O intrebare despre CD-uri de 800MB(90min)

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Driv3R27

O intrebare despre CD-uri de 800MB(90min)

Post by Driv3R27 »

Am cumparat un CD de 800 de MB de la magazin ca sa pun pe el un film care este 750MB, dar in nero arata ca CD-ul este de 703MB adika ca si unul normal. nu ar trebui sa scrie 800mb sau asa ceva?? pot sa fac overburn ca sa ajung la 800MB?? am auzit ca daca overburnul este mai mare se poate defecta CD-RW!! si io nu vreu sa se intample asa ceva... :sad1: va rog ajutati [smilie=Victory.gif]
Attachments
poza de la nero(NERO 7.0.0.0 Premium)
poza de la nero(NERO 7.0.0.0 Premium)
dudut

Post by dudut »

Din cate stiu eu overburning-ul nu prea are cum sa-ti strice unitatea, doar CD-ul va fi mai sensibil la zgarieturi.
smart.1

Post by smart.1 »

nu poti face overburn de 100M! in cel mai bun caz mai poti inghesui vreo 5-6. ca sa ti-l vada de 800, trebuie ca writerul sa suporte asemenea medii. in general nu prea sunt de-astea, asa ca e o mare... tzeapa. apropo, pentru aia care fac divx-uri de 800: nice job! :P
MariusStuparu.com | Twitter: marius_stuparu | Facebook: mstuparu
bubulinu

Post by bubulinu »

Tot ce trebuie sa faci este sa ii dai overburning la nero la preferences pina la 800 MB (in nero e in minute si nu MB dar e foarte simplu sa faci un calcul).
Trebuie bineinteles ca writer-ul tau sa suporte overburning.
Stai linistit ca writer-ul nu se strica, in cel mai rau caz vei strica un CD.
nu poti face overburn de 100M! in cel mai bun caz mai poti inghesui vreo 5-6. ca sa ti-l vada de 800, trebuie ca writerul sa suporte asemenea medii. in general nu prea sunt de-astea, asa ca e o mare... tzeapa. apropo, pentru aia care fac divx-uri de 800: nice job!
Sicer am scris cel putin 20 de astfel de cd-uri fara probleme pe trei unitati si fara ca vreuna sa mi-l arate blank de 800 MB ci doar de 700 si ceva deci e normal ce ai vazut.
Asta pentru ca CD-urile de 800 MB ca si cele de 700 de altfel nu sint suportate oficial in cartea care defineste formatul CD-R creata de Sony si Philips ci doar cele de 650 MB. Pentru cele de 700 exista totusi o extensie.
Ca un sfat scrie pe cd-uri de firma gen verbatim si nu raxon cel putin eu am avut cu acelea probleme dar cele verbatim am mers si merg si acum.
"Windows is a 32-bit extension to a 16-bit graphical shell for an 8-bit operating system originally coded for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition."
rav2000ro

Post by rav2000ro »

E totul ok. Ideea e ca la preferences / expert features la timp sa pui 99 min, 0 sec, 0 ..., sa bifezi enable disc-at-once overburn feature ( parca asa se numeste ). Am cumparat nishte blankuri Raxon de 900 Mb si am scris si 850 Mb pe ele. ideea e ca atunci cand dai burn sa selectezi la mod disk-at-once de fiecare data si sa bifezi si simulation ca sa nu strici cd-ul degeaba. Asa iti arata windows-ul, cum ca cd-ul ar avea numai 700 si ceva mb insa nu afecteaza cu nimic. Unitatea mea se tine bine dupa multe cd-uri scrise overburn, pe unele chiar e specificata optiunea asta ;)
No Pain, No Gain
Driv3R27

Post by Driv3R27 »

smart.1 wrote:nu poti face overburn de 100M! in cel mai bun caz mai poti inghesui vreo 5-6. ca sa ti-l vada de 800, trebuie ca writerul sa suporte asemenea medii. in general nu prea sunt de-astea, asa ca e o mare... tzeapa. apropo, pentru aia care fac divx-uri de 800: nice job! :P
mai daca nu potzi face overburn atunci cum dreaq il scrii ca io am incercat si pe alte unitatzi si dreaq tot 700MB :tongue3:
Driv3R27

Post by Driv3R27 »

multzumes to all !!!!
Post Reply