Radeon 9800 pe Athlon Xp 1700+
Moderator: Moderatori
Radeon 9800 pe Athlon Xp 1700+
Am un sistem cpu Athlon XP 1700+ (1466 MHz),pl. de baza ECS L7VTA,512 Ram Kingmax de 400MHz shi vreau sa-mi cumpar un Gigabyte Radeon 9800 Pro.Intrebarea e:cum o sa-mi mearga placa?Este sistemul meu prea slab pt. placa de baza?Ar trebui sa-mi cumpar un nou cpu?Daca cumpar un Radeon 9600XT asi avea performante mai bune?Multumesc
Din cate am citit eu pe-aici nu vad care e problema. Ce treaba are proc-ul cu placa video? Eu am un Athlon XP 1600+ si un Radeon 9600 Pro Adv. Poate nu am inteles eu bine intrebarea... In fine, in legatura cu placile video, daca ai fi citit aici, ai fi vazut ca un Radeon 9800Pro este peste un 9600XT. Astept totusi sa ma lamuresti unde e problema?
In legatura cu procesorul. Bine inteles ca un procesor mai puternic va mari performantele sistemului, dar nu si a capacitatii grafice a placii video. Daca aveai un procesor < 1000 Mhz (chiar mai putin... 600 Mhz), atunci da... cred k era trasa in jos placa video de procesor... mai ales in jocuri
In legatura cu procesorul. Bine inteles ca un procesor mai puternic va mari performantele sistemului, dar nu si a capacitatii grafice a placii video. Daca aveai un procesor < 1000 Mhz (chiar mai putin... 600 Mhz), atunci da... cred k era trasa in jos placa video de procesor... mai ales in jocuri
Last edited by Radoo on Wed Aug 17, 2005 7:01 pm, edited 1 time in total.
Old nickname: Rayden
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
szury, procesorul e bunicel (recomand un overclock la el....va duce linistit, xp-urile sunt renumite ptr. asta cu putin noroc l-ai duce la 2000 real, depinde doar de tine). 9800pro e clar peste 9600Xt..pro-ul are 8 conducte de randare iar xt-ul doar 4 si cu asta am spus tot.
PS-in loc de acel 9800pro eu m-as orienta catre un 6600. Cheers.
PS-in loc de acel 9800pro eu m-as orienta catre un 6600. Cheers.
Last edited by Coza on Fri Aug 19, 2005 9:00 am, edited 2 times in total.
rayden, da-mi voie sa te contrazic cu cat procu' este mai rapid cu atat si placa video o sa mearga mai bine, proc-pl video-memorie la un loc conteaza pt a rula un joc cat mai bine adica sa ai activate si aa si af , cu un 3000+ barton sau mai bine cu un athlon64 aceeasi placa video o sa mearga mult, mult mai bine, parerea mea.... 

“What are the differences between Mark Zuckerberg and me?
I give private information on corporations to you for free,
and I’m a villain. Zuckerberg gives your private information
to corporations for money and he’s Man of the Year”
Julian Assange.
Julian Assange.
6600 GT da! Nu 6600 simplu am eu unul care e de la asus si nu e asa de sttralucit comparat cu un gecube 9600xt e varza!!! dezamagire totala... 

Julian Assange.
Julian Assange.
Placa va functiona fara probleme si evident este recomandabila in fata lui 9600XT. Ideea generala este insa ca nu vei putea profita la maxim de ea din cauza sistemului destul de slab per ansamblu. Acum sa nu intelegi ca ar fi diferenta de la cer la pamant intre performanta in sistemul tau comparativ cu un altul mai puternic, dar oricum...
Daca diferenta de pret este semnificativa, ai putea lua 9600XT-ul in ideea de a face si un upgrade de placa de baza+procesor.
Daca diferenta de pret este semnificativa, ai putea lua 9600XT-ul in ideea de a face si un upgrade de placa de baza+procesor.
