Nvidia GeForce 7800 GTX vs ATI Radeon X1800XT

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Locked

Daca ati avea bugetul necesar, ati achizitiona...

NVIDIA GeForce 7800GTX
72
56%
ATI Radeon X1800XT
56
44%

Total votes: 128

Angel of Love

Post by Angel of Love »

deci mie imi spune ca 512 MB si high core (adică un 700 / 1.6 Ghz) rupe tot ce se numeste Nvidia
si Esentialul toata lumea a uitat sa specifice :-~ vine ultra? =D> ar lua nvidia cea mai tare tapa [smilie=Nice-try.gif] ca atty ar face exact ce face de mult nvidia... cum scoate nvidia-ul ultra-ul gata :laughing6: finish! ati isi scoate R580 -ul si Astalavista... iar daca Nvidia mai poate da un replay la R580 :sad1: atunci sper ca baietii de la ATi nu is departe cu terminarea lui R600 :sad1:

PS: din cate am vazut acele teste ATI promite ca X1800XT e o placa decenta... e aproximativ la performantele unui 7800GTX (nu am zis ca 2 X 7800GTX SLI) au facut o treaba buna baietii si nu e finalul doar inceputul...
I'm The Angel Of Love!
Ithanium

Post by Ithanium »

Cred ca R580 nu intra in discutie, iar pt. R600 (daca va fi) vom putea vorbi prin vara. Oricum Nvidia nu are in plan doar 7800 Ultra (daca va fi). Sunt sigur ca tace si face. Cred ca au invatat din problemele pe care le are Ati, si va face publice detaliile unui nou chip doar in momentul in care vor avea unul functional.
gallardo

Post by gallardo »

Angel of Love, visezi. Cine rupe nVidia ca eu vad ca X1800XT e mai slaba in toate jocurile (inclusiv cele Direct X unde ATI era lider pana acum) in fata lui 7800GTX. Si mai dezamagitor este ca preturile sunt mai mari. Un X1800XT este cu 100-150$ mai scump decat 7800GTX. Si mai dezamagitor e ca a aparut la atata timp dupa 7800GTX si tot e mai slaba, ATI nu are Crossfire in timp ce nVidia are SLI de aproape un an.
Din moment ce ATI deja a terminat R580 (stiau ca e mai slaba decat 7800GTX), banuiesc ca 7800Ultra va veni ca o replica la R580. Oricum, seria 7800 a venit ca solutie temporara pana termina noul GPU, deci nVidia cam matura pe jos cu ATI... din toate punctele de vedere. Sa speram ca ATI isi va reveni ca altfel sa vedeti ce o sa creasca subit preturile (ca si asa sunt micute rau...).
I never finish anyth
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Cu siguranta lui ATi la momentul de fata ii va fii foarte greu sa castige teren in fata lui nVidia tinand cont ca 7800GTX a aparut de acum iar x1800xt refuza sa apara ... [smilie=maniac.gif]
picz or it didn't happen
Alante

Post by Alante »

nVidia vs. Ati 2 - 0,...
novi

Post by novi »

Ce ati vazut sunt doar teste infomative!Asteptam aparitia finala a placilor de la ATI si atunci vom putea spune care e mai bun!Asa mi se pare corect!:wink:
Ithanium

Post by Ithanium »

novi wrote:Ce ati vazut sunt doar teste infomative!Asteptam aparitia finala a placilor de la ATI si atunci vom putea spune care e mai bun!Asa mi se pare corect!:wink:
Ai dreptate sunt informative insa nu uita, ca e foarte probabil ca in acel test sa se fi folosit sample-uri nvidia, care la radnul lor sunt mai slabe decat cele facute de integratori. Nu sunt un fan ATI, insa nu imi doresc sa pateasca ce a patit 3dfx cu voodoo 5.
OFF TOPIC: poate Ati va face o figura frumoasa pe segmentul placilor de baza, ceea ce ar putea compensa pierderile care le are cu seria R520.
calin_fumatoru

