Care sunt cele mai bune ...sau printre cele mai bune.....
Moderator: Moderatori
-
Care sunt cele mai bune ...sau printre cele mai bune.....
Care sunt cele mai bune ...sau printre cele mai bune unitati dvd-/+rw as dori o ardine a brandurilor pt ca as dori sa imi iau unul.Problema este ca am inteles ca LG sunt printre cele mai bune ,numai ca eu avand cdrom LG care merge extrem de prost si am auzit cazuri mai multe ...si asta se poate observa si prin pret (faptul ca sunt cele mai ieftine), impresia este una nu chiar buna.De aceea as vrea sa ma ajutati si sa imi spuneti ce marci sa iau si ce marci sa nu iau....o ierarhizare dupa calitate..
Multumesc!
Multumesc!
vreau sa invat mai multe de la voi si de aceea m-am inscris, poate astfel imi maresc orizontul cunoasterii.... ;-)
Re: Care sunt cele mai bune ...sau printre cele mai bune....
Este greu de facut o ierarhie deoarece trebuie luate in calcul foarte multe aspecte, insa ce pot sa iti spun ca la mediile RW atat CD cat si DVD, LG se descurca foarte bine, sunt unitati foarte fiabilie, cu un foarte bun raport pret/calitate ! Deci poti merge fara frica pe o solutie oferita de ei, aici pe forum conduce detasat in preferintele userilor, si pe buna dreptate !
La CDROM, am observat si eu in ultima vreme o scadere a calitatii acestor produse, seriile mai vechi fiind excelente, dar pe deoparte este de inteles asta, avand in vedere faptul ca un cdrom nou acum costa in jur de 400.000 lei, oare cata calitate se poate oferii la acesi bani ?! Oricum nu se mai socotesc rentabile, si de aici probabil si lipsa de interes a producatorilor cand cu o diferenta de maxim 200.000 lei iti iei deja un RW
Este mai mult sau mai putin aceasi situatie intalnita de ceva vreme la unitatile FDD, a caror calitate a scazut foarte mult datorita interesului scazut atat din partea consumatorilor cat si a producatorilor, socotite fiind ca si produse obsolete ...
steelman - pe langa faptul ca postul tau sufera de o grava lipsa a regulilor gramaticale, iar postul incepe cu un bai ce face parte din eleganta limbajului de lemn, nu ai adus nici un argument obiectiv, ci doar acela al unui bun personal care te multumeste pe tine si care face parte din epopeea ce am eu e cel mai bun ...
La CDROM, am observat si eu in ultima vreme o scadere a calitatii acestor produse, seriile mai vechi fiind excelente, dar pe deoparte este de inteles asta, avand in vedere faptul ca un cdrom nou acum costa in jur de 400.000 lei, oare cata calitate se poate oferii la acesi bani ?! Oricum nu se mai socotesc rentabile, si de aici probabil si lipsa de interes a producatorilor cand cu o diferenta de maxim 200.000 lei iti iei deja un RW

steelman - pe langa faptul ca postul tau sufera de o grava lipsa a regulilor gramaticale, iar postul incepe cu un bai ce face parte din eleganta limbajului de lemn, nu ai adus nici un argument obiectiv, ci doar acela al unui bun personal care te multumeste pe tine si care face parte din epopeea ce am eu e cel mai bun ...
- cristi_TNT
eu am alte principii,vezi aici si masinile...de ce mercedes face cele mai fiabile masini?pt ca ei au inventat masina..cam asta e legea peste tot.
cind eram eu mai mic(de varsta)si aveam pentium1 si K6 II nu prea gaseai prin magazine (sau reviste)decit unitati sony,teac,pioneer,plextor si inca doi-trei producatori.
astia faceau unitati,dar le faceau de merg si acum,sa vezi pioneer 2x care merge si azi.