Partial adevarat, un procesor puternic aduce un spor de performanta in joace dar nu atat de mare pe cat incerci tu sa ne sugerezi. Adu-ti aminte de 3DMark 2005, unde procesorul e doar decorativ....punctajul(fps-urile) sunt aduse de placa video. Pana la urma depinde chiar de joc...unele trag si de procesor altele mai deloc. goro, un 6600 e peste 9600XT si aproximativ egal ca performata cu 9800 pro. Avantajul unui 6600 sunt optimizarile noi aduse procesorului grafic(PS3,VS) si un potential de OC mai mare...lucruri de altfel spuse si confirmate de cand lumea.goro123 wrote:un 3000+ barton sau mai bine cu un athlon64 aceeasi placa video o sa mearga mult, mult mai bine, parerea mea....
COZA POATE ASA E, DAR 6600 SIMPLU NU GT , O FI BUN DAR NU SE COMPARA CU ATI FORTA BRUTA ARE, SI ATAT... ADICA MAI MULTE FPS DAR ATAT LA CALITATE E JALNIC VB IN JOCURI NU IN BANCHMARKS RIDDICK, FARCRY, ETC SE VAD JALNIC PE 6600, PE CAND PE 9600 XT E O ADEVARATA SPLENDOARE(FARCRY DE EX.)SI ASTA CU UN P4 LA 3 GH!!!
....PACAT DE PROC...WORD....

Julian Assange.
Julian Assange.
1-nu e nevoie sa scrii cu caps lock(contravine regulamentului daca nu ma insel)
2-afirmatiile tale sunt incoerente si lipsite de adevar si sustinere, de fapt te vad posesor ati si de aici apare subiectivismul
3-cauta pe net si tu ceva review-uri si documentatie despre placi video si iti vei reconsidera afirmatiile
4-problema culorilor pe Nvidia au fost cu succes depasita pe seria de placii 6000(ce ne povestesti tu era un neajuns la seria FX)
5-dicutia devine cam off topic si o da in ati vs. nvidia si nu asta era intetia mea...am facut doar o sugestie
5-cam atat am avut de spus, hai bafta.
2-afirmatiile tale sunt incoerente si lipsite de adevar si sustinere, de fapt te vad posesor ati si de aici apare subiectivismul
3-cauta pe net si tu ceva review-uri si documentatie despre placi video si iti vei reconsidera afirmatiile
4-problema culorilor pe Nvidia au fost cu succes depasita pe seria de placii 6000(ce ne povestesti tu era un neajuns la seria FX)
5-dicutia devine cam off topic si o da in ati vs. nvidia si nu asta era intetia mea...am facut doar o sugestie
5-cam atat am avut de spus, hai bafta.
goro123, Coza are perfecta dreptate la toate punctele ! Tu ai idee despre ce e vorba ?! In plus de asta placa aia e de vanzare pe forum, te-ai gandit ca singur iti pui bete in roate ? Faptul ca tu ai nimerit una dintre cele mai proaste implementari de la 6600, crezi ca te face sa condamni toata seria ? Si inca o intrebare, ai incercat si tu vreodata macar daca tot ai adus aici vorba de FARCRY, modul cu suport P.S. 3.0 ca sa poti vorbi ? Deci cum s-a mai spus, deja bagi la greu in ele ! Daca tie nu ti-a placut si ai ales o implementare proasta cum este cea de la Asus asta nu inseamna ca sunt de kko, si la calitatea imagini seria 6xxx nu mai are aceleasi probleme ca si seria FX, nici pe departe !Coza wrote:1-nu e nevoie sa scrii cu caps lock(contravine regulamentului daca nu ma insel)
Revenind la topic, da iti poti lua acea placa video, nu cred ca o sa ai probleme, un amic de al meu a avut un 9600XT pe o placa din aia de baza si a mers fara nici o problema

Bafta si spor la cumparaturi !
