Placa de baza Gigabyte +1gb Geil

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
azazelofhell

Placa de baza Gigabyte +1gb Geil

Post by azazelofhell »

Am urmatorul sistem: Gigabyte i915g, Celeron D2.8 fsb533, 1gb Geil ddr400, video integrat, ultimul update de bios pus;
Placa de baza vede memoria la 110mhz(220 ddr) chiar daca am selectat frecventele de la memorie si la fsb asincrone. Poate fi din cauza placii video integrate? Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi. :blob7:
Lushm5

Post by Lushm5 »

Daca ai placa asta
Gigabyte GA 8I915G Duo - i915G PCI-E DDR2-600x2 IntVGA DDRx2 4SATA 3xATARaid 8ChAudio GLAN ATX
sigur nu e nici o problema din cauza placii video integrate. Fratemiu are 1 MSI i915G Combo si functioneaza perfect desi placa video este modesta.
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Pai, mai bine le pui sincron (e cel mai bine). O sa vezi, merge mai bine asa, mai ales daca ai 2x512MB, nu un singur modul de 1024. Trebuie doar sa pui memoriile pe 'Auto' si merg singure in mod sincron cu fsb-ul procesorului. Plus ca asa iti permiti si niste latente mai bune (la fsb 533 (133x4) cat are Celeronul ar trebui sa-ti mearga fara probleme cu latentele 2-2-2-5@1T, desi nu garantez nimic).
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Post Reply