Post by calin_fumatoru »

mdea,ati va lansa si chipset-uri pt placi de baza (defapt a lansat deja paramise),dar nvidia se afla pe piata placilor de baza de la nforce 2 incoace,pe cand ati deabia se baga.
Partea naspa e ca nu cred ca nvidia va lansa prea curand 7800ultra,tinand cont ca replica ati nu este prea puternica....adica sa fim seriosi,ati scoate pe piata o placa high-end mai slaba decat cea de la nvidia,dar si mai scumpa....daca lucrurile raman asa,ati va avea mari pierderi.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Greu de crezut ca in domeniul placilor de baza ATi va castiga teren in fata lui nVidia, numai in caz de nu scot ceva sa rupa gura targului.
Totusi nu cred ca cei de la ATi vor sta cu mainile in sus, rasturnari de situatie cum a fost cu ti4600/9700pro/5800U se pot repeta cu usurinta ...
picz or it didn't happen
novi

Post by novi »

ithanium2 wrote:Ai dreptate sunt informative insa nu uita, ca e foarte probabil ca in acel test sa se fi folosit sample-uri nvidia, care la radnul lor sunt mai slabe decat cele facute de integratori..
7800GTX din test nu poate fi sample pentru ca a aparut de ceva vreme asa ca...!Oricum nu ma mai pronunt pana nu apare placa si in magazine!:wink:
Ithanium

Post by Ithanium »

novi wrote:
ithanium2 wrote:Ai dreptate sunt informative insa nu uita, ca e foarte probabil ca in acel test sa se fi folosit sample-uri nvidia, care la radnul lor sunt mai slabe decat cele facute de integratori..
7800GTX din test nu poate fi sample pentru ca a aparut de ceva vreme asa ca...!Oricum nu ma mai pronunt pana nu apare placa si in magazine!:wink:
Ai inteles gresit. (sau poate m-am exprimat eu gresit :d ) Pe mai multe site-uri cand erau testate diferite placi 7800GTX aparea si un "Nvidia reference board" (sau ceva de genul) care obtinea un scor putin mai mic.
Angel of Love

Post by Angel of Love »

era tare daca cei de la ATI bagau ca si core in loc de R520 , R580 :D si sa le vanda ca 520 , dar sa ai un manual de oc si pe CD biosul pt R580 , si o chestie gen "This is for the Pasionat" si "Keep this a big secret" :D ii rupea de nu e adevarat pe cei de la Nvidia...
I'm The Angel Of Love!
poe

Post by poe »

Mi se pare mie, sau scenariul este identic: cand o compania incepe sa dezvolte o solutie pentru X-BOX, cum pierde un ciclu pe piata PC. Parca e un blestem Microsoftu' asta ...

In alta ordine de idei, nvidia nu prea are de ce sa teama in momentul de fata; chiar daca Ati va reusi printr-un miracol sa scoata pe piata cateva placi cu 32 de pipes functionale, nvidia a dovedit deja ca poate scoate un core G70 care ruleaza la 550Mhz.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

[quote="Angel of Love"]era tare daca cei de la ATI bagau ca si core in loc de R520 , R580 :D si sa le vanda ca 520 [quote]
Cred ca dadeau faliment mai repede decat 3dfx daca faceau asa ceva, costurile de productie pentru un R580 sunt mult mai mari decat pentru un R520 ... [smilie=maniac.gif]
picz or it didn't happen
poe

Post by poe »

Raspunsul unui oficial Ati despre benchmarkurile "scapate" pe site-ul hardwareanalysys.

TSMC a inceput livrarile de waffere cu chipuri pe 90nm catre Ati si se asteapta ca placile cu noile chipuri sa ajunga pe rafturi catre sfarsitul lui septembrie.