GeForce 6600 este superior Radeon 9600XT. 6600 are avantajul unor tehnologii mai noi cum ar fi Shader model 3.0 (pe care Riddik il utilizeaza,de exemplu).6600 mai are si avantajul adus de cele 8 pipelines.Este superior 9600XT, dar "usor" inferior Radeon 9800PRO. Daca as avea de ales intre 9800PRO si 6600 as alege 9800PRO, datorita performantei mai bune. In alegerea ta nu trebuie sa uiti si de overclocking, care la 6600 este bun in cele mai multe cazuri. Daca vrei sa vezi cateva teste poti arunca o privire aici:
http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html
Sper sa-ti fie de ajutor.
http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html
Sper sa-ti fie de ajutor.
LOLgoro123 wrote:rayden, da-mi voie sa te contrazic cu cat procu' este mai rapid cu atat si placa video o sa mearga mai bine, proc-pl video-memorie la un loc conteaza pt a rula un joc cat mai bine adica sa ai activate si aa si af , cu un 3000+ barton sau mai bine cu un athlon64 aceeasi placa video o sa mearga mult, mult mai bine, parerea mea....

szury cumpara-ti acel 9800Pro.
P.S. dacă ai ceva bani de un upgrade, decat un proc mai bun, pt. jocuri si nu numai, mai bine iti mai iei 512 MB RAM. In unele jocuri (ex. Battlefield 2) se vede diferenta la incarcat, cat si la gameplay.
Old nickname: Rayden
Ma refeream exclusiv la 6600 simplu, betze in roate nu imi pun, placa o vand celor care care stiu cat poate ea, si atat, nu celor care cred ca daca si-au luat 6600 o sa le mearga jocurile 'beton',testele pot fi si ele subiective, dar nu contrazic pe nimeni 6600 e mai bun decat 9600 xt....Atat am avut de spus, si daca am deranjat pe cineva rog sa fiu scuzat... PEACE!!! ![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Julian Assange.
Julian Assange.
Iti poti lua fara probleme placa video 9800 PRO nu o va trage procesoru mult in jos (foarte putin ) si asta nu se va vedea decat in 3d mark daca ii mai dai si un oc la procu ala ar fi perfect
PS : a scris cineva pe aicea ca in locul lui 9800 pro s-ar orienta spre 6600 si acela este COZA pai bine mai coza daca u ai vazut ca 6600 simplu e mai bun decat un 9800 PRO io ma impusc aa in cazul in care ai vrut sa zici 6600 GT ee asa da... aici ai fi avut dreptate
PS : a scris cineva pe aicea ca in locul lui 9800 pro s-ar orienta spre 6600 si acela este COZA pai bine mai coza daca u ai vazut ca 6600 simplu e mai bun decat un 9800 PRO io ma impusc aa in cazul in care ai vrut sa zici 6600 GT ee asa da... aici ai fi avut dreptate

My Pc is faster than a Porsche
Eu te invit sa te mai documentezi, cele 2 placi sunt apropiate ca si performanta, 9800 se descurca mai bine la rezolutii mai mari dar un 6600 are potential de OC mai mare si chip grafic optimizat VS si PS 3. Asta e parerea mea si vreau sa fie respectata nu neaparat si aprobata. Bafta.Me_high wrote: PS : a scris cineva pe aicea ca in locul lui 9800 pro s-ar orienta spre 6600 si acela este COZA pai bine mai coza daca u ai vazut ca 6600 simplu e mai bun decat un 9800 PRO io ma impusc aa in cazul in care ai vrut sa zici 6600 GT ee asa da... aici ai fi avut dreptate
Last edited by Coza on Fri Aug 19, 2005 9:04 am, edited 1 time in total.
6600 GIGABYTE TURBO EDITION 128MB/128BIT, setari default, windows varza, nimic optimizat, driveri 77.77 ...
goro123 sa vedem cat poate si 9600XT-ul tau mult laudat, daca spui ca 6600 e varza ...
poe - uitate si tu putin la rezultat ... oameni buni depinde de implementare, R9600 este o placa excelenta, dar este de domeniul trecutului ...
