Barton 3200 supraincalzit
Moderator: Moderatori
Barton 3200 supraincalzit
Salut!
Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi pt ca eu nu mai am nici o idee.
Problema e urmatoarea:am un Athlon XP 3200+ care nu vrea nici in ruptul capului sa stea la temperaturi rezonabile.In idle ajunge pe la 56-57 C iar in full load 62C si asta cu carcasa deschisa.Coolerul e un Titan Siberia care ar trebui sa-l tina la temp mici.Inainte aveam un cooler Titan D9TB cu care ajungea la 70C si se oprea.Pasta e cea care a venit cu coolerul adica Nano blue.Mai trebuie sa adaug k senzorii raporteaza bine temp,coolerul chiar se incinge f tare.Nu stiu ce sa-i mai fac,am dat de mai multe ori jos coolerul,l-am sters,am pus din nou pasta dar nu s-a schimbat nimic.
Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi pt ca eu nu mai am nici o idee.
Problema e urmatoarea:am un Athlon XP 3200+ care nu vrea nici in ruptul capului sa stea la temperaturi rezonabile.In idle ajunge pe la 56-57 C iar in full load 62C si asta cu carcasa deschisa.Coolerul e un Titan Siberia care ar trebui sa-l tina la temp mici.Inainte aveam un cooler Titan D9TB cu care ajungea la 70C si se oprea.Pasta e cea care a venit cu coolerul adica Nano blue.Mai trebuie sa adaug k senzorii raporteaza bine temp,coolerul chiar se incinge f tare.Nu stiu ce sa-i mai fac,am dat de mai multe ori jos coolerul,l-am sters,am pus din nou pasta dar nu s-a schimbat nimic.
- omul_maimutza
Temperaturile nu mi se par exagerat de mari daca trecea peste 70'C atunci trebuia sa iti faci probleme. Cauzele temperaturii mai mari pot fii afisarea eronata a temperaturii de catre placa de baza cat si caracasa neaerisita.
Eu am un 2500+ la 2233mhz si in full load ajunge pe la 47-50'C iar in idle sub 40 de obicei.
Eu am un 2500+ la 2233mhz si in full load ajunge pe la 47-50'C iar in idle sub 40 de obicei.
picz or it didn't happen
placa de baza afiseaza bine.radiatorul chiar se incinge f tare.nu prea pot sa tin mult mana pe el.carcasa e aerisita bine din moment ce e deschisa.cu carcasa inchisa ajunge la 65-66 C in idleAbaddon wrote:Temperaturile nu mi se par exagerat de mari daca trecea peste 70'C atunci trebuia sa iti faci probleme. Cauzele temperaturii mai mari pot fii afisarea eronata a temperaturii de catre placa de baza cat si caracasa neaerisita.
Schimba porcaria aia de NanoBlue cu ceva decent (Ceramique sau MX-1 daca esti strins la bani, sau AS5 daca vrei sa nu te mai doara capul).
Curata bine talpa coolerului si pastila procesorului cu alcool izopropilic si pune putina pasta asa cum scrie aici.
Curata bine talpa coolerului si pastila procesorului cu alcool izopropilic si pune putina pasta asa cum scrie aici.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Problema este acea chestie care ii spune NANO BLUE, care este o tampenie rar intalnita, dupa aplicare si montarea coolerului se intareste si in loc sa transmita caldura la cooler, asa cum ar trebui, face exact invers adica conserva caldura impiedicand transferul termic. Deci sfatul meu este, sa demontezi coolerul, sa il cureti bine de pasta existenta, sa cureti cu atentie si pastila procesorului, si daca nu ai altceva la indemana, atunci foloseste pasta siliconica alba, care daca este bine aplicata si in cantitate suficienta face treaba buna ! Daca ai vreu amic care sa aiba ceva AS5, e si mai bine, dar sa ai grija la aplicare pe pastila, contine argint si nu e bine sa se impastie pe suprafata procesorului.
Nici coolerul ala nu e prea stralucit, dar pasta termoconductoare pot spune ca e cea mai slaba posibila... schimb-o neparat cu un AS5.
A, si inca o chestie vezi daca baza radiatorului e finisata bine, daca nu tre sa o finisezi tu cu niste jmirghel de 1000 si apoi de 2000.
A, si inca o chestie vezi daca baza radiatorului e finisata bine, daca nu tre sa o finisezi tu cu niste jmirghel de 1000 si apoi de 2000.

Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Mai oameni, am o intrebare: cati dintre voi au vazut sau testat pana acum un TITAN SIBERIA ?!
Hai sa va spun eu ca nu este dracu asa negru cum pare, nu este nici dintre cele mai bune, dar nici dintre cele mai proaste coolere, spun asta ptr ca pe aici am vazut un obicei, ca in momentul in care rostesti : TITAN toata lumea sare de fund in sus ca gata nu e bun ! Deci are un radiator generos cu baza din cupru si un fan de 120mm, care pe langa faptul ca este si foarte silentios mai face si treba ...
In fine, nu vreau sa intram aici in contradictii, insa eu mizez pe acea pasta si de ce nu chiar montarea incorecta a coolerului respectiv, probabil ca nu calca perfect talpa petecul din cupru perfect pe pastila coolerului, asta se poate verifica prin urma lasata in pasta termoconductoare, urma trebuie sa fie la mijloc, daca l-ai montat invers urma va fi doar pe jumatate din pastila de cupru, lucru ce nu asigura un bun transfer caloric ! Verifica asta si cauta macar o pasta siliconica alba, se gaseste si este ieftina !
Hai sa va spun eu ca nu este dracu asa negru cum pare, nu este nici dintre cele mai bune, dar nici dintre cele mai proaste coolere, spun asta ptr ca pe aici am vazut un obicei, ca in momentul in care rostesti : TITAN toata lumea sare de fund in sus ca gata nu e bun ! Deci are un radiator generos cu baza din cupru si un fan de 120mm, care pe langa faptul ca este si foarte silentios mai face si treba ...
In fine, nu vreau sa intram aici in contradictii, insa eu mizez pe acea pasta si de ce nu chiar montarea incorecta a coolerului respectiv, probabil ca nu calca perfect talpa petecul din cupru perfect pe pastila coolerului, asta se poate verifica prin urma lasata in pasta termoconductoare, urma trebuie sa fie la mijloc, daca l-ai montat invers urma va fi doar pe jumatate din pastila de cupru, lucru ce nu asigura un bun transfer caloric ! Verifica asta si cauta macar o pasta siliconica alba, se gaseste si este ieftina !
Am observat ca nu ne-ai spus nimic legat de placa de baza ! Daca este un Gb, problema e cunoscuta cu afisarea de pana la 10 grade in plus la temperatura procesorului.
Nu stiu de ce insa banuiesc o placa de baza ASUS ...
Daca este pe nForce 2 sa imi spui, si iti pot da un cooling patch, care reduce pe bune temperatura procesorului cu pana la 10 grade ! Bafta, mai vb dupa ce pui ceva pasta ...
Nu stiu de ce insa banuiesc o placa de baza ASUS ...
Daca este pe nForce 2 sa imi spui, si iti pot da un cooling patch, care reduce pe bune temperatura procesorului cu pana la 10 grade ! Bafta, mai vb dupa ce pui ceva pasta ...
am reusit!
am pus AS Ceramique si acum in idle sta pe la 47 C.de la 58 la 47 e ceva.inca n-am apucat sa testez in full load dar oricum e mult mai bine.bine ca am scapat de porcaria aia (nanoblue)
pe viitor o sa pun AS 5 dar momentan la toate magazinele mi-au zis ca nu au pe stoc.doar ceramique am gasit.
va multumesc mult tuturor!
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
am pus AS Ceramique si acum in idle sta pe la 47 C.de la 58 la 47 e ceva.inca n-am apucat sa testez in full load dar oricum e mult mai bine.bine ca am scapat de porcaria aia (nanoblue)
pe viitor o sa pun AS 5 dar momentan la toate magazinele mi-au zis ca nu au pe stoc.doar ceramique am gasit.
va multumesc mult tuturor!
E buna si Ceramique, stai linistit. Ba chiar pe unele sisteme e posibil sa ai rezultate mai bune cu Ceramique decit cu AS5. Totusi, inca e cam mult. Cum stai cu airflow-ul prin carcasa?
OK, banuiesc ca e pus in spate si scoate aerul (eventual taiat si grilajul care impiedica evacuarea aerului cald)...
Decit in fata, pune-l pe lateral in dreptul placii video sau procesorului.
LE:
Decit in fata, pune-l pe lateral in dreptul placii video sau procesorului.
LE:
La mine taiatul grilajului din spate si facut loc pe lateral pentru un ventilator mi-au scazut temp. pe MB cu ~8°C si pe proc cu ~5°C. Taiatul iti ia o juma' de ora si-l maschezi frumos cu un filtru de aer...daca l-as pune in lateral ca sa fie eficient ar trebui sa tai carcasa ceea ce nu prea imi convine
Last edited by burebista on Thu Aug 25, 2005 3:58 pm, edited 1 time in total.
Sa stii ca nu "tai" carcasa ci ii dai gauri cu bormasina, gaura langa gaura pana cand decupezi un cerc, apoi su o lila finisezi marginile. Pt a-i da un aspect placut si pt a evita taieturile la manipulare e indicat ca pe marginea respectiva sa pui un tubulet taiat pe lungime(spre exemplu plasticul/cauciucul cu care vine izolat un cablu electric - pentru indepartare il tai pur si simplu pe lungime si il lipesti pe marginea gaurii pe care ai facut-o). E destul de simplu...
Dar ai grija sa masori bine ca gaura sa vina fix deasupra procului pt ca tre sa oui un tub pana deasupra lui pt a lua aer numai deafara.
La mine a scazut temp CPU-ului cu 6'C prin aceasta operatie.
PS. vezi sa nu pui nici un filtru sau alta prostie deasupra gaurii ca degeaba ai facut-o.
(poate doar un grilaj din ala minimal pt a arata mai bine).
Bafta!

Dar ai grija sa masori bine ca gaura sa vina fix deasupra procului pt ca tre sa oui un tub pana deasupra lui pt a lua aer numai deafara.
La mine a scazut temp CPU-ului cu 6'C prin aceasta operatie.
PS. vezi sa nu pui nici un filtru sau alta prostie deasupra gaurii ca degeaba ai facut-o.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Bafta!

Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- BlackNight
Am incercat chestia asta si a iesit oribil, plus ca a durat cam mult. Din ce am incercat pana acum, carcasa mea s-a taiat cel mai bine cu un traforaj, iar finisarea am facut-o cu o pila fina.IL Dotore wrote:Sa stii ca nu "tai" carcasa ci ii dai gauri cu bormasina, gaura langa gaura pana cand decupezi un cerc, apoi su o lila finisezi marginile.
nu vreau sa ma bag ca musca in lapte dar cred ca nu procesorul e de vina ci coolerul. ai grija la cum face contactul acesta cu procesorul. s-ar putea sa se "deplaseze" un pic dar destul cat sa nu mai faca contact bine.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.