Oare Ati va proceda la fel ca nvidia cu seria ei 7800: o singura firma sa produca toate placile, care apoi sunt vandute catre ceilalti? - cred ca acest lucru a stat la rapida accesibilitate a placilor catre public -
novi

Post by novi »

poe

Post by poe »

Ideea cu sursa externa pentru placa video a renascut, de data asta din partea Asus, care are de gand sa o implementeze pe placa lor cu chipuri 7800GT. Asteptam cu nerabdare sursa externa pentru procesor si, de ce nu, sursa externa pentru sursa interna :tongue3:
Attachments
7800GT-DUAL-1.jpg
Vagabond

Post by Vagabond »

pegas

Post by pegas »

poe wrote:Mi se pare mie, sau scenariul este identic: cand o compania incepe sa dezvolte o solutie pentru X-BOX, cum pierde un ciclu pe piata PC. Parca e un blestem Microsoftu' asta ...

...sau poate nu. din cite am inteles, in XBox360 placa video foloseste o arhitectura unificata, adica nu mai exista separat pipe-line-uri pentru pixel shader/vertex shader. Spre asa ceva am inteles ca se orienteaza si microsoft in wgf(windows graphic foundation) pentru Vista. Deci chiar daca ATI a pierdut batalia cu 520 (putin probabil) , cu siguranta va veni puternic din urma cu placile compatibile (daca se poate spune asa) Vista.

Dar, vor trai si vom vedea. Se anunta interesanta lupta.

[smilie=Respect.gif]
la mijloc intre .asm si .c
novi

Post by novi »

poe wrote:Ideea cu sursa externa pentru placa video a renascut, de data asta din partea Asus, care are de gand sa o implementeze pe placa lor cu chipuri 7800GT. Asteptam cu nerabdare sursa externa pentru procesor si, de ce nu, sursa externa pentru sursa interna :tongue3:
Hehe!Cred ca se va ajunge la un consum mult prea mare din partea unui calculator si asta nu prea e de bine!:-k
Corbu'

Post by Corbu' »

OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
novi

Post by novi »

poe wrote:Ideea cu sursa externa pentru placa video a renascut, de data asta din partea Asus, care are de gand sa o implementeze pe placa lor cu chipuri 7800GT. Asteptam cu nerabdare sursa externa pentru procesor si, de ce nu, sursa externa pentru sursa interna :tongue3:
Cateva imagini NOI cu aceasta placa!:P
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

au trecut mai mult de 5 luni de la deschiderea acestui topic,care a devenit cam inutil.
ati ori a cam obosit,ori se lauda cu o placa pe care inca nu stie cum sa o produca,ori calca pe urmele 3DFX.
deja am vazut destui romani (nu "bogati")care se joaca cu 7800gtx,poate s-au si plictisit de ele,se poate lauda cineva ca a tinut in mana R520?

sa fim seriosi!multi deja viseaza frumos(angel of love)ca ati va face si va drege....nu se prea vede.

si voodoo 6000 ar fi "rupt" nvidia....daca ar fi aparut la timp,si la un pret decent.

parerea mea.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
Sparkle

Post by Sparkle »

cristi_TNT wrote:au trecut mai mult de 5 luni de la deschiderea acestui topic,care a devenit cam inutil.
ati ori a cam obosit,ori se lauda cu o placa pe care inca nu stie cum sa o produca,ori calca pe urmele 3DFX.
deja am vazut destui romani (nu "bogati")care se joaca cu 7800gtx,poate s-au si plictisit de ele,se poate lauda cineva ca a tinut in mana R520?
sa fim seriosi!multi deja viseaza frumos(angel of love)ca ati va face si va drege....nu se prea vede.
si voodoo 6000 ar fi "rupt" nvidia....daca ar fi aparut la timp,si la un pret decent.
parerea mea.
Stai linistit- ATI iese la rampa doar ca a cam pierdut o lupta DAR nu si razboiul; aminteste-ti ca nu e chiar atat de rau sa fii pe locul 2 ( cum a fost Nvidia 2 ANI )- nu mori de foame cum se zice mai popular.
Vorbim de 2 companii gigant in domeniu ( ATI are peste 20 de ani de experienta- eu zic ca lucrul asta ar trebui sa-ti spuna ceva) care nu prea au concurenta in domeniu...asa ca ai rabdare
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
calin_fumatoru