pe vremea aia LG facea doar tigai de teflon,acum fac si unitati optice
iti recomand sa mergi pe la service-ul catorva magazine de profil si sa te uiti prin rafturi sa vezi ce marci zac acolo pt service,si te convingi singur,ca noi putem fi partinitori
cind eram eu mai mic(de varsta)si aveam pentium1 si K6 II nu prea gaseai prin magazine (sau reviste)decit unitati sony,teac,pioneer,plextor si inca doi-trei producatori.
astia faceau unitati,dar le faceau de merg si acum,sa vezi pioneer 2x care merge si azi.
pe vremea aia LG facea doar tigai de teflon,acum fac si unitati optice
iti recomand sa mergi pe la service-ul catorva magazine de profil si sa te uiti prin rafturi sa vezi ce marci zac acolo pt service,si te convingi singur,ca noi putem fi partinitori

Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
Lasati povestile ca, recunoasteti si voi, PLEXTOR sunt cele mai bune unitati optice si totodata si cele mai scumpe. Deci vrei calitate? ia-ti plextor. Alternativ daca nu ai prea multi bani poti sa iti iei LG linistit ca merge bine la dvd, ca cdrom au fost mai proaste.
Cauta lumina, te va scuti de durere!
Am impresia ca unii vorbesc aiurea. de ex pers care spunea de plextor ca sunt cei mai tari in ceea ce priveste unitatile optice. plextor intr-adevar sunt cei mai tari in ceea ce priveste CD-urile, insa in privinta DVD-urilor nu au o calitate asa de buna unitatile Plextor in comparatie cu o unitate LG sau Pioneer. Eu detin un DVD Writer LG 4163B si sunt foarte multumit de el! Parca a iesit deja un alt model de la LG, imi pare rau, dar nu mai sunt la curent. In orice caz intra AICI si uite-te la ultimele review-uri. Eu iti sfatuiesc ceva din gama LG, Pioneer, insa cum nu mai sunt la curent cred ca cel mai bine verifici tu un pic review-urile de pe acel link si te decizi pt un model anume. Multe bafta!
Eu sincer iti recomand sa te orientezi spre Asus, specificatiile acestor unitati sunt foarte bune, si nu prea auzi sa fi picat unitati DVD-RW ASUS chiar daca nu sunt in preferintele utilizatorilor, dar vezi topicuri de genul 'Unitatea mea DVD-RW LG model XXX nu poate sa scrie bine pe X MEDIU , si aici devine o probleme enervanta.
Sa dai un pumn de bani pe o unitate si sa vezi ca are personalitate
, ca nu vrea sa pape si altceva.
Sa dai un pumn de bani pe o unitate si sa vezi ca are personalitate

Nu mor asa usor !
pai daca ziceai ce model DVD-RW LG ai.... cine stie ce vechitura o fi.... in fine, no more comments about that, cert este ca toti cei care au modelul 4163B de la LG sunt foarte multumiti, scrie pe orice DVD e foarte buna aceasta unitate, cat despre ASUS cred ca stii ca este un OEM Pioneer ? nu vreau sa spun nimic ca cei de la Pioneer au scos unitati bune, ziceam asa informativ. Raport calitate-pret spun ca LG-ul este cea mai buna alegere! Te poti uita si pe un alt topic tot in sectiunea cu Unitati Optice si anume : LG 4163b A102 firmware - blankuri . Nu s-a plans nimeni de aceasta unitate. Insa daca te uiti putin la topicurile care se afla in sectiunea cu Unitati Optice, imi aduc aminte sa fi vazut un subiect despre un ASUS cu probleme
Incerc sa vorbesc din experienta mai mult si nu sa-mi dau aiurea cu opinia cum o fac unii, care au auzit ca unitatea X e super buna etc. O sursa buna de inspiratie cred ca este, cum ti-am mai recomandat http://www.cdrinfo.com
Multa bafta in continuare!

Multa bafta in continuare!
