sfaturi pentru achiziţionarea unui mp3-player

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Colegu

sfaturi pentru achiziţionarea unui mp3-player

Post by Colegu »

titlul este destul de explicit,dar nu suficient.
în primul rând nu prea mai sunt la curent cu noutăţile din domeniu,am
văzut doar o listă sumară de preţuri pe saitul ultrapro.
ce mi-aţi recomanda,să iau unul cu hard sau cu memorie flaş?
eu vreau oricum ceva de minim 1giga,iar la preţ până în 100 de euro(cu tot cu tva)
apoi,dacă ar fi posibil ca mp3-playerul să aibă port usb 2.0 ,să ştie mp2,mp3,ogg
(eventual flac),şi dacă e chiar meseriaş mpc.
mă rog,ăsta nu e criteriu eliminatoriu.
iar acumulatorul să ţînă peste 8 ore,şi eventual să poată fi alimentat şi de la baterii.

p.s.am dat sărci pe forum da dădea prea multe rezultate.

mulţam fain de tot!

edit:acum mi-am dat seama că suma e cam micuţă :D am editat-o
Alt-F4
Predator864

Re: sfaturi pentru achiziţionarea unui mp3-player

Post by Predator864 »

Colegu wrote:titlul este destul de explicit,dar nu suficient.
în primul rând nu prea mai sunt la curent cu noutăţile din domeniu,am
văzut doar o listă sumară de preţuri pe saitul ultrapro.
ce mi-aţi recomanda,să iau unul cu hard sau cu memorie flaş?
eu vreau oricum ceva de minim 1giga,iar la preţ până în 30-40-50 de euro(cu tot cu tva)
apoi,dacă ar fi posibil ca mp3-playerul să aibă port usb 2.0 ,să ştie mp2,mp3,ogg
(eventual flac),şi dacă e chiar meseriaş mpc.
mă rog,ăsta nu e criteriu eliminatoriu.
iar acumulatorul să ţînă peste 8 ore,şi eventual să poată fi alimentat şi de la baterii.

p.s.am dat sărci pe forum da dădea prea multe rezultate.

mulţam fain de tot!
Tu de ce ai zis acolo vrei sa fie sub 50 euro cu tot cu tva ..... ????? [smilie=maniac.gif] [smilie=maniac.gif]

Pai ..... cam cu ce ai vrea tu ar trece cu usurinta de 100 euro ( fara tva)
Colegu

Post by Colegu »

vezi că am editat mesajul :D
am spus apoi 100 :P
Alt-F4
$enZR M@n

Post by $enZR M@n »

intra pe site-ul apacer. Acolo sunt niste mp3 playere destul de faine si ieftine. sau incearca link-ul acesta http://www.componente.net
The world is bigger than you think!
B prepared 4 everything & anything!
im0rtel

Post by im0rtel »

Arunca o privire pe aici.Daca gasesti ceva sa ne spui si nou daca esti multumit si daca merita cumparat.
Guest

Post by Guest »

Eu cred ca un player mp3 trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
-512mb + loc pentru un card tip secure digital
-ecran
si pretul intre 120 si 100 euro
Colegu

Post by Colegu »

alig,ce-i ăla secure digital?

preţurile de pe 100 giga sunt bune,da eu nu prea am încredere în acest tip de afacer aşa că nău senx :P
Alt-F4
sorin

Post by sorin »

secure digital as in SD Memory Card, as in 70 RON per 256 Mega. carduri de memorie polivalente. merg si la multe aparate foto, ba daca iti iei un reader (40 RON) si ai grija de ele merg si pe post de flash.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
pKone

Post by pKone »

strange-ti bani si cumpara-ti un SE W800 ;) super afacere tel cu camera de 2 MP card de memorie calitate super buna ca walkman, o gramada functii business, asa ca ar fi alegerea ideala dar mai ai de strans nitel :)
Last edited by pKone on Sun Sep 25, 2005 9:58 pm, edited 1 time in total.
Colegu

Post by Colegu »

păi dă şi tu un link să văd despre ce e vorba ,şi cam cât costă?

grămdada de funcţii bisnis mă lasă rece zou'
Alt-F4
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Telefon Sony Ercisson, daca ar fi sa fac un educated guess.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
pKone