P.S. Aici nu e vorba de lauda si batut cu caramida in piept ca ce placa am eu, ca nu asta fac, doar ca ma seaca aici niste pareri parca citate de pe Tom'sHardware & CO, dar defapt parea majoritate nu au vazut in viata lor o placa echipata cu acest chipset ! Mie mi-au trebuit trei zile sa gasesc ce sa imi iau, si uite ca mai sunt si 6600 bune !
goro123 sa vedem cat poate si 9600XT-ul tau mult laudat, daca spui ca 6600 e varza ...
poe - uitate si tu putin la rezultat ... oameni buni depinde de implementare, R9600 este o placa excelenta, dar este de domeniul trecutului ...
P.S. Aici nu e vorba de lauda si batut cu caramida in piept ca ce placa am eu, ca nu asta fac, doar ca ma seaca aici niste pareri parca citate de pe Tom'sHardware & CO, dar defapt parea majoritate nu au vazut in viata lor o placa echipata cu acest chipset ! Mie mi-au trebuit trei zile sa gasesc ce sa imi iau, si uite ca mai sunt si 6600 bune !
Last edited by ice01 on Fri Aug 19, 2005 1:01 am, edited 1 time in total.
Tocmai de aia am pus un 3DMARK2005 ptr ca in acest test PROCESORUL NU CONTEAZA !!! Aportul acestuia este minor, am efectuat testul in conditii jalnice cu vechile drivere ATI instalate pe sistem si cu un windows vai mama lui, amanat ptr o reinstalare pana cand mi-a venit aceasta placa, se poate observa ca setarile sunt default si in background imi ruleaza : NOD32, OUTPOST FIREWALL, LAN, YMSG ... si toate serviciile active, plus ceva prin bara ... deci nu am vrut decat sa va ajut sa intelegeti ca nu este o placa atat de ratata cum vb toata lumea anpoda pe aici. Singurul care gandeste este COZA, acum fara suparare ptr nimeni din cati au postat ! 6600 este o placa ptr viitor, in curand instructiunile P.S. 3.0 vor deveni o necesitate, iar R9800PRO este o placa din vechea garda ! Pacat ca nu a-ti avut sansa sa vedeti un joc cu aceste instructiuni active, la nivel calitativ se vede o diferenta clara ... plus ca daca vor deveni o necesitate GOOD OLD 9800PRO va deveni din pacate o alegere mai putin inspirata si nu ca este o placa proasta (asta vroiam si eu inainte sa ma decid la 6600) ci ptr ca i-a trecut vremea, poate mult prea repedepoe wrote:offtopic
ice, si radeonul meu (9800 PRO) da ~ 2500 de puncte pe un amarat de barton@2200Mhz. Eu nu vorbeam de 9600, daca asta ai inteles.

Deci daca tot in bani aia e, eu zic : 6600 !
Mai putin adevarat, poate acum ar fi cate ceva in care i-ar fi superior cu cativa fps, dar in curand situatia se va schimba odata cu P.S. 3.0 ...poe wrote:Parerea mea e ca un Radeon 9800PRO e superior in majoritatea jocurilor oricarui 6600 ne-GT.
Ca si intotdeauna, la inceput va fi suficient, cand insa se va pune accent pe asta si 6800ULTRA va fi apa de ploaie, nimic nu e vesnic, nimic nu e pe viata ! O chestie e clara, dintre 6600 si 9800PRO castiga 6600, cu o implementare buna esti ready 4 the future si macar titlurile anuntate pa sfarsitul acestuia an si chiar cele de anul care vine vor avea o placa video care le poate rula in rezolutii decente si nu minciuni de alea de 1600/1200 de prin cine stie care dracu de teste sintetice efectuate in cele mai corecte modalitati de catre unul sau altul ...deeJayOg wrote:
Sunt puţine şi jocurile care cer minim PS2.0. PS3.0 o fi viitorul, dar din păcate 6600 simplu nu va rula suficient de repede instrucţiunile PS3 atunci când va fi nevoie, şi va trebui schimbat oricum.![]()
Asa ca incercati sa va treziti putin si sa renuntati la fixuri, 9800PRO/XT ramane in legenda, vedeti dincolo de asta, ATI si nVidia ofera solutii, totul este sa ai si bani de ele ... Comparatiile in momentul de fata sunt puerile, va veni insa vremea cand se va face diferenta ... macar teoretic trebuie sa fi pregatit ...