- indianuiute
de demonstrat, nu sunt in stare sa demonstrez. imi pare rau. daca as stii cum probabil ca as face-o. oricum sunt si alti producatori care folosesc OEM-uri altor firme, cum ar fi si TEAC-ul din cate am inteles, insa nu am mentionat deoarece nici nu mai stiu ce OEM-uri sunt de fapt.
daca mai intrebi sau cauti pe net, cu siguranta vei da de persoane care se pricep mult mai bine decat mine la acest capitol, despre care, am mai spus, nu prea mai sunt la curent.
am incercat sa dau un sfat, si anume: LG, deoarece am auzit numai bine despre unitatea 4163B si cum sunt si eu posesorul unui asemenea model am constatat ca tot ce am citit despre aceasta unitate a fost corect.
daca mai intrebi sau cauti pe net, cu siguranta vei da de persoane care se pricep mult mai bine decat mine la acest capitol, despre care, am mai spus, nu prea mai sunt la curent.
am incercat sa dau un sfat, si anume: LG, deoarece am auzit numai bine despre unitatea 4163B si cum sunt si eu posesorul unui asemenea model am constatat ca tot ce am citit despre aceasta unitate a fost corect.
Lasa ca demonstrez eu ... si ii dau dreptate, Pioneer defapt este mascat sub multe denumiri cum ar fi: Acer, Aopen, Asus, Benq, Compaq, Mitsubishi, Msi.indianuiute wrote: poti sa demonstrezi afirmatia facuta ???
Referiri gasesti aici ...
Sau contextual aici si aici.ASUS hasn't bring out any models of its own design and still uses OEM drives from Pioneer.
Ca treaba sa fie clara, Asus nu produce propriile unitati optice, sunt foarte putini producatori care fac acest lucru, restul sunt OEM-uri de la acesti producatori. LG in schimb isi produce propriile unitati optice, avand sprijin doar pe cei de la Hitachi, fiind in colaborare.
Trebuie sa te gindesti si la suport.
Uita-te si pe dif. site-uri cu review-uri.
Combinatia Benq-philips e chiar interesanta tinind cont de suport de mod-uri si de faptul ca pina si plextor a inceput sa isi doteze drive-urile cu chipset philips.
Eu am un philips 1640P retail acasa si sint foarte multumit atit la cd cit si la dvd.
Pur si simplu pina acum nu a dat chix.
La firma am pioneer dvr 108, asus 1608P, si ultimul model de plextor (care retail a costat o avere -sincer nejustificat pina acum) care merg bine dar de exemplu asus de doua ori fara o explicatie anume a refuzat sa imi inchida sesiunea pe un dvd video - statea pur si simplu agata in lead out, pioneer avea timpi de acces mari, iar plextor pentru banii dati nu era cu ceva mai extraordinar decit celelalte.
Daca te hotarasti pe un drive orcare ar fi el, incearca totusi sa iei varianta retail si nu bulk.
La dvd-rw atit aspectul exterior cit si suportul difera la bulk fata de retail.
De exemplu la philips sint firmware diferite pentru bulk fata de retail si e o tendinta sa se lanseze intii varianta firmware pentru retail si mai tirziu pentru bulk.
Uita-te si pe dif. site-uri cu review-uri.
Combinatia Benq-philips e chiar interesanta tinind cont de suport de mod-uri si de faptul ca pina si plextor a inceput sa isi doteze drive-urile cu chipset philips.
Eu am un philips 1640P retail acasa si sint foarte multumit atit la cd cit si la dvd.
Pur si simplu pina acum nu a dat chix.
La firma am pioneer dvr 108, asus 1608P, si ultimul model de plextor (care retail a costat o avere -sincer nejustificat pina acum) care merg bine dar de exemplu asus de doua ori fara o explicatie anume a refuzat sa imi inchida sesiunea pe un dvd video - statea pur si simplu agata in lead out, pioneer avea timpi de acces mari, iar plextor pentru banii dati nu era cu ceva mai extraordinar decit celelalte.