Post by pKone »

Colegu

Post by Colegu »

da,am dat şi eu un sărci cu gugăl şi am ajuns la concluzia că e sony-ericson,da nu am văzut decât linkuri către alte forumuri aşa că n-am văzut ce poate telefonu..
însă,având în vedere că e în primul rând un telefon,iar eu vreau un mp3 player şi nimic mai mult,o să fiu nevoit să dau bani în plus pe nişte chestii pe care nu le folosesc(am alt telefon,tot ericson de pe timpu lu pazvante)

din câte văd din ultimul link telefonu e destul de bazat,da având în vedere că nu s-a lansat preţu o să fie usturător...şi pentru 512 de megi nu merită

mulţam pentru sfaturi tuturor!
apropo,este careva dintre voi care are un mp3 player?dacă da,puteţi să-mi spuneţi cum tratează erorile?(adică un mp3 in care la jumate scrii câţiva biţi aiurea cu un editor hexa)
Alt-F4
pKone

Post by pKone »

1 la mana s-a lansat, e cam 450eur (pret mare) dar avand in vedere ca e SE se va ieftini fff mult
2 la mana are card memory stick duo de 512 inclus + 38 MB memoria lui dar poi sa iti iei card de 1GB sau mai mult
cu placere ma baiat de baiat remarcat versat manelo helo sa traiasca florin fermecatorul =D>
Colegu

Post by Colegu »

hai că iar am rămas în urmă cu tehnologia se pare :P

ce-i memory stik duo?
şi presupun că acel(cu ce abilitate ocolesc cacofonia) card de 1gb costă separat,cam cât?
la 450 de euro să aştepte mult şi bine,că nu risipesc eu bursa pe un an de zile pentru un telefon meseriaş :)

mulţam încă o dată
Alt-F4
pKone

Post by pKone »

e un tip de card de memorie ca secured digital (SD) multimedia card (MMC) etc :))
poe

Post by poe »

Dar mult mai sump (cam cu 30%) ;)
holhos

Post by holhos »

Colegu a scris :
preţurile de pe 100 giga sunt bune,da eu nu prea am încredere în acest tip de afacer aşa că nău senx :P
Eu mi-am luat de la tipul de la 100giga un mp3 player si il am de un an jumate ...oricum garantia a expirat dupa un an deci nu cred ca primesti doi ani garantie daca nu e un brand ,si pot sa spun ca merge bine si am fost si la tip acasa si pare de incredere .

Image
2good4you

Post by 2good4you »

Incearca un Transcend de 512 MB. ecran OLED dar fara posibilitatea de a pune un card sd sau orice alt tip de card.da e bunicel merita. Se incarca prin usb, apropo.
http://www.bestcomputers.ro/cod/5000041 ... MMP610.htm
Intel inside idiots outside
Stef666

Post by Stef666 »

Eu mi-am luat asa ceva de la 100giga si sunt foarte multumit de el

Image

Image
Vechiul user STYX
Colegu

Post by Colegu »

stef666,poţi da puţin mai multe detalii despre mp3-playerul tău?
acumulator?memorie?fişiere suportate?software necesar?
2good4you>dacă se alimentează numa de la portul usb atunci nu-i bun...
eu vreau mobilitate,mp3playerul portabil tre să fie bun şi atunci când n-ai un pc după tine :P
şi apoi,pare destul de mare transcendul ăla comparativ cu innoAX-ul de mai sus :)

referitor la cardurile SD,după părerea mea sunt aiurea,pt că sunt scumpe cartelele de memorie.iar pleierele ce conţin şi memorie flaş şi suport pentru SD sunt rare şi pe deasupra modelele pe care le-am văzut eu se alimentează cu baterii(adică un minus)

iar un giga memorie flaş e suficientă..chiar şi 512
Alt-F4
Stef666

Post by Stef666 »

lol, rad de fiecare data cand zici flas in loc de flash :D

il gasesti pe http://www.100giga.ro

are acumulator intern Li-Ion care tine cam 10ore
au variante cu 256Mb, 512Mb, si 1Gb
fisierele suportate sunt MP3 si WMA
software necesar? NU EXISTA :D il bagi pur si simplu in calc

ca dotari mai are: microfon, radio
Vechiul user STYX
Colegu

Post by Colegu »

deci îl vede ca usb mass storage nu?
asta e un lucru bun.acum te pot întreba ce sistem de fişiere foloseşte?
presupun că fat 32 nu?

