Vreau sa cumpar o placa de baza...

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
Angel of Love

Vreau sa cumpar o placa de baza...

Post by Angel of Love »

vreau sa cumpar o placa de baza (sincer as prefera ceva LGA775 sau sk939 dar astept si alte variante)
Principiul fundamental pentru mine este OC [smilie=maniac.gif] asta inseamna ca imi trebe cea mai tare placa de baza care (ori are deblocat ori are cele mai mari cote) de FSB (in bios) si multiplicator
adică epox 8rda3+ stiu sigur ca are max FSB 250 x 24(multiplicator).
as cauta eu pe net dar nu stiu dupa ce criterii sa caut... ca pt mine e in ordinea importantilor e :
1.FSB si Multiplicator
2.Voltaj
3.PCI-E
4.SLI / crossfire
5.Restu [smilie=Respect.gif]

daca nu m-am exprimat corect imi cer scuze :tongue3: la cererea userului mai explic o data [smilie=maniac.gif]
I'm The Angel Of Love!
y0py

Post by y0py »

Cam nasol ca nu stii daca vrei Intel sau AMD.
bubulinu

Post by bubulinu »

Abit AX8 (socket 939)-am la firma si e super din acest punct de vedere.
Sau tot Abit Fatal1ty AN8
Sau MSI K8T Neo (socket 754)
Toate pe AMD
Aestea le am la firma si sint foarte bune ca overclock
Ca exemplu abit ax8: Athlon 64 3000+ winchester 280HTT (stabil rulat o noapte intreaga sisoft sandra burnin test) si voltaje la memorii foarte generoase: pina la 3.2 V!!!.
E si mai ieftina decit Fatal1ty.
Dar doar o parere personala deci nu ma impuscati daca nu sinteti de acord
"Windows is a 32-bit extension to a 16-bit graphical shell for an 8-bit operating system originally coded for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition."
novi

Post by novi »

Cred ca un ABIT AN8 Ultra ar fi ma indicat!:wink:
bubulinu

Post by bubulinu »

novi wrote:Cred ca un ABIT AN8 Ultra ar fi ma indicat!:wink:
Corect!
Dar ce m-a mirat e ca la AN8 voltajul la memorii merge doar pina la 2.8 in timp ce la ax8 merge pina la 3.2. Culmea e ca an8 e o placa high end in timp ce ax8 e midrange si amindoua de la aceeasi firma.
Asa cum am spus le am pe amindoua si am putut sa le studiez.
"Windows is a 32-bit extension to a 16-bit graphical shell for an 8-bit operating system originally coded for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition."
Angel of Love

Post by Angel of Love »

pana la urma da-timi detalii despre placa de baza :-~ FSB si multiplicator (de le are deblocate STAS)
repet nu ma intereseaza ce firma e il vreau pt OC cu azot :laughing6: asa ca conteaza foarte mult FSB si multiplicator... as vrea sa aiba si SLI sau crossfire... pote fi AMD sau Intel *pana la urma care e mai ieftin [smilie=Respect.gif] *
Last edited by Angel of Love on Sun Sep 18, 2005 4:38 pm, edited 1 time in total.
I'm The Angel Of Love!
novi

Post by novi »

bubulinu wrote:Corect!
Dar ce m-a mirat e ca la AN8 voltajul la memorii merge doar pina la 2.8 in timp ce la ax8 merge pina la 3.2. Culmea e ca an8 e o placa high end in timp ce ax8 e midrange si amindoua de la aceeasi firma.
Asa cum am spus le am pe amindoua si am putut sa le studiez.
La AN8 Ultra voltajul pentru memorii merge pana la 3.4 V!Un review cu AN8 Ultra gasesti AICI!:wink:

PS:Nu prea am incredere in AX8 si VIA!:-k
Angel of Love

Post by Angel of Love »

aha bun deci sa inteleg ca merge FSB410 x 25multip = 10250 mhz Reali? asa ca si epoxul acela al meu 250 x 24 ??

bun e perfect :laughing6: acuma faza nasoala e ca nu e nici crossfire nici SLI
I'm The Angel Of Love!
novi

Post by novi »

Nu stiu cu ce te incanta SLI dar in fine!Alege un DFI cu SLI atunci!:P
Angel of Love

Post by Angel of Love »

da care model are FSB in BIOS de 410 si multiplicator de 25 sau mai mare??? si parca parca intel are preturi mai bune,nu?
I'm The Angel Of Love!
novi

Post by novi »

Placile DFI sunt campioane la fsb-uri mari!Gasesti la Torent!:wink:
Angel of Love

Post by Angel of Love »

hmm vreau niste specificatii maxime in vedere la FSB si multiplier
I'm The Angel Of Love!
`fang`

Post by `fang` »

Eu iti recomand un ASUS P5WD2 - LGA775 suporta nativ DDR2 800.
Placa asta a fost folosita de un japonez pt a aduce un P4 3,8 ghz la 7,2 ghz. Trage-ti si un sistem bun de racire, niste memorii corsair si ai super-overclock.
How High!?!
Image
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Totusi, nu vad la ce te-ar ajuta multiplicatorul tinand cont ca multiplicatorul nu poate fi deblocat (din cate stiu eu, poate gresesc) nici la Athlon 64 si nici la Intel Pentium 4 (nici pe sk478 nici pe LGA775). Deci totul s-ar rezuma la HTT pt AMD si fsb pt Intel.

Eu personal as recomanda un DFI LanParty UT NF4 Ultra-D.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Alante

Post by Alante »

...yep YOU NEED DFI:

http://www.dfi.com.tw/Press/press_heade ... sp&SITE=US

.....is cel putin cateva mii de forumuri care recunosc acest produs ca "ZA BEST 4 OC",....inclusiv acesta,..acum depinde si de perspectiva ta ca doar tu dai banu....
novi

Post by novi »

Angel of Love Currently banned deci nu cred ca ne va mai raspunde!:P
Post Reply