Nu stiu cati au avut sansa sa vada un 6600 simplu ruland, dar eu am avut. Daca ai urmarit testele in jocurile noi vei vedea ca 6600 cade tot mai jos in comparatie cu R9800PRO. 9800PRO este ajutat mult de cei 256bit, iar implementarea dx9 a R9800 nu e de neglijat. (este adevarat, daca stai sa te gandesti FX5200 are DX9, iar Ti500 are 8.0. care e mai buna? Eu as alege ti.... mult mai rapid).ice01 wrote:Tocmai de aia am pus un 3DMARK2005 ptr ca in acest test PROCESORUL NU CONTEAZA !!! Aportul acestuia este minor, am efectuat testul in conditii jalnice cu vechile drivere ATI instalate pe sistem si cu un windows vai mama lui, amanat ptr o reinstalare pana cand mi-a venit aceasta placa, se poate observa ca setarile sunt default si in background imi ruleaza : NOD32, OUTPOST FIREWALL, LAN, YMSG ... si toate serviciile active, plus ceva prin bara ... deci nu am vrut decat sa va ajut sa intelegeti ca nu este o placa atat de ratata cum vb toata lumea anpoda pe aici. Singurul care gandeste este COZA, acum fara suparare ptr nimeni din cati au postat ! 6600 este o placa ptr viitor, in curand instructiunile P.S. 3.0 vor deveni o necesitate, iar R9800PRO este o placa din vechea garda ! Pacat ca nu a-ti avut sansa sa vedeti un joc cu aceste instructiuni active, la nivel calitativ se vede o diferenta clara ... plus ca daca vor deveni o necesitate GOOD OLD 9800PRO va deveni din pacate o alegere mai putin inspirata si nu ca este o placa proasta (asta vroiam si eu inainte sa ma decid la 6600) ci ptr ca i-a trecut vremea, poate mult prea repedepoe wrote:offtopic
ice, si radeonul meu (9800 PRO) da ~ 2500 de puncte pe un amarat de barton@2200Mhz. Eu nu vorbeam de 9600, daca asta ai inteles.
Deci daca tot in bani aia e, eu zic : 6600 !
Mai putin adevarat, poate acum ar fi cate ceva in care i-ar fi superior cu cativa fps, dar in curand situatia se va schimba odata cu P.S. 3.0 ...poe wrote:Parerea mea e ca un Radeon 9800PRO e superior in majoritatea jocurilor oricarui 6600 ne-GT.
http://graphics.tomshardware.com/graphi ... ie-09.html
ice, si tu ca proaspat posesor de 6600 si eu ca posesor de 9800Pro suntem un pic subiectivi (poate un pic mai mult tu, fiind sub emotia "primului contact" cu placa ta
); mai inteleg ca nu ai incredere in Tom; dar si atunci cand 3Digest-ul celor de la Digit-Life demonstreaza cum un 9800pro e superior in majoritatea jocurilor unui 6600, in vreo 2 situatii sunt egale, si doar intr-una fiind superior geforce-ul, nu pot intelege cum de mai sustii ca un 6600 e mai performant si mai de viitor decat un 9800pro.