se poate alimenta (şi) prin port usb? sau numa de la priză?
USB 2.0 sau 1.1?
aa,şi cel de 1 giga la ce preţ e?la 100 giga îmi cere cont şi n-am să-mi fac pentru atâta lucru :D

mulţam fain!
Alt-F4
X5

Post by X5 »

Eu til recomand pe asta e super micut si se aude super super bine,desi e un pic cam scump dar eu zic ca merita bani.
Image
30 grame
256 MB
Acumulatorul intern tine cam 8 ore.
dimensiuni :23 x 50 x 18 mm
Pret : 100 euro
Varianta 512 MB e cam 150 euro
Il gasesti in magazinele Altex Megastore sau Media Galaxy
Image
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Colegu

Post by Colegu »

256 de megi e cam scump,iar pentru 150 de euro se poate cumpăra la 1 giga..
da de arătat bine arată ;)
Alt-F4
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Hmm, cred ca as putea sa aduc un Creative MuVo TX FM de 1 giga la 180$. Ala ar merita, cred.

Colegu

Post by Colegu »

creativul ăsta se alimentează cu baterie nu?
Alt-F4
quicksilver

Post by quicksilver »

Pana la urma cine si-a cumparat iPod Shuffle? Ma gandeam sa il achizitionez, insa am niste intrebari de pus inainte.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Scuze ca nu am mai dat pe aici :(.
Am adus Creative MuVO TX FM, de 1 giga, dar a costat mai mult din cauza transportului - l-am adus in cutia lui, neatins, nedeschis samd si blestemata de cutie e MARE - asa ca m-au taxat in draci la faza asta. Asa ca in viitor le aduc la bulk/punga/vrac acum ca am aratat calitatea lor si originea lor. Detalii despre vanzare aici
Foloseste o baterie AAA, dar eu as recomanda 2 acumulatori AAA ca sa poti inlocui pe primul cand se termina. Bateriile au si avantajul ca poti sa iei oricand una de la magazin daca nu ai priza prin apropiere pentru incarcator sau pentru PC-ul din care se alimenteaza. Hmmm, pentru mersul la munte de exemplu care le place atat de mult tinerilor din ziua de azi.

quicksilver

Post by quicksilver »

Am de ales intre Apple iPod Shuffle si iRiver iFP-790.
In avantajul lui iRiver vine faptul ca durata de functionare e de 40 de ore, fata de 15 ore cat are iPod, si un ecran lcd, insa nu prea stiu de la ce magazin il pot cumpara (preferabil in Bucuresti).
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Skin Media aduc asa ceva http://www.skin.ro , intreaba la ei cine are in stoc asa ceva sau daca iti vand ei.
Dupa ce afli cat costa la noi s-ar putea sa te intereseze sa stai de vorba cu mine despre Creative-urile pe care le-am adus eu.
iRiver are un dezavantaj serios, pentru a putea fi folosit trebuie sa instalezi driverii si aplicatia producatorului. Asa ca nu prea merge folosit ca sa transporti fisiere. In plus nu te lasa sa copiezi muzica din el in PC, chipurile ca sa nu incalci drepturile de proprietate.
Iar iPod Shuffle si-a incasat-o pe CNET de la MuVo TX FM cand au facut poll intre cele 2.