Post by calin_fumatoru »

ati nu prea e cine stie ce....singura generatie cand a iesit in fata a fost cea 9xx0,si asta pt ca fx-urile au fost prea proaste pe dx9.In rest,tot timpul nvidia a castigata si parerea mea ca va castiga deamu tot inainte.
ice01

Post by ice01 »

Sparkle wrote: Stai linistit- ATI iese la rampa doar ca a cam pierdut o lupta DAR nu si razboiul; aminteste-ti ca nu e chiar atat de rau sa fii pe locul 2 ( cum a fost Nvidia 2 ANI )- nu mori de foame cum se zice mai popular.
Desi discutiile deriva clar inspre un offtopic nVidia vs. ATI si nu se prea spune nimic referitor la cele 2 placi concurente in acest topic, vreau sa faceti oameni buni o diferenta !
nVidia a fost pe locul 2 ca si performanta, in timp ce la capitolul vanzari a condus detasat ! Aici ATI scartaia, si asta ptr ca in ciuda placilor dotate cu un chipset performant, era preferat nVidia ptr ca avea si placi din segmentul low/middle user, care s-au vandut ca painea calda. Un motiv ar fi pretul foarte mic, iar altul a fi politica buna de marketing dusa de nVidia seriei MX/FX ! Si au vandut la de astea in draci, eu la mine la magazin intr-un an de zile am vandut doar cateva placi video ATI, in rest am vandut masiv MX440 si FX5200 ... De la ATI pana sa apara 9250/9550 nu aveam ce vinde, si nici acum nu prea vand ptr ca un FX5200 a ajuns 1mil ... si e preferat de 90% din cei care isi fac un sistem ...
Deci vedeti voi, nu este de ajuns performanta, in acea vreme Voodoo era mai performant decat GeForce, atat la viteza cat si la calitatea imagini, dar tot nVidia se vindea, ptr ca Voodoo era mult mai scump si au facut exact gresala care o face ATI acum, au neglijat piata low/middle end (care este majoritara) si au investit enorm in piata hiend care este minoritara, in timp ce Voodoo abia mai vindea cate un V3, la GeForce2MX200 se statea la coada ... De aici tind sa ii dau dreptate lui Cristi_TNT, stie el ce zice ...
Totusi a discuta despre un faliment al celor de la ATI imi pare putin exagerat acum, insa amanarile astea si dorinta de a fi in frunte la placile Hi/end nu aduc mai nimic bun ptr cei de la ATI, seria 7xxx este deja pe piata de ceva vreme si culmea e ca s-au si vandut deja, in timp ce ATI ne arata doar calcule pe hartie ... Eu as zice ca ar fi bine ptr ei daca ar da putina atentie si placilor low/middle si ar face cateva versiuni si pe AGP din seria X, ptr ca in momentul de fata cei care au acest tip de slot (si domnia piata) nu au ce cumpara de la ATI ! A fost si cazul meu, cand mi-as fi dorit un X700PRO de expl. dar nu am avut posibilitatea sa imi iau sau sa testez, ptr ca este doar pe PCX, iar dragostea mea ptr ATI nu este deloc atat de mare incat sa dau bani de pomana sa imi schimb toata platforma numai din acest motiv cand de la nVidia am avut la dispozitie toata seria 6xxx si in versiune AGP, si cu performante foarte bune ...
Poate anul asta totusi vom reusi sa vedem si prin oferte vreo placa de ma ATI, desi nu prea cred, daca nu se grabesc, astia de la nVidia or sa vina cu serie noua :D
Sparkle

Post by Sparkle »