poe ... eu zic sa ne oprim aici, discutia asta a durat prea mult si a luat o turnura anapoda, adevarul sunt convins ca este undeva la mijloc, pana la urma alegerile sunt de partea fiecarui user ! Eu de obicei ma ghidez dupa ce este mai nou si se incadreaza in noile standarde, o chestie este destul de clara, 6600 nu este o placa proasta deloc nici chiar in aceasta versiune light, iar 9800PRO ramane inca o placa buna. Un raspuns mai clar vom avea in momentul in care vor aparea jocuri care sa foloseasca noul standard DX9.0C, care vor pune in valoare calitatile lui 6600 ... Dar eu zic sa ne oprim aici, crede-am man ca nu sunt sub impulsul entuziasmului, am cantarit alegerea asta o luna si jumatate, timp in care am urmarit constant sa prind un 9800PRO la un pret rezonabil ptr ca asta imi doream in prima faza, nefiind nici eu foarte convins de calitatile lui 6600, apoi insa am incercat sa ma uit mai atent, am testat o placa de la Leadtek, mi-a placut ce am vazut, si am decis sa incerc sa caut o alternativa cu cea mai buna implementrare, care pana la urma s-a dovedit cea de la GB. Mai este una la MSI, insa la noi este inexistenta pe piata, si am o vaga banuiala ca pretul este apropiat de un GT cea ce nu mai justifica cumpararea ...
Eu zic sa ne oprim aici, sa lasam omul sa aleaga, si sa mai aiba vreme sa si posteze, acum a vazut parerile noastre, si nu are decat sa se dea cu parerea si sa aleaga ce e considera ca e mai bine ptr el ! Important este sa fie multumit !
Cam asta e tot, eu ma opresc aici si voi reveni doar daca autorul va cere ceva explicatii suplimentare si consider ca stiu ce sa ii zic, sau ce vorbesc, ferindu-ma de ai da exemple de performanta oferite de TOM'S HARDWARE, sau altii in domeniu, unde rezultatele placilor sunt extrem de amuzante comparativ cu ce am vazut eu in realitate pe sisteme mult mai slabe decat cel pe care se presupune ca experimenteaza ei
Dar acum tine si de cine plateste si cu cat plateste acele teste mai mult sau mai putin obiective ...
ice01 over & out !
Eu zic sa ne oprim aici, sa lasam omul sa aleaga, si sa mai aiba vreme sa si posteze, acum a vazut parerile noastre, si nu are decat sa se dea cu parerea si sa aleaga ce e considera ca e mai bine ptr el ! Important este sa fie multumit !
Cam asta e tot, eu ma opresc aici si voi reveni doar daca autorul va cere ceva explicatii suplimentare si consider ca stiu ce sa ii zic, sau ce vorbesc, ferindu-ma de ai da exemple de performanta oferite de TOM'S HARDWARE, sau altii in domeniu, unde rezultatele placilor sunt extrem de amuzante comparativ cu ce am vazut eu in realitate pe sisteme mult mai slabe decat cel pe care se presupune ca experimenteaza ei

ice01 over & out !
XP1700+ am si eu .. daca e Thorughbreed revision B0 atunci poti sa incerci linistit un FSB166 sau 200 si nu te mai trage in jos procesorul.. cat despre placa video "da bine" ! bafta
E6400 @ 2.8Ghz | Asus P5B Deluxe | Leadtek 7900GS + Philips 190x6| 2GB A-DATA Vitesta DDR2 800MHz |2x Seagate 320GB SATA2 | X-Fi + Z2300
- crisian_nechita
Dap....asa e...
Ehe taica....ce vremuri ...cand eu aveam 1700+ B0 si il duceam la 2600+...
asta ar trebui sa faci si tu....dar nu cu el infipt in ecs-ul ala...iei ceva cu NF2U400...aduci fsbu la 400...si un pik de voltaj(1.75v si aku le stiu pederost)....si un cooler bunicel
cat despre pl video un 6600 e cea mai buna solutie...
Ehe taica....ce vremuri ...cand eu aveam 1700+ B0 si il duceam la 2600+...
asta ar trebui sa faci si tu....dar nu cu el infipt in ecs-ul ala...iei ceva cu NF2U400...aduci fsbu la 400...si un pik de voltaj(1.75v si aku le stiu pederost)....si un cooler bunicel

cat despre pl video un 6600 e cea mai buna solutie...
