Linux Discussions

Tot ceea ce tine de Linux, BSD, OS X si orice alt sistem de operare bazat pe *nix

Moderator: Moderatori

Post Reply
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

M-am gandit sa deschid un topic mai general in legatura cu Linux unde sa putem discuta indiferent despre ce distributie sau problema. Asa ca incep eu.
Se pare ca Linux Mandrake este cea mai user-friendly si newbie-friendly distributie dintre toate cele existente, asa ca pentru cei ce incep de-abea de pe acum ca si mine, zic ca aceasta distributie este una buna pentru inceput.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

http://www.distrowatch.com/

Pagina face exact ce spune numele. Este la curent cu cele mai noi versiuni ale multor (daca nu toate) distributii, plus download links, plus articole, plus reviews. Check it out and bookmark it!
PARAMEDICS

Post by PARAMEDICS »

am o singura intrebare...cite jocuri merg pe linux ???
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Depinde de ce emulatoare gasesti. Teoretic oricare
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Deci teoretic. Insa totul depinde de compania care a facut jocul, de comunitate si asa mai departe. Depinde cat de determinati sunt ei sa implementeze suport pentru Linux. In orice caz, Linux devine din ce in ce mai popular. Playstation2 spre ex., Sony mai bine zis a adoptat Linux, IBM la fel au jurat si ei suport desavarsit. Deci chiar daca in ziua de azi o mutare pe Linux ar insemna un pas inapoi pentru jocuri, viitorul va fi ceva mai bun. Revenind la intrebarea ta initiala, suportul, daca-l cauti, este acolo. E chiar un pic greu de gasit, dar este. Si odata gasit versiunea pentru Linux, crede-ma ca la performantze rupe un sistem Windows pe aceasi configuratie hardware

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: fishbone la 2002-07-19 08:25 ]</font>
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

Ba cum pot sa aflu din BASH ce procese ruleaza pe sitemul meu si ce servere sunt actve si pe ce porturi
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

Dace vreti emulatoare luati-l pe asta >>Wine.
Dar daca programul are nevoie de un dll de windows >> atunci nu ai ce sa-i faci.
Oricum cand e vorba despre jocuri existao gramada care au fost portate pentru linux, ca si Half-life sau Mario.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Ieri noapte mi-am instalat cu succes o alta distro: Linux Mandrake. Merge struna. Mi-o recunoscut tot. Placa de retzea, routerul, placa video, placa audio, insa am ceva probleme cu mount-ul la unitatile CD. In orice caz, merge!
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Stie cineva cumva de vreun mp3 bot similar cu cele pentru mIRC? Adica bot care sa dea mp3-uri pe chat
eugeniu

Post by eugeniu »

Poate cineva sa-mi spuna si mie din ce motiv nu-mi merge wine pe Mandrake ? Incepe sa faca procesarea (?) aceea necesara (?) pt. ca in final sa imi dea o eroare. Lucrul acesta se intampla cu programe mici (winamp, puty). Cu cele care folosesc grafica mai deosebita nici n-am chef sa mai incerc. Imi zice ca se intampla ceva cu fisierul de afisare grafica (ceva cu 86 parca) Astept sugestii. Ma scuzati pentru exprimare dar sunt cam dezorientat pe linux si in momentul de fata sunt obosit.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Deci si eu sunt newbie clar in Linux. Deci nu am habar de ce-ti da eroare. Ti-as recomanda sa-l reinstalezi. Apropo, te loghezi ca root? Ce GUI folosesti?
eugeniu

Post by eugeniu »

Am tot incercat sa-l reinstalez. Nici o schimbare. Am instalat toate pachetele care aveau in numele lor XFree86. Tot nimic. Pe Red Hat am inteles ca merge acelasi wine. De fapt am luat wine-ul de pe un cd cu RH 7.2. Sa fie din cauza asta?
Eu folosesc KDE 2.2. N-am avut ocazia sa incerc 3. Ce parere aveti de Gnome ? Mie mi se pare extrem de incet.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Inca nici n-am avut ocazia sa rulez Gnome. Cat despre Wine, incearca sa-ti iei o alta versiune stand-alone de pe net. Cine stie, poate unul dintre pachete e corupt
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Linux incepe sa iasa la lumina din ce in ce mai mult. Pana si Playstation va folosi acest OS.
More here:
http://zdnet.com.com/2100-1103-948855.html
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

Da asa e, Linux castiga teren, datorita faptului ca majoritatea, mai ales noi cei tineri, ne-am saturat de erorile Windows-ului, si vrem sa lucram in ceva ce ne poate oferii un mediu de lucru stabil, ce scoate din calculator totul.

All hail Linux!!!

Am inceput sa vad luminitza de la capatul tunelului, dar mai am mult pana ajung sa ies afara si sa vad cum arata cu adevarat Linuxu'.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Eu inca sunt in intuneric. nici sa instalez un amarat de client IRC nu-s in stare. De consola nici sa nu-mi aduci aminte. Compilare? Ce-i aia?!? :eek:)
spyonu

Post by spyonu »

pt wine trebuie sa ai un fisier in home dir
.wine cu config. vezi sa nu lipseasca.
rh7.x (x>2) vine cu wine preinstalat care merge fara probleme.
pt jocuri trebuie si emulatorul de directx.
spyonu

Post by spyonu »

apropo de ps2 si linux
acum am citit in ch*p un articol in care se da premiu (200.000$) pt cel care reuseste sa faca un xbox sa ruleze linux.
pana acum s'a reusit sa faca sa buteze linux si sa afiseze pinguinul.
Colegu

Post by Colegu »

am si io o rugaminte
admini,puteti muta threadu asta la Linux
Alt-F4
Post Reply