OFF TOPIC:
Mai din cate stiu eu ATI a condus in 2003-2004 la capitolul incasari si profit- nu mai gasesc linkul dar am citit acest lucru sigur.
Iar la asocierile cu 3dfx nu isi au rostul - ati nu e 3dfx ; mai jos vorbesti de sectiunea LOW pt ca la middle exista 9600pro si 9700pro care dadeau clasa la fx 5600XT si 5700ultra.
Acum dupa cum vad eu toate parerile se spun in functie de preferinte - unul tine cu nvidia face tot ce poate sa "loveasca" Ati si viceversa.
Eu zic sa aveti rabdare - poate o sa merite - si poate ATi o sa aduka ceva inovator in acest domeniu (deja vorbim de Gpu la 600 - 700 mhz care este o noutate).
Nu tin in mod deosebit cu ATI (momentan am nvidia) dar vreau sa vad replica lor inainte de a judeca anumite aspecte.
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
Dennis_BOX

Post by Dennis_BOX »

mai oameni buni nu vad rostul acestui topic. in primul rand nu au iesit chipseturile in cauza decat de la Nvidia deci din start nu ai ce sa compari!
majoritatea sunt doar supozitii mai mult sau mai putin bazate pe ceva real. sa spui ca viitorul chipset produs de Ati este mult mai puternic decat Geforce7800GTX este o chestie asa spusa din ...sa zicem respect si inclinatie pentru Ati dar nici chiar asa.
Sa privim lucrurile exact asa cum se desfasoara pe piata din ACEST moment: NVIDIA conduce clar si vanzarile si productia si dpdv tehnologic( tehnologii implementate in gpu-uri, drivere stabile si fara buguri notabile, multi parteneri ...)
ATI are probleme in productie din moment ce nu poate stabiliza chipseturile ca altfel vedeam placile de mult pe rafturi.
nu vreau sa o dau in flame dar Ati vs Nvidia nu e departe deloc de Amd vs Intel. privind subiectiv nu vad ce ar mai putea sa faca Ati sa ajunga Nvidia, sper sa scoate placile mult promise mai repede, sper ca nvidia sa lanseze mai repede 7200 si 7600 (eu ceva din segmentul asta imi pot permite)...dc Ati va scoate ceva competitiv cu siguranta ca voi consulta si oferta lor. Nu sunt batut in cap sa vad doar intr-o directie.
Dar PANA in momentul lansarii in magazine degeaba toate posturile astea privind comparatii pentru ca nu avem ce sa comparam...parerea mea
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

ice01!nu vorbesc de un faliment ATI........acum....dar daca o tin tot asa...nu se stie
cit despre offtopic?!nu discutam despre altceva,strict despre cei doi producatori de chipseturi si despre placile in sine.
cineva a spus mai sus ca ATI scoate mult din chipseturi video pt notebook,nu mi se pare de loc,cea mai performanta placa ati pt laptop este x700,mai sint performante 9700 si x600 dar nvidia nu a stat degeaba si a lansat de ceva vreme atat 6600 cat si 6800 go cu 256mb,cu mult peste x700
aici deja tind spre offtopic!
dennis_box "graieste" bine,ati se zbate sa-si lanseze produsul finit,stabil si asa mai departe,ca sa bata 7800gtx.
7800gtx care deja a umplut piata internationala,si interna,si deja cred ca are in cercetare un nou chipset.
ati abia se chinuie cu un competitor (pret/performanta)pt 6600gt,adica x800gt,pt ce?cei care nu si-au permis placi high-end deja au luat 6600gt,placa pe care nu o vor schimba cu x800gt doar de dragul ati,isi vor lua 6800 gt sau ultra,performanta excelenta la doar 11 mil in ro pret de magazin.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
novi

Post by novi »

Sunt curios cate placi video in SLI se vor putea monta pe o singura placa de baza!Detali AICI:-k
2002angel

Post by 2002angel »

mai fratilor care se ridica in picioare sa imi spuna si mie unde rupea 3dfx pe nvidia(mai ales seria geforce)???
3dfx a cazut in bot in special din cauza lipsei T&L care oferea geforce-ului viteza peste concurenta!E destul de funny pentru ca si acum am chipul in care era facut un test de placi video printre care si ultimul voodoo aparut!si credeti-ma ca nu era in top 5!!
daca ne amintim bine la fel s-a intamplat si cu placile Kyro I si II care desi aduceau tehnologii noi,nu reuseau sa faca fata T&L-ului de la nvidia desi placile erau mai bune in anumite teste
The man that GOD makes fun of
pegas

