IMPORTANT! In atentia celor care detin o carcasa ANTEC!

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
joiner

IMPORTANT! In atentia celor care detin o carcasa ANTEC!

Post by joiner »

Daca aveti una sau mai multe carcase Antec atunci cititi cu atentie ceea ce urmeaza. Majoritatea carcaselor Antec detin niste front ports. Ceva de genul USB, Firewire, audio. Problema este ca doar Aria si P160 au porturile USB frontale specificate drept USB2.0.
Modelele mai vechi gen seria AMG, Solution (SLK-urile), Lifestyle (mai putin Aria) au porturi USB frontale insa nu merg la USB2.0.
Eu detin un astfel de model si dupa ce m-am documentat putin am vazut ca porturile frontale sunt USB1.1. Este deranjant acest aspect mai ales ca am o camera digitala, un hdd extern si o multifunctionala care toate merg pe USB2.0. Viteza este esentiala si e neplacut sa tot folosesc porturile rear cand exista unele front. Am incercat sa caut unele de schimb insa pe langa faptul ca dai ceva bani pe ele (in jur de 15$ fara transport) trebuie sa mai iti bati capul sa se si potriveasca.

Acum vestea buna! M-am documentat mai mult pe site-ul Antec si ei ofera posibilitatea inlocuirii acestor porturi GRATIS! Ei le trimit pe cheltuiala lor si dvs. trebuie doar sa le instalati. Instalarea este floare la ureche.
Ceea ce trebuie sa faceti e sa accesati acest link:
http://209.172.124.66./TechSupport/default.asp
... si sa raportati problema cu porturile USB.
Chiar pe site-ul lor spun ca schimba aceste porturi gratis si puteti vedea asta aici:
http://209.172.124.66./TechSupport/FAQ1.asp

Eu am cerut cam acum o luna sa imi trimita acele porturi USB2.0 si astazi le-am primit de la... Antec Europe. Sediul este in Rotterdam (Olanda). Pe plic apare data de trimitere la 07.01.05 si eu am primit instiintarea de la posta pe 20.01.05. Nu e chiar mult zic eu, tinand cont ca sunt trimise cu posta normala. Nu platiti taxe vamale si nici altceva. Eu chiar mi-am permis sa mai le cer celor de la Antec, in plus, niste gume din alea cu care se prind ventilatoarele ca sa amortizeze vibratiile sonore. Gumele astea vin in locul suruburilor si sunt excelente pt ca diminueaza mult zgomotul de fond pe care il fac ventilatoarele prinse cu banalele suruburi de carcasa. Si mi-au trimis! :) Ca si porturile USB acele gume sunt destul de greu de gasit si odata puse nu mai pot fi refolosite pt ca se scot prin taiere.

Am observat ca sunt zile cand aceste linkuri nu pot fi accesate si daca nu puteti acest lucru scrieti direct pe adresa aceasta: europe.rma@antec.com sau puteti sa ii sunati aici: Europe RMA 0031-10-2088916.

Sper ca aceste informatii va sunt de folos si nu ezitati sa cereti ce vi se cuvine. Un client Antec nu trebuie sa fie niciodata nemultumit! ;)
Succes! ;)
eiffel

Post by eiffel »

Interesant, dar nu am vazut nimic referitor la expeditie in linkurile date. S-au schimbat paginile intre timp ?
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Am si eu o carcasa Plusview 1000 AMG. Conectorii USB&Firewire de pe fata sunt rasfirati, nu sunt pusi pe 1 cupla mare care sa intre direct in placa de baza. Mi-au dat mare bataie de cap pana i-am pus, apoi am facut 1 test cu 1 mem. USB2.0. La rata de transfer mi-a dat aprot 7-8 MB/sec. De functioneaza la usb2.0 , nu ?
TONY

Post by TONY »

Si eu sunt posesorul unei carcase ANTEC AMG 1000 Plus View...care din pacate,are porturile frontale USB 1.1...o sa incerc si eu ..poate le voi primi...am incercat ceva USB 2.0 in acele porturi si...se blocheaza PC-ul!...
MSI 865PE NEO2 FIS2R;INTEL P4 3.0C FSB800 HT;MSI RX9800PRO+ TD128;CORSAIR TWINX1024 3200C2PRO;WD1200JB;PINNACLE PCTV PRO;USR V/F V92;AUDIGY2;CD-RW TEAC;DVD-ROM TOSHIBA;IIYAMA704UTC A;GENIUS HR7XSLIM;HP DJ5550,ANTEC TRUE 480W,ANTEC AMG1000
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Eu mi le-am înlocuit deja şi merg impecabil ... cel mai bine trimiteţi un mail direct la europe.rma@antec.com şi le explicaţi problema ... porturile vin cam într-o săptămână ...
joiner