--=PORSCHE=-- --=PORSCHE=--
..o sa ma bag si eu putin in discutie ..ptr ca detin ambele placi video : 1.hercules 9800pro si 2.asus 6200GE@6600
sistemul pe care am placa hercules 9800 pro (athlon 1700+@2080Mhz,aopen kt400,1GB DDR), sistemul pe care am asus 6600 (athlon 64 2800+@2100mhz asus k8n,1GB DDR bus 230x9)
default placa video 9800pro depaseste de departe 6600 .... 3D Mark 2003:5800 vs 5000 , 3DMark 2001: 14300 vs 12800.....unde 9800pro are frrecventele 380/680 iar asus 300/550
overclock: hercules 9800 pro :450/730.......6200 3D Mark 2003
asus 9200@asus 6600 (400/650).....6290 3D Mark 2003...si placa video poate mult mai mult ...temp nu depaseste 45grade gpu si 44 memoria(o sa mai testez)
jocuri: aici parerile sunt imaprtite: pe ambele placi pot juca mai toate jocurile in 1280/1024 cu detalii medii-bune cu mici obeservatii:HL2 se vede mai bine si ruleaza mai bine pe 6600 , Lord of Rings batlle of midlle earth se vede mai bine pe ati 9800 , ...per total tind sa zic ca jocurile parca se vad putin mai bine pe ati.....
sistemul pe care am placa hercules 9800 pro (athlon 1700+@2080Mhz,aopen kt400,1GB DDR), sistemul pe care am asus 6600 (athlon 64 2800+@2100mhz asus k8n,1GB DDR bus 230x9)
default placa video 9800pro depaseste de departe 6600 .... 3D Mark 2003:5800 vs 5000 , 3DMark 2001: 14300 vs 12800.....unde 9800pro are frrecventele 380/680 iar asus 300/550
overclock: hercules 9800 pro :450/730.......6200 3D Mark 2003
asus 9200@asus 6600 (400/650).....6290 3D Mark 2003...si placa video poate mult mai mult ...temp nu depaseste 45grade gpu si 44 memoria(o sa mai testez)
jocuri: aici parerile sunt imaprtite: pe ambele placi pot juca mai toate jocurile in 1280/1024 cu detalii medii-bune cu mici obeservatii:HL2 se vede mai bine si ruleaza mai bine pe 6600 , Lord of Rings batlle of midlle earth se vede mai bine pe ati 9800 , ...per total tind sa zic ca jocurile parca se vad putin mai bine pe ati.....
Pai FSB 400 nu ai cum ca nu te lasa nici o placa de baza socket A peste 300 (in cazul in care ai reusi cumva printr-o minune cu LN2).
Cu siguranta vroia sa zica FSB200 (desi mie imi zice CPUBrain FSB speed: 400MHz, dar in acelasi timp Host speed: 200MHz. Daca nu stii, te iei dupa FSB speed si te dai mare...).
Dar... de ce ai nevoie de 1,75V pentru 2000MHz??? La mine merge cu 1,5V! La 1,7V deja pot sa-i dau 210x11!!!
Oricum, nu se numeste FSB, ci PSB!
Iar in privinta placii video... Ce rost are intrebarea? Normal ca intotdeauna va fi mai buna 9800Pro decat 9600XT chiar si pe Duron 750MHz! In cel mai bun caz va fi la fel de rapida...
Cu siguranta vroia sa zica FSB200 (desi mie imi zice CPUBrain FSB speed: 400MHz, dar in acelasi timp Host speed: 200MHz. Daca nu stii, te iei dupa FSB speed si te dai mare...).
Dar... de ce ai nevoie de 1,75V pentru 2000MHz??? La mine merge cu 1,5V! La 1,7V deja pot sa-i dau 210x11!!!
Oricum, nu se numeste FSB, ci PSB!