Post by pegas »

ice01

Post by ice01 »

Ptr inceput si la prima vedere rezultatele sunt foarte incurajatoare ptr ATI. In testele sintetice ce e drept se descurca ceva mai bine SLI, insa in jocurile reale CROSSFIRE se tine foarte bine. In ce priveste calitatea imagini, vestita disputa ATI vs nVidia, nu prea am vazut nici o doferenta clara nici de o parte nici de alta, chiar daca cei de la TDH, spun ca ar fi ceva diferente in ce privesc umbrele in favoarea celor de la ATI, diferenta asta este relativa ...
TDH wrote: ATI's rebuttal was short lived, because only a few weeks later, NVIDIA launched their 7800GTX graphics cards, taking away the single card crown. Since that time, the elite segment of the high performance gaming market has been consumed by NVIDIA sales. Over 2 million SLI chipsets have been sold, and countless high end cards as well.
Si nu e un prag usor de trecut ... Intradevar intarzierea asta mare nu aduce lucruri bune ptr ATI, iar cei care au preferat SLI deja, si acestia sunt entuziasti, nu cred ca vor fi foarte incantati acum sa investeasca intr-un sistem complet nou, care este si foarte scump ...
TDH wrote: CrossFire brings a breath of fresh air to the market along with its rather attractive features. The question is whether getting into the game this late is going to be an insurmountable obstacle for ATI. Did "promising the goods without delivering them" put ATI behind the 8-ball in the community? The concern is how many people will go for CrossFire now that they have become accustomed to SLI.
Avantajul celor de la ATI este in primul rand faptul ca nu este nevoie de 2 placi indentice, si de asemenea nu au nevoie de un suport deosebit ...
Sa vedem acum cum si ce succes va avea ...

LATER EDIT
The Inquirer ->xf.ro wrote: Răspândacul The Inquirer ne dă veşti bune. Sau proaste, depinde de care parte se manifestă fanatismul fiecăruia. Se pare că NVIDIA a renunţat la G70 Ultra (un chip despre care nu s-a vorbit niciodată oficial, dar s-a aflat mereu pe buzele tuturor), din cauza informaţiilor primite de la ATI care se află în imposibilitatea de a oferi în cantităţi mari al său R520 XT. Chip ce ar trebui să fie lansat cam într-o lună, la frecvenţele de 600/1400 MHz.
Analizând potenţialul de overclocking al lui GeForce 7800 GTX, putem să realizăm uşurinţa cu care NVIDIA ar putea lansa versiuni mai rapide. Motivele acestei anulări (sau doar amânări) sunt de natură comercială, cantităţile foarte limitate ale concurentului său direct fiind un motiv suficient pentru ca NVIDIA să nu se lege la cap, în lipsa durerii.
Sursa
Interesant ... nVidia prefera sa nu mai cheltuiasca avand in vedere faptul ca ATI abia se descurca cu livrarea de chipset-uri, si oricum deja au un avans major pe piata de cateva luni bune ...
gallardo

Post by gallardo »