Daca te hotarasti pe un drive orcare ar fi el, incearca totusi sa iei varianta retail si nu bulk.
La dvd-rw atit aspectul exterior cit si suportul difera la bulk fata de retail.
De exemplu la philips sint firmware diferite pentru bulk fata de retail si e o tendinta sa se lanseze intii varianta firmware pentru retail si mai tirziu pentru bulk.
"Windows is a 32-bit extension to a 16-bit graphical shell for an 8-bit operating system originally coded for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition."
Cu unitatile optice de la Samsung, am avut numai neplaceri, ai aici ma refer la toata gama ... cdrom, cdrw, am avut mai putin de a face cu DVDRW, insa si atat cat am avut de a face, nu pot spune ca m-a multumit. Prezinta o fiabilitate destul de slaba, timp urias de acces atat cd cat si dvd ...War_Angel wrote:Ce puteti spune despre aceasta unitate DVD-RW Samsumg TS-H552U, ati testato ? comparativ cu Asus este mult mai buna.
Asa este LG la la unitatile CD-ROM,CDRW, si Combo sunt de toata jena.Am avut neplacerea sa trebuiasca sa copiez 5 cd-uri cu un CDRW LG si a durat mai mult de 30 min. Insa am vandut peste 10 DVD-RW LG si am doar unul sa plans ca face figuri la blankuri Hiunday,dar prob probalis se rez cu un update de firmware.io am acuma un LG 4165 black si in afara faptului ca este limitata copierea la 13 mb/s si timpul de recunoastere de aprox 9sec la dvd-uri nu am avut nici o prob. Poti sa mergi linistit p LG dar sa nu uiti de update la firmware 

Loading....
Eu la unitatea mea Samsung TS-H552U pot sa spun ca nu am avut probleme cu DVD-urile mi-a scris orice mediu fara probleme,si timpul de acces este foarte bun.
Cu LG-urile am avut proasta surpriza sa cedeze mecanismul lor, ba ma trezeam cu o rotita slabita, si ejectul statea in copac, ba nu vroaia sa scrie pe un mediu cum trebuie, sau cand iti era lumea mai draga de trezeai cu DVD-ul busit.
De aceia nu mai pun mana pe LG, daca nu cumva au sa ofere si eu Blue-ray si o sa il puna la un pret bun, poate atunci am sa mai arunc privirea asupra lor.
Am uitat sa spun pentru cei ce nu stiu asta, TS vine de la faptul ca sunt facute in concomitante de Toshiba, daca ei nu va inspira incredere as vrea sa aud si argumentari legate de Toshiba.
Cu LG-urile am avut proasta surpriza sa cedeze mecanismul lor, ba ma trezeam cu o rotita slabita, si ejectul statea in copac, ba nu vroaia sa scrie pe un mediu cum trebuie, sau cand iti era lumea mai draga de trezeai cu DVD-ul busit.
De aceia nu mai pun mana pe LG, daca nu cumva au sa ofere si eu Blue-ray si o sa il puna la un pret bun, poate atunci am sa mai arunc privirea asupra lor.
Am uitat sa spun pentru cei ce nu stiu asta, TS vine de la faptul ca sunt facute in concomitante de Toshiba, daca ei nu va inspira incredere as vrea sa aud si argumentari legate de Toshiba.
Nu mor asa usor !
4550 e cel mai nou si are in plus suport DVD-RAM. Diferenta de pret intre 4550 si 3540 nu este, ambele fiind cam 1.5 mil.
Daca nu est asa de incantat de al tau probabil ca nu ai pus firmware "special". Uite aici - http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=86
Daca ai rabdare sa citesti cateva threaduri pe acolo o sa te lamuresti ce si cum.
Daca nu est asa de incantat de al tau probabil ca nu ai pus firmware "special". Uite aici - http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=86
Daca ai rabdare sa citesti cateva threaduri pe acolo o sa te lamuresti ce si cum.