Iar in privinta placii video... Ce rost are intrebarea? Normal ca intotdeauna va fi mai buna 9800Pro decat 9600XT chiar si pe Duron 750MHz! In cel mai bun caz va fi la fel de rapida...
I never finish anyth
- crisian_nechita
Parerea mea legata de topic si ce voia de fapt sa afle szury :
Legat de procesor poti sa stai linistit .. poti face un overclocking frumusel de 25% pe putin adica sa obtii un 2500+ din el fara mai mult de 3 - 4 grade celsius in plus. Cea mai buna solutie pt tine este sa ridici FSB de la 133 cat e la tine la 166 obtii 1836MHz reali.. comparabil cu XP2500+ avantajul o sa vina din raportul CPU:RAM care o sa fie 1:1.. In legatura cu placa video : ambele placi video sunt bune .. bineinteles ca exista diferente : 9800PRO e un pic mai rapida fiind ajutata de cei 256bit si de frecventa mai mare a memoriei.. 6600 are avantajul ca poate fi oc foare usor, astfel "viteza" celor 2 placi ajunge la un punct de egalitate (cum a mai zis cineva conteaza mult implementarea). Punctul forte al 6600 este PS3.0.. am un exemplu practic.. placa mea video .. GFMX440 dupa cum stie toata lumea nu suporta nici macar PS2.0 astfel jocurile care sunt facute pt PS2.0 refuza sa porneasca.. Gandeste-te doar ca timpul trece si 9800PRO o sa ajunga cum a ajuns GFMX440 .. adica o sa iti apara un Diablo 3 sau mai stiu eu ce joc care nu o sa ceara cine stie ce placa video dar poate o sa ceara PS3.0 si atunci degeaba e mai rapida placa ta 9800PRO cu 30 de FPS in nu stiu ce joc daca nu poate rula ce o sa apara maine.. In fine poate pare o comparatie exagerata, cum sa compari ruptura aia de MX440 cu 9800PRO .. in esenta e acelasi lucru.. "deci" votul meu merge la 6600 pe care intentionez sa il achizitionez f curand.
Legat de procesor poti sa stai linistit .. poti face un overclocking frumusel de 25% pe putin adica sa obtii un 2500+ din el fara mai mult de 3 - 4 grade celsius in plus. Cea mai buna solutie pt tine este sa ridici FSB de la 133 cat e la tine la 166 obtii 1836MHz reali.. comparabil cu XP2500+ avantajul o sa vina din raportul CPU:RAM care o sa fie 1:1.. In legatura cu placa video : ambele placi video sunt bune .. bineinteles ca exista diferente : 9800PRO e un pic mai rapida fiind ajutata de cei 256bit si de frecventa mai mare a memoriei.. 6600 are avantajul ca poate fi oc foare usor, astfel "viteza" celor 2 placi ajunge la un punct de egalitate (cum a mai zis cineva conteaza mult implementarea). Punctul forte al 6600 este PS3.0.. am un exemplu practic.. placa mea video .. GFMX440 dupa cum stie toata lumea nu suporta nici macar PS2.0 astfel jocurile care sunt facute pt PS2.0 refuza sa porneasca.. Gandeste-te doar ca timpul trece si 9800PRO o sa ajunga cum a ajuns GFMX440 .. adica o sa iti apara un Diablo 3 sau mai stiu eu ce joc care nu o sa ceara cine stie ce placa video dar poate o sa ceara PS3.0 si atunci degeaba e mai rapida placa ta 9800PRO cu 30 de FPS in nu stiu ce joc daca nu poate rula ce o sa apara maine.. In fine poate pare o comparatie exagerata, cum sa compari ruptura aia de MX440 cu 9800PRO .. in esenta e acelasi lucru.. "deci" votul meu merge la 6600 pe care intentionez sa il achizitionez f curand.
E6400 @ 2.8Ghz | Asus P5B Deluxe | Leadtek 7900GS + Philips 190x6| 2GB A-DATA Vitesta DDR2 800MHz |2x Seagate 320GB SATA2 | X-Fi + Z2300