ice01 wrote:LATER EDIT
The Inquirer ->xf.ro wrote: Răspândacul The Inquirer ne dă veşti bune. Sau proaste, depinde de care parte se manifestă fanatismul fiecăruia. Se pare că NVIDIA a renunţat la G70 Ultra (un chip despre care nu s-a vorbit niciodată oficial, dar s-a aflat mereu pe buzele tuturor), din cauza informaţiilor primite de la ATI care se află în imposibilitatea de a oferi în cantităţi mari al său R520 XT. Chip ce ar trebui să fie lansat cam într-o lună, la frecvenţele de 600/1400 MHz.
Analizând potenţialul de overclocking al lui GeForce 7800 GTX, putem să realizăm uşurinţa cu care NVIDIA ar putea lansa versiuni mai rapide. Motivele acestei anulări (sau doar amânări) sunt de natură comercială, cantităţile foarte limitate ale concurentului său direct fiind un motiv suficient pentru ca NVIDIA să nu se lege la cap, în lipsa durerii.
Sursa
Interesant ... nVidia prefera sa nu mai cheltuiasca avand in vedere faptul ca ATI abia se descurca cu livrarea de chipset-uri, si oricum deja au un avans major pe piata de cateva luni bune ...
Chestia asta am vazut-o ca pe un pusti de 15 ani intr-o bataie cu unul de 25... Vine ala de 15 si incearca sa-i dea una celuilalt si ala mai mare doar ii da o palma in cap si-l pune in fund pe ala mic! :D
Auzi, "sa nu se lege la cap, in lipsa durerii"! :laughing6:

LATER EDIT: Am vazut si eu testul ala pe Tom's Hardware... Si ce pot sa zic... Inca un review a la THG, adica in functie de cine da mai mult.... si se pare ca ATI a avut nevoie sa dea destul de mult! :^o
THG wrote:CrossFire brings a breath of fresh air to the market along with its rather attractive features.
THG wrote:Still, anyone who is a fan of bleeding edge performance and stellar image quality will probably think that CrossFire is the shot in the arm the industry has been looking for. Even though ATI has been at a disadvantage for so long, as you will see in the performance figures, NVIDIA's lead has all but disappeared.
Trecem peste faptul ca nu stiu sa faca nici macar un tabel... Al doilea tabel cu 3DMark 05 este la 1600x1200, nu la 1024x768...
Dar nu trecem peste faptul ca au testat cu 2x7800GTX! Why??? Nu au aratat nimic! Era clar ca nu o sa se ridice X850XT la nivelul unui 7800GTX!
Mai tarziu vedem inconsistente in teste... Cum naiba scoate Crossfire X850XT mai mult decat SLI de 7800GTX in Doom3 pe 1024x768? Au overclockat procesorul pentru Crossfire sau ce?
THG wrote:You can see in the benchmarks that CrossFire will give NVIDIA's SLI a run for its money. However, in applications like 3DMark 2003 and 2005, the scores are impacted by factors other than the actual frames per second. For some reason, the scores do not follow the linear increase in performance that are observed in all of the real world game benchmarks.
Daca e mai rapid SLI-ul de 7800GTX, dooh!! Daca puneau 6800Ultra ar fi vazut altceva, dar profesionistii... #-o
THG wrote: CrossFire in Unreal Tournament almost runs at the same average frame rate as the SLI test system. We are not sure if this can be attributed to the X850 card's native performance in this benchmark, or better utilization of the combined output of the cards. We will be doing another article to look more closely at this technology as its adoption proceeds.
Adica ei INCA nu si-au dat seama ca UT e limitat de procesor?!??! Ce profesionisti... #-o
THG wrote:Click on the pictures to see them in greater detail. In the first set, notice that there aren't many, if any, differences; both ATI and NVIDIA render the image in a similar fashion. However, looking at the second and third set, you will see that ATI does a much better job of dealing with shadows. You will notice more defined jagged edged shadows in image 2 and 4. In addition, the ATI rendition of the Canyon Flight game test in 3DMark 2005 also appears to have richer colors than the NVIDIA version.
Astia se uitau la alte poze sau au luat in calcul si faptul ca screenshot-urile nu sunt facute perfect in acelasi timp, deci poate influenta si faptul ca intr-un moment lumina venea din alta parte decat in momentul in care au facut pe ATI...