Colegu

Post by Colegu »

ipodurile nu merită.
şi nici creativu la preţul ăla.
acelaşi soi îl cumpăr cu 100 de euro.da nu din ţară.
iriver-urile chiar că-s de 3 lei.
Alt-F4
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Da, in teorie costa 130-150$... in practica e mult mai scump pentru ca nu se gaseste in stoc. Si mai adaugi si transportul, macar 20-30$, nu? Treci pe la Flamingo sa vezi cat e un Creative de 1 giga acolo.
Astea aduse de mine sunt facute pentru Japonia, au alta calitate, nu sunt chinezariile obisnuite de duzina ca am stiut ce sa cer si de unde.
Lasa magazinele online, te rog, ele sunt o mare teapa.

phradamon

Post by phradamon »

Kinda off topic, dar ce ati zice de un sticky dedicat mp3 playerelor, ceva de genul celor de la placi video cu performante, preturi, noutati, carduri de memorie etc. ?
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Acum lupta e intre iPod, iRiver, Creative cu multe firme mici care isi fac si ele produsele lor mai mult sau mai putin similare cu ale companiilor care detin majoritatea pe piata.
iPod conduce, desi e cel mai prost, iar modelele care au macar radio sunt scumpe.
iRiver vine din urma, cu functii ok, design acceptabil si o durata de viata a bateriei imensa comparativ cu altii.
Mie mi s-a parut ca Creative are oferta cea mai buna, are traditie in domeniu, modele foarte variate, preturi acceptabile, design reusit, functii poate o idee mai bune decat ale concurentei.

predaeduard

Post by predaeduard »

creatie muVo se aude excelent, am avut eu unul de 128 mb...
singurele chestii pe care nu mi-au prea placut la el au fost: faptul ca nu avea radio, capacitatea era prea mica si nu avea ecran. in schimb, era extrem de ingenios sistemul culisant care iti poermitea sa il transformi intr-un adevarat flash memory stick.
in rest, iti spargea urechile cu un sunet incredibil de clar...
am renuntat la el si mi-am luat un virgin pulse de 256 mb. are tot ce ii lipsea lui creative, si in plus, are un egalizator excelent...
recomandarea mea: indiferent cat l-ar lauda presa de specialitate, nu te infige la un ipod. sunt prea scumpe pentru cat ofera.
pKone

Post by pKone »

Sir Ice wrote:iPod conduce, desi e cel mai prost, iar modelele care au macar radio sunt scumpe.
iRiver vine din urma, cu functii ok, design acceptabil si o durata de viata a bateriei imensa comparativ cu altii.
1. ipod CELE mai proaste? ma faci sa rad domne
2. iriver design IN CEL MAI BUN CAZ acceptabil dar in 80% din cazuri design jalnic, nici numele nu e copiat! nu! .... la baterie nu ma bag pt ca nu cunosc :P
Bulldog

Post by Bulldog »

IRiver nu merge fara drivere, iar mai baieti, nu mai ziceti de iPod daca nu cunoasteti cazul
Daca e pe primul loc nu are cum sa fie prost...
Sir Ice

Post by Sir Ice »

:)))))
iPod e pe primul loc pentru ca americanii de rand sunt prosti si au nevoie de o chestie simpla pe care sa nu se complice. Si pe urma daca vad la MTV, gata, e urmatoarea minune a Lui Dumnezeu. Pot aduce si asa ceva, dar iPod-urile care merita, pentru functii, design si capacitate de stocare, sunt alea maricele cu hard disk de pe la 5 giga in sus. Si alea sunt SCUMPE. Plus ca sunt cu hard, adica parti in miscare, adica ai cofraj cu oua si nu mp3 player.
iRiver si-o ia rau pentru chestia cu driverele si copiatul muzicii pe PC si faptul ca nu merge ca flash drive.
@predaeduard: De ce crezi ca am adus MuVo TX FM de 1 giga? Mai mic nu merita adus, si mp3 player fara radio e bataie de joc pe fata a.k.a. iPod Shuffle. Super util faptul ca se scoate partea de memorie si se infige in USB, nu? Fara cabluri :)
Creative sunt si cele mai rezistente, sunt chiar recomandate in review-urile de CNET de exemplu pentru cei care vor sa faca miscare si sa asculte muzica. Se aud mai bine ca iPod-urile (totusi Creative e firma care face sisteme de sunet de cand se stie, nu?), au equalizer, au posibilitatea sa rotesti afisajul pe ecran functie de faptul ca esti dreptaci sau stangaci... Ofera foarte multa valoare, nu ca iPod si iRiver care vor sa isi cam duca de nas clientul cu marketing-ul.

Nu i-ar sta mai bine sticky la Placi de sunet/Sisteme audio ?

Post Reply