Post by joiner »

Interesant, dar nu am vazut nimic referitor la expeditie in linkurile date. S-au schimbat paginile intre timp ?
Scrii direct la europe.rma@antec.com si spui ce carcasa ai si ca porturile nu merg la USB2.0 si ti le trimit ei. De fapt, o sa-ti ceara adresa.
Am si eu o carcasa Plusview 1000 AMG. Conectorii USB&Firewire de pe fata sunt rasfirati, nu sunt pusi pe 1 cupla mare care sa intre direct in placa de baza. Mi-au dat mare bataie de cap pana i-am pus, apoi am facut 1 test cu 1 mem. USB2.0. La rata de transfer mi-a dat aprot 7-8 MB/sec. De functioneaza la usb2.0 , nu ?
La 7-8 e cam putin pt USB2.0 si cam mult pt USB1.1. Viteza de transfer este influentata in cazul tau si de timpul de raspuns al memoriei.
Ca sa te convingi ca ai USB2.0 nimic mai simplu, fa un transfer pe porturile USB2.0 rear si apoi mai fa unul pe porturile front. Cu aceeasi cantitate de date binenteles. :) Compara rezultatele, daca sunt la fel atunci ai porturi frontale USB2.0, daca nu, nu ai.
Si eu sunt posesorul unei carcase ANTEC AMG 1000 Plus View...care din pacate,are porturile frontale USB 1.1...o sa incerc si eu ..poate le voi primi...am incercat ceva USB 2.0 in acele porturi si...se blocheaza PC-ul!...
Si eu pateam la fel. Dupa ce le-am schimbat merg la fel ca si porturile rear. ;)
RAYNOR

Post by RAYNOR »

M-am gandit sa le fac un test cu HD Tach ca sa vad care e viteza medie pe acele porturi.

Later edit Viteza pe porturile din spate mi-a iesit 8,8 MB, iar pe cele din fata 8,7-8,8 MB. Deci ar trebui sa fie USB 2.0 porturile. Dar cablurile care vin din porturile de pe fata nu au in capat o mufa mare care sa contina toate firele. Ci fiecare fir e separat si a trebuit sa apelez la un electronist ca sa mi le aseze in ordine pe placa de baza.
Stiti cumva daca porturile care vin de la Antec sunt din acestea cu mufa in capat ?
joiner

Post by joiner »

RAYNOR wrote: Stiti cumva daca porturile care vin de la Antec sunt din acestea cu mufa in capat ?
Nu! La fel trebuie sa le iei fir cu fir si sa te uiti pe manualul placii de baza ca sa vezi ordinea de pe placa. Trebuie un pic de atentie, in rest nu e nici o filozofie.
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Am inteles. Le-am montat acum ceva vreme dar vroiam sa stiu daca au aparut ceva modificari ale mufei. Cum nu sunt modificari si viteza e OK, nu le mai trimit mail.
zerocool

Post by zerocool »

am scris si eu mail si azi le-am primit , da nu le montez ca oricum nu am avut prb cu usb front. nici cand am pus imprimanta pe el.
oricum le am ca asigurare ,
ps au ajuns in 2 sapt.
pss carcasa este super lanboy
TONY

Post by TONY »

Am si eu o nedumerire:
am scris celor de la ANTEC referitor la porturile frontale de pe ANTEC AMG1000...toate bune si frumoase in cca 10 zile am primit plicul cu mufa respectiva...am montat-o si ...STUPOARE !aceias chestie cand introduc ceva in aceste porturi PC-ul ingheata...mentionez ca firele la mufa sunt prinse in doua mufe care intra una in pini pt USB si cealalta in pinii pentru IEE1394...versiunea inscrisa pe ambele placute este ver:2000...nu stiu ce sa ii mai fac!...
MSI 865PE NEO2 FIS2R;INTEL P4 3.0C FSB800 HT;MSI RX9800PRO+ TD128;CORSAIR TWINX1024 3200C2PRO;WD1200JB;PINNACLE PCTV PRO;USR V/F V92;AUDIGY2;CD-RW TEAC;DVD-ROM TOSHIBA;IIYAMA704UTC A;GENIUS HR7XSLIM;HP DJ5550,ANTEC TRUE 480W,ANTEC AMG1000
joiner