Nu mai tin minte exact, dar... 3DMark 05 nu are testul acela ca in 3DMark 2001 cu calitatea imaginii, nu?
I never finish anyth
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Cine crede acest benchmark ori nu stie engleza, ori trebuie sa fie un fanboi Nvidia inrait.
Pt. ca daca citesti, iti dai seama ca exista mai mult decat un lucru care-i pune credibilitatea sub semnul intrebarii. Ca testul nu e first hand, ca este de fapt o informatie data de un AIB, ca a fost facut cu demouri custom, ca autorul a avut grija sa aiba portite in caz ca cele scrise de el nu se adeveresc.

De fapt autorul recunoaste ca, fiind respins ca tester, vrea sa-i arate celor de la Ati ca nu-i de glumit cu el. Si cand un timing mai bun sa dai informatii care deservesc interesele Ati ? Clar ca o sa fie mai greu dupa launch.
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

larisu wrote:Deci noua generatie de la ATI este cu doar foarte putin mai rapida decat cea anterioara... pacat.
Pe ce-ti bazezi aceasta afirmatie ? Daca pe numaraul de pipeline-uri, o sa ai surprize. Daca pe amaratul de "test" (ca de fapt nu depaseste nivelui barfei) de la hardwareanalysis, ingaduie-mi sa am dubii.

In rest, toata vorbaria cu tehnologii inovatoare .... fata de NV40, G70 are in plus niste ALU-uri care-i sporesc capacitatea de procesare a shaderilor si e optimizat astfel pt MADD (Multiply/Add).
In rest este o versiune extinsa, cu mai multe pixel pipes si unitati vertex.
E clar, ei au mers pe marirea numarului acestora.
Ati pare se ca merge pe marirea frecventei. Daca ei au gasit o tehnologie care permite rularea cipului la frecvente mult superioare, cred ca sunt si ei inovatori. Daca pot sa rulez o arhitectura similara lui R4xx la frecventa superioare, adaugandu-i capabilitati extinse de procesare a shaderilor, (SM 3.0) si obtin rezultate similare cu cele ale competitiei, mi-am indeplinit sarcina.

Totusi, cred ca R520 va fi mai mult de atat. Hai sa mai asteptam un pic ... 5 octombrie e aproape.
Last edited by Hubert on Tue Sep 27, 2005 10:49 pm, edited 1 time in total.
cimi

Post by cimi »

dap, asa este, s-a dovedit intre timp ca nu este de incredere testul.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

pegas wrote:Lansare oficiala xfire:

http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html
Intrebare:
De ce discutam pe acest topic despre X8xx Crossfire(care, daca tot veni vorba, e o frectie in acest moment)? Nu are nici o legatura cu vreuna din placile mentionate in titlul topicului.
Va fi mult mai interesanta o configuratie crossfire cu placi de noua generatie...
pegas

Post by pegas »

WarlordBA wrote:
pegas wrote:Lansare oficiala xfire:

http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html
Intrebare:
De ce discutam pe acest topic despre X8xx Crossfire(care, daca tot veni vorba, e o frectie in acest moment)? Nu are nici o legatura cu vreuna din placile mentionate in titlul topicului.
Va fi mult mai interesanta o configuratie crossfire cu placi de noua generatie...

ok. ai dreptate. e off topic, insa nu merita deschis un nou topic pentru acel articol -care mie mi s-a parut interesant.

si au mai fost discutii off-topic, "nesanctionate", cum ar fi "Sunt curios cate placi video in SLI se vor putea monta pe o singura placa de baza!Detali AICI", asa ca am tras concluzia ca merge.

daca am gresit, sorry.

:occasion5:
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

pegas wrote:ok. ai dreptate. e off topic, insa nu merita deschis un nou topic pentru acel articol -care mie mi s-a parut interesant.
Nu e vorba doar ca e offtopic, exista deja un topic cu subiectul ATI Crossfire:
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=39769
pegas wrote:si au mai fost discutii off-topic, "nesanctionate", cum ar fi "Sunt curios cate placi video in SLI se vor putea monta pe o singura placa de baza!Detali AICI", asa ca am tras concluzia ca merge.
V-am atras atentia la toti(nu tie in mod special) ca sa nu continue discutia pe linia respectiva.
Locked