.
In rest e lucrata OK (desi m-am taiat de cateva ori in marginile ei):)