Post by joiner »

Din ce am inteles MSI-ul mai da gherle la southbridge. Tot ce se poate insa trebuie sa mearga.
Uita-te si pe discutia asta:
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.p ... highlight=
TONY

Post by TONY »

Cu cele 2 USB-uri 2.0 din brachetul placi functioneaza perfect...cand bag mufa asta PC-ul ingheatza!prompterul de mouse se blocheaza si ramane asa pana ii dau un restart!...nu am avut probleme cu placa asta deloc functioneaza perfect si stabil de peste 1 an...recent am dotat-o cu memorii CORSAIR XMS PRO series TWINX 1024 3200C2PRO CL2...de la mem nu cred sa fie pentru ca facea chestia asta si inainte de a le schimba...or fi firele puse aiurea in mufe?de la mama lor?eu le-am pus identic cum erau pe mufa initiala...
nahkri

Post by nahkri »

Nu stiti mai e valabila oferta ca si eu am o carcasa Plusview 1000amg cumparata recent si le-am scris la mailu pe care l-a dat bossman da n-am primit nici un raspuns.
nahkri

Post by nahkri »

Nvm am primit raspunsul.
reeven

Post by reeven »

Io am o carcasa ANTEC 1000 AMG,dar ca sa primesc usb alea trebuie sa le spun seria carcasei.
Si nu prea stiu unde se afla.
Am gasit o serie scrisa pe usita ei,dar zice ca nu e buna.
Ceva idei?
nahkri

Post by nahkri »

Mie nu mi-au cerut nici o serie mi-au trimis o mufa gresita prima data de la alt model de carcasa si apoi le-am scris iar si mi-au trimis-o pe cea buna.
aeon

Post by aeon »

eu nu cred ca poate fi vorba in cazul unei mufe usb ca e 2.0 sau 1.1. O mufa usb are 8 contacte si 8 fire cu o mufa la capat care se infige in portul de pe placa de baza..daca portul este 2.0, mufa devine 2.0, daca portul de pe mobo este 1.1, mufa devine 1.1..asta e tot
doar daca mufa este deja lipita pe placa de baza este discutabil, ceea ce nu e cazul pt o mufa de pe fata carcasei :d
itku

Post by itku »

aeon, nici eu nu imi puteam imagina asa ceva pana nu am citiit threadul asta. Dadeam vina pe USB-ul placii de baza, pana am observat ca daca infig device-uri cu specificatii de 1.1 only functioneaza perfect, in timp ce altele USB 2.0 certified refuzau cu inversunare. Asa ca am montat un bracket clasic pe unul din sloturile PCI si asta e, cotrobai prin spatele carcasei de fiecare data :(
M-ar bate gandul sa scriu si eu la Antec (am un 1080AMG care a costat o caruta de bani pe vremea ei), dar nu cred o iota din toate povestile astea cu trimisul gratuit. E cineva care a mai primit raspuns in ultimele 6 luni? Sau, in cazul cel mai fericit a primit cineva vrrun conector in plus? Ca i-l cumpar cu bani grei!
wall

Post by wall »

P180 are aceeasi problema?
Rasnita mea se compune din: AMD64 3000+Venice; Gigabyte k8nf-9; 2x 512Mb Geil; Albatron 6600 256MB; WD 200 JD
vică

Post by vică »

Mai e valabila problema si pentru carcasele noi, cumparate recent?
larisu

Post by larisu »

Nu, la modelele noi nu am observat probleme de genul asta (TX1050B/1088AMG/635/640B, SLK1650/2650BQE/3700BQE/3000B/3800B).
mecanic it nr 2 @ dep tehnic / sc import si distributie srl
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Eu am SLK3000B-EU si USB-urile frontale sunt 2.0.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
singlexyz

Post by singlexyz »

Are cineva Antec Sonata II ?
Chiar este mai silentioasa merită pretul fata de 3000B